Beauty

Kaunistavia unia

Beauty | 6.7.2015 | Katja Kokko

DSC_0358

Konsepti nimeltään yövoide herättää toisinaan hieman hämmennystä. Pitäisikö yövoidetta käyttää ja pitäisikö ylipäätään iltaisin levittää iholle eri tuotteita kuin aamuisin?

Tehokas ihonhoito ei suinkaan tarkoita, että purnukoita tarvitsee välttämättä löytyä montaa eri sorttia, kunhan kokonaisuus on valittu  johdonmukaisesti ja tuotteet vastaavat ihon tarpeita. Tämän vuoksi suosittelen, että kotihoito on suunniteltu yhdessä kosmetologin kanssa, jolla on syvällinen tuntemus ihonhoidosta.

Mitä tulee yövoiteeseen ja ihonhoitoon iltaisin, suositukseni riippuvat ihotyypistä, ihon tarpeista sekä erityisesti iästä, mutta hoidon suunnittelussa on hyvä huomioida myös ihon oma biologinen rytmi.

Yleensä suosittelen iltaisin käytettäväksi puhdistuksen jälkeen kasvovettä, seerumia ja ihoöljyä, that’s it. Ihon kuntoa ja tarpeita on kuitenkin hyvä opetella tunnistamaan. Jos iholla esiintyy hilseilevän kuivia ja oikein kiristäviä kohtia esimerkiksi talvipakkasilla tai runsaan aurinkokylvyn myötä, on voide iltaisinkin tarpeen. Lisäksi suosittelen voidetta lähes aina iltaisin myös normaalille, kuivalle sekä ikääntyvälle iholle.

Omalla ihollani esiintyi aikaisemmin runsaasti tukkeumia, jonka vuoksi käytin hyvin harvoin iltaisin voidetta. Lisäksi ihoni rasvoittui huomattavasti enemmän, kuin tänä päivänä. Voiteelle ei siis yksinkertaisesti ollut tarvetta talviaikaa lukuunottamatta. Ihoni on kuitenkin käynyt läpi melkoisen muutoksen vuoden aikana ja nykyään tukkeumia tulee äärimmäisen harvoin ja iho on kuivempi, kuin aikaisemmin. Voide onkin tätä nykyä käytössä myös iltaisin miltei seitsemänä iltana viikossa.

DSC_0415

Millaista voidetta iltaisin sitten pitäisi käyttää? Käykö sama voide kuin aamulla?

Melkeinpä aina luonnonkosmetiikan ollessa kyseessä, sama voide käy aamuin illoin. Poikkeuksen muodostavat vain suojaavat ja aurinkosuojakertoimen sisältämät voiteet, sillä ne on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan aamuisin.

Mutta entäs se yövoide sitten? Ja kaikki muut iltaisin suositeltavat tehotuotteet? Onko niillä mitään virkaa?

Ihon kosteustasapaino, läpäisevyys ja sen oma suojamekanismi ovat alimmillaan iltaisin ja yöllä 20-04 aikaan, jolloin aktiiviset raaka-aineet imeytyvät kaikista parhaiten. Kellon lyödessä keskiyöllä, ihon solujakautuminen ja uusiutuminen ovat voimakkaimmillaan ja sen vuoksi erityisesti ikääntyvälle iholle (35+) kannattaa käyttää iltaisin ihon uusiutumista tukevia tehotuotteita, kuten tehoseerumeita ja uudistavaa hoitovoidetta tai yövoidetta. Sanoisin kyllä myös, että jos kärsii voimakkaista stressioireista, on tehokkaampi yövoide tai yöseerumi myös paikallaan.

Aamuisin ihon suojamekanismi on puolestaan voimakkaimmillaan, eivätkä aktiiviset raaka-aineet läpäise ihoa yhtä hyvin, kuin illalla. Iho valmistautuu suojautumiseen ulkoisia stressitekijöitä vastaan ja tällöin tulisi tukea sen omaa vastustuskykyä ja suosia herättäviä ja energisoivia tuotteita kasvoveden, seerumin ja hyvän kosteusvoiteen muodossa, jossa on aurinkosuojakerroin näin kesäaikaan. Kosteusvoide lukitsee kosteuden ja ravinteet ihoon, suojaa ihoa sekä jatkaa ihon kosteuttamista päivän aikana.

DSC_0393

Nyt kun oman ihoni tarpeet ja kunto ovat muuttuneet, olen käyttänyt pitkästä aikaa iholle yövoidetta ja yöseerumia. Kesän ajan minulla onkin ollut uusi suosikkirituaali iltaisin, joka koostuu Neal’s Yard Remediesin Beauty Sleep Concentratesta, Rose kasvoöljystä sekä Vitamin E & Avocado yövoiteesta.

Beauty Sleep Concentrate sopii kaikille ihotyypeille iltaisin. Se on koostumukseltaan täyteläisempää, kuin seerumit yleensä, mutta kuitenkin hyvin kevyt ja nopeasti imeytyvä. Kuivalle ja arviolta noin 50+ iholle suosittelen sen päälle pari tippaa ihoöljyä sekä uudistavan yövoiteen, eli koko tämän edellä mainitun kombon yhdessä. Itse käytän yöseerumin päällä vain Rose kasvoöljyä sen normaalia täyteläisemmän koostumuksen vuoksi.

Beauty Sleep Concentrate on yksi tunnetuimmista Neal’s Yardin tuotteista. Mikä siitä tekee erityisen hyvän yökäyttöön, ovat sen sisältämät peptidit, hyaluronihappo, antioksidantit sekä rentouttavat eteeriset öljyt: muskatellisalvia, sypressi, appelsiini, patsuli ja ylang ylang. Peptidit ovat loistavia ainesosia iltaisin käytettävissä tuotteissa, sillä ne käskevät kollageenia uudistumaan. (Kyllä, luit oikein, käskevät. Peptidit juttelevat ihosoluille.)

DSC_0366

Toinen suosikkiyhdistelmäni on puolestaan jokin hyvin ohut ja hieman geelimäisempi seerumi (esimerkiksi Sukilta, Juice Beautylta tai The Organic Pharmacylta), Rose kasvoöljy sekä Vitamin E & Avocado yövoide.

Yövoide on koostumukseltaan samettista, mutta siinä on juuri sopivasti ilmavuutta, eikä voide tunnu raskaalta. Purnukan kyljessä sanotaan sen sopivan kaikille ihotyypeille, mutta itse oikaisisin suositusta ja sanoisin sen olevan ihanteellinen normaalille, kosteusköyhälle, kuivalle, ohuelle, couperosalle, ikääntyvälle ja stressaantuneelle iholle. Jos ihossa on runsaasti tukkeumia, on edellä mainittu kombo parempi.

Yövoiteen raaka-aineet ovat paitsi suloisen rauhoittavia, myös uudistavia. Vehnänalkio-, avokado- ja manteliöljyt ravitsevat, rauhoittavat ja uudistavat ihoa. Rohtosalkoruusu-uute rauhoittaa ja kosteuttaa ja rohtoraunioyrtti puolestaan uudistaa, rauhoittaa ja silottaa ihoa. Avokadoöljy sisältää E-vitamiinia, mutta voiteeseen on lisätty sitä vielä erikseenkin. E-vitamiini on yksi tehokkaimmista antioksidanteista, joka korjaa vapaiden happiradikaalien aiheuttamia vaurioita tehden ihosta elinvoimaisemman ja siloittuneen. Varsinkin kesäaikaan E-vitamiinia sisältävä voide on loistava tehohoito korjaamaan auringon haittavaikutuksia iholla ja lisäksi se parantaa ihon kosteustasapainoa, joka on alimmillaan juuri yöllä.

Rose kasvoöljyn olenkin jo nimennyt yhdeksi kesäsuosikikseni ja se löytyy edelleen tästä kokoamastani Neal’s Yard Remediesin kesähemmottelupakkauksesta (minusta kyseinen sarja saisi kyllä ottaa tämän pakkauksen oikeasti valikoimiinsa, sillä tässä on kaikki ihanuudet samassa!). Rose kasvoöljy on mitä ihanin juuri iltakäytössä, oikein Prinsessa Ruususen öljyseos, joka sisältää viinirypäleensiemen-, hasselpähkinä- ja iltahelokkiöljyjä sekä ruusuabsoluuttia, ruusuvahaa, patsulia ja geraniumia. Tähän tuoksuun ei voi kuin nukahtaa kauniisti!

Miten te hoidatte ihoanne iltaisin? Käytättekö perinteistä yövoidetta tai erityistä tehotuotetta? Entäpä oletko aiemmin tullut ajatelleeksi, että ihollakin on oma biologinen rytmi, joka tulisi ottaa huomioon ihonhoidossa?

DSC_0407

Tuotteet on saatu testiin maahantuojalta

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko 

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

20 kommenttia artikkeliin “Kaunistavia unia”

 1. Minna

  Tuo NYRin yövoide on kyllä aivan ihana tuote. Ensiksi ajattelin, että se on iholleni ihan liian tuhtia kesäisinkin käytettäväksi, mutta koostumus ei tosiaan ole liian raskas, kuten sanoit. Käytän sitä joka ilta seerumin ja öljyn jälkeen.

  Tuon Rose-kasvoöljyn voisi ottaa testiin kunhan saan kulutettua JBn USDA organic treatment oilin loppuun (joka on sekin kyllä aivan mahtava tuote 🙂 ). Millainen tuoksu tuossa ruusuöljyssä on, tuoksuuko samankaltaiselle kuin wild rose beauty balm?

  Mielenkiintoinen juttu tuo ihon biologinen rytmi ja suojamekanismit eri kellonaikoihin. Teen itse hyvin epäsäännöllistä työtä, yövuorojakin on yleensä muutama putkeen pari-kolme kertaa kuukaudessa. Huomaan kyllä, että iho ei pidä yövalvomisesta (kuten ei kyllä muukaan kroppa…) Luontainen rytmini kun olisi mennä nukkumaan ajoissa ja myös herätä aikaisin. Unet päivällä yövuoroputkien aikaan jäävät yleensä tosi kevyiksi ja lyhyiksi, eikä ihokaan varmasti samalla tavalla uusiudu päiväsaikaan nukkuessa. Sen kyllä huomaa heti varsinkin ihon sävystä ja hehkun puutteesta.

  • NYRin yövoide on oikea hellimisvoide, niin ihanan pehmeä kaikin puolin 🙂

   Rose kasvoöljy ei ole lainkaan samanlainen kuin Wild Rose Beauty Balm, jossa on oikein tujakka tuoksu. Öljy tuoksuu aivan tuoreilta ruusuilta!

   Itse en kestäisi lainkaan yötöitä, kroppa menisi kyllä aivan sekaisin. Klo 17 aikaan iskee aina itselleni väsymys, jonka jälkeen en voi tehdä enää töitä, jollei ole jokin todella inspiroiva projekti menossa ja flow-tila vie mennessään. Mutta itseasiassa, myös klo 17 aikaan ihokin alkaa ”väsähtämään” ja tuo onkin parasta aikaa kaikenlaisille kuorinnoille, naamioille ja hemmotteluhoidoille 🙂

 2. Ulpu

  Nämä kuulostavat aikas ihanilta ja sopivilta omalla iholleni -> 38v. stressaantunut, välillä pukkaa näppyä, joskus kiristelee (harvemmin kuitenkin näin kesällä9. Millainen tuoksu tuossa yövoiteessa on?

 3. Mari Vee

  Itse käytän iltaisin Mayn kasvovettä (tai jos näppyjä paljon niin Sukia suihkin myös) ja sen jälkeen käytän joko Mayn Blue Cocoon voidetta (joka rauhoittaa ihoa tehokkaasti) tai sitten käytän JB:n puhdistavaa seerumia, Sukin kirkastavaa seerumia (miksaan nämä kämmenellä sekaisin) ja vielä NYRin Wild Rose Elixiiri päälle. Rakastan tuota NYRin ruusuelixiiriä, koska se rauhoittaa ja tasoittaa ihon väriä. Käytän sitä iltaisin, koska se jättää hieman liian kiiltävän pinnan meikin alle nyt kun iho rasvoittuu helpommin. Ruusuelixiiri on alle kohta loppumassa ja ajattelin että kannattaisiko hankkia Beauty Sleep Concentrate ruusuelixiirin tilalle vai onko ruusuelixiiri kuitenkin parempi ihon värin tasoittajana? Öljynä käytän Abson öljyä tai sitten Mayn ihanaa Blue cocoonia, joka muuttuu ihanaksi öljyksi kun sen levittää iholle. Käytän iltaisin myös kausittain JB:n ihania bambulappuja, jotka kirkastavat ihoa yön aikana. Mitään voiteita en juurikaan iltaisin käytä eli seerumit ja öljy tai Mayn balsami riittää. Kovilla pakkasilla tosin iho voi vaatia yövoiteen ja silloin olen saanut avun Abson yövoiteesta, joka sopii iholleni kun ei tuki yhtään.

  Eli siis kyllä, iltaisin käytän osittain eri tuotteita kuin päivisin. Tuotteet valitsen ihon kunnon mukaan ja varsinkin iltaisin on helpompi valita kun ei tarvitse miettiä meikin pysyvyyttä eli iho saa kiiltää juuri niin paljon kuin haluaa. Ihoni kunto vaihtelee todella helposti ja usein. Näppylöitä ja paiseita tulee välillä päivittäin ja välillä taas harvemmin. Eli sen mukaan sitten pidän arsenaalissa tuotteita, jotta voin kuunnella ihon toiveita. Pääsääntöisesti monet tuotteet onneksi rauhoittavat, kosteuttavat ja kirkastavat eli kaiken saa samassa paketissa eli antavat apua moneen vaivaan, mutta toki välillä iho kaipaa enemmän rauhoitusta ja joskus taas kosteutusta. Lisäksi ihoni kaipaa jo elvyttäviä anti-age tuotteitakin ja se tekee ihonhoidosta välillä vähän haastavaa kun se kaipaisi kaikenlaista ja viikon alussa se voi pukata näppylää kun taas loppuviikosta voi olla jo ihan toisenlaiset tarpeet. Pääsääntöisesti tosin kamppailen hormonaalisten näppyjen kanssa ja suosin ihoa kirkastavia tuotteita helposti pigmentaatioon taipuvalle iholleni.

  • Kyllä ruusueliksiiri tasoittaa ihon väriä. Beauty Sleep Concentrate on uudistava, siloittava ja kosteuttava tuote. Voidetta ei tosiaan mielestäni silloin tarvitse illalla, jollei ole voimakasta kuivuutta tai pintakuivuutta ihossa ja erityisesti, jos iholla esiintyy paljon tukkeumia ja näppyjä. Hyvä seerumi ja öljyseos riittävät tällöin ja öljyhän tuo Blue Cocoon tosiaan on.

 4. Pia

  Käytän voidetta aamuin illoin. Nyt olenkin miettinyt, kun laitan puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen seerumin + öljyn ja voiteen, pitääkö öljyn antaa kuivua ennen voiteen laittoa? Seerumin olen laittanut kasvovedestä kostealle iholle ja siihen heti perään öljyn. Voiteen kanssa olen odotellut jonkin aikaa, ennen laittoa.
  Lisäksi May Lindtromin Youth Dew on kasvoseerumi / kasvoöljy. Ajatteletko sen siis seerumina vai öljynä? Eli käytänkö sen kanssa lisänä jotakin muuta seerumia vai öljyä?

  • Youth Dew on öljy. Voi sitä toki kutsua myös öljyseerumiksi, sillä se on usean öljyn seos. Mutta perinteinen seerumi on ohutta emulsiota koostumukseltaan, ei öljyä ja seerumin sisältämät aktiiviset raaka-aineet ovat täysin eri muodossa, molekyylikoostumukseltaan huomattavasti pienempiä ja imeytyvät ihoon aivan eri tavalla. Hieman ärsyttää, että tuotteita nimenään noin virheellisesti. Olen törmännyt useaankin asiakkaaseen, jotka kuvittelevat käyttävänsä tavallista seerumia, vaikka käytössä olisi juurikin öljyseos. Eli Yout Dewn kanssa tarvitsee käyttää vielä erikseen seerumia ja tarvittaessa voide. Ja esim. Mayn Blue Cocoon on myös öljy/balmi, eli sisältää pelkkää öljyä/rasvaa, eli se ei ole voide, eikä korvaa voidetta ja toimii ihoöljyn tavoin.

  • Mari Vee

   Itse miellän Maun Youth Dew tuotteen öljyseerumiksi ja käytän sitä päivisin, koska tuote antaa kauniin värin iholle ja miellän sen itselläni päiväkäyttöön vaikka on yöksikin varmasti loistava tuote (kuten Mayn tuotteet ovat kaikki ihania). En itse käytä Mayn öljyseerumin lisäksi muita seerumeita tai öljyjä eli omalle iholleni sopii ihan sellaisenaan eli kun käytän sitä niin se korvaa sekä öljyn että seerumin. Yöksi laitan iltaisin tosiaan Mayn ihanan Blue Cocoon voiteen, joka muuttuu öljyksi iholla. Laitan fiiliksen mukaan sitten kirkastavaa seerumia ja NYRin wild rose elixiiriä lisäksi. NYRin wild rose balm ei ole jostain syystä suosikkini vaan pidän kevyemmästä elixiiristä paljon enemmän.

   • Mari, öljyseerumi=öljy. Eri tuote kuin seerumi, kun puhutaan ihan ”oikeista” seerumeista. Kuten tuossa yllä sanoin niin seerumin sisältämät aktiiviset raaka-aineet ovat täysin eri muodossa, molekyylikoostumukseltaan huomattavasti pienempiä ja imeytyvät ihoon aivan eri tavalla, kuin öljyt. Molempia tarvitaan, joskaan mikään pakko ei tietenkään ole käyttää aamuin illoin molempia.

 5. Tiina

  Kasvojen puhdistusrutiinin muutos (ayurvedisen ruokavalion ohella) on parantanut ihoani. Teen hellävaraisen puhdistuksen liinan kanssa, sitten suihkin kasvovettä. Jos kasvot eivät kuivaa, hieron kasvoille Neal’s Yard Remediesin Wild Rose balmia, se sulaa öljyksi. Tai jotain muuta öljyä. Joskus kun huomaan kosteutta tarvittavan lisää, laitan seerumia, esim mainitsemaasi Beauty Sleep – seerumia. Kosteutusrituaaliini kuuluu myös silmänympärysvoide. Yövoide tuntuu joskus turhalta tämän öljy-seerumi coctailin jälkeen, mutta olen sitä välillä laittanut. Olen vähän hukassa yövoiteen valinnan suhteen, ehkäpä voisin kokeilla tuota Neal’s Yardin yövoidetta. Elokuussa vietän 35-synttäreitä, joten olen jo monta vuotta ollut tässä antiage-osastossa. Olen alkanut hoitaa itseäni, kasvojani ja kehoani entistä hellemmin.

  • NYRin yövoide on ihana, mutta kuten sanottua, useimmat luonnonkosmetiikan voiteet käyvät myös aamuin ja illoin. Frankincense Intense voide on esimerkiksi oikein loistava ja siitä löytyy kunnolla anti-age tehoja 🙂

 6. Anna

  Beauty Sleep Concentrate on seuraavaksi hankintalistallani. Itselleni NYR:n tuoksumaailma on haastava, mutta tämä tuoksuu tosi hyvältä myös minun nenääni 🙂 Tällä hetkellä iltaseerumina on saman merkin Wild Rose Beauty Elixir, josta tykkään myös kovasti. Välillä sekoitan siihen fiiliksen mukaan pari tippaa öljyä, tai viimeistelen ohuella sipaisulla Wild Rose Beauty Balmia. Tuloksena on kirkas ja pehmeä iho aamulla. Jos iho kenkkuilee ja pukkaa näppyä (onneksi nykyään harvemmin) niin turvaudun iltaisin Sukin tehokkaaseen kasvosuihkeeseen, tasapainottavaan öljyyn, Nourishing Day Creamiin ja paikallisesti puhdistavaan naamioon. Yleensä tällä kombolla näpyt kaikkoaa tehokkaasti mutta hellävaraisesti.

  Vaikka iho on tällä hetkellä tosi hyvässä kunnossa, olen silti vähän varovainen voiteiden kanssa koska ihollani on taipumusta tukkeumiin. Sukin voide on ihanan kevyt, eikä varmasti tuki yhtään. Syksyllä aion kyllä hankkia täyteläisemmän voiteen, koska iho on nykyään vähemmän rasvoittuva ja kaipaa suojakseen muutakin kuin ohutta seerumia ja öljyä. Esim. tämä NYR:n voide voisi olla hyvä vaihtoehto.

  • Juu, Beauty Sleepissa on mielestäni melko mieto ja pehmeä tuoksu verrattuna muihin NYR:in tuotteisiin 🙂 Sukilla on kyllä loistavat tuotteet, jos iho meinaa tukkeutua. Kosteusvoiteet ovat melkeinpä parhaita tukkeumaiselle iholta heiltä 🙂 NYR:iltä löytyy myös pumppupullossa olevia kosteusvoiteita, ne eivät tuki lainkaan.

 7. Sandra

  Puhdistan ihoni iltaisin May Lindstrom puhdistussilkillä + Tatan kasvovettä+Tatan kollageeniseerumia+Tatan ravitseva öljyseerumi ja vielä päälle NYR:in Frankincense Intense Cream Tehovoide.
  Onko tehovoide siihen liikaa ja pitääkö olla kaikki tuotteet samasta sarjasta??
  Ajattelin nyt kesällä kokeilla tuota NYR:n Rose kasvoöljyä sekä Beauty Sleep Concentrate Seerumia.
  Aamulla samalla tuotteella puhdistus ja iholle May Lindstrom Skin The Youth Dew Hydrating Facial Serum Kosteuttava Kasvoseerumi tai Sukin kirkastava kasvoseerumi+ NYR:in Frankincense Intense Cream Tehovoide.

  • Kuulostaa aivan ihanalta! Ja ei tarvitse olla kaikki samasta sarjasta 🙂 Ja Honey Mud sopii myös kasvojen puhditukseen aamuisin, vaikken yleensä suosittelekaan putsausta aamuisin. Mutta jos käytössä on näin hellävarainen tuote, anti mennä vaan 🙂

 8. Elina

  Kasvojen hoitoni on muuttunut kevään aikana aika radikaalistikin. Takana on kausi, jolloin vain pesin kasvot ja levitin rasvan naamalle. Toki sen verran kiinnitin huomiota, että voiteet olisi hinta-laatusuhteen hyviä, mutta nyt olen alkanut panostaa ihooni ja itseeni uudella otteella. Päivällä käyttämäni tuotteet ovat mielestäni ihan kohtalaisessa balanssissa, mutta iltatoimissa vielä etsin omaa öljyäni. Haluaisin löytää itselleni hyvän öljyn korvaamaan yövoiteen. Näin kesällä pelkkä öljy riittää ja sitten talvella voisin ravita ihoani vielä kosteusvoiteella tarvittaessa.

  Kasvojenpuhdistuksen jälkeen käytössäni onnIroisien kasvovesi. Aikaisemmin käytin vain iroisien kasvovoidetta, mutta havahduin siihen, että eihän se yksinään oikein riitä iholleni. Minulla on pintakuivuuteen taipuva sekaiho. Olen rajannut öljyvaihtoehtoni Patykan Huile absoluen ja Absolution Addiction öljyyn. Öljyt tuntuvat hieman erilaisilta keskenään ja en ole päässyt puusta pitkälle, että kumpi olisi minulle sopivampi. Öljyissä on keskenään erilainen ihotuntuma: Absolution imeytyy ihoon etenkin kasvojen reunoilta ja leuasta heti, kun taas Patykan öljy on paksummanoloinen. Puntaroin sen välillä, että onko toinen öljyistä liian tuhti (voiko olla liian tuhti?) tai toinen liian ohut, kun hulahtaa heti ihoon.

  Eli iltarutiinini eivät ole (vielä) vakiintuneet ja jollain tavalla koen ehkä tilanteen häiritsevänä, sillä en oikein ole osannut kuunnella ihoani öljyasian suhteen. Taitoni eivät riitä arvioimaan tuotteiden kosteuttavuutta, ravitsevuutta ja sopivuutta iholleni incien perusteella, joten toivon selkeitä merkkejä iholtani tuotteen valinnassa 😀 Toivottavasti löydän asiaan selvyyden ennen syksyä ja kylmiä säitä. 🙂

  • Itse valitsisin ehdottomasti Absolutonin Addiction öljyn. Se on tehoiltaan kerrassaan loistava. Tämän lisäksi iho tarvitsee kuitenkin kasvoveden sekä seerumin ja ihotyypistä riippuen vielä kosteusvoiteen myös illalla. Ehkei nyt kesällä, mutta viimeistään syksyllä, jollei iho ole selvästi rasvainen. Suosittelen Personal Beauty Guiden tilaamista, jos kaipaat laajempia suosituksia tuotteissa, niin vältyt hutiostoksilta 🙂

 9. Sandra

  Hei Katja,

  Kumpaa silmänympärysvoidetta suosittelisit minulle (46v)?
  Tata Harper Restorative Eye Creme vai Suki Eye Lift Renewal Cream – Day?
  Kiitos vastauksesta 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>