Lifestyle

Astiakaappi

Lifestyle | 7.1.2016 | Katja Kokko

DSC_0083

Astiakaappi muutti luokseni. Se oli jo aivan lähtökuopissaan Vihreän talon Annikan kaupunkikodissa, sillä kaipasi kipeästi uutta kotia. Minä puolestani voin kertoa, että täältä se ei hevillä liikahda. Keittiössäni on ollut puolitoista vuotta paikka juuri tämmöiselle astiakaapille. Tämän seurauksena aloin pitämään keittiössäni valoja päällä. Niin ystäväni kuin perheenjäseneni ovat aina valittaneet, miksi lymyän liesituulettimen valossa. Luulin vain pitäväni hämärästä. Todellisuudessa taisin ajatella, että hämärässä täysin keskeneräinen keittiöni näyttäisi kodikkaammalta.

DSC_0084

Olen siis ikionnellinen astiakaapista, jonka alahyllylle sain vihdoin järjestää rakkaimmat keittokirjani. Kaikki, jotka eivät sinne eivät mahtuneet saivat lähteä. Tilaa näyttäisi olevan vielä parille kiinnostavalle teokselle. Sitten taitaa keittokirjakiintiöni olla täynnä.

Kahdelle ylimmälle hyllylle järjestelin kauneimmat astiani. Kokoelma sai täydennystä korvamerkatuilla joululahjarahoilla ostetuilla 20-luvun Arabian teekupeilla ja -lautasilla. Löysin nämä aarteet Astiataivaasta, joka on todellisia sydämentykytyksiä aiheuttava paikka. Menkää ihmeessä käymään tuossa putiikissa, sieltä tekee aivan ihastuttavia löytöjä!

Astiakokoelmani seuraavat tulokkaat ovat uudet keittolautaset (nykyiset eivät ole kuvauskelpoiset). Haaveilen melko syvistä, kulhomaisista keittolautasista. Ne oikeat eivät ole vielä tulleet vastaan. Tosin enpä ole aktiivisesti etsinytkään. Lisäksi lasinen karahvi sekä lasiset vintage-sillilautaset ovat toivelistalla. Seuraavana projektina taitavat kuitenkin olla asuntoni seinät, jotka kaipaavat kipeästi asioita kehyksissä. Sen osalta suuntaan konsultoimaan Proloquen Elsaa ja Noraa.

Mitäs sanotte astiakaapista ja uusista teekupeista?

DSC_0089

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,

Lifestyle

11 kommenttia artikkeliin “Astiakaappi”

 1. Jennie

  Mun makuinen kaappi ja sisältökin 🙂 Ihanat grapponiatkin <3 Näkisitpä mun vitriinin, ihastuisit varmasti.. Täällä on Oiva Toikan Floraa & Faunaa, Riihimäen ym. lasia, vanhaa arabiaa.. Tyhjennän omaa astiavarastoa pois, jotta saisin tuolta kaapista esiin lisää ihanuuksia joiden kuuluu olla esillä. Nytpä keksin tässä että voisin myös laittaa jotkut kivat ledit kaapin sisään, näyttäisiköhän kivalle..

 2. Maria

  Ihana kaappi, ja niin kauniit kupit! Astiaostoksia varten suosittelen myös Fasaanin antiikkia Korkeavuorenkadulla, sieltä voisi löytyä lautasia jotka ovat yhtä somia kuin kuppisi. Ja seinälle kehystettäväksi Karoliina Hellbergin maalauksia, niistä haaveilen ainakin itse. Niiden maailma ja värit ovat niin kiehtovat ja runsaat.

 3. Ulpu

  Ihana kaappi ja kaunis sisältö! Ihanat Grapponiat siellä, itseltä löytyy äidiltä saatua Grapponiaa myös. 🙂

  • Ulpu

   Pakko vielä kommentoida, kun huomasin vasta Jennien tekstin. Olisipa kiva päästä katsomaan sinunkin astiakaappiasi. 🙂 Samoja aarteita löytyy minultakin, mm. Faunaa parissa värissä, Grapponiaa, Barokkia, Jesperiä, vanhaa puristelasia/kristallia, Arabiaa ym. Ja äidin kaksi vanhaa astiakaappia. <3

  • Jennie

   No ihan kauniiden esineidenkin vuoksi ne ansaitsisivat päästä ihasteltavaksi Ulpu 🙂 Minulla on myös Jesperin jalallisia vihreitä jälkiruokakulhoja, muutama keltainen Riikinkukkolautanen Riihimäen lasilta, niistä tykkään kovin! Ja vaikka mitä muuta, ihana ihastella pitkästä aikaa kaapin sisältöä, sinne ne unohtuvat arjen kiireessä kun raskii harvoin käyttää. Huomasin, että olen näköjään kaksi lasi karahviakin hankkinut, ei tosin mitään kalliimpaa lajia nämä, olisikohan Riihimäen kuitenkin! Käyttöön nekin 🙂 Vaikka muuten olen melkein täysin lopettanut keräilyharrastukset niin kyllä voisin ottaa kaappiini vielä joitakin, esim Arabian Emilia on ikuinen haaveeni..

 4. Iida

  Onpa kaunis kaappi! Mielenkiintoni heräsi suosikki keittokirjojasi kohtaan. Minkä nimisiä ovat opukset, jotka löysivät kodin uudesta astiakaapists?

  • Kaapista löytyy Max. 30 min, Neal’s Yard Remediesin Healing Foods, Mielekkäät eväät, molemmat Safkaa-kirjat, Gwyneth Paltrown It’s All Good, Hanna Stoltin Aamupalakirja, Viljaton Kattaus, Kiitos Hyvää Pikaruokaa, Vapun reseptikirja, Vege!, intialainen keittokirja, Karita Tykän Hyvää huomenta sekä Drank. 🙂

 5. Purrr

  Hei, etsin juurikin tällaista astiakaappia. Saankohan lainata tätä sinun kuvaasi jos huhuilen samantyyppistä esim. facebookin sisustuskirppareilla? Kiitos jo etukäteen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>