Beauty

Lempeyden voima

Beauty | 10.1.2016 | Katja Kokko

DSC_0101

Jouluna eräs ystäväni lähetti minulle noin kymmenosaisen tekstiviestin luettuaan kirjani kannesta kanteen. Hän suorastaan puhkui intoa siitä kaikesta tietomäärästä, mitä oli teoksesta saanut.

Yksi suurimmista opeista, joka iskostui hänen mieleensä opuksen myötä oli, ettei näppyjä saa ihan oikeasti puristella. Kaikkihan tämän tietävät, eikö vain? Mutta kuinka moni teistä voi vannoa käsi sydämellä oikeasti noudattavansa tätä ohjetta?

Tällä viikolla olemme puhuneet ihon hellästä käsittelystä sekä paijauksesta, joten tuntuu sopivalta jatkaa aiheesta vielä tämänkin asian tiimoilta.

Myönnettäköön, että allekirjoittanut itsekin on sortunut kerran jos toisenkin räpeltämään mehevän näköisiä tukkeumia – ja saanut katua tätä harha-askelta katalasti joka ikinen kerta. On yksinkertaisesti tosiasia, että mustapäitä ja tukkeumia ei saa poistettua omilta kasvoiltaan siististi ja lempeästi jälkiä jättämättä. Näppyjen puristelusta muodostuu kierre, jolla aiheuttaa itselleen räjähtäneen naaman.

DSC_0109

Viime syksynä ihoni koki jälleen jokasyksyisen räjähdyksensä. Näppejä oli miltei mahdotonta pitää erossa muhkeista tukkeumista ja muutaman kanssa ajauduinkin sotajalalle. Kun sotatanner ei näyttänyt rauhoittumisen merkkejä muutamassa viikossa, otin askeleen taaksepäin, luovutin ja muutin strategiaani sen mukaiseksi, minkä tiedän olevan se ainoa ja oikea: lempeys.

Jätin näppylät rauhaan ja paijasin niitä Supermoodin Youth Glo Luxury Peelillä sekä May Lindstromin Blue Cocoonilla. Pahimman räjähdyksen aikana kävin rauhanneuvotteluja myös Mayn Problem Solverilla. Rauha laskeutui ennätysvauhtia. Lupasin itselleni, etten enää koskaan ajaudu sivuraiteille ja toimi omien oppieni vastaisesti. Ainoa henkilö maailmassa, joka saa koskea näppylöihin on kosmetologini.

Talven aikana ihoni on pysynyt mielettömän kauniina. Loppuvuoden kissanristiäiset ovat välillä paukauttaneet jonkun näpyn leukaan, mutta Supermoodin lempeän hedelmähappokuorinnan ja Mayn sinisen kauneusbalsamin kombo toimii ihon lepyttelijänä jopa yhdessä yössä tai korkeintaan muutamassa. Käyn kasvohoidossa joka toinen kuukausi, jolloin iholle tehdään mekaaninen ihonpuhdistus eli kosmetologi poistaa mustapäät ja mahdolliset tukkeumat siististi ja jälkiä jättämättä. Sotatantereen kierrettä ei pääse muodostumaan ja iho saa hehkua ja kukoistaa rauhassa.

DSC_0126

Tämän tositarinan myötä haluan muistuttaa teitä tästä äärimmäisen tärkeästä seikasta: näpit irti ihosta! Jätä mustapäiden, tukkeumien ja näppyjen poisto suosiolla kosmetologille. Tämä on yksi tärkein syy käydä säännöllisesti kosmetologilla. Jos kasvohoidot tuntuvat liian kalliilta, löytyy esimerkiksi Jolie spasta edullinen Little Wonder minikasvohoito, johon kuuluu mekaaninen ihonpuhdistus.

Näppyjen puristelulla rikot ihon hentoiset kapillaarit ja aiheutat jopa veren purkautumisen ja bakteerien leviämisen iholle. Nämä jäljet helottavat iholla sitten pahimmillaan parikin viikkoa tai jopa kauemmin – ja iho ei taatusti näytä hyvältä.

Siispä toivotan teille lempeitä ihonhoitohetkiä!

Mikä vinkki kirjastani on sinulle ollut kaikista silmiä avaavin tai oletko löytänyt itsellesi jonkun punaisen langan ihonhoitoon, joka on aiemmin ollut kadoksissa?

DSC_0104

Kuvat Katja Kokko

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , ,