Beauty

Paijausta iholle

Beauty | 6.1.2016 | Katja Kokko

DSC_0046

Lempeyden voimaa ihonhoidossa (ja elämässä noin ylipäätään) ei sovi vähätellä. Sen tietää myös englantilainen Pai Skincare, jonka tuotteet on suunniteltu herkälle iholle, mutta tehokkuudesta tinkimättä. Lempeän tehokasta ihonhoitoa siis, kuulostaa hyvältä ainakin allekirjoittaneen korvaan!

Kurkistus Pain maailmaan sopiikin tämän viikon teemaan varsin hyvin POD-ihonhoitotutkimuksen jatkeeksi (jonne muuten päivitin juuri Minnan ihosta tämän hetkiset kuvat). Kun sarja rantautui syksyllä Jolieen, ryntäsin oitis ruusunmarjaöljyostoksille, mutta minua odottikin putiikissa kokonainen kassillinen Pain ihanuuksia, jotka olen nyt ehtinyt testaamaan niin perusteellisesti, että voin kirjoittaa tuotteista kattavan analyysin.

DSC_0022

Pain tuotevalikoima on hyvin yksinkertainen, mutta riittää kattamaan melkoisen hyvin kaikkien ihotyyppien tarpeet. Tuotteet ovat vegaanisia ja sopivat erittäin hyvin herkälle iholle, esimerkiksi POD:ista kärsivän kannattaa antaa mahdollisuus Paille. Tuotteisiin ei ole lisätty lainkaan hajusteita, vaan kaikki tuoksut tulevat vaikuttavista raaka-aineista ja eteerisistä öljyistä.

Valikoimasta löytyy vain yksi putsari ja toista ei kyllä kaivatakaan, sillä Camellia & Rose Cleanser on raaka-aineitaan, koostumustaan, tehoaan ja tuoksuaan myöten yksi parhaista puhdistusvoiteista, mitä olen kokeillut. Hydrolipidikalvoa vaurioittavia surfaktantteja ja detergenttejä ei tästä kermaisesta putsarista löydy, kuten ei minun ihonhoitofilosofiani mukaan kuuluisikaan. Kameliaöljy on japanilaisten naisten suosima kauneudenhoitoöljy, joka sisältää runsaasti omega-rasvahappoja sekä A-, B- ja E-vitamiineja. Se auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa. Ruusuöljy puolestaan kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Putsarin mukana tulee kaiken lisäksi musliiniliina, jolla se poistetaan iholta. Liina antaa iholle lempeän kuorinnan, tehostaa puhdistusta ja sanoo heipat mustapäille. Täydellisen puhdituskokemuksesta tekee raikas tuoksu, josta tunnistaa helposti kallisarvoisen may chang eteerisen öljyn. Sen tuoksu muistuttaa erehdyttävästi sitruunaruohoa, mutta on paljon hienostuneempi. Putsarista on saatavilla myös pienempi 100 ml pakkaus. 

DSC_0032

Kasvovesistä sain testattavakseni Rice Plant & Rosemary Tonicin, joka sopii normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle. Tätä olen itse asiassa käyttänyt reilu vuosi sitten yhden pullollisen ja pidin siitä tuolloinkin kovasti. Kasvoveden vaikuttavat raaka-aineet ovat riisivesi, pelargoniavesi sekä rosmariinivesi. Riisivesi sisältää kalsiumia, kaliumia, magnesiumia ja natriumia, jotka tasapainottavat ihon hydrolipidikalvoa. Rosmariinivesi puhdistaa ihoa ja supistaa huokosia, mutta samalla rauhoittaa ja vahvistaa ihoa. Rice Plant & Rosemary Tonic onkin ihanteellinen myös herkälle akneiholle. Tuoksu on raikas ja virkistävä, mutta lempeä.

DSC_0051

Pain neljästä kosteusvoiteesta minun kassistani löytyi Chamomile & Rosehip Calming Day Cream, joka onkin yksi sarjan kulttituotteista. Kosteusvoidenirsona minulla on ilo kertoa, että tästä voiteesta on tullut yksi rakkaimmista purnukoistani! Voiteessa on aivan taivaallisen täydellinen koostumus ja se tuoksuu korvapuustille. Kuten kirjassanikin kerron, hyvässä tuotteessa on kokonaisten kasviraaka-aineiden määrä maksimoitu ja turhien fillereiden määrä minimoitu. Tässä voiteessa se toteutuu täydellisesti, sillä tuotteesta ei löydy yhden yhtä turhaketta, jolla olisi yritetty korvata aitojen kasviöljyjen käyttö.

Paissa ilahduttaa myös se, että he käyttävät kasviuutteista runsaasti CO2- eli hiilidioksidiuutteita, jotka ovat ravinnerikkaampia, kuin esimerkiksi glyseriiniin tai alkoholiin valmistetut uutokset. Chamomile & Rosehip kosteusvoide sisältää ruusunmarjan ja kamomillan CO2-uutteita, jotka toimivat varsinaisina ihon ”healereina”. Kamomilla sisältää runsaasti ihoa rauhoittavaa atsuleenia ja ruusunmarja puolestaan omega-rasvahappoja sekä A- ja C-vitamiineja, jotka uudistavat ja korjaavat ihoa. Voide on erittäin rauhoittava ja se sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti herkästi reagoivalle, punoittavalle ja ärtyneelle iholle. Koostumus on kevyt, mutta erittäin kosteuttava eikä voide ole lainkaan komedogeeninen, sillä sen sisältämät kasviöljyt ovat myös rasvoittuvalle iholle sopivia aprikoosinkivi-, jojoba- ja safloröljyjä. Pakko mainita myös harvinainen eteerinen manukaöljy, jota kutsutaan Uuden-Seelannin teepuuöljyksi – sillä on nimittäin antibakteeristen vaikutuksien lisäksi lukuisia lääkinnällisiä vaikutuksia.

DSC_0072

Rosehip Oil on ehdottomasti Pain kulttituote numero yksi ja siihen olenkin tutustuttanut teidät jo heti öljyn saatuani. Tätä vahvempaa ruusunmarjaöljyä ei tietääkseni ole saatavilla keneltäkään sarjalta, sillä perinteisen kylmäpuristuksen sijaan Pain ruusunmarjaöljy sisältää vain sekä ruusunmarjan siemenistä että hedelmästä valmistettuja CO2-uutteita (sekä säilyvyyttä parantavana aineena E-vitamiinia ja rosmariiniuutetta). Tämän vuoksi öljy tuoksuu hyvin voimakkaasti ruusunmarjalle, joka ei välttämättä ole kaikkien mieleen, mutta halutessaan pulloon voi kyllä tipauttaa muutaman tipan eteerisiä öljyjä. Itse rakastan öljyä tämmöisenään ja erityisesti sen sisältämän runsaan beetakaroteenimäärän vuoksi, joka antaa kasvoille instant-päivetyksen.

Ruusunmarjaöljy suojaa erittäin tehokkaasti vapailta radikaaleilta ja ulkoisilta ärsykkeiltä ja tämä on must have -tuote kaikille aurinkomatkoille sekä kesäksi. Se hoitaa auringossa vaurioitunutta ihoa, arpia sekä silottaa tehokkaasti juonteita. Hyvien vaikutuksien lista on erittäin pitkä. Öljyä voi käyttää aamuin illoin päivittäin tai muutaman kerran viikossa ja se toimii hyvin myös tehokuurinakin tarvittaessa. Öljyn voi levittää kasvoveden päälle kosteusvoiteen alle tai sekoittaa kosteusvoiteen kanssa.

DSC_0056

Lahjakassistani paljastuivat myös Kukui & Jojoba Skin Brightening kuorinta sekä Cobaiba Deep Cleanse AHA naamio. Kun Pain kohdalla on kyse lempeistä tuotteista, niin kuorinnan kohdalla sanoisin, että omalle iholleni jopa liian lempeistä. Kuorinnan osalta en siis jaa näkemyksiäni ihonhoidosta Pain kanssa, mutta jollekin toiselle tämä voi olla lempituote, erityisesti hyvin herkälle ja kuivalle iholle. Kuorinta oli kuitenkin varsin kiinnostava tuote ja jälleen kerran minulle kävi niin, että löysin sille täydellisesti toimivan käyttötarkoituksen omaan ihonhoitofilosofiaani sopien.

Kukui & Jojoba kuorinta sisältää lempeitä jojobarakeita, jotka kuorivat ihoa mekaanisesti, mutta eivät liian voimakkaasti. Ne on yhdistetty erittäin tuhtiin öljypohjaan ja tuote näyttääkin aivan geeliltä, mutta on siis täyteläistä öljyä. Se huuhtoutuu vedellä pois iholta pinta-aktiivisen aineen ansiosta (Sucrose Laurate), joka ei kuitenkaan pese ihoa liiaksi. Omissa rutiineissani tuote istuu täydellisesti kategoriaan putsarin täydentäjä, mutta varsinaiseksi kuorinnaksi se ei omassa käytössäni yllä vaikutuksiltaan, vaikka  poistaakin kuollutta ihosolukkoa ja syväpuhdistaa ihoa.

DSC_0061

Copaiba AHA naamio on syväpuhdistava naamio, jonka sisältämässä greippiuutteessa on luonnollisia hedelmähappoja. AHA-happopitoisuus on kuitenkin niin pieni, että tuotetta ei kannata sekoittaa hedelmähappokuorintoihin eikä niiden vaikutuksiin. Greippuute antaa naamiolle kirkastavan vaikutuksen ja tasapainottaa myös hydrolipidikalvoa. Copaibaöljy puhdistaa ihoa ja auttaa näppylöitä parantumaan nopeammin. Herkälle aknelle sekä rosacealle naamio on ihan omiaan, sillä se ei kuivu iholle. Tämän vuoksi se toimii loistavasti myös hedelmähappokuorinnan jälkeen ja naamio sisältääkin erittäin kallisarvoisia, harvinaisia ja ravinnerikkaita kasviöljyjä kuten Hawaijilta kotoisin olevaa kukuiöljyä ja Amazoniassa tunnettua carapaöljyä, joista jälkimmäinen toimii luonnollisena kosteustekijänä (NMF) sisältämiensä oleiini-, palmitiini-, steariini- ja linolihapon ansiosta. Mitä tulee rasvaisen ihon hoitoon, jaan näkemykseni Pain kanssa: lempeys nitistää näpyt tehokkaammin, kuin sotajalalle ryhtyminen.

Kas tässäpä oli katsaukseni Paihin, josta voin yhteenvetona todeta, että tuotteet ovat ihanaa paijausta iholle ja hinta-laatusuhde on enemmän, kuin kohdallaan. Seuraavaksi aion tutustua sarjan vartaloöljyyn ja -voiteeseen sekä käsivoiteeseen.

Joko te olette paijailleet ihojanne?

DSC_0066

Kuvat Katja Kokko

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Beauty

21 kommenttia artikkeliin “Paijausta iholle”

 1. Miisu

  Uu!! Mäkin rakastan tota Pain putsaria jo muutaman käytön perusteella. Ostin nimittäin testiin sen matkapakkauksen. Puhdistusvoidetta aion ostaa ehdottomasti ison pullon. Olen rakastunut! Ostin myös Joliesta samalla erää tuon AHA-naamion. Saas nähdä, en ole vielä kokeillut sitä kunnolla. Mikä olisi maailman paras kosteuttava naamio? NYRin ruusu balmi?

 2. emma

  miten sä käytät sitä kuorintaa? putsarin täydentäjänä siis, mutta miten? a) putsari, musliiniliinalla poisto, kuivaus, kuorinta, poisto vedellä. b) putsari, musliiniliina, kuorinta kosteille kasvoille, poisto vedellä. c) putsari, kuorinta päälle, poisto vedellä. vai voiko rakeisen kuorinnan poistaa musliiniliinalla? mulla on (luullakseni) vähän vastaava tuote, enkä oikeen tie, et miten sitä käyttäsin.

 3. Mari Vee

  Ah, kyllä… olen paijannut ihoani Pailla siitä asti kun sarja rantautui Jolieen. Ihoni pitää tästä sarjasta erittäin paljon. Kuorinnasta olen samaa mieltä kanssasi ja käytän kuorinnassa uutta lemppariani Supermoodin Glo kuorintaa. Muutoin sekä kosteuttava ja puhdistava naamio ovat ihania ja mukavaa vaihtelua lemppari Mayn naamion rinnalle. Pain Silmänympärysvoide on myös aivan ihanaa superherkille silmilleni ja on ainoa joka ei saa silmiä vuotamaan tällä hetkellä. Talvisin silmäni ovat jotenkin herkät. Tuo kasvovesi on ihanaa ja samoin myös sarjan rauhoittava kasvovesi. Käytän myös Pain tasapainottavaa seerumia ja kosteusvoidetta jotka ovat ihanteellisia silloin kun ihoni kiukuttelee ja on taipuvainen kiiltämään. Myös tuo Pain rauhoittava voide on aivan taivaallisen hyvää. Sekoitan sitä monesti tuohon tasapainottavaan voiteeseen. Käytän joka ilta tuota ihanaa (ja edullista) Pain ruusunmarjaöljyä. Sekoitan siihen joskus tilkan Mayn Youth Dew öljyä tai Blue Cocoonia (kiva värileikki…) jos haluan extrahemmottelua.

  Lisäksi olen ihastunut myös tuohon Pain putsariin. Siitä pn ollut vain kokeilukoko, mutta kun Abson ihana voideputsari loppuu niin hankin tämän vaihtelun vuoksi tilalle. On aivan taivaallisen tuoksuinen ja ihana. Eli siis Pai on yllättyny minut ja on ehdottomasti minulle se vuoden kosmetiikkasarja. Toki täydennän sitä muilla lemppareilla ja kokeilen uuttakin, mutta Pai toimii helposti reagoivalle iholleni ja rauhoittaa niin näpyt kuin muutkin punoitukset hyvin. Ei ole ulkoasultaan yhtä tyylikäs kuin May (tyylikkäämpää ei taida ollakaan), mutta kyllä purkunat ovat jotenkin ihanan rauhallisia ja sellaisia suloisia.

  Käytän myös sarjan vartalovoidetta, mutta kommentoin sitä sitten erikseen…

  • Ihana kuulla, että Supermoodin YG kuorinnasta on tullut sun lemppari! Huomenna suuntaan Jolieen ostoksille hamstraamaan loput Pai-himotukseni. Ja kerrankin vielä niin, että sekä käsivoide, vartaloöljy että vartalovoide on LOPPU!!!

 4. Heleää

  Tällä hetkellä käytän atooppiselle/kuivalle/herkälle iholleni tuota Pain putsaria ja se on kyllä ihanan tuntuista ja hellävaraista!
  Käytin kasvovettä yhden pullon, mutta se tuoksui minun makuuni liikaa joltain alkukesän pensaalta (:D) ja lisäksi loppui todella nopeasti, eli sitä en ajatellut ostaa lisää.

  Bonuksena käytössä myös ruusunmarjaöljy, mutta on vähän epäselvää minkä kanssa se kannattaisi yhdistää. Minua neuvottiin Joliessa, ettei kannata ihan päivittäin käyttää. 🙂 laitan sitä silloin tällöin seerumim päälle iltaisim, mutta luuletko että toimii Iroisien jo valmiiksi öljyisen seerumin kanssa?

  • Mari Vee

   Huomasin saman ”ongelman” kuin Heleää eli kasvovesi (josta itse pidän todella paljon) loppuu todella nopeasti ja suihkeosuus pullosta ei ole paras mahdollinen vaikka muuten kaunis ja herkkä lasipullo onkin. Olen ratkaissut ongelman laittamalla kasvoveden Mayn tyhjään kasvovesipurkkiin. Mayn kasvovesisuihkepullo on paitsi kaunis niin myös täydellisen hienojakoisen suihkeen antava. Eli Mayn suihkemekanismi on ainakin itselläni saanut kasvoveden kestämään pidempään.

  • Heleää

   Noniin, keksit siis oman ratkaisusi! 🙂 itse käytän suosiolla Aloreen misellivettä, jonka tuoksua rakastan ja joka (tärkeimpänä kaikista) tuntuu sopivan jopa silloin kun ihoni on ärtynyt ja herkillä. Myös Aloreen suihkutettava kasvivesi on aivan ihanaa, se on kuitenkin minulle enemmän kesätuote! 🙂

  • Jennie

   Pakko sanoa myös oma huomioni suihkutettavista kasvovesistä, joskus huonon suuttimen takia vaihdoin esim. Therapin kasvoveden Sukin pulloon, jossa on mielestäni ihan super hyvä tasainen kosteuspilvi ja kas, eipäs toiminutkaan samalla tavalla! Jotenkin sen verran erilainen koostumus? Edelleen Therapi suihkuaa epätasaisemmin ja liian märkänä iholle 😀 Tämä on hifistelykeskustelu jo 🙂

   Pain tuotteita voisin myös kokeilla matkakoossa ennen isojen hankkimista 🙂

  • Ruusunmarjaöljy on niin tehokas, että toimii hyvin kuuriluontoisesti päivittäin tai sitten muutama päivä viikossa. Mielestäni voi aivan hyvin käyttää myös joka päivä, en näe tähän mitään syytä, miksi ei. Miksei Iroisienkin kanssa, saa ainakin kunnon öljyhoidon. Öljyt aina seerumin päälle joko ennen tai jälkeen voidetta. Sen voi myös sekoittaa seerumiin tai voiteeseen.

 5. Ulpu

  Mä niin haluaisin tykätä ruusunmarjaöljyn tuoksusta, mutta se on jotenkin niin tympeä. Olen yrittänyt käyttää öljyä siitä huolimatta, mutta nyt olen käyttänyt Nafhan arganöljyä, se on aikas ihana ja mieto tuoksu on plussaa. Pain tuotteet kuulostaa ihanilta, jospa jossain vaiheessa raaskisi satsata niihin.

 6. Minna

  Pain tuotteet kuulostaa kyllä mielenkiintoisilta ja ehdottomasti testaamisen arvoisilta. Vartalotuotteita voisin tilata testiin, iho kuivuu näillä pakkasilla vaikka kuinka rasvaisi 🙂

 7. riitta

  Hei Katja!
  Mitenköhän tuo testaamasi kuorinta sopii rosacea iholle? En ole ikuisuuksiin uskaltanut kokeilla mitään kuorintoja tai naamioita, mutta mielestäni ihoni kuitenkin kaipaisi herkkää kuorintaa. Käytän Pain puhdistustuotteita ja voidetta. Olen myös saanut Patykan öljyseerumin testattavaksi ja nyt talvella se on mielestäni aivan ihana pintakuivalle ja hilseilevälle iholle. Pelkään kuitenkin, että onko se liian öljyistä tai tukkivaa… Ihoni on todella haastava. Muutama vuosi sitten sairastin aivan hirveän podin ja sen jälkeen puhkesi rosacea. Ja aina olen kärsinyt hormonien aiheuttamista näppylöistä. Nyt vanhempana olen kuitenkin ymmärtänyt, että ihoni kaipaa nimenomaan hellävaraista hoitoa eikä liian vahvasti puhdistavia tuotteita.
  Mukavaa alkanutta vuotta!

  • En suosittele rosacealle mekaanisia rakeita enkä mielellään kuorintaa lainkaan. Korkeintaan todella mieto entsyymikuorinta ilman rakeita. Patykan öljyt eivät tuki ihoa, mutta muista huolellinen kosteutus sen alle sekä hyvä kosteusvoide. Suosittelen personal beauty guiden tilaamista, jos kaipaat perusteellisia vinkkejä.

 8. Pai on ihana, oikea herkän ihon aarre. Itse tutustuin tähän reilu vuosi sitten ja kirjoittelinkin silloin jo blogissa. Tuo Kukui & Jojoba kuorinta on minusta aivan ihana – juuri sen hellävaraisuuden vuoksi.

  Pain öljyä en ole kokeillut. Mistähän muuten johtuu, että kasvoöljyt nostavat aina näpyt leukapieleen? Olen itse analysoinut, että tämä kuuluu aina siihen alkuvaiheeseen tai sitten myös olen pohtinut, meneekö iho jotenkin tukkoon. Käytän itse öljyjä vain kuureina.

 9. laura

  Moi! Mitenköhän on, voiko pain ruusuöljyä käyttää amuin/ illoin osana päivittäistä ihonhoitorutiinia? Toiseksi, voiko ihoöljyä (tätä tai jotain muuta) käyttää ilman kosteusvoidetta vai onko parempi laittaa myös voide? Itse käytän pain öljyputsaria, whamisan kasvovettä ja kypriksen antioksidant dew seerumia. Olen miettinyt otanko tähän komboon vielä ihoöljyn ja kosteusvoiteen vai riittäisikö pelkkä ihoöljy? Minulla on kuivuuteen taipuvainen sekaiho joka ärtyy herkästi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>