AstrologiaBody & Mind

Keijupölyä toisesta maailmasta – Uusikuu Neitsyessä

Astrologia | Body & Mind | 9.9.2018 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 9.9.2018 – 8.10.2018

Tämän uudenkuun Saabinen symboli on ”Two girls playing with a ouija board” (kaksi tyttöä leikkii ouija-laudalla) ja jotenkin se nyt sopii kuvaamaan erityisen hyvin tätä uudenkuun kartan energiaa, joka on melko arvoituksellinen ja mystinenkin luonteeltaan.

Uudenkuun muodostavat Aurinko ja Kuu ovat yhtymässä Neitsyessä, joka on eläinradan maamerkeistä mentaalisin. Ja koska sen hallitsijaplaneetta on Merkurius, on Neitsyen laadussa enemmän elohopeaa – uteliaisuutta, tiedonjanoa, halua oppia ja kehittyä, ja toisinaan jopa vähän keppostellakin – kuin vakailta, maanläheisiltä ja konkretiaan taipuvaisilta maamerkeiltä (Kauris ja Härkä) voisi odottaa. Neitsyt on kyllä maanläheinen ja käytännöllinen; arkkityyppisesti sen tehtävä on erotella jyvät akanoista ja nähdä kaikessa se mitä kehitettävää ja parannettavaa tai korjattavaa asioissa on, joten sillä on analyyttinen mieli ja kriittinen silmä. Ja vaikka Neitsyen peruspiirteitä on keskittää energia tietylle (toisinaan hyvin rajatulle) alueelle ja erikoistua siihen, on Neitsyessä kuitenkin joustavaa, mukautuvaa ja jopa kameleonttimaista laatua (paitsi jos kyse on oikeassa olemisesta, joustava ei yleensä päde näissä tilanteissa).

Maaelementtien painotus on muutenkin ajassa poikkeuksellisen suuri. Neitsyessä on neljä taivaankappaletta (Aurinko, Kuu, Merkurius ja Pallas Athene), mutta myös molemmat muut maamerkit ovat edustettuina, ja näin uudenkuun kartalle muodostuu kaunis ja harmoninen kultainen kolmio. Sääntöjä, rakenteita ja konkretiaa edustava Saturnus on Kauriissa, uudistusta ja muutoksia edustava Uranus on Härässä ja mieltä ja ajattelua symboloiva Merkurius Neitsyessä, ja kaikki nämä yhdessä muodostavat aivan ihastuttavan suurkolmion. Tässä on kyseessä hyvin sujuva energiapaketti, jossa ollaan käytännönläheisten ja käsin kosketeltavien asioiden äärellä. Kultaisen kolmion energia voi tarjota yllättävän luontevaa etenemistä, asioiden konkretisoitumista, ratkaisukeskeisyyttä sekä kykyä tarttua ja edetä niihin asioihin jotka ovat saaneet rauhassa kypsyä ja joiden aika on nyt tullut. Koska kuviossa on mukavasti mukana realistinen, luotettava ja sääntöjä noudattava Saturnus, sekä nerokas, edellä aikaansa oleva, salamaoivalluksia synnyttävä ja uusia tuulia puhaltava Uranus, niin kaikkein parhaiten tämä suosii rakenteiden päivittämistä, uuden opiskelua, pitkään muhineiden ideoiden liikkeelle laittamista ja uusia polkuja mielen maailmassa.

Vaan miten tämä sitten liittyy tuohon alussa mainitsemaani ouija-lautaan? Ei juuri mitenkään, mutta aletaan päästä sen asian äärelle kun kerron, että vahva, rakentava ja luontevasti eteenpäin virtaava maaenergia on saanut seurakseen hämmentävän hämärän, herkän, henkisen, usvaisen, maagisen ja mystisen Neptunuksen. Neptunus on suoraan vastapäätä uudenkuun Aurinkoa ja Kuuta, ja ikään kuin vesittää vastavoimallaan Neitsyen edustaman analyyttisen, pikkutarkan, siistin ja säntillisen selkeän peruslaadun. Neptunuksen vastakkaisuus uudenkuun kanssa on kuin illalla nouseva usva viljapellolla (viljantähkä on yksi Neitsyen symboleista), joka nielaisee kaikki muodot ja näkymät niin, että ei enää pysty näkemään nenäänsä pidemmälle. Kaikki me varmasti tiedämme tämän tunteen, kun seisoo usvassa eikä ole enää ihan varma missä on itä ja missä länsi, ja on kuin olisimme astuneet keijujen maailmaan, eivätkä tututkaan paikat enää tunnu olevan tästä todellisuudesta.

Tämä neptuninen energia on täysin neutraalia, ei hyvää eikä huonoa, ja se voi viedä meidät nostalgiaan, hämmennykseen, pettymykseen, harhoihin ja epärealistisiin kuvitelmiin, mutta samalla se voi myös avata jotain suunnattoman kaunista; luovuutta ja visioita jotka tuntuvat tulevan korkeammilta tasoilta, herkkyyttä tuntea ja kokea, pyyteettömyyttä, myötäelämisen kykyä sekä maailmoja syleilevää rakkautta. Muista että ajan energioissa käytännönläheinen ja realistinen maaenergia on kuitenkin hallitsevana elementtinä, joten ehkä näiden yhdistelmä auttaakin meitä luomaan jotain kerrassaan suurenmoista, tuomaan palan taivasta maan päälle, tai edes pikkuisen keijupölyä sieltä toisesta maailmasta, jonne Neptunus meidät johdatti.

Kultaisen maakolmion selkeys ja rakentavuus yhdessä neptunisen usvan kanssa ei kuitenkaan ihan vielä riitä avaamaan sitä, mistä tässä ajassa nyt on kysymys. Kaiken tämän kiehtovan, hämmentävän ja ristiriitaisen lisäksi, meillä on uudenkuun kartalla intensiivisenä ja haasteellisenakin pidetty t-risti, jossa uudistusmielinen, villi ja kapinallinen Uranus on vastakkain romantiikkaan, rakkauselämään, mutta myös arvoihin ja naiseuteen liittyvän Venuksen kanssa. Tämä villiä, vapautunutta, epäsovinnaista ja rajoja rikkovaa rakkauden jumalatarta edustava parivaljakko on tiukassa kulmassa miesenergiaa, aloitteellisuutta ja aggressiotakin kuvaavaan soturijumala Marsiin. Ensi silmäyksellä voisi ajatella, että ne joiden omalle kartalle tämä setti sattuu osumaan muita tarkemmin, on rakkauselämässään melkoisen myllerryksen edessä. On mahdotonta edes kuvitella pystyvänsä spekuloimaan mitä tämä yllätyksellinen, ennalta arvaamaton, nopeita ja äkillisiä muutoksia, mutta myös suunnattoman riemastuttavaa vapautumista ja kunnon rebel-meininkiä edustava kuvio voisi itse kunkin elämässä tarkoittaa (ouija-lauta, anyone?), mutta uskallan luvata että vuoristoratakyydin jälkeen ilma on raikasta ja palikat loksahdelleen aiempaa paremmille paikoilleen. Melkoisen jännittävä, värikäs ja vivahteikas tämä uusikuu Neitsyessä tänä vuonna, ja tekee mieli lainata Tove Janssonin klassista lausetta:

”Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi.”

 

Kuukauden keskeiset teemat: käytännön asioiden järjestyminen, ideoiden konkretisoituminen, käynnistyminen, uuden oppiminen, aktiivinen mieli, käytännön taitojen päivittäminen, käsityöläisyys, uudet rakenteet ja säännöt, vanha ja uusi käsi kädessä, hämmennys, unelma, usva, epäusko, harhat, epärealismi, luovuus, herkkyys, sydämen avautuminen, rajattomuus, aika vs. ajattomuus, enkelit, ihmeet, toismaailmainen, keijut, valo-olennot, energiat, valotyö, asioiden kirkastuminen (tai sumentuminen), raha- ja/tai rakkausasioissa yllättävät muutokset, äkkikäänteet, irtiotot, vapautuminen, kapinallisuus, itsenäistyminen

 Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Neitsyessä kolmiossa Plutoon Kauriissa ja oppositiossa Neptunukseen Kaloissa sekä sekstiilissä Jupiteriin Skorpionissa. Pluto sekstiili Jupiter ja Neptunus. Neptunus kolmio Jupiter. Uranus oppositio Venus ja neliö Mars. Kultainen maakolmio: Uranus Härässä kolmio Merkurius Neitsyessä kolmio Saturnus Kauriissa. Uranus, Neptunus, Pluto ja Khiron perääntyvät. Aurinko siirtyy Vaakaan 23.9. Täysikuu Oinaassa 25.9. Uusikuu Vaa’assa 9.10.

 

Kirsi Halla-Seppälä – Ratkaisukeskeinen terapeutti, Ammattiastrologi, Läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja

Kirsi on työskennellyt terapeuttina ja tehnyt astrologista konsultaatiota, sekä kirjoittanut, kouluttanut ja luennoinut itsetuntemusastrologiasta ja elämäntaidosta yli 20 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen. Kirsi vastaanottaa terapia-asiakkaita ja tekee tulkintoja Helsingissä Katajanokalla sijaitsevalla vastaanotollaan.

Kirsin haastattelu ja kotisivu.

 

Avainsanat: