BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: Aztec Clay Mask – maailman tehokkain naamio?

Beauty | Inken purkkinurkka | 8.9.2018 | Inke

Purkkinurkan Inkellä ei ole ollut vielä niin pahaa päivää, etteikö sitä naamio hieman keventäisi.

”Maailman tehokkain kasvonaamio!” 
”Ihohuokosten superpuhdistaja!”
”Tunne kasvojesi sykkivän!”

Toisin kun tämänpäiväisen purkkimme markkinointilauseista voisi päätellä, en ole ostanut kyseistä kosmetiikkatuotetta TV-shopista.

Ja toisin kuin yleensä, enemmistö internetissä tuntuu jopa seisovan näiden megaväitteiden takana. Enpä ole täysin kummissani – olen nimittäin mitä melkoisen vakuuttunut minäkin. Ja yllättynyt, ennen kaikkea!

Aztec Secret Indian Healing Clay on simppeleistä simppelein tuote – ja ihan avoimesti sitä. Aavistuksen kuumottavan näköiseen purkkiin on pakattu pelkkää auringossa kuivatettua Kalifornian Death Valleyn bentoniittisavea. Nyt ei siis keulita monimutkaisilla koostumuksilla saatika hifistellä hienosäädöillä!

Bentoniittisaven kerrotaan imevän ihosta kuonaa ja supistavan ihohuokosia. Lisäksi sen mainitaan vähentävän tulehduksia sekä lievittävän pöhötystä. Ilmeisesti kyseinen savi on samaa laatua, jota jengi sekoittelee veteen ja juo, mutta vaikka kauneus ja hyvinvointi kiinnostavatkin minua, olen vetänyt rajan omalla kohdallani about juuri tuonne kuraveden juonnin paikkeille. Olen kyllä kuullut savenjuonnin hyvistä vaikutuksista, eli en tuomitse – mutta itse en pysty, en edes ajatuksen tasolla! (Näen aika usein unta, jossa hanasta tulee vain saastunutta, kuraista vettä – liittyisikö siihen?)

Jauhemaisesta, vihertävästä savesta voi sekoitella kasvonaamion noin 1:1-suhteessa veteen blandaten, mutta todelliset tietäjät valitsevat sekoitusnesteekseen omenaviinietikan. Veden kanssa käytettynä naamio oli mielestäni melko mitäänsanomaton, mutta omenaviinietikkaan yhdistettynä aloin minäkin ymmärtää, miksi tätä naamiota ylistetään ylevin sanakääntein.

On toki todettava, että ihotyyppejä on varmaan loppujen lopuksi yhtä monta kuin ihmisiäkin – koskaan ei ole täysiä takeita siitä, mikä kenellekin toimii. Kaikkein herkkäihoisemmille tämä savinaamio voi olla liian rajua kamaa. Moni epäpuhtauksien kanssa kamppaillut kertoo löytäneensä tästä purkista todellisen avun, mutta eiköhän joukossamme ole myös heitä, joiden iho-ongelmat ovat väistyneet vasta, kun jokaikinen tuote ja ote on korvattu sillä kaikkein hellimmällä mahdollisella. Omalle iholleni tämä naamio kuitenkin toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan käsittämättömän hyvin, joka laittaakin hieman miettimään: juuriko se paras kasvonaamio maksaakin vain alle seitsemän euroa liki puolelta kilolta?!

En tiedä, miksi minua hieman jännittää suositella tuotetta, joka ei sisällä muuta kuin savea – ja omenaviinietikkaa, jos sen siihen päättää sekoittaa. Minua kun ei lähtökohtaisesti pelota testailla tai suositella tuotteita, jotka ovat pidemmälle prosessoituja ja sisältävät useampia ainesosia. Pelkkää savea, right? Kaiken järjen mukaan ne monimutkaisimmat tuotteet olisivat niitä, joita kannattaisi ennemminkin harkita..? Ehkä se on tuo ennustuskorttipakalta tai vanhalta lautapeliltä näyttävä ulkoasu tai tuotteen liian halpa hinta, jotka saavat minut vielä hyvien kokemustenkin jälkeen miettimään, miten vuolaasti uskallan tätä purkkia suositella ja hehkuttaa. Tämä, vaikka ihan varmasti tulen tätä itselleni lisääkin hankkimaan, jahka saan tuon jättitonkan jauhetta joskus loppumaan… Vanhassa vara parempi – tai jos ei parempi, niin vähintäänkin ihan hiton hyvä!

No, mitenkäs se asteekkien salaisuus sitten kasvoilla toimii?

Omenaviinietikkaan sekoitettuna naamio sihisee kevyesti sekä muodostaa helposti levitetyn, tymäkän tahnan. Naamiota kielletään sekoittamasta metallisin välinein – en tiedä miksi, enkä ajatellut ottaa selvää. Puinen syömäpuikko on oiva apu naamion sekoitteluun, sivellin tuon naamiotahnan kasvoille levittämiseen.

Kauniin vihreä naamio alkaa kiristää kasvoja jo ennen kuivumistaan. Herkälle iholle naamiota suositellaan pidettäväksi vain 5-10 minuuttia, muut voivat pitää naamiota kasvoillaan aina 15-20 minuuttiin saakka. Internet raportoi, että useimmat käyttäjät tuntevat naamion ikään kuin sykkivän kasvoillaan. Oma, ilmeisesti paksuudeltaan jotain elefantin nahkaa vastaava kasvojen ihoni ei tällaiseen höpötykseen näemmä halua lähteä mukaan, sillä itse en ole moista tunnetta rekisteröinyt – pientä pingotusta kylläkin.

Naamion poispeseminen on aavistuksen haastavaa hommaa, ja suosittelenkin tämän tuotteen käyttöä juuri ennen suihkuun menoa – ellet sitten välttämättä halua käyttää reilua varttia lavuaarin sekä sen välittömän ympäristön jynssäämiseen vihreästä savimömmöstä. Naamiohoito kannattaa myös ajoittaa ilta-aikaan tai tehdä se hyvissä ajoin ennen ihmisten ilmoille lähtöä, sillä kasvosi mitä todennäköisimmin tulevat hehkumaan parikymmentä minuuttia tomaatinpunaisina poishuuhtelun jälkeen. Ymmärrän, jos joku siellä miettii, miksi kukaan haluaisi tehdä itselleen näin. Veikkaan, että tätä ei voi selittää – se täytyy kokea. Ja omalla vastuulla.

Kitisin taannoin veteen sekoitetun valkosaven jättävän kasvojeni ihon pölisevän ja kiristävän kuivaksi, mutta vastoin pelkojani ja odotuksiani, en koe samaa tämän savinaamion kanssa. Omimmillaan naamio on mielestäni epäpuhtauksien häätöön, mutta itse ihastelen myös sen muita, freesaavia ominaisuuksia.  Punoituksen laskettua iho näyttää kirkkaalta ja heleältä – eikä se edes tunnu siltä, että sille täytyisi alkaa juottaa litratolkulla hoitonesteitä, seerumeita ja liruvoiteita. (Tehokosteutuksen suurena ystävänä teen sen toki silti, mutta en paniikin vallassa.) 

Hienojakoinen savi varmasti kuorii kuolleita soluja mukanaan, joten tämän naamion välittömässä yhteydessä ei todennäköisesti kannata erikseen mitään kuorintoja käytellä, ja muutoinkin tämän käyttökerrat kannattaa varmaan pitää viikottaisina, ellei hieman harvempinakin – aika tehokkaan tuntuista tavaraa kun on. Harmi sinänsä, tätä kun hintansa puolesta raaskisi hölvätäkin!

Aztec Secret Indian Clay -pönikkä, yhden paunan eli 453,6 gramman painoinen sellainen, maksaa iHerbissä tosiaan megalomaaniset 6,91 euroa. (No joo, onhan sitä tuossakin silkalle savelle varmaan ihan hyvä kilohinta, mutta hyväksi todettuna ja valtaosaa kasvonaamioita hurjasti edullisempana tämä on mielestäni hyvä diili!) Tuplakokoisessa pakkauksessa myytynä savi on suhteessa tätäkin halvempaa, mutta tämä reilu teelusikka kerrallaan käytettävä savi on kieltämättä melko riittoisaa kamaa. Silkasta savesta kun on kyse, ei taida ehtiä pilaantumaan tuo isompikaan pakkaus, mutta mitään kylppärinkaappiin sujahtavaa kokoa ei ole sitten näistä pöntöistä kumpainenkaan. Sekoitusnesteeksi muutama tippa (luomu)omppuviinietikkaa parin euron pullosta ja avot – siinä on pätevää kasvonaamiota vaikka koko suvun tarpeisiin. Kympillä!

Tässäpä siis kovan luokan kulttituote, joka kieltämättä myös näyttää siltä. Omien kokemusteni pohjalta annan tälle pönikälle ilolla täydet viisi tähteä – tällaista tehokkuutta, tuloksia saatika viihdearvoa harvoin saa varsinkaan näin iskemättömällä hinta-laatusuhteella.

Sykkiikö sydämesi (ja kasvosi) asteekkien salaisuudelle? Onko kokemuksia? Meneekö testiin?

 

Avainsanat: