AstrologiaBody & Mind

Uudenkuun ajankuva 10.1. – 7.2.2016

Astrologia | Body & Mind | 10.1.2016 | Kirsi Halla-Seppälä

Mikäpä sopisi paremmin uuden vuoden alkuun, kuin uusikuu Kauriissa (10.1.), tuossa päämäärätietoisessa, rakenteisiin, konkretiaan, tavoitteiden toteuttamiseen ja tuloksellisuuteen suuntautuneessa merkissä. Kauris uusikuu on realistinen, selväpäinen, päättäväinen, sitoutuva ja keskittynyt, joten kaikenlaiset uudenvuoden lupaukset ja elämänmuutosprojektit sopivat tähän aikaan kuin sarvet Kauriin päähän.

Peräytyvä Merkurius (5.1.-25.1.) on kuitenkin tuomassa hämmennystä ajan energioihin, eikä kaikki aiottu ja hyvin suunniteltu nyt välttämättä toteudukaan niin kuin sopimuksessa lukee. Perääntyvän Merkuriuksen aika on omiaan jumittamaan asioita, sekoittamaan suuntaviivoja ja luomaan väärinymmärrystä tilanteeseen jos toiseenkin. Vaikka autot nyt hyytyvät pakkaseen ja postit päätyvät väärään osoitteeseen, perääntyvän Merkuriuksen tarkoitus ei ole aiheuttaa lisäkuormitusta ja mieliharmia ihmisten arkeen, sen sijaan se tarjoaa loistavan tilaisuuden pohtia syvällisemmin ja nähdä viisaammin. Parhaimmillaan voit saada Heureka! elämyksen, kun huomaat että jokin asia ei ollutkaan niin kuin olit aina luullut, ja tämä silmien aukeaminen ei jää pelkäksi sisäiseksi oivallukseksi, vaan myös muuttaa asioita konkreettisesti.

kauris uusikuu 2016 ©kirsihallaseppala

Planeettojen perääntymisjaksoihin liittyy aina tuulahdus menneisyydestä, mutta nyt menneisyyden kaiku on poikkeuksellisen sakeana muidenkin planeettakuvioiden tukemana. Vanha sanonta ”minkä taakseen jättää sen eestään löytää” pätee nyt harvinaisen hyvin. Kyse ei ole pelkästään siitä, että vanhat asiat joiden luulit jo unohtuneen nousevat kummittelemaan mieleen ja ihmiset aiemmilta elämänvaiheilta kävelevät vastaan kadulla. Tämä aika tarkoittaa myös sitä, että vanhat laiminlyönnit lävähtävät kasvoille ja tekemättä jääneet työt pakottavat ottamaan vastuuta ja tekemään valintoja. Nyt on aika solmia langanpäät ja jatkaa siitä mihin jäätiin, oli se sitten viime vuonna tai edellisessä elämässä. Mikäli olet lykännyt jotain jo pidemmän aikaa, saatat huomata olevasi tilanteessa, jossa ei ole enää mahdollista ummistaa silmiään velvollisuuksilta ja katsoa vielä yksi jakso lempisarjaa Netflixistä, sillä ajassa on nyt niin tiukka vääntö, että tästä enää jousteta.

Ajan laadun armottomuus toimii toki omaksi parhaaksesi, ja joko kohtaat tilanteen kuin vastuullinen aikuinen ja hoidat homman kotiin tai lakkaat kiduttamasta itseäsi ja luovut suosiolla. Monien asioiden suhteen tämä voi olla nyt se viimeinen piste, se jossa totuutta on katsottava suoraan silmiin, lakattava valehtelemasta itselleen ja tunnustettava tosiasiat. Ainoastaan tästä käsin pystyt tekemään kestäviä ratkaisuja ja sitoutumaan sellaisiin valintoihin, joiden päälle voit rakentaa itsellesi hyvää elämää.

Tämän kuunkierron aika pitää sisällään valtavan kasvun mahdollisuuden, eikä kyseessä ole mikään itsepetokseen pohjautuva tunne siitä että jotain henkistä kasvua on ehkä tapahtunut, vaan aivan todelliset ja käytännössä näkyvät konkreettiset asiat. Miten huojentavaa onkaan se, että nyt vihdoin voit saada kunnon otteen siitä, mikä on tuntunut väistelleen sinua vuodesta toiseen. Todellinen muutos on mahdollista, ja se on mahdollista nyt.

Jos olet aikonut luopua tupakasta, anna sen tapahtua nyt. Jos kuukausia roikottamasi rästitehtävät stressaavat jokaista valveillaolon hetkeäsi, tartu toimeen. Jos kodin kaaos tuntuu kaatuvan niskaan ja tavaranpaljous uhkaa tehdä sinut hulluksi, tee KonMarit tai tilaa ammattijärjestäjä asialle. Jos hiertävä ihmissuhdeongelma jatkaa elinvoimasi kalvamista, lakkaa jahkaamasta ja päätä tilanne tavalla, jonka olet jo pitkään tiennyt olevan itsellesi paras vaihtoehto. Tämä Kauris-uusikuu ei suo siunaustaan nynnyille, eikä heille jotka haluavat jatkaa itsepetoksen pehmeässä usvassa uinumista. Sen sijaan heille, jotka nöyrinä mutta rohkeina ovat valmiita näkemään totuuden ja tarttumaan toimeen, tämä ajankohta on parasta mitä on ollut tarjolla pitkään aikaan. Nyt ryhtiä ja asennetta! Tulta päin ja hyvä siitä tulee.

Kuukauden keskeiset teemat: päämäärätietoisuus, tavoitteellisuus, loppuunsaattaminen, realismi, konkretia, menneisyyden kohtaaminen, vanhojen sopimusten uudelleenarviointi, kesken jääneiden asioiden jatkaminen, sitoutuminen, totuudellisuus, pitkän tähtäimen suunnitelmat, päätökset, vastuunotto, vakavoituminen, kurinpalautus, nöyryys, hyveellisyys, transformaatio, kuolema, laki ja järjestys, ryhdistäytyminen.

Kuukauden astrologiset koodit: (Venus yhtymä Saturnus), (Aurinko ja Kuu yhtymä Pluto), (Aurinko ja Kuu neliö Uranus), (Jupiter yhtymä Kuun yläsolmu), Aurinko siirtyy Vesimieheen, Merkurius yhtymä Pluto, Venus siirtyy Kauriiseen, Merkurius alkaa edetä Kauriissa, Merkurius yhtymä Pluto, Merkurius neliö Uranus, Mars sekstiili Pluto, Mars kvinkunssi Uranus, Venus yhtymä Pluto.

khs ©kirsihallaseppala

Kirsi Halla-Seppälä – ratkaisukeskeinen terapeutti, astrologi, kouluttaja, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja

Kirsi on työskennellyt astrologina ja näkijänä, kirjoittanut, kouluttanut ja luennoinut itsetuntemusastrologiasta ja elämäntaidosta n. 20 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen. Kouluttamisen ohella Kirsi vastaanottaa asiakkaita niin astrologin, näkijän kuin terapeutinkin roolissa, sillä hän opiskelee parhaillaan myös psykoterapeutiksi Bristolin yliopiston ja Helsingin Psykoterapiainstituutin oppilaana.

http://kirsihallaseppala.fi/

 

 

Avainsanat: