Beauty

Kylässä Neal’s Yard Remediesillä

Beauty | 9.8.2018 | Katja Kokko

Melkoinen kesä takana, etten sanoisi! On tullut reissattua pitkin Suomea ja Eurooppaa lomailun ja työn merkeissä. Yksikään työreissu ei ole tosin tuntunut työltä, vaan joka ilta olen saanut kaatua sänkyyn lähes uuvuksissa kaikesta inspiraation määrästä. Heinäkuun lopussa olimme Neal’s Yard Remediesin Pohjoismaiden maahantuojan Miksun kanssa kylässä NYR:llä Lontoossa sekä yrityksen ekotehtaalla Dorsetissa (Miksulla on muuten Tukholmassa oma myymälä Eteritique, joka sijaitsee Södermalmilla Hornstullissa osoitteessa Högalidsgatan 34 – vahva suositus jos olet Tukholmassa, sillä myymälästä löytyy kaikki NYR:n tuotteet, jotka ovat myynnissä Pohjoismaissa).

Edellisestä vierailusta tehtaalle oli ehtinyt vierähtää 3,5 vuotta ja paljon on ehtinyt yrityksessä tapahtua sen jälkeen. Tuolloin reissumme myös ajoittui vähän kurjaan aikaan; keskelle harmaata ja sateista huhtikuuta, mutta tämän kertainen reissu olikin sitten täyttä aurinkoa ja pakahduttavaa hellettä. Edellisen vierailun reissuraportin voit lukea täältä, kerron siinä tarkemmin Neal’s Yard Remediesin historiasta ja taustasta.

Neal’s Yard Remediesin ihka ensimmäinen myymälä sijaitsee Lontoon Covent Gardenissa, Neal’s Yardilla, ja siitä koko yritys onkin saanut nimensä. Kun yrityksen perustaja ja edellinen omistaja Romy Fraser avasi myymälän vuonna 1981, oli tuo piskuinen sisäpiha täynnä erilaisia luomu- ja luontaistuotealan yrityksiä ja hän nimesikin yrttiuutteita, kukkatippoja ja luonnonkosmetiikkaa myyvän yrityksensä sen mukaan. Vuosien varrella Neal’s Yard Remedies on kehittynyt määrätietoisesti moderniin suuntaan tavoittaakseen yhtä useampia asiakkaita holistisilla tuotteillaan. On todella ihailtavaa nähdä, että kovasta kasvusta ja kehityksestä huolimatta yritys on pysynyt uskollisena arvoilleen, joiden peruspilarina ovat eettisyys ja ekologisuus. Kasvussa ei ole tehty kompromisseja arvojen kustannuksella vaan täysin päinvastoin: yritys pyrkii koko ajan toimimaan yhä eettisemmin ja ekologisemmin, sillä kaikessa voi aina kehittyä.

Neal’s Yard Remedies on uudistanut myymäläkonseptiaan viime vuosina ja myymälöistä on tullut entistä modernimpeja, mutta kuitenkin tavalla, joka nostaa esille koko sarjan taustalla vaikuttavan filosofian eli fytoterapian ja aromaterapian – joilla on pitkät perinteet holistisessa kauneudenhoidossa. Covent Gardenin myymälä on remontoitu viimeisenä, koska legendaarisen putiikin ovi käy niin tiuhaan tahtiin aamusta iltaan, ettei sitä ole haluttu aiemmin sulkea remontin tieltä. Ulkoasun kiillotus oli kuitenkin väistämättä edessä ja tällä vierailulla pääsin tutustumaan upouuteen liikkeeseen, joka oli aivan ihana! Myymälässä on mm. tinktuurabaari, josta voi käydä täyttämässä oman tinktuurapullonsa ja kaikkia Neal’s Yard Remediesin viljelemiä yrttejä voi myös ostaa irtomyynnistä kuivattuna erilaisten superfoodien lisäksi. Myymälässä on aina tarjolla yrteistä valmistettuja haudukkeita ja minun vierailupäiväni sattui olemaan Lontoon historian kuumin – tarjolla ollut hauduke oli kylmäuutettu seljanmarjoista ja se oli niin herkullista, että nappasin mukaani kotiin pussillisen kuivattuja seljanmarjoja ja mustikoita.

Myymälässä meinasi iskeä totaalinen hulluus, sillä valikoimasta löytyy erikoisuuksia, mitä ei Pohjoismaiden valikoimaan kuulu. Ihonhoitotuotteissa valikoima on meilläkin yhtä laaja aivan muutamaa yksittäistä tuotetta lukuun ottamatta, mutta sen sijaan monia holistisia tuotteita puuttuu Pohjoismaista, kuten Mustaselja & Propolis kurkkusuihke, Laventeli & Mirha suuvesi ja aivan ihanat aromadiffuuserit. Tällä kertaa kassini täyttyikin kaikista noista erikoisuuksista. Myymälä oli yksinkertaisesti niin ihana ja inspiroiva, että olisin voinut viettää siellä koko päivän!

Tapasin myös NYR:n pääkouluttajan ja yrttiterapeutin Tipper Lewisin, jonka kanssa valmistimme myymälän yläkerrassa sijaitsevissa koulutustiloissa oman kasvobalmin. Tipper oli tehnyt kaksi viikkoa etukäteen maseroitua yrttiöljyä laventelista, siankärsämöstä ja sitruunamelissasta balmia varten (eli uuttanut kuivattuja yrttejä öljyyn), joka toimi balmissa aktiiviaineena. Balmiin käytetyt eteeriset öljyt valitsimme sokkotestillä, joka olikin todella mielenkiintoinen kokemus – uskomatonta miten omia lempituoksujakaan ei meinaa tunnistaa sokkona. Miksu on varmasti maailman hulluin frankinsensin eteerisen öljyn käyttäjä eikä silti tunnistanut öljyä sokkona! Minun balmiini valikoituivat lempituoksuni jasmiini, neroli, frankinsensi ja mirha. Lupasin Instastooreissa balmin reseptin teille, joten tässäpä olisi:

Soothing Skin Balm

40 ml maseroitua yrttiöljyä (laventeli, siankärsämö ja sitruunamelissa)

26 g kookosöljyä

10 g kaakaovoita

14 g mehiläisvahaa

10 ml ruusunmarjansiemenöljyä

Eteeriset öljyt

10 tippaa jasmiinia (huom. ei 100 % vaan jojobaöljyyn laimennettua)

6 tippaa nerolia (huom. ei 100 % vaan jojobaöljyyn laimennettua)

7 tippaa frankinsensiä

8 tippaa mirhaa

Sulata mehiläisvaha, kaakaovoi ja kookosöljy (jos se on kiinteää) kuumassa vesihauteessa samalla sekoittaen. Lisää joukkoon ruusunmarjaöljy ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi eteeriset öljyt, sekoita ja kaada balmi steriloituun lasipurkkiin. Anna jähmettyä huoneenlämmössä ilman kantta.

Maseroitua yrttiöljyä on helppo valmistaa itse lähes mistä tahansa kuivatuista tai tuoreista yrtistä ja kukista (ota toki selvää niiden vaikutuksista). Täytät vain lasipurkin kukilla ja/tai lehdillä ja kaadat haluamaasi kylmäpuristettua kasviöljyä (esim. viinirypäleensiemenöljyä tai auringonkukkaöljyä) yrttien päälle niin, että ne peittyvät öljyyn. Sitten yrttien annetaan uuttua noin kaksi viikkoa ja aina välillä seosta täytyy sekoittaa. Lopuksi öljy puserretaan harsokankaan läpi ja that’s it, yrttiöljyuute on valmis!

Neal’s Yard Remedies järjestää Lontoossa todella monipuolisesti erilaisia koulutuksia. Voit opiskella mm. aromaterapiaa, holistista kasvojenhoitoa, kukkaterapiaa, yrttiterapiaa, kotitekoisen kosmetiikan valmistamista, hierontaa, parfyymien valmistamista ja ravitsemusta. Kannattaa tutustua monipuoliseen tarjontaan NYR:n omilla sivuilla täällä.

Covent Gardenin myymälää vastapäätä Neal’s Yardilla sijaitsee myös NYR:n oma holistisen hyvinvoinnin keskus, josta löytyykin sitten todella monipuolinen kattaus erilaisia hoitoja, mm. aromaterapiaa, akupunktiota, ravintovalmennusta, hierontaa, kraniosakraaliterapiaa, homeopatiaa, hypnoositerapiaa, refleksologiaa ja osteopatiaa – sekä tietenkin kasvohoitoja.

Minä pääsin testaamaan NYR:n uuden kiinteyttävän kasvohoidon, joka tehtiin Frankincense Intense Lift -tuotteilla. Koko hoito ja kasvohieronta olivat niin rentouttavat, että nukahdin täyteen uneen! Tällaista ei ole koskaan tapahtunut! Joskus harvoin saatan torkahtaa hetkeksi, mutta tällä kertaa nukahdin aivan kunnolla. Suosittelen siis ehdottomasti buukkaamaan hoidon, jos olet visiitillä Lontoossa, sillä mikään ei ole ihanampaa kuin käydä syvärentouttavassa hoidossa keskellä hektistä Lontoota! Löydät NYR:n hoitovalikoiman ja lisätietoja täältä.

Nyt kun mentiin reissuvinkkiosastolle niin ihan pakko vinkata aivan järjettömän ihanasta hotellista, johon NYR minut majoitti. Henrietta Hotel sijaitsee Henrietta Streerillä, myöskin Covent Gardenissa ja oli heittämällä ihanin hotelli, missä olen koskaan ollut. Vaikka Aasian reissuilla on tullut asuttua tajuttomissa luksuslukaaleissa, päihitti tämä tunnelmallinen ja art deco -henkinen boutique-hotelli Aasian luksukkaat majapaikat mennen tullen! Huoneeni oli niin ihana, että olisin viihtynyt siellä kolme vuorokautta putkeen vallan mainiosti poistumatta kertaakaan ulos. Etenkin, kun NYR:ltä oli käyty vielä varustamassa huone täydellisellä ihonhoitosetillä aromaterapeuttista tyynysuihketta myöten, oli elämys kyllä aivan omaa luokkaansa.

Viimeisenä päivän suuntasimme Gillinghamiin, Dorsetiin, missä NYR:n ekotehdas sijaitsee. Tehtaalle oli tullut tuplasti kokoa viime käynnin jälkeen ja se oli päivittynyt muutenkin viimeisen päälle hifiksi. Tuotantotiloihin ei ollut mitään asiaa shortseissa ja kaikki korut pieniä korvanappeja myöten piti riisua pois, vaikka korvat olivatkin piilossa suojamyssyn alla. Tiloihin kuljettiin myöskin desinfiointihuoneen kautta, missä kädet pestiin ja desinfioitiin todella huolellisesti. Monet laitteet olivat menneet aivan uusiksi ja tuotantolinjat olivat muutenkin kasvaneet sitten viime käynnin. Näin upeaa tehdasta en ole ennen nähnyt.

Aurinkopaneelien määrää oli myöskin kasvatettu ja tehtaan energia tulee 100 % uusiutuvista lähteistä, missä aurinkopaneeleilla on suuri osuus. 3,5 vuotta sitten tehtaan seinällä oleva mittari näytti energian säästöksi paneelien asentamisesta lähtien 60 043 kWh, mikä riittää 3122 englantilaisen talouden vuoden energiantarpeeseen. Nyt luku oli kasvanut 88 482 kWh:iin. Tehdas pyrkii muutenkin olemaan mahdollisimman ekologinen rakennusmateriaaleista lähtien ja mm. tuotannosta syntyvä jätevesi käytetään tehtaan vessojen huuhteluun. NYR on hiilidiokdisidinegatiivinen yritys ja kompensoi päästöjään tällä hetkellä Makira Rainforest -projektilla Madagascarilla.

Ekotehdasta ympäröivat valtavat yrttipellot, missä NYR viljelee tuotteissa käyttämiään yrttejä ja he valmistavat itse 140 erilaista tinktuuraa ja yrttiöljyä. Osa viljelmistä sijaitsee NYR:n omistajan, Peter Kindersleyn maatilalla Sheepdrovessa. Harmi, että juuri ennen meidän vierailuamme tehtaan ruusut oli juuri kerätty talteen ja vierailua edeltävänä aamuna oli poimittu kehäkukkaa, joten kaikista upein väriloisto jäi näkemättä, vaikka kyllä kehäkukkaa riitti edelleenkin. Tehtaan viljelmillä kasvatetaan myös yrttejä, salaatteja ja vihanneksia henkilökunnan ravintolaan ja tarjolla onkin hieman eri sorttiset sapuskat kuin työpaikkaruokaloissa on tapana.

NYR pitää todella hyvää huolta työntekijöistään ja yksi ihanimmista jutuista olikin tehtaalla sijaiseva hoitola henkilökunnalle. Aulan seinällä oli lukujärjestys, josta löytyi viikon hoitotarjonta. Miltä kuulostaisi, jos voisit valita maanantaina osteopatiaa, tiistaina aromaterapiaa, keskiviikkona intialaista päähierontaa, torstaina kiinteyttävän kasvohieronnan ja käydä perjantaina homeopaatin vastaanotolla? Aika ihanaa, sanon minä!

Pääsin myös tapaamaan tehtaalla Andrea Mitarotondan, joka on NYR:n Chief Research & Innovation Officer (käännä tämä titteli nyt sitten suomeksi) – siis toisin sanoen huippukemisti. Hänen kanssaan lähinnä nörtteilimme raaka-ainenippelitiedon kanssa ja luulenpa, että säästän ne jutut yksittäisten tuote-esittelyiden kohdalle, sillä kysymykseni olivat niin yksityiskohtaisia ja hieman triviaaleja nyt tähän postaukseen. Mutta moni on kysellyt herkän ihon tuotteiden sekä aurinkotuotteiden perään, joten paljastan sen verran, että herkän ihon tuotevalikoima on laajenemassa ja aurinkotuotteet ovat myös tulossa. Tällä hetkellä valikoimassa on Soothing Starflower -linja, joka on täysin hajusteeton ja sopii erinomaisesti ärtyneelle iholle sekä rosacealle ja POD:lle. Aurinkotuotteet ovat puolestaan olleet tuotekehityksessä jo pian viisi vuotta, mutta kuten olen tänä kesänä kertonut useaan otteeseen, laadukkaiden luonnollisten aurinkotuotteiden formulointi on todella haastavaa ja hidasta puuhaa. Sain myös antaa ideoita tuotekehitystiimille ja minulta pyydettiinkin voisinko kommentoida uutuuksia niiden kehitysvaiheessa – mahtavaa, tämähän on todellakin lempipuuhaani!

Reissusta riittäisi kerrottavaa varmasti enemmänkin, mutta tässä nyt tärkeimmät kokemukset. En voi kuin sanoa, että NYR on yritys, jota arvostan koko sydämeni pohjasta ja eihän noihin tuotteisiin voi kuin rakastua! Pakkasin mukaan Ruotsin joogaretriitille purnukoita yhteisiä hemmotteluja varten enkä olisi osannut odottaa minkä suosion tuotteet saavat myös sellaisten keskuudessa, joille luonnonkosmetiikka on täysin tuntematonta. Mutta eipä mikään ihme, NYR:n tuotteista suorastaan pursuaa positiivista ja parantavaa energiaa!

Kuinka moni teistä on vieraillut Neal’s Yard Remediesin Covent Gardenin myymälässä? Entä mitkä tuotteet ovat teidän NYR Top 3:ssa tällä hetkellä? Minun listalta löytyy:

1. Wild Rose Beauty Balm 2. Frankincense Intense Lift Serum ja 3. uusi tuote Aromatic Body Lotion (+ lisäbonarina uusi suosikkini; nimittäin ripsiväri! NYR:n ripsari oli todellinen yllättäjä, kun annoin sille uuden mahdollisuuden neljän vuoden jälkeen ja mitäs vitsiä, ripsari erottelee täydellisesti, pitää taivutuksen koko päivän jopa ilman Dr. Hauschkan ripsi- ja kulmakarvageeliä sekä pysyy leviämättä näillä helteillä hikoillessakin!)

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,

Beauty

13 kommenttia artikkeliin “Kylässä Neal’s Yard Remediesillä”

 1. Lauha

  On kyllä niin arvomaailma tällä yrityksellä kohdallaan, että täytyypä ruveta oikein tosissaan miettimään, jos voisi vaihtaa tuotteitaan enemmän NYR:in tehotuotteisiin… hieman aasisiltana haluaisin kysyä yhtä asiaa, joka on monia luonnonkosmetiikan ostajia viime päivinä paljonkin puhuttanut: nimittäin yrityskaupat. Viime vuonna Transmeri osti aika ison prosenttilohko Madarasta ja toisaalta Natural Goods Companyn. Transmerin muun kemikaalimaahantuonnin näkökulmasta tämä on monelle todella ristiriitaista ja valtaisa pettymys. Nyt Loreal osti Logonan ja Santen. Mitä mieltä olet tästä monitahoisesta kysymyksestä – voisitko vaikka kirjoittaa siitä oman blogin? Omalla kohdalla kyllä nuo tuotteet jää jatkossa hyllyyn, ja jopa NGC:ltä olen käytännössä katsoen lähestulkoon lopettanut ostamasta. Vaihtoehtoja kun on. Tämäkin postaus oli loistava esimerkki siitä, että voi kasvaa eettisesti. Kiitos siitä, että jaoit tämän! Toivoa olisi, mutta usein ei ilmeisesti tahtoa tai kaikenkattavia rahkeita, vai voittaako raha aina lopulta?

  • Miksi on ristiriitaista, jos kosmetiikkajätti haluaa laajentaa strategiaansa ja liiketoimintaansa luonnolliseen suuntaan? Eikö se ole hyvä asia? L’Orealin kaltaisten jättien tai vaikka Transmerin on äärimmäisen hankala ja kallis alkaa laajentamaan toimintaa tyhjästä, koska heiltä puuttuu tarvittava tietotaito ja kokemus, joten yrityskaupat ovat tällöin heille paras vaihtoehto. Transmerin strategiassa on vahvasti kestävä kehitys ja luonnollisuus. On turha toivo, että tuollaiset kosmetiikkajätit kuolisivat maailmasta – tällöin on kaikista parasta, että he heräävät siihen, että tulevaisuudessa suunta on tämä. En voi nähdä tässä mitään muuta kuin positiivista kehitystä, josta hyötyy ympäristö ja koko luonnonkosmetiikka-ala, luonnonkosmetiikka saadaan huomattavasti paremmin massoille, joilla ei ole vielä mitään käryä koko luonnonkosmetiikasta. Jos NGC on sinulla boikotissa, et ilmeisesti sitten myöskään osta Whamisan, Novexpertin, Madaran, Khadin, Haut-Segalan, Logonan, Santen, Taoasiksen, Meditaon ja monien muiden brändien tuotteita, joita he maahantuovat.

   • Lauha

    Tottakai luonnonkosmetiikan valtavirtaistuminen on hyvä asia. Mutta aidosti hyvää kehitystä olisi se, jos esim L’Orealin kaltaiset jätit oikeasti muuttaisivat olemassa olevien tuotteiden sisältöä ja lopettaisivat eläinkokeet Kiinassa. Nyt sen sijaan, että niin kävisi, on riskinä se, että Logonan ja Santen kaltaiset merkit joutuvat ajan saatossa jossakin määrin joustamaan omista kriteereistään. Näissä yrityskaupoissa valmiin bisneksen ostaminen (tuotteet, toiminta, asiakkaat) on mielestäni eräänlaista viherpesua ja imagon nostatusta, enkä ole ainoa joka näin ajattelee. Luojan kiitos vaihtoehtoja on, ei onneksi ole myöskään pakko ostaa luonnonkosmetiikkaa maahantuojalta, joka myy myös todella vahvoja myrkkykemikaaleja. Se, että marketeista ja ruokakaupoista löytyy erilaisille kuluttajaryhmille ekoilijoista ei-ekoilijoihin arjen käyttöhyödykkeet, on mielestäni hyvä asia. Maahantuojalta jo odottaisin vahvempaa sitoutumista tai brändäämistä rajatumpiin arvoihin. Siksi en esim itse ostakaan NGC:ltä nykyään kuin ani harvoin tai niitä merkkejä, joita he Suomeen tuo, Suomesta. (En myöskään tilaa ulkomaisista verkkokaupoista.) Barrikaadeille nousija -tyyppiä en ole, mutta kuluttajana onneksi saa edes tehdä arvojensa mukaisia valintoja. Omasta mielestäni ajatus siitä, että isojen jättien olemassaolo ei tule loppumaan, ei ole kovin kestävä argumentti sille, että ei esim itse edes yrittäisi kuluttajana vaikuttaa asioihin. Mutta kiitos kun jaoit oman näkemyksesi asiasta! Mielenkiinnolla seuraan mihin suuntaan ekologisen ja kestävän kehityksen ajattelu yritysmaailmassa liikkuu.. jääkö se viherpesuksi, vai tapahtuuko jotain oikeita muutoksia. Rahapaineiden alla olisi hienoa, jos konserneilla olisi enemmän munaa tehdä muutoksia. Sitä odotan. Sitä odottaisin ehkä myös vähän enemmän mielipidevaikuttajilta..

   • Logona ja Sante ovat molemmat luonnonkosmetiikan sertifikaateilla varustettuja sarjoja eikä niiden kriteereistä voida luistaa oli omistaja mikä taho hyvänsä, joten viherpesun mahdollisuutta ei yksinkeraisesti ole – jolleivat päätä luopua sertifikaatista ja sehän on tietysti mahdollista, mutta varsin tyhmää. Tästä sun kommentista paistaa aika vahvasti läpi ehdoton mielipide, jonka mukaan toimimista odotat sekä minulta että yrityksiltä – tässä maailmassa on kuitenkin tarjolla näitä vaihtoehtoja pilvin pimein ja jokaisella on tilaa tehdä kulutusvalintansa oman arvomaailmansa mukaisesti. Huomauttaisin myöskin, että NGC:n tiukkana ehtona kaupalle oli, että Round Upin maahantuonti loppuu. Noin iso yritys ei kuitenkaan pysty luopumaan liiketoiminnasta, jolle se on perustansa rakentanut; eli synteettisten kemikaalien maahantuonnista. Oma vahva näkemykseni Transmeri-NGC kaupalle on pelkästään positiivinen, joka avaa todella hienoja mahdollisuuksia luonnokosmetiikalle ja tiedostavalle kuluttamiselle. Kannattaa myöskin koittaa nähdä pitkälle tulevaisuuteen, mitä tämä heidän uusi strategia tarkoittaa. Oma fokukseni on todella vahvasti niissä visioissa, eikä siinä, että onko ok, kun synteettinen kemikaalijätti ostaa pienen, mutta osaavan luonnonkosmetiikkayrityksen (jonka toiminnalle ei esim. omasta perheensä löydy tulevaisuudessa jatkajaa, kun omistajat jäävät työelämästä). Näin isojen asioiden muuttaminen vie vielä vuosikausia, kuin isoa laivaa kääntäisi. Muutokseen tarvitaan osaksi monen eri näkemyksen omaavia ihmisiä, joista kukin toimii ns. omalla tasollaan ja näkemyserojen paremmuudesta kiistely on ainakin meikäläiselle tässä kohtaa vain kuluttavaa. Minulla on mielipidevaikuttajana ”munaa” olla tätä mieltä, se ei toki miellytä kaikkia.

 2. piu

  NYR…… niin ihana, rakastan aivan kaikkea mitä NYR:lla on.
  Ihana kuulla, että NYR on myös palkitseva ja kannustava työnantaja.
  Täällä Suomessa, kun asiat on usein toisin. Työntekijästä revitään kaikki irti. Minun työssäni kiitosta ja arvostusta tulee ulkopuolelta, hyvinvointiin tarvitaan kuitenkin muuta. Tälläisesta kohtelusta sitä aina näkee unta ja unelmoi.
  Voih ja huokaus, kyllä niin ihana olisi päästä paikan päälle. Voikohan heidän verkkokaupasta tilata Suomeen näitä kaikkia puuttuvia ihanuuksia?

 3. Viiru

  Tosi kiinnostava postaus, reissusi kuulostaa ihan mielettömältä! Täytyy ehdottomasti seuraavalla Lontoon visiitillä käydä Covent Gardenin myymälässä 🙂

 4. Ulpu

  Turha kai toistaa kuin fiiliksissä mä olen sun NYR vierailusta ja tästä jutusta. 😀 Tuo sinisten pullojen meri. <3 Jospa joskus pääsen Covent Gardenille.

  Mulle tulee NYR:n liikkeestä vähän mieleen The Body Shopin liikkeet (vaikkei tuotteita toki voikaan verrata mitenkään). Haaveilin nuorena, että pääsisin TBS:iin töihin ja pääsinkin sinne kosmetologiopintojen harjoittelun kautta – ja se olisi ihana työpaikka! Aikamoiset flashbackit tulee vieläkin, jos käyn Body Shopissa moikkaamassa entistä työkaveria. Vaikka liike kiva on vieläkin, enää en haluaisi sinne töihin, koska mun tuotetietous ja luonnonkosmetiikan arvostus on lisääntynyt niin paljon. Ja Body Shop oli ihanampi silloin joskus ennen kuin L'orealin tuli kuvioihin.

  Mun NYR suosikit on tällä hetkellä, White Rose Beauty Balm, Frankincense Refining Cleanser ja Frankincense Facial Oil.

 5. Elina

  Onko tietoa, miten paljon NYR käyttää kumariinia tuotteissaan, luulisi, että tuote olisi värikoostumukseltaan kellertävää tai jotain siihen suuntaan?

  • Kumariini on eteerisen öljyn komponentti, joka luokitellaan 26 yleisimmin allergiaa aiheuttavien tuoksukomponenttien joukkoon, jonka vuoksi kumariini tulee merkitä INCIin, jos tuote sisältää eteeristä öljyä, jossa kumariini on luontaisesti yhtenä komponenttina. Eli NYR ei ”lisää” tuotteisiin tai ”käytä” tuotteissaan kumariinia, vaan eteerisiä öljyjä, joissa on kumariinia luontaisesti. Näille 26:lle allergeenille on asetettu EU:ssa ja IFRA:ssa rajoitteet ja kumariinilla se on 0,8 % kasvoille ja käsille käytettäville tuotteille ja 1,6 % vartalolle käytettäville tuotteille.

 6. Lauha

  Lisään vielä, että minua aidosti kiinnosti se, että mitä ajattelet tästä. Missään nimessä ei ollut eikä ole tarkoitus kritisoida kenenkään toisen henkilökohtaisia näkemyksiä asioista. Arvostan valtavasti sitä duunia, jota teet, ja hehkutan kaikille aina tätä blogia. Eli kiitos! Kiitos siitä, että omalla opastamisellasi olet minunkin ihonhoitoni saanut aivan uuteen uskoon.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>