Beauty

Esse-kosmetologi – kokonaisvaltainen ihoterapeutti

Beauty | 22.2.2016 | Katja Kokko

DSC_0031

Yhteistyössä Natural Goods Company, sisältää arvonnan

Arvonta on suoritettu, onnetar suosi nimimerkkejä Jenna, Sari ja Merja.

Etelä-Afrikkalainen hoitolasarja Esse on avannut minulle ihonhoitoon aivan uudenlaisen maailman. Sarjan perustaja, kemisti ja tiedemies Trevor Steyn on omistautunut ihmisen mikrobiomin tutkimukselle ja päätynyt vahingossa luomaan sen myötä yhden maailman mielenkiintoisimmista ihonhoitosarjoista, joka on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, läpinäkyvä, eettinen, ekologinen, vegaaninen, beyond reilu kauppa ja kaiken lisäksi cosmeceutical-kosmetiikkaa, joka on suunnattu kauneushoitoloihin. Cosmeceutical-käsitteellä tarkoitetaan kosmetiikkaa, joka on lääkeaineen ja kosmetiikan ”välistä”. Lain mukaanhan kosmetiikalla ei saisi olla lääketieteellisiä vaikutuksia ja siksi termin käyttöä ei voida virallisesti valvoa. Essen kohdalla voidaan kuitenkin puhua rehellisesti cosmeceutical-kosmetiikasta.

Tulen perehtymään Esseen blogissani hyvin syvällisesti vielä monen monta kertaa, sillä juttua riittäisi vaikka kokonaisen kirjan verran. Tällä kertaa keskitymme kuitenkin Essen hoitolahoitoihin, sillä kuten sanottua, sarja on suunnattu vain ammattilaisten jälleenmyytäväksi. Tuotteita voi ostaa ainoastaan Esse-kosmetologilta tai tilata niitä kauneushoitolan yhteydessä toimivasta verkkokaupasta – ja aina normaalihinnoilla.

Olette kysyneet paljon Esseä käyttävistä hoitoloista. Niitä on tällä hetkellä Suomessa 13 ja lähimmän Esse-hoitolasi voit tarkistaa Essen suomalaisilta sivuilta. 

DSC_0040

Minä kävin ensimmäisessä Esse-hoidossani muutama viikko takaperin Fredan torin kupeessa sijaitsevassa Ihohoitola Lupauksessa. Jotain hoidosta kertonee se, että nukahdin jo alkupuhdistuksen aikana. Siis kesken rutiinitoimenpiteen. Yhteensä nukahdin hoidossa kolmesti. Se on minulle täysin ennenkuulumatonta. Lähdin hoidosta, kuin olisin nukkunut maailman makoisimmat päiväunet.

Essen hoidot ovatkin erittäin kokonaisvaltaisia ja pitkälle vietyjä. Niissä ei hoideta pelkästään ihoa, vaan ihmistä kokonaisuutena, jolloin suuressa roolissa on myös rentoutuminen. (Omalla kohdallani hoidolla oli miltei transsendentaalinen vaikutus!) Hoidoissa käytetään osittain omia hoitolatuotteita ja osittain samoja, kuin kotihoidossakin. Essen tuotteilla tehty hoito on hyvin miellyttävä myös tuoksujensa puolesta, sillä tuotteissa ei käytetä lainkaan pilkottuja hajusteita, vaan niissä tuoksuvat 100 % eteeriset öljyt sekä muut kasviraaka-aineet. Selvennyksenä siis, että mikäli eteerisiä öljyjä pilkotaan komponentteihin, menetetään lukuisia ihonhoidollisia sekä aromaterapeuttisia vaikutuksia. Tuoksumaailma on kuitenkin ihanan lempeä ja varmasti miellyttävä myös niille, jotka eivät ole tottuneet eteeristen öljyjen tuoksuihin. Tuotteissa on korvattu puhdistettu vesi rooibos-uutteella, joka jo itsessään luo tuotteille makean pohjatuoksun.

DSC_0064

Esse on sarjana samankaltainen, kuin monet lääketieteellisenä itseään mainostavat sarjat – sen taustalla oleva ihonhoitofilosofia ja tuotteiden vaikutukset ovat niin omaa luokkaansa ja pitkälle vietyjä, että parhaiden tulosten saavuttamiseksi erityisesti iho-ongelmien (kuten aknen, rosacean, pigmenttihäiriöiden, couperosan, atopian ja perioraalidermatiitin) sekä ikääntyvän ihon hoidossa, sarjan käyttöön sitoudutaan, eikä sitä sekoitella muiden kanssa, sillä muuten hoito ei toimi optimaalisesti.

DSC_0043

Essestä tekevät poikkeuksellisen tuotteiden pH-tasapaino, joka on hapan kaikilla tuotteilla, sillä on perusasia, että iho voi parhaiten, kun sen hydrolipidikalvo pysyy happamana (noin 3,5-5) ja näin ollen kaikki tuotteet on pH-tasapainotettu välille 4-5. Tämä luo ihanteellisen ympäristön ihon bakteerikannan monimuotoisuudelle, joka on puolestaan avainasemassa ihon hyvinvoinnin kannalta. Tuotteet sisältävät hyödyllisiä mikrobeja ruokkivia prebiootteja sekä eläviä probiootteja, joilla voidaan muuttaa ihon bakteerikantaa. Muut raaka-aineet ovat luomuviljeltyjä, erittäin ravinnetiheitä ja antioksidanttipitoisia kasviuutteita ja -öljyjä, joista suurin osa on afrikkalaisilta pieniltä tiloilta kotoisin, joiden viljelymenetelmät Esse tuntee perinpohjaisesti. Yritys myös maksaa heille suoraan hyvää hintaa ilman välikäsiä. Osa kasviöljyistä, kuten yangu- ja mankettiöljyt antavat tuotteille luonnollisen aurinkosuojakertoimen välillä 4-5 (tai jopa 6).

DSC_0048

Esse-kosmetologi on holistinen ihoterapeutti, joka tukee asiakasta kokonaisvaltaisesti ihonhoidossa. Hän antaa vinkkejä ihon kuntoa tukevaan ruokavalioon ja varmistaa, että kotona käytössä olevat tuotteet vastaavat ihon tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Hoidoissa käydään 1-2 kuukauden välein, jolloin tehdään tehokas ja kokonaisvaltainen hoito käyttäen tehokkaampia tuotteita, kuin kotona. Hoidot parantavat ihon aineenvaihduntaa ja vilkastuttavat sen pintaverenkiertoa. Hoitoa jatketaan itse kotihoitotuotteilla, mutta varsinaiset tehohoidot tapahtuvat aina kosmetologin käsittelyssä. Esse-hoidot eivät myöskään rajoitu pelkästään kasvoihin, vaan tarjolla on hoitoa myös jaloille ja vartalolle esimerkiksi selluliitin hoitoon tai nesteen poistoon.

Stressin vaikutusta ihon kuntoon vähätellään mielestäni yhä edelleen, vaikka se on yksi suurimmista tekijöistä iho-ongelmien taustalla. Iho on kuin peili, joka heijastaa fyysisen ja henkisen kehon kuntoa pinnalleen. Myös tämän vuoksi yksi tärkein osa Essen ihonhoitofilosofiaa on hermoston rauhoittaminen säännöllisessä hoitolahoidossa kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon perehtyneen ammattilaisen käsittelyssä. Hoidoilla on ratkaiseva merkitys ihon kunnon kehittymiselle: niiden teho kokonaispaketista on noin kolmasosa.

Esse-hoitoon mennessäsi voit olla varma siitä, että kosmetologi on saanut perusteellisen ja syväluotaavan koulutuksen ihonhoidosta Essen filosofialla – tietäisittepä vain millainen tietopankki Trevor on!

Lähimmän Esse-hoitolasi voit tarkistaa täältä – varaa aika jo tänään!

DSC_0057

Laitetaan lopuksi käyntiin pieni arvonta, jossa palkintona on kolme kappaletta Essen Omega kosteusvoiteita, joka valitaan juuri sinun ihotyypillesi sopivalla koostumuksella. Omega kosteusvoiteet on pakattu pieniin 10 ml purnukoihin, joilla voidaan varmistaa tärkeiden omega-rasvahappojen säilyvyys (yksi pakkaus sisältää siis viisi purnukkaa).

Osallistut arvontaan kertomalla kommenttiboksissa kuinka usein käyt kasvohoidossa tai vartalohoidossa ja miksi käyt tai miksi et käy säännöllisesti? Vastausaikaa on maanantaihin 29.2.2016 saakka.

Oletko jo käynyt Esse-hoidossa?

DSC_0054

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,