Beauty

Säärikarvojen ikuinen kadotus osa 3: usein kysytyt kysymykset

Beauty | 15.2.2019 | Katja Kokko

Laser on ainoa tapa päästä eroon ihokarvoista lopullisesti.

Minulta on laseroitu alexandriittilaserilla bikinirajat, kainalot ja nyt viimeisimpänä projektina on menossa säärikarvojen laserointi, josta on takana kolme käsittelyä. Olen joutunut pitämään nyt sääristä hieman taukoa, sillä laseria ei voi tehdä voimakkaasti ruskettuneelle iholle ja joulua ennen Goalta saatu rusketus ei ole vielä tarpeeksi haalistunut.

Olen kertonut laser-projekteistani blogissa, voit lukea kaikki postaukset aiheesta tämän linkin alta. Tällä kertaa kokosin teille vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, joihin vastasi laserhoitajani Leena Laukkanen Laser Tilkasta, Pihlajalinnasta. Vastaan kuitenkin itse ensin siihen kysymykseen, mitä minulta kysytään kaikista eniten: ovatko tulokset olleet pysyvät bikinirajassa ja kainalossa?

Laseroinnin tulokset ovat ikuiset. Kainaloni ja bikinirajani ovat täysin sileät ja karvattomat.

Kun karvat ovat kerran kuolleet, ne nukkuvat ikuista unta. Käsittelyjä tarvitaan kuitenkin useampia, sillä laser tehoaa karvoihin vain niiden kasvuvaiheessa. Itselläni on ollut niin paljon karvaa, että käsittelyjä on tarvittu on noin kymmenen, mutta jokaisen käsittelyn jälkeen karvojen määrä vähenee merkittävästi ja mikä parasta, uudet karvat kasvavat takaisin hitaasti ja ne ovat huomattavasti pehmeämpää ja harvempaa. Vaikka sääreni on laseroitu nyt vasta kolme kertaa, karva on aivan erilaista kuin ennen.

Tässä vastauksia kysymyksiinne:

Onko laserilla mitään sivuvaikutuksia?

Alexandriittilaserin valo on infrapunan alueella ja se hakeutuu kudoksessa olevaan pigmenttiin. Infrapuna ei ole vaarallista (toisin kuin röntgen-, gamma- tai UV-säteet). Mikäli ihossa on liikaa väriä kuten rusketusta, tai ihotyyppi on esim. afrikkalainen, voi iho palaa, koska pigmentti lämpiää liikaa. Ruskettunutta tai liian tummaa ihotyyppiä ei hoideta. Muuten hoidolla ei ole sivuvaikutuksia.2

Onko jonkinlaista parantumisaikaa tai reagoiko iho voimakkaasti laseriin?

Kalpea iho ei reagoi muuten kuin hetkellisesti karvan kohdalla. Heti hoidon jälkeen iho punoittaa ja karvan kohdalle nousee pieni paukama, joka kuitenkin laskee yleensä noin 15 minuutissa. Joskus harvoin säärissä voi olla aivan pienen pieniä mustelmia. Kasvoilla iho voi vähän turvota, mutta tämäkin menee nopeasti ohi. Kaiken kaikkiaan reaktiot ovat lieviä ja menevät ohi nopeasti. Jonkinlainen jälkireaktio kuuluu asiaan.

Kuinka monta hoitokertaa pysyvään tulokseen keskimäärin vaaditaan?

Tämä vaihtelee eri ihoalueilla. Vartalolla keskimäärin 15 % karvoista on kerrallaan kasvussa, joten siitä saadaan keskiarvoksi 6-7 hoitokertaa. Kasvoilla hoitoja tarvitaan usein enemmän.

Miksi alexandriittilaser on tehokkain?

Alexandriittilaserin aallonpituus osuu sellaiseen kohtaan, jolla on valo ei imeydy kudoksessa olevaan veteen eikä juurikaan hemoglobiiniin, mutta voimakkaasti melaniinipigmenttiin, jota ihmisessä oleva ruskea/tumma väri on.

Jos iholla on paljon katkenneita pintaverisuonia, voiko ongelma pahentua laserilla?

Ei sellaista ole ainakaan koskaan tullut vastaan…

Voiko säärikarvoja poistaa, jos jaloissa on jonkin verran luomia?

Voi, sillä hyvin tummat luomet suojataan valkoisella meikkikynällä ja lisäksi kaikki luomet kierretään hoidossa.

Jos iho on herkkä, voiko laser vaurioittaa ihoa?

Ei. Alexandriittilaserin aallonpituus hakeutuu kudoksessa olevaan pigmenttiin. Ihon herkkyydellä ei ole merkitystä, mutta värillä on. Jälkireaktio voi joskus olla voimakkaampi, mutta se menee aina nopeasti ohi. Kokonaan eri asia on sitten muut laserhoidot, esim. kuorinnat, joissa ihotyypillä on jonkin verran merkitystä. Harvemmin kuitenkaan mikään laserhoito liittyy ihon herkkyyteen, muuten kuin että jälkireaktiot voivat olla voimakkaampia, mutta ohimeneviä.

Itselleni on kertynyt jo sen verran kokemusta laser-käsittelyistä, että olen kehitellyt omat metodini, miten karvatuppeen jäävät karvojen jämät (jotka näkyvät iholla käsittelyn jälkeen mustina pisteinä) putoavat mahdollisimman nopeasti ja helposti pois. Avainsanat ovat kuivaharjaus ja kosteutus.

Ihoa kannattaa kuivaharjata vähintään muutama päivä ennen käsittelyä ja jatkaa harjausta päivittäin käsittelyn jälkeen ainakin parin viikon ajan (jos iho tuntuu käsittelyn jälkeen herkältä, kannattaa pitää yksi välipäivä kuivaharjauksesta).

Joliessa myydään loistavia bambusta ja pellavasta valmistettuja kuorintakintaita. Jos puolestaan pidät enemmän harjasta, suosittelen tätä Per Purrin harjaa, jota maahantuo Eco Beauty Wellness. Harja on paras, mihin olen koskaan törmännyt. Alekoodini Eco Beauty Wellnessille on edelleen voimassa, eli koodilla katjakokko15 saat 15 % alennuksen koko Eco Beauty Wellnessin valikoimasta 28.2.2019 asti.

Kuivaharjauksen jälkeen iho kannattaa kosteuttaa todella huolellisesti mahdollisimman ohuella, eli ihoa nesteyttävällä vartalovoiteella. Vartalon iholle paras water cream on Absolutionin Le Soin Corps vartalovoide. Toinen, lähestulkoon yhtä hyvä voide on John Masters Organicsin taivaallisen tuoksuinen Blood Orange & Vanilla vartalovoide. Samasta koostumuksesta on saatavilla myös hajusteeton versio.

Laserilla on ollut merkittävä vaikutus omaan elämääni. Tätä eivät voi ymmärtää kuin sellaiset henkilöt, joilla runsas karvankasvu on ongelma. Jos karvat siis häiritsevät elämääsi, voin käsi sydämellä sanoa, että laser voi mullistaa elämäsi enkä voi kylliksi suositella sitä!

Lisätietoja laserista sekä hinnaston löydät Laser Tilkan sivuilta. Jos epäröit lähteäkö prosessiin, voit varata maksuttoman konsultaatiokäynnin.

Millaisia kokemuksia teillä on laserista?

Kuvat Kaapo Kamu

Avainsanat: