Beauty

Korealaisen ihonhoidon ABC

Beauty | 17.2.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, sisältää alekoodin

Korealainen ihonhoitometodi on erittäin tehokas ja se sopii hyvin varsinkin suomalaiselle iholle. Noudattaakseen korealaista ihonhoitometodia ei ole pakko käyttää korealaista kosmetiikkaa.

Rakastuin korealaiseen ihonhoitoon muutama vuosi sitten sen tehokkuuden vuoksi, en hassuihin ja värikkäisiin pakkauksiin tai eläinhahmo-sheet maskeihin. Olen tullut tunnetuksi kasvoveden puolestapuhujana, koska kaiken perustana ihonhoidossa on ihon runsas nesteytys eli englanniksi hydration. Tämä tarkoittaa ihon kosteuttamista vedellä. Vaikka kyseessä on ihonhoidon perusasia, korealaisten metodit ihon nesteyttämiseen ovat aivan toisella tasolla länsimaihin verrattuna ja korealaiset ovatkin tunnettuja kuulaan kauniista ja sileästä ihosta.

Kun tutustuin korealaiseen ihonhoitometodiin, omat tekniikkani kehittyivät entisestään ja ihon kunto alkoi muuttua aivan silmissä. Korealainen ihonhoitometodi sopii erityisen hyvin suomalaiselle iholle, koska kuiva ilmastomme ja ääripään sääolosuhteet pistävät ihon koetukselle.

Tehokkaat ihonhoitotuotteet ovat tietenkin tärkeitä ihonhoidossa, mutta kyse on erittäin paljon myös siitä miten tuotteet levitetään iholle. Läheskään aina ei tarvitsisi yrittää metsästää uusia ja tehokkaampia tuotteita, vaan riittäisi, että ottaisi ihonhoidon tekniikat haltuun.

Korealainen ihanneiho on kaunis ja kuulas kuin keitetty ja kuorittu kananmuna. Tästä käytetään nimitystä glass skin eli lasi-iho.

Patting eli taputtelutekniikka

Kaikista tärkeintä korealaisessa ihonhoitometodissa on tuotteiden kerrostaminen iholle sormenpäillä taputellen. Ihonhoitorutiinissa edetään aina ohuesta tuotteesta paksuimpaan. Ihon nesteytys aloitetaan imeyttämällä kasvoille ja kaulalle useita kerroksia hoitonestettä eli erittäin hoitavaa kasvovettä taputellen.

Korealaisessa ihonhoidossa kasvovettä ei levitetä pumpulilla pyyhkien, vaan sormenpäillä taputellen seitsemän ohutta kerrosta.

Hoitoneste imeytetään ihoon niin kutsutun 7 skin methodin mukaisesti, joka tarkoittaa aineen imeyttämistä ihoon seitsemän ohutta kerrosta. Määrä saattaa kuulostaa hurjalta, mutta oleellisinta koko metodissa on pieni määrä kerrallaan. Hoitonestettä otetaan kämmenille vain kaksi tippaa, kädet hieraistaan nopeasti yhteen, asetetaan kasvoille ja taputellaan aine ihoon, kunnes se on täysin imeytynyt. Tämän jälkeen imeytetään seuraavat kaksi tippaa. Jos koitat imeyttää tuotetta kerrallaan enemmän, saat käyttää sen imeyttämiseen tuskastuttavan kauan aikaa. Taputtelutekniikan ansiosta hoitonestettä ei kulu hukkaan ja tuote kestää pidempään kuin pumpulilla levitettynä.

Jos pelkästään hoitonesteen taputteluun jaksaa panostaa aamuin illoin, huomaa tulokset erittäin nopeasti. 7 skin methodin voi tehdä joka aamu ja joka ilta, mutta ajan myötä opit huomaamaan kuinka monta kerrosta iho tarvitsee kosteutusta. Määrä voi hyvinkin olla useimmiten jotain 2-4 kerroksen väliltä ja seitsemän kerrosta voi riittää vain pari kertaa viikossa. Nopeat lämpötilojen ja sääolosuhteiden vaihtelut vaikuttavat ihon kosteuspitoisuuteen välittömästi, joten tuulisena ja kylmänä päivänä kerroksien määrää kannattaa aina lisätä.

Myös seerumit ja kosteusvoiteet levitetään iholle taputtelutekniikalla. Aivan viimeisenä ihonhoitorutiinissa on kasvoöljy, joka levitetään puolestaan sivellen. Kasvoöljy sitoo kosteuden ihoon, ravitsee ihoa ja vahvistaa ihon omaa suojaa. Öljyn levittämiseen kannattaa yhdistää lyhyt kasvohieronta, sillä se rentouttaa lihasjännityksiä kasvoissa ja parantaa verenkiertoa sekä ihosolujen ravinteiden ja hapen saantia. Tällöin ihon väri kirkastuu ja iho kiinteytyy.

Cheat sheet: korealainen ihonhoitorutiini

Korealainen ihonhoitorutiini on tunnettu kymmenestä eri vaiheesta. Jokaista vaihetta ei tarvitse tehdä päivittäin – kuorinta ja sheet mask eli harsonaamio tehdään 1-2 kertaa viikossa ihotyypistä riippuen. Kaksoispuhdistusta eli ihon puhdistamista öljypuhdistuksella ja tämän jälkeen vesipohjaisella puhdistuksella (eli puhdistusvaahdolla, -geelillä, -voiteella tai -maidolla) ei tarvitse tehdä aamuisiin, vaan tällöin riittää ihon pyyhkiminen puhtaaksi misellivedellä.

Ihon puhdistaminen on kasvovedestä lintsaamisen lisäksi tyypillisimmin väärinymmärretty vaihe ihonhoidossa. Se tehdään lähes aina hutiloiden. Vaikka ihon nesteytys on kaiken a ja o, puhdistaminen aloittaa koko ihonhoidon ja luo pohjan varsinaisille ihonhoitotuotteille ja niiden imeyttämiselle ihoon. Puhdistaminen kannattaa siis tehdä huolellisesti.

Levitä puhdistusaine aina kuivalle iholle. Puhdistusöljy on paras mahdollinen putsari kaikille ihotyypeille, sillä se puhdistaa tehokkaasti, mutta hellävaraisesti meikit (jotka ovat aina rasvaliukoisia), tasapainottaa talineritystä eikä vaurioita ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa. Panosta puhdistusöljyn hieromiseen kasvoille. Pyörittele öljyä sormenpäillä huolellisesti kasvoilla, kaulalla ja korvien takana ainakin minuutin ajan. Tämän jälkeen iholle levitetään vesipohjainen puhdistusaine, pyöritellään sitä huolellisesti iholla ja lopuksi iho huuhdotaan puhtaaksi vedellä tai poistetaan koko komeus kostealla musliiniliinalla. Älä koskaan tee kasvojen puhdistusta suihkussa, vaan aina ennen suihkuun menoa.

1 Öljypuhdistus/vain iltaisin
2 Vesipohjainen puhdistus/aamulla misellivesi
3 Kuorinta/1-2 kertaa viikossa
4 Hoitoneste/7 skin method
5 Seerumi
6 Harsonaamio eli sheet mask/1-2 kertaa viikossa
7 Silmänympärysvoide
8 Kosteusvoide/illalla yönaamio
9 Kasvoöljy
10 Aurinkosuoja tai BB-voide

Tehokkaat tuotteet korealaiseen ihonhoitometodiin

Noudattaakseen korealaista ihonhoitometodia ei tarvitse käyttää juuri korealaista kosmetiikkaa, sillä monet länsimaiset merkit ottavat mallia korealaisista ihonhoitotuotteista, joille on tunnusomaista erittäin runsas määrä tehokkaita aktiiviaineita ja mahdollisimman vähän iholle turhia aineita. On kuitenkin sanottava, että korealaisilla tuotekehittelijöillä tuntuu olevan kuudes aisti ja kolmas silmä pelkästään tehoaineille ja innovatiisivuudelle, ja monet tuotteet ovatkin aivan omaa luokkaansa hinta-laatusuhteeltaan. Korealainen kosmetiikka on harvoin luksushintaista, vaan joko suht edullista tai keskihintaista.

Tässä parhaat poiminnat tuotteista ja tuotemerkeistä korealaiseen ihonhoitometodiin House of Organicin valikoimasta:

Aitoa korealaista luonnonkosmetiikkaa: Whamisa

Whamisa on korealainen ihonhoitosarja, jonka tehokkuus perustuu fermentoituihin aktiiviaineisiin sekä siihen, etteivät tuotteet sisällä mitään iholle turhia aineita. Whamisa on toistaiseksi ainoa korealainen ihonhoitosarja, jonka kaikilla tuotteilla on aito luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Korealaisen kosmetiikan ollessa nyt suuri trendi, monet sarjat tai verkkokaupat mainostavat korealaista luonnonkosmetiikkaa, mutta kun tuotteita alkaa tutkimaan tarkemmin, valitettavan usein käy ilmi, että laajan tuotevalikoiman sarjalla onkin vain pari sertifioitua tuotetta.

Fermentoitujen tehoaineiden ansiosta Whamisan tuotteet aktivoivat ihon toimintoja, jonka vuoksi tulokset ovat näkyviä. Herkkäihoisille tuotteet voivat kuitenkin olla liian aktivoivia ja siksi ihon tutustuttaminen Whamisaan kannattaa aloittaa kärsivällisesti pikkuhiljaa. Kaikille herkkäihoisille sarja ei välttämättä sovi lainkaan.

Whamisan kulttituotteita ovat puhdistusöljy, kuorintalaput, hoitonesteet sekä vesimäisen ohut kosteusvoide. Erityisesti hoitonesteet ovat parhaita, mitä olen koskaan käyttänyt ja Water Cream puolestaan kaikkien aikojen paras kosteusvoide.

Organic Flowers Cleansing Oil puhdistusöljy, 32,90 €
Organic Seeds Peeling Finger Mitt kuorintalaput, 31,90 €
Organic Fruits Peeling Finger Mitt kuorintalaput, 31,90 €
Organic Flowers Peeling Finger Mitt kuorintalaput, 31,90 €
Deep Rich Toner hoitoneste, 40,90 €
Original Toner hoitoneste, 40,90 €
Refresh Toner hoitoneste, 40,90 €
Water Cream kosteusvoide, 38,80 €

K-beauty tuulahdus Jenkeistä: 100% Pure

Jenkeistä kotoisin olevan 100% Puren tuotteissa on vahva tuulahdus korealaista innovatiivisuutta ja tämän sarjan aktiiviraaka-aineet ovatkin uusimpien trendien mukaisia ja valikoimasta löytyy niin sheet maskit kuin essence-hoitonesteetkin – sarjan perustaja Susie Wang on taustaltaan korealainen, mikä selittää ennakkoluulottoman asenteen ja huiman uusien tuotteiden tahdin. 100% Puren tuotteet eivät sisällä turhia fillereitä ja tuotteissa on loistava hinta-laatusuhde.

100% Puren ihonhoitotuotteista tärpeiksi on pakko nostaa sarjan loistavat hoitonesteet, joista löydät laajemman jutun täältä. Erityisesti fermentoitua riisiviiniä eli sakea sisältävä hoitoneste on aivan loistava ja oikeastaan se on pakko nostaa samalle viivalle Whamisan kanssa.

Uusin tuote sarjassa on misellivesi, joka on yksi parhammista kokeilemistani misellivesistä: tehokas, mutta hellävarainen. Tomaattikosteusvoide aurinkosuojakertoimella 20 on puolestaan erittäin hoitava aurinkosuoja kasvoille, sillä siihen on lisätty vapailta radikaaleilta ja pigmenttihäiriöiltä suojaavia aineita, kuten tomaattia, B3-vitamiinia ja resveratrolia.

100% Puren sheet maskit ovat täydellisiä, sillä biohajoava bambuharso on helppo käsitellä eikä se repeä helposti. Naamiot ovat aivan uskomattoman kosteuttavia ja niistä kannattaa nautiskella ajan kanssa, ainakin puoli tuntia kerrallaan. Silmänalusnaamiot ovat puolestaan instant-hoito väsyneille ja turvonneille silmänalusille.

Rose Micellar Cleansing Water misellivesi, 33,90 €
Fermented Rice Water Toner hoitoneste, 44,90 €
Tomato Lycopene SPF20 kosteusvoide, 34,90 €
Bright Eyes Mask silmänympärysnaamio, 8,90 €
Deep Hydration sheet mask, 7,90 €
Collagen Boost sheet mask, 7,90 €

Arktisia ”hanbang”aineita: Inari Arctic Beauty

Korealaisessa kosmetiikassa käytetään paljon tehoaineina niin kutsuttuja hanbang-aineita, jotka tarkoittavat perinteisessä korealaisessa lääketieteessä käytettäviä kasveja. Ne ovat useimmiten adaptogeenejä, eli lääkinnällisiä kasveja. Niille on tyypillistä pitkä kasvuaika ja hankala kasvuympäristö, jolloin ne joutuvat kehittämään itselleen puolustusmekanismeja äärioloja vastaan. Adaptogeenit ovat ravinnerikkaita, antioksidanttisia ja antikarsinogeenisiä.

Hanbang-aineet = perinteisen korealaisen lääketieteen kasviraaka-aineet

Suomen metsissä kasvaa runsaasti meidän omia adaptogeenejä, joita voi hyödyntää samalla tavoin kosmetiikassa kuin aitoja korealaisia hanbang-aineita. Tämän on oivaltanut Inari Arctic Beauty, joka käyttää tuotteissaan suomalaisia arktisia kasveja, joista adaptogeeneiksi lukeutuvat ruusujuuri ja pakurikääpä. Lisäksi tuotteet sisältävät suomalaista männynkuoriuutetta, hillaa, puolukkaa ja mustikkaa.

Inarin tuotteet ovat hintakategorialtaan luksusluokassa, mutta varsinkin sarjan vesimäisen ohut kosteusvoide sekä yövoide ovat timanttisen tehokkaita.

Midsummer Magic Water Cream kosteusvoide, 119 €
Midsummer Magic Sleeping Cream yövoide, 119 €

K-beauty inspiraatiota suomalaisittain: Senja Cosmetics

Suomessa valmistettu Senja Cosmetics on saanut selkeästi inspiraationsa K-beautysta. Aktiiviaineissa on puolestaan hyödynnetty suomalaisen metsän antimia, kuten mustikkaa, puolukkaa, variksenmarjaa, nokkosta, koivunmahlaa ja tupasvillaa.

Tuotteissa on erinomainen hinta-laatusuhde ja pelkästään inci-listoista voi päätellä, että Senja on ollut tuotekehityksessä vaativa. Sarjan puhdistustrio on todellinen tärppi: puhdistusöljyssä on erinomainen koostumus ja yhdessä puhdistusvaahdon se ei pese ihoa liian voimakkaasti. Normaalilla iholla suosittelen kuitenkin puhdistusvaahdon käyttämistä vain pari kertaa viikossa syväpuhdistavana tuotteena (kuivalle iholle en suosittele sitä lainkaan), mutta öljyrasvainen iho voi käyttää sitä päivittäin ja sekaihoinen harkiten. Puhdistusöljy soveltuu hyvin käytettäväksi myös sellaisenaan kostean musliiniliinan kanssa ilman puhdistusvaahtoa. Aivan täydellisesti öljy ei huuhtoudu iholta pelkällä vedellä.

Kasvonektariksi nimetty hoitoneste on aivan ihana ja sitä taputteleekin iholleen ihan huomaamattaan seitsemän kerrosta.

Sleek Cheek puhdistusöljy, 39,90 €
Cotton Cloud puhdistusvaahto, 29,90 €
Nordic Nectar hoitoneste, 29,90 €

Kuulaan kaunis – luonnollinen K-beauty bible

Toinen kirjani Kuulaan kaunis opastaa korealaisen ihonhoitorutiinin saloihin. Paneudun kirjassa pintaa syvälle korealaiseen ihonhoitometodiin ja selitän jokaisen vaiheen auki juurta jaksain. Lisäksi avaan kirjassa todella selkeästi miten raaka-aineluetteloita kannattaa tulkita ja opastan, miten selvitä kosmetiikkaviidakossa sekä esittelen yleisimpiä korealaisessa kosmetiikassa käytettyjä raaka-aineita. Tässä kirjassa kiteytyy oikeastaan kaikki oleellinen, mitä tavallisen ihmisen tarvitsee tietää ulkoisesta ihonhoidosta ihonhoidosta. Kirjassa on lisäksi selkeät ohjeet tehokkaaseen kasvohierontaan ja vinkit ihonhoitoon eri vuodenaikoina.

Kuulaan kaunis, 24,90 €

Noudatatteko te korealaista ihonhoitometodia ja mitä tuotteita käytätte rutiinissanne?

Alekoodi

House of Organic tarjoaa 15 % alennuksen Whamisan, 100% Puren, Inarin ja Senja Cosmeticsin tuotteista sekä Kuulaan kaunis kirjastani koodilla KUULAANKAUNIS.

Kuvat Timo Anttonen

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,