Cheap & Chic

Kesäisten kasviöljyjen top 3

Cheap & Chic | 6.7.2015 | Katja Kokko

DSC_0468

Postaus sisältää alekoodin

Kasviöljyt kuuluvat peilikaappini vakiovarustukseen ympäri vuoden. Omia suosikkejani ovat öljycocktailit, joihin on sekoitettu useampaa laadukasta ja ravinteikasta öljyä sekä eteerisiä öljyä tuomaan lisätehoa. Tämmöisillä öljyseoksilla on toki hintaa aina reilusti enemmän, kuin yksittäisillä öljyillä.

Perinteiset, yksittäiset kylmäpuristetut kasviöljyt luovat perustan koko luonnonkosmetiikalle ja niillä on hoidettu hipiää ja hiuksia jo vuosisatojen ajan. Itseltänikin löytyy monipuolinen varasto yksittäisiä kasviöljyjä, joita käytän pääasiassa kotitekoisen kosmetiikan valmistamiseen.

Suomalainen luonnonkosmetiikan maahantuoja Ekovista lanseerasi jo jokunen aika sitten omat kylmäpuristetut kasviöljynsä, joiden joukosta löytyy melkoisia helmiä, eivätkä hinnat ole päätähuimaavia.

Kokosin teille inspiraatioksi omat suosikkini kesäisistä kasviöljyistä.

DSC_0459

Monoiöljy

Jos hankit kesäksi vain yhden vartaloöljyn, suosittelen huumaavan tuoksuista monoiöljyä. Monoiöljy valmistetaan Tahitin tunnuskukasta Tiarésta uuttamalla näitä kauniita valkoisia kukkia kookosöljyssä. Ekovistan monoiöljyssä on auringonkukkaöljypohja, johon on lisätty tätä niin kutsuttua maseroitua tiarénkukkaöljyuutetta. Tuoksu on lähes päihdyttävän ihana ja öljy on omasta mielestäni parhaimmillaan auringonoton jälkeen.

DSC_0473

Moringaöljy

Käsi pystyyn kenelle moringaöljy on uusi tuttavuus? Minä tutustuin nimittäin tähän öljyyn ensimmäistä kertaa vasta saatuani sitä testiin. Nyt on luvassa loistouutisia aknesta ja epäpuhtauksista kärsiville, sillä kevyellä ja nopeasti imeytyvällä moringaöljyllä on antiseptinen vaikutus, joten se on loistava öljy akneiholle!

Afrikassa ja Aasiassa moringaa kutsutaan ihmepuuksi tai elämänpuuksi ja sen öljyä onkin käytetty vuosisatojen ajan erilaisten ihovaurioiden sekä hengitys- ja ruoansulatusvaivojen hoitoon. Öljy sisältää runsaasti antioksidantteja sekä A- ja E-vitamiineja ja se sopii hyvin esimerkiksi ihottumien, psoriasiksen ja ikääntyvän ihon hoitoon. Aknen lisäksi öljy auttaa myös vaalentamaan arpia sekä liikapigmentaatiota.

Öljyä voi hyvin myös terästää haluamillaan eteerisillä öljyillä, jolloin kymmenen tippaa on maksimimäärä kasvojen hoidossa.

DSC_0487

Porkkanaöljy

Porkkanaöljy on yksi kesäisten kasviöljyjen klassikoista. Auringonkukkaöljyyn lisätty porkkanauute sekä beetakaroteeni tuovat iholle kevyen ja lämpimän sävyn ja se auttaa ihoa saamaan päivetystä nopeammin. Porkkanaöljy sopii hyvin kaikille ihotyypeille, sillä on loistavat anti-age vaikutukset beetakaroteenin ansiosta ja se auttaa korjaamaan vapaiden radikaalien sekä UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Porkkanaöljy onkin loistava öljy läpi kesän aamuin ja illoin käytettynä ja sitäkin voi hyvin terästää haluamillaan eteerisillä öljyillä.

Mitä kesäisiä kasviöljysuosikkeja teillä on? Oletteko kokeilleet jotain näistä öljyistä?

Ekovistan öljyt ovat myynnissä Biodellyssä. Koodilla KESÄ15 saat -15 % alennuksen Biodellyn koko valikoimasta 15.5.2015 asti.

DSC_0489

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,