Lifestyle

Kukkapöytä

Lifestyle | 4.3.2016 | Katja Kokko

DSC_0023

Olen haaveillut rottinkisesta kukkapöydästä siitä lähtien, kun silmäni nauliintuvat sellaiseen ensi visiitilläni Proloque shopiin noin vuosi sitten. Jos olisin nähnyt sen Stockmannilla, en taatusti olisi kiinnittänyt siihen mitään huomiota, jos edes huomannut koko pömpeliä lainkaan. Proloquessa sen sijaan imee itseensä inspiraatiota koko näköaistillaan ja myös intuitiollaan, sillä putiikin tunnelma on niin poikkeuksellisen ihana ja jokainen tavara tuntuu kertovan omaa tarinaansa, kuten vaikka käsintehty moldovalainen vintage-ruusukelim – matto, joka muutti kotonani kaiken.

DSC_0022

Kukkapöytä on huudellut nimeäni ensi kohtaamisestamme lähtien ja kuluneella viikolla se lähti vihdoin matkaani, kun olin ostamassa kuvissa näkyvää kukkavaasia. Kotonani alkaa olla nyt niin paljon viherkasveja, ettei leikkokukille ole kohta enää tilaa, joten kukkapöytä oli varsin perusteltu hankinta. Ja lisäksi se on aitoa suomalaista käsityötä. Meillä oli samanlainen kotona, kun olin yläasteikäinen ja vielä muutama vuosi sitten en olisi osannut arvostaa moista kauneutta. Nyt pöytä näyttää täydelliseltä kauniine lasipintoineen.

Kukkapöytä jatkaa astiakaapin aloittamaa keittiön sisustusprojektia. Seuraavana olisi vuorossa matto. Olin jälleen  ajatellut varovaisesti jotain mustavalkoista, mutta Proloquen Elsa on koittanut ylipuhua minua todella erikoiseen räjähtäneen näköiseen yksilöön ja myönnettäköön, että ajatus on alkanut tuntua kutkuttavalta. Saattaa olla, että tässä käy jo toistamiseen niin, että matto tulee sovitukseen minulle, eikä palaa enää takaisin.

DSC_0033

Ostin myös Hawsin mielettömän kauniin sumutuspullon kasveilleni, eri toten medinillalle, joka pudotti kukkansa kärsittyään kuivasta huoneilmasta. Haws on perustettu vuonna 1886 ja yritys valmistaa maailman kauneimpia kastelukannuja. Kuka idiootti ikinä keksi alkaa valmistamaan muovisia suihkupulloja ja kannuja, kun hyötyesineistä voisi tehdä niin kauniita, että ne ovat osa sisustusta? Muovihulluutta, inhoan sitä.

Mitäs pidätte kukkapöydästä? Lämpenettekö rottinkisille huonekaluille?

DSC_0025

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,

Lifestyle

8 kommenttia artikkeliin “Kukkapöytä”

 1. Maarit

  Hei Katja, minulla on vastaava pöytä matalana versiona. Lasilevyä ei ole vaan sekin on rottinkia ’rullalla’ 🙂 Pelastin pöydän aikoja sitten jostain, en edes muista mistä mutta roskiin oli menossa.
  Nyt se toimii tason kokoisella puutarjottimella lisättynä hedelmälautasena
  Kiitos kun kirjoitit tästä blogiin, en edes ole pahemmin pöytää ihaillut kun se on tuossa ollut jo niin kauan. Miten helposti silmä tottuu ja mieli unohtaa miten kauniita asioita itsellä on.

  ps, tuo sumutin on ihana
  Ihanaa viikonloppua Katja.

 2. Sanna

  Oi, mä oon ihastellut ja miettinyt tuota samaa kukkatelinettä myös vuoden verran. Joka kerta, kun olen käynyt Proloquessa, olen miettinyt, joko raaskisin ostaa sen. No, nyt se on päässyt hyvään kotiin, johon se näyttää sopivan täydellisesti.
  Myös maljakko on oikein kaunis.
  Ostin pari vuotta sitten Hawsin suuren kastelukannun puutarhaan ja se on ollut loistohankinta, todella laadukas ja aina ilahduttava.

 3. Ulpu

  Kiva kukkapöytä. Mulla on rottinkinen kukkapöytä lasikannella, mutta pikänmallinen, siinä on rottinkinen hylly myös. Meillä oli kotikotona jonkun verran rottinkia, koska äiti tykkäsi siitä. Olohuoneessa oli norminojatuolien tilalla rottinkiset korkeaselkäiset tuolit ja ruokahuoneen ruokapöydän tuolit oli myös rottinkia.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>