Beauty

Kaikkien ihotyyppien SOS-tuote: Water Cream

Beauty | 2.12.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Whamisan timanttituote on sarjan kasvovesien/hoitonesteiden ohella vesimäisen ohut ja superkosteuttava Water Cream. Se kuuluukin sarjan suosituimpiin ja myydyimpiin tuotteisiin, mutta samalla moni kuluttaja ei siltikään ymmärrä, mistä tuotteessa on oikein kysymys ja miksi se on niin hyvä. Tein maahantuojan toiveesta Water Creamille omistetun videosarjan Insta-stooreihini ja se on kiinnitetty myös Insta-profiilini kohokohtiin, jos et ennätä sitä heti katsomaan – asiaa tuli nimittäin hieman laajemminkin kuin vain Water Creamin erinomaisuudesta.

Tässä kooste pähkinänkuoressa tuosta videosarjasta niille, jotka eivät käytä Instagramia:

Water Cream on iholle todellinen vesipommi, sillä se sisältää yli 90 % vettä ja vain pienen määrän öljyjä. Kauniin ihon perustan muodostaa runsas vesikosteutus, jota iholle viedään aina ja ensisijaisesti kasvovedellä/hoitonesteellä ja vesimäisen ohuilla kosteusvoiteilla. Kosteus lukitaan ihoon ihoöljyllä ja täyteläisellä kosteusvoiteella – iho tarvitsee veden lisäksi myös rasvaa eli öljyjä. Ne ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta ja vahvistavat ihon suojanbarriääriä.

Water Cream sopii kaikille ihotyypeille ja erityisesti rutikuivalle, rasvaiselle ja pintakuivalle iholle. Ihosta tulee pintakuiva, jos sitä ei kosteuta riittävästi ja varsinkin kuiva, kylmä sekä tuulinen ilma haihduttavat kosteutta ihosta entisestään. Siksi varsinkin Suomessa tarvitaan iholle vesimäisen ohuita tuotteita runsaasti.

Jos iho on pintakuiva, siitä tulee karhea, elottoman värinen ja lisäksi pintakuivuus lisää huomattavasti ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä eli vanhentaa ihoa. Runsas kosteutus on yksi parhaista keinoista säilyttää iho kuulaana ja nuorekkaana.

Water Cream syväkosteuttaa, kirkastaa ja silottaa ihoa. Koostumuksessa on erityistä vesimäisyys ja se, ettei tuote sisällä mitään iholle turhia täyteaineita. Tuotteen hoitavuus on maksimoitu korvaamalla tavallinen puhdistettu vesi hoitavammalla riisiuutteella ja aloe veralla. Aktiivisista aineista erityisiä ovat fermentoitu soijapapu eli natto, joka toimii iholle kosteutta tuovana humektanttina sekä fermentoidut kasviuutteet, joiden runsas ravinnepitoisuus ja fermentoinnissa syntyvä maitohappo kirkastavat ja kosteuttavat ihoa sekä elvyttävät ihon toimintoja.

Water Cream kannattaa yhdistää johonkin Whamisan kolmesta kasvovedestä. Oma suosikkini on tähän aikaan vuodesta kuivan, herkän ja ikääntyvän ihon Deep Rich Toner. Kasvovettä kerrostetaan iholle 7 skin methodin mukaisesti, johon löytyvät ohjeet täältä. Tämän jälkeen iholle kerrostetaan Water Creamia niin monta kerrosta kuin on tarpeen. Iho on riittävän kosteutettu, kun se on todella pehmeä ja sileä. Water Creamia voi levittää iholle hätätapauksessa jopa kesken päivän tai esimerkiksi kesken pitkän lentomatkan. Levitystekniikka tulee kuitenkin varsinkin meikin päälle käytettynä olla taputtelua sivelyn sijasta, jotta meikkiä ei pyyhi pois iholta.

Lopuksi iholle levitetään yksi Whamisan kolmesta must have -tuotteesta eli ihoöljyä. Noin kuusi tippaa on sopiva määrä ja öljyn kanssa levitykseen toimii parhaiten sivelytekniikka, mihin kannattaa yhdistää ihon aineenvaihduntaa ja ihon väriä parantava kasvohieronta.

Kun sisäistät mitä ihon kosteuttaminen oikeasti tarkoittaa ja viet sen käytöntöön, saat taatusti nauttia pehmeämmästä ja sileästä ihosta kuin ennen. Jos iho on pintakuiva ja sitä on kosteuttanut pitkään puutteellisesti tai väärillä metodeilla, kestää vähän aikaa ennen kuin kilpimäinen pinta alkaa elpymään ja silottumaan Tämmöisessä tapauksessa suosittelen ihon kuorintaa Whamisan kuorintalapuilla muutaman kerran viikossa.

Lopuksi vielä muutama sana ihotyypeistä. Perusihotyyppejä on vain kolme: normaali, kuiva ja rasvainen iho. Rasvainen iho ole sama asia kuin iho, jolla esiintyy epäpuhtauksia. Terveellä rasvaisella iholla ei esiinny epäpuhtauksia. Sellaisia varsinaisia ihotyyppejä kuin sekaiho, kuivarasvainen iho, epäpuhdas iho tai herkkä iho ei ole oikeastaan olemassakaan. Ne ovat ihon epätasapainotiloja, jotka kertovat kehon sisällä olevasta epätasapainosta, joten myös hoito tulee olla holistista. Siihen paneudutaan Re-Start hyvinvointivalmennuksessa.

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,