Beauty

Kulttituoteinspiraatio: Carrot Butter Cleanser

Beauty | 2.3.2016 | Katja Kokko

DSC_0017

Kun keksii jotain, joka onnistuu saavuttamaan kulttimaineen, on varauduttava siihen, että kopioijat seuraavat perässä. Tätä näkee jatkuvasti muoti- ja kosmetiikkamaailmassa. Ympäristö ja erilaiset ihmiset ovat myös valtavia inspiraation lähteitä, eikä se suinkaan tarkoita sitä, että kopioisi suoraan kenenkään tekemisiä. Kaikki musiikin ja maalaustaiteenkin mestarit ovat ensin tutkineet ja harjoitelleet vanhojen mestariteosten avulla löytääkseen oman uniikin äänensä.

Suunnittelin blogiin uusia juttukonsepteja, kun ystäväni sai timanttisen idean: kauneudenhoidon kulttituotteet ja niistä inspiroitunut DIY-kosmetiikka. Ajatuksena olisi esitellä kulttimaineesta nauttivia tuotteita ja niistä inspiroituneena rakentaa aivan oma resepti. Tarkoituksena ei ole kopioida tuotetta ja koittaa valmistaa samanlaista, vaan poimia esimerkiksi inspiraatioksi pari raaka-ainetta ja luoda sitten uudenlainen tuote. Kosteusvoide voi esimerkiksi muuttua öljyseerumiksi tai vartalovoide vartalokuorinnaksi. Ja toki joukkoon voi mahtua jokunen suorempikin kopio, kuten tämä porkkana-laventeli-rosmariini-puhdistusbalmi, jonka resepti löytyy Aidosti Kaunis -kirjastani ja on saanut inspiraationsa maailmalla tunnetusta The Organic Pharmacyn Carrot Butter Cleanser puhdistusvoiteesta.

Carrot Butteria ei valitettavasti enää saa Suomesta, kun sarjan maahantuonti lopetettiin. Todella harmi, sillä kaikki kokeilemani tuotteet sarjalta ovat olleet erittäin laadukkaita ja tehokkaita ja porkkanavoi on lukeutunut myös omiin suosikkeihini. Mutta eipä hätää, tuote ei ole todellakaan vaikea valmistaa itse, joten laitetaan jakoon hieman yksinkertaistetumpi versio tästä ihanan virkistävästä ja tehokkaasta putsarista, joka kirkastaa ja puhdistaa ihoa samalla, kun se hoitaa hipiää lempeän tehokkaasti.

Porkkana-laventeli-rosmariini-puhdistusbalmi

15 ml sulatettua sheavoita

10 ml sulatettua kaakaovoita

15 ml sulatettua kookosöljyä

15 ml avokadoöljyä

15 ml manteliöljyä (myös jojobaöljy käy erittäin hyvin)

Eteeriset öljyt

3 tippaa porkkanansiemenöljyä (näköjään hieman huono saatavuus Suomessa. Kannattaa katsastaa luontaistuotekaupoista, kuten Natura Zonesta)

5 tippaa laventeliöljyä

3 tippaa frankinsensiöljyä (voit myös korvata frankinsensin kamomillaöljyllä)

3 tippaa rosmariiniöljyä

Sulata sheavoi, kaakaovoi ja kookosöljy kuumassa vesihauteessa, mutta älä anna rasvojen kuumentua yli 42 asteen. Maltti on valttia sulattelussa. Yhdistä kulhossa sulatetut rasvat sekä kylmäpuristetut kasviöljyt ja sekoita. Lisää lopuksi eteeriset öljyt ja sekoita huolellisesti. Kaada seos puhtaaseen 50 ml lasipurkkiin ja sulje kansi. Anna seoksen jähmettyä huoneenlämmössä. Valmiin putsarin voit säilyttää huoneenlämmössä valolta suojattuna, ja se säilyy noin puoli vuotta (tarkista kuitenkin käyttämiesi öljyjen parasta ennen -päiväykset).

Käyttö: hiero nokare balmia kuiville kasvoille parin minuutin ajan ja poista se lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla. Huuhtele liina ja toista tarvittaessa. Pese liina käytön jälkeen saippualla ja vedellä.

Nyt saa esittää toiveita: mistä kulttituotteista inspiroituneita DIY-reseptejä tahtoisitte minun kehittelevän? Mitä reseptejä itse olet ehtinyt kirjastani valmistaa?

DSC_0005

Kuvat Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Avainsanat: , , , , ,