Beauty

Kauneuden rytmi

Beauty | 3.3.2016 | Katja Kokko

AK-1

Vastauksistanne inspiroituneena haluan kirjoittaa näkemykseni kosmetologilla käymisen merkityksestä kokonaisvaltaiseen kauneuteen, joka menee paljon pintaa syvemmälle, kuin moni välttämättä ajattelisi.

Itsensä hemmottelu on tärkeää ja jokainen meistä on niin arvokas, että ansaitsee hemmotella itseään. Minä näen ja koen hoidoissa käymisen kuitenkin vielä paljon moniulotteisemmin ja syvällisemmin. Moni nimittäin pitää hemmottelua ylimääräisenä turhuutena, josta joutuu pulittamaan suolaisen hinnan. Hoidoilla on kuitenkin erittäin suuri merkitys sisäiselle kauneudelle: suhteen eheyttämiselle itsemme kanssa (omat sisäiset ristiriidat, uskomukset omasta kauneudestamme), terveytemme eheyttämiselle (hermoston rentouttaminen, stressin lievitys), luonnollisen ja rauhallisen rytmin sekä tasapainon löytämiselle ja ylläpitämiselle elämässä. Hoidoilla on suuri vaikutus ihon kunnon kehittymiselle ulkoisen hoidon kautta, mutta myös sisäisten ja henkisten vaikutusten kautta. Meillä on luontainen kaipuu kauneuteen, joka ilmenee elämässä monella muullakin tavalla, kuin halulla olla ulkoisesti kaunis.

Minulle kokonaisvaltainen kauneus merkitsee sisäistä rauhaa ja tasapainoa, rauhallista arjen rytmiä, riittävää joutilaisuutta, luovaa ja inspiroivaa työtä, hyvässä kunnossa olevaa kehoa, jossa energia virtaa mahdollisimman hyvin, hyvinvoivaa ihoa sekä tunnetta siitä, että koen olevani kaunis ja kehoni on arvokas.

AK-0000351

Olen kirjoittanut Aidosti Kaunis -teoksessani iho-ongelmien syvimmistä syistä, jotka liittyvät hyvin usein pitkittyneeseen stressiin, vihaan, pelkoon sekä muihin sisäisiin ristiriitoihin ja niiden tukahduttamiseen. Kun annamme näiden asioiden ja niihin liittyvien muistojen nousta tietoisuuteen tukahduttamisen sijasta, meillä on mahdollisuus suhtautua itseemme myötätuntoisesti ja hyväksyä negatiiviset tunteet (en usko sellaiseen vetovoiman lakiin, jossa keskitytään vain positiivisiin ajatuksiin, vaan siihen, että kohtaamme haasteet, tulemme niistä aidosti tietoisiksi ja suhtaudumme niihin myötätunnolla). Tätä kautta voimme oppia löytämään työkaluja vaikeiden asioiden ja haasteiden kohtaamiseen. Sisäinen rauha ja rakkaus ovat lähtöisin tasapainoisesta suhteesta itseemme, mutta vain harvoin pystymme kohtaamaan ja ratkaisemaan sisäiset ristiriidat täysin itsenäisesti, vaan tarvitsemme ulkopuolista tukea. Tämän vuoksi olen sitä mieltä, että monet meistä tarvitsevat personal trainerin sijasta (tai sen lisäksi) paljon useammin terapeutin, mentaalisen personal trainerin. Mutta sen lisäksi on yhtä tärkeää, että tukena on myös toisenlainen hoitaja, joka auttaa meitä löytämään sisäisen ja ulkoisen kauneutemme: esimerkiksi itselläni on terapeutti, hieroja ja kosmetologi, joilla käyn säännöllisesti.

Ei ole kuitenkaan saman tekevää, millaisen hoitajan luona käy, vaan on tärkeää löytää se oikea, jonka kanssa on samalla taajuudella. Terapeuttini kanssa olemme niin samoilla aaltopituuksilla, että hän ymmärtää kertalaakista, mitä tarkoitan, eikä minun tarvitse käyttää turhaa energiaa itseni selventämiseen. Sen vuoksi edistyminen on valtavan nopeaa. Hierojani Teemu on puolestaan astangajoogi, joten minun ei tarvitse käyttää aikaa harjoituksen mukana tuomien kehollisten haasteiden avaamiseen. Sen lisäksi, että hän on anatomian Sherlock Holmes, hänen kanssaan kemiat kohtaavat niin, että hoidon vaikutukset ulottuvat aina lihaksia syvemmälle. Ja kun puolestaan kävin ensimmäistä kertaa kasvohoidossa Tarjalla, tiesin, että tässä on se hoitaja, jolla tulen käymään pitkään ja säännöllisesti. Koen syvempää yhteyttä vähän vanhempaan hoitajaan ja minulle on tärkeää, että kosmetologin käsissä tuntuu eheyttävä kosketus. Lisäksi tarvitsen hoidoltani paljon rauhaa sekä tunnetta aidosta hoitamisesta, koska olen jo ammattini puolestani äärimmäisen herkkä kosketukselle ja aistin milloin se vaikuttaa minuun oikealla tavalla.

Yksi kerta kasvohoitoa tai kaksi kertaa vuodessa eivät kuitenkaan pysty vielä ihmeisiin. Kävisitkö terapiassakaan vain kerran vuodessa? Hierontaan ei kannata mennä vasta, kun oireet ovat akuuttina, vaan ylläpitää lihasten huoltoa säännöllisesti. Samalla tavoin kosmetologi on ihosi terapeutti, jonka säännöllinen tuki on ihonhoidossa pysyvän muutoksen ja vaikutusten ylläpitämisen saavuttamiseksi tärkeää, mikä koskee sisäistä ja ulkoista kauneutta.

AK_-0001064

Susan West Kurzin ajatukset kokonaisvaltaisesta kauneudesta kirjassa Herätä kauneutesi – Hyvinvointia luonnosta Dr. Hauschkan tapaan menevät täysin yksiin oman näkemykseni kanssa. Susan kirjoittaa, että hoidot kannattaa ajoittaa aina esimerkiksi kerran kuussa samalle viikonpäivälle ja samaan kellonaikaan. Tällöin keho ja mieli tottuvat saamaan tervehdyttävää energiaa aaltomaiseen tapaan, jolloin hoitokertojen myötä sisäinen vaikutus tehostuu ja syvenee. Totuttuaan tähän sisäinen rytmimme valpastuu aina hoitoajan lähestyessä, mikä tehostaa sisäisiä voimavarojamme ja koko elimistön parantumiskykyä kokonaisvaltaisesti – se näkyy ihossa, kasvoissa ja koko vartalossa. En voisi olla enempää samaa mieltä; oi Dr. Hauschka, meillä on edessä mielenkiintoinen tutustuminen toisiimme!

Kosmetologin tekemien hoitojen lisäksi kauneudenhoidolle tulisi löytää oma rytmi myös kotona. Viikoittaisen kuorinnan ja naamion lisäksi on tärkeää ottaa aikaa myös syvemmille hoidoille, kuten höyrytykselle (Aidosti Kaunis -kirjastani löytyy aivan ihanan kokonaisvaltainen kasvohöyrytyshoito eteerisillä öljyillä sekä kuivatuilla kukilla) ja erilaisille kylvyille (jos ei ole kylpyammetta, voi ottaa jalkakylpyjä). Kotona tehtävät hoidot ovat tärkeitä varsinkin, jos ei pääse säännöllisesti kosmetologin hoitoon. Joskus kosmetologilla käyntiin ei ole varaa, mutta aina läheltä ei välttämättä löydy sitä itselleen oikeaa hoitajaa – ja väärältä tuntuvalla hoitajalla ei missään nimessä kannata käydä!

Nyt heitän teille haasteen, johon saa vapaasti tarttua tai olla tarttumatta: koita löytää itsellesi sopiva kosmetologi. Vannon, että tiedät kyllä, kun kohtaat hänet. Kyselkää suosituksia ystäviltänne ja lukekaa toisten kokemuksia. Koittakaa selvittää, miksi joku hoitaja oli erityisen hyvä. Ja jättäkää oma suosituksenne kommenttiboksiin, erityisesti Helsingin ulkopuolelta, niitä kaivataan! 

Minä voin suositella lämmöllä kolmea paikkaa: Jolie spata, Liinun Organic Beautya sekä Ihohoitola Lupausta.

AK-3599

Kuvat Kaapo Kamu teoksesta Aidosti Kaunis

Avainsanat: , , , , , ,