Beauty

Kuukauden meikkilook: mineraalihaaste

Beauty | 2.12.2015 | Katja Kokko

DSC_0049

Kuukauden meikkilook ei ennättänyt aivan marraskuun puolelle, mutta ei anneta sen haitata. Pistän kaikki roikkuvat blogihommat nyt kirjan piikkiin, joka on kaiketi hyvä syy antaa muiden juttujen hetken venähtää.

Meikin suhteen marraskuussa kävi, kuten viime kuukauden meikkilookissa ennustin: meikkityyli pysyi tismalleen samana, korkeintaan huulipunan väri ja käytetyt tuotteet ovat vaihdelleet. Siksipä päätin toteuttaa marraskuun meikkilookin kokonaisuudessaan mineraalimeikeillä, sillä sain muutama viikko takaperin melkoisen paketin mineraalimeikkejä Suomeen rantautuneelta Everyday Mineralsilta – mineraalimeikkien kulttisarjalta.

Jauhemaisten meikkien konsepti jakaa mielipiteitä ja minähän en tunnetusti lämpene mineraalimeikeille, joten suhtauduin tähän mielenkiintoisena haasteena.

DSC_0036

Mineraalimeikkihaaste osoittautui hauskaksi ja lopputuloksessakaan ei ollut moittimista. Osa tuotteista on myös päätynyt jo päivittäiseen käyttööni, kuten Shadow Play hohdepuuteri sekä loistavat siveltimet. Synteettiset siveltimet ovat aina aiheuttaneet itselleni nenän nyrpistelyä, mutta kerrakin olin ällikällä lyöty: Everyday Mineralsin siveltimet ovat todellakin laatukamaa, joilla meikkaaminen on todella mukavaa. Vakiokäyttöön on niistäkin päätyneet meikkipohja- ja poskipunasivellintä lukuun ottamatta kaikki saamani yksilöt.

Mutta tehdäänpä katsaus itse meikkiin, joka on siis lähes samanlainen suklaasilmälook, kuin viime kuussa.

DSC_0004-2

Meikkipohjasta käytin Jojoba mineraalimeikkipohjaa sävyssä Golden Light, joka sisältää jojobaestereitä tehden lopputuloksesta samettisemman eikä niin matan, kuin Semi-Matte meikkipohja. Mineraalimeikeissä juuri pohjan kuivakkuus on seikka, josta en pidä, sillä lopputuloskin jää helposti kuivakan näköiseksi, vaikka päälle levittäisi vielä erikseen hohdepuuteria. Värivalikoima on huikean hyvä meikkipohjissa, eikä taatusti kukaan jää ilman täydellistä sävyä.

Jojoba-meikkipohja oli ihan positiivinen kokemus: pidin sen peittävyydestä, mikä onkin mineraalimeikkipohjien paras puoli. Niillä saa siis luotua todella huomaamattoman meikkipohjan tai erittäin peittävän, jonka vuoksi mineraalimeikki on monen akneihoisen, rosacean tai voimakkaan couperosan pelastus. Meikkipohja myös pysyy täysin paikoillaan koko päivän.

DSC_0040

Saadakseen peittävän pohjan, kerroksia täytyy sutia kasvoille useita ja hyvä sivellin on tärkeä väline. Itselläni oli käytössä Flat Top -kabukisivellinPienet näpyt sekä tummat silmänaluset peitin Multi-Tasking peiteaineella, johon käytin Everyday-luomivärisivellintä, sillä varsinainen peiteainesivellin on touhuun aivan liian pieni. Näppyjen peittämiseen ei mielestäni tarvitse lainkaan erillistä peiteainetta, vaan parhaan peittävyyden ilman värieroja saa ottamalla meikkipohjaa pieneen siveltimeen ja töpöttämällä sitä suoraan näppyjen päälle. Silmänaluset sen sijaan kaipaavat kirkastusta erikseen.

Poskipuna on persikkainen Peony Petal ja viimeisen silauksen meikkipohjalle toin Shadow Play hohdepuuterilla. Hohdepuuteri antoi mielestäni muuten liian matalle meikkipohjalle kauniin kuullon, mutta ei kuitenkaan liikaa ja se jäikin meikkipussin vakiovarustukseen, vaikka meikkipohjaan en onnistunut palavasti rakastumaan.

DSC_0046

Sain luomiväreistä muutaman valitsemani neutraalin sävyn. Tämän meikin loihdin nuderuskealla värillä Sunday (muistuttaa Kjaer Weisin Charmed-väriä), jonka levitin ensin laajasti koko ylä- ja alaluomelle ja sen jälkeen tein varjostuksen suklaanruskealla She’s Inspirational värillä. Suklaanruskea väri on myös levitetty melkein koko yläluomen liikkuvalle osalle aivan sisänurkkaa lukuunottamatta sekä alaripsien tyveen.

Käytin luomiväreihin Eye Kabuki -sivellintä, joka oli aivan ihana: värin sai pyöriteltyä sillä luomelle tasaisen pehmeästi. En ole koskaan aiemmin testannut tämmöistä sivellintä! Häivityksiin käytin Dome Blending -sivellintä, joka hoiti hommansa myös erinomaisesti, mutta joukon sivellinsuosikiksi nousi ehdottomasti Everyday Eye Smudge – minikokoinen pyöristetty sivellin, jolla alaripsen tyven varjostaminen sekä rajauksen häivyttäminen käyvät paljon helpommin ja mukavammin, kuin vuosikausia rakastamallani viistopäisellä luomiväriseltimellä. Reilun viidentoista vuoden jälkeenkin voi siis tehdä mullistavia löytäjä!

DSC_0053

Luomiväreissä parasta on sama, kuin meikkipohjassa: pysyvyys. Pitkän päivän jälkeenkin värit nököttävät paikoillaan tippaakaan viiruuntumatta. Mineraalimeikkien hienojakoisuudessa onkin niiden pysyvyyden salaisuus. Jauhemainen koostumus ei kuitenkaan ole itselleni se mieluisin, joten nähtäväksi jää, tulenko tarttuneeksi näihin useamminkin.

DSC_0025DSC_0026

Rajauksen tein mustalla Walking After Midnight -rajausvärillä, joka kävi pyöristetyllä siveltimellä kätevästi, kunhan vain kopauttaa kaikki muruset kunnolla pois siveltimestä ja vain hipaisee väriä siveltimeen. Pigmenttipitoisuus on aivan huikea. Rajausväri oli vähiten lempparini, vaikka lopputulos olikin moitteeton. Jauhemainen koostumus meinaa silti pölistä silmän alle, vaikkakin hyvin huomaamattomasti.

Kulmakarvoihin käytin Zuiin Taupe-kulmäkynän ja ripsissä on tuttu ja turvallinen Kjaer Weis, josta minua ei saa ehkä ikinä luopumaan. Huulissa on nyt hieman hillitympi tiilenpunainen sävy, Tata Harperin Volumizing Lip & Cheek Tintin väri Very VivaciousJos en olisi päättänyt toteuttaa kuukauden meikkilookia mineraalimeikeillä, olisivat Tata Harperin uudet meikit hallinneet tässä postauksessa, sillä olen rakastunut niihin palavasti!

DSC_0023-2

Summasummarum Everyday Mineralsista: tykkäsin leikkiä tuotteilla ja pidän lopputuloksesta. Kaikki siveltimet jäivät ahkeraan käyttöön ja Shadow Playsta tuli jokapäiväinen luottotuote. Se muistuttaa itseasiassa erästä Macin hohdepuuteria, jota hämmästelin ystäväni Inken iholla eräänkin blogigaalan jälkeisenä päivänä valokuvauskoulussa. Nainen näytti siltä, kuin olisi nukkunut prinsessan unet edellisenä yönä, vaikka totuus taisi olla melko kaukana siitä…

Löytyykö teidän joukosta mineraalimeikkien ystäviä? Oletteko käyttäneet Everyday Mineralsin tuotteita? Mitkä ovat suosikkejanne?

DSC_0048

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,