Lifestyle

Kukkia, keramiikkaa ja kuusen tuoksua

Lifestyle | 20.2.2016 | Katja Kokko

DSC_0089

Ihania asioita kuluneelta viikolta.

Tiesittekö, että kaupungin ihanimmasta sisustus- ja lahjakaupasta voi ostaa myös kukkia? Minä en tiennyt, vaikka harva se päivä putiikissa vierailenkin. Pari päivää sitten olin menossa ostamaan kuvauksiin pyyhkeitä, mutta niiden sijasta marssinkin ulos kainalossani medinilla ja uusi ruukku. Proloquessa on vastustamaton keväinen tunnelma. Poiketkaa.

Kaunis medinilla herätti kevään henkiin kotonakin ja se on kuin luotu yhteen ruusukelimin kanssa – maton, joka muutti kaiken. Huoneilma vain taitaa olla vielä hieman liian kuivaa, sillä kukat alkoivat osoittaa kuivumisen merkkejä jo seuraavana päivänä. Hyvä syy käydä ostamassa vielä maailman kaunein suihkepullo, joka suihkii taatusti lehdille kosteuden lisäksi maagista kukoistusta herättävää taikaeliksiiriä.

DSC_0093 DSC_0101

Samana päivänä kävin pienellä kuvausreissulla kaupungin kauneimmassa ihohoitolassa. Silmäni nauliintuivat hyllyssä nököttävään pikkuiseen Dr. Hauschkan lasipulloon, joka sisälsi syvän vihreää kylpyöljyä. Se oli jalokuusi kylpyöljyä, jota yritys valmistaa vain kerran vuodessa. Tuoksu ja väri olivat vastustamattomat. Sain lahjaksi yhden pullollisen tuota hurmaavaa eliksiiriä, jota voi käyttää kylvyssä, jalkakylvyssä tai huoneen raikastimena. Alan olla nyt aivan Dr. Hauschkan pauloissa useiden vuosien jälkeen – mikä uskomaton tietotaito yrityksessä vallitseekaan! Toivottavasti saisin tulevaisuudessa mahdollisuuden vierailla WALAlla, missä tuotteet valmistetaan ja suuri osa raaka-aineista viljellään.

DSC_0106

Keramiikkaa rakastavana en myöskään voinut olla ihastelematta kauniita keraamisia naamiokulhoja ja nenäkannuja, jotka keramiikkataiteilija Henna Nivarpää-Ampuja on valmistanut Lupaukseen. Oletteko koskaan törmänneet keraamiseen nenäkannuun? Minä en. Kannu on ollut monta kertaa ostoslistalla, mutta aina jotenkin jäänyt. Näin kauniiseen yksilöön törmätessään ei kuitenkaan tarvinnut enää turhia jahkailla. Olisin ostanut pikku kulhot ja kannut itselleni, mutta ne käärittiin minulle silkkipaperiin lahjaksi. Muovinen nenäkannu hautautuisi kylpyhuoneen kaapin perimmäisen nurkkaan, mutta keraaminen toimii myös koriste-esineenä. Ihanaa arkista kauneutta.

Kuvassa näkyvä kivi on tuliainen Eevalta Afrikasta. Olen koko ikäni haaveillut matkustavani Afrikkaan, sillä haluan kokea sen luonnon kauneuden ja savannit. Eeva kuljetti minulle palasen mukanaan tuomaan maan mystistä ja alkukantaista energiaa. Katsotaan, milloin ja miten toiveeni toteutuu.

Tässähän tuli jo monta toivetta. Mitä te toivotte tällä hetkellä?

DSC_0114

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,