Beauty

Kaikkien ihotyyppien SOS-tuote: Water Cream

Beauty | 2.12.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Whamisan timanttituote on sarjan kasvovesien/hoitonesteiden ohella vesimäisen ohut ja superkosteuttava Water Cream. Se kuuluukin sarjan suosituimpiin ja myydyimpiin tuotteisiin, mutta samalla moni kuluttaja ei siltikään ymmärrä, mistä tuotteessa on oikein kysymys ja miksi se on niin hyvä. Tein maahantuojan toiveesta Water Creamille omistetun videosarjan Insta-stooreihini ja se on kiinnitetty myös Insta-profiilini kohokohtiin, jos et ennätä sitä heti katsomaan – asiaa tuli nimittäin hieman laajemminkin kuin vain Water Creamin erinomaisuudesta.

Tässä kooste pähkinänkuoressa tuosta videosarjasta niille, jotka eivät käytä Instagramia:

Water Cream on iholle todellinen vesipommi, sillä se sisältää yli 90 % vettä ja vain pienen määrän öljyjä. Kauniin ihon perustan muodostaa runsas vesikosteutus, jota iholle viedään aina ja ensisijaisesti kasvovedellä/hoitonesteellä ja vesimäisen ohuilla kosteusvoiteilla. Kosteus lukitaan ihoon ihoöljyllä ja täyteläisellä kosteusvoiteella – iho tarvitsee veden lisäksi myös rasvaa eli öljyjä. Ne ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta ja vahvistavat ihon suojanbarriääriä.

Water Cream sopii kaikille ihotyypeille ja erityisesti rutikuivalle, rasvaiselle ja pintakuivalle iholle. Ihosta tulee pintakuiva, jos sitä ei kosteuta riittävästi ja varsinkin kuiva, kylmä sekä tuulinen ilma haihduttavat kosteutta ihosta entisestään. Siksi varsinkin Suomessa tarvitaan iholle vesimäisen ohuita tuotteita runsaasti.

Jos iho on pintakuiva, siitä tulee karhea, elottoman värinen ja lisäksi pintakuivuus lisää huomattavasti ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä eli vanhentaa ihoa. Runsas kosteutus on yksi parhaista keinoista säilyttää iho kuulaana ja nuorekkaana.

Water Cream syväkosteuttaa, kirkastaa ja silottaa ihoa. Koostumuksessa on erityistä vesimäisyys ja se, ettei tuote sisällä mitään iholle turhia täyteaineita. Tuotteen hoitavuus on maksimoitu korvaamalla tavallinen puhdistettu vesi hoitavammalla riisiuutteella ja aloe veralla. Aktiivisista aineista erityisiä ovat fermentoitu soijapapu eli natto, joka toimii iholle kosteutta tuovana humektanttina sekä fermentoidut kasviuutteet, joiden runsas ravinnepitoisuus ja fermentoinnissa syntyvä maitohappo kirkastavat ja kosteuttavat ihoa sekä elvyttävät ihon toimintoja.

Water Cream kannattaa yhdistää johonkin Whamisan kolmesta kasvovedestä. Oma suosikkini on tähän aikaan vuodesta kuivan, herkän ja ikääntyvän ihon Deep Rich Toner. Kasvovettä kerrostetaan iholle 7 skin methodin mukaisesti, johon löytyvät ohjeet täältä. Tämän jälkeen iholle kerrostetaan Water Creamia niin monta kerrosta kuin on tarpeen. Iho on riittävän kosteutettu, kun se on todella pehmeä ja sileä. Water Creamia voi levittää iholle hätätapauksessa jopa kesken päivän tai esimerkiksi kesken pitkän lentomatkan. Levitystekniikka tulee kuitenkin varsinkin meikin päälle käytettynä olla taputtelua sivelyn sijasta, jotta meikkiä ei pyyhi pois iholta.

Lopuksi iholle levitetään yksi Whamisan kolmesta must have -tuotteesta eli ihoöljyä. Noin kuusi tippaa on sopiva määrä ja öljyn kanssa levitykseen toimii parhaiten sivelytekniikka, mihin kannattaa yhdistää ihon aineenvaihduntaa ja ihon väriä parantava kasvohieronta.

Kun sisäistät mitä ihon kosteuttaminen oikeasti tarkoittaa ja viet sen käytöntöön, saat taatusti nauttia pehmeämmästä ja sileästä ihosta kuin ennen. Jos iho on pintakuiva ja sitä on kosteuttanut pitkään puutteellisesti tai väärillä metodeilla, kestää vähän aikaa ennen kuin kilpimäinen pinta alkaa elpymään ja silottumaan Tämmöisessä tapauksessa suosittelen ihon kuorintaa Whamisan kuorintalapuilla muutaman kerran viikossa.

Lopuksi vielä muutama sana ihotyypeistä. Perusihotyyppejä on vain kolme: normaali, kuiva ja rasvainen iho. Rasvainen iho ole sama asia kuin iho, jolla esiintyy epäpuhtauksia. Terveellä rasvaisella iholla ei esiinny epäpuhtauksia. Sellaisia varsinaisia ihotyyppejä kuin sekaiho, kuivarasvainen iho, epäpuhdas iho tai herkkä iho ei ole oikeastaan olemassakaan. Ne ovat ihon epätasapainotiloja, jotka kertovat kehon sisällä olevasta epätasapainosta, joten myös hoito tulee olla holistista. Siihen paneudutaan Re-Start hyvinvointivalmennuksessa.

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

12 kommenttia artikkeliin “Kaikkien ihotyyppien SOS-tuote: Water Cream”

 1. Tupu

  Hei Katja! Olen juuri tutustunut luonnonkosmetiikkaan blogisi kautta ja olen tykästynyt Essen peruslinjan tuotteisiin. Kuitenkin opiskelijana Essen kosteusvoide on karsiutunut pois. Käytössäni on Essen kasvovesi, hyaluronihappo-seerumi ja repair-öljy. Luuletko että Whamisan Water cream sopisi näiden tuotteiden kanssa repair-öljyn alle ja näin ollen korvaisi Essen kosteusvoiteen?

 2. piu

  Hoitoneste on ihana. Laitan iltaisin kaksi tippaa seitsemän kertaa. Aamuksi määrä on liikaa, iho tulee aika tahmeaksi. Iltaisin se ei haittaa.
  Whamisan öljy kyllä kiinnostaa. Nyt käytössä Frantsilan The Garden Trilogy, johon olen niin 100 % tyytyväinen. En tiedä voiko enää parempaa löytyä. May Lindström öljyt yltää kyllä samoihin. ☺

 3. Whamisa fani

  Hei! Riittääkö 20 vuotiaan iholle aamuisin misellivedellä kasvojen pesu, Whamisan hoitoneste ja lopuksi vielä Whamisan water cream voide? Olen miettinyt päivävoiteen ja yövoiteen tarpeellisuutta ja niiden jättämistä kokonaan pois rutiineistani. Mitä mieltä olet? Iltaisin pesen kasvoni Whamisan öljyllä ja laitan hoitonesteen ja water creamin. Tavoitteeni on saada rajattua kauneudenhoitotuotteeni minimiin ja panostan mieluummin laatuun.

 4. Susu

  Kiitos Katja ihanasta blogista!
  Olin pitkään yrittänyt etsiä todella ongelmalliselle iholleni luonnonkosmetiikkaa siinä kuitenkaan onnistumatta – kunnes löysin blogisi avulla Whamisan. Se sopii täydellisesti iholleni, joka yleensä ilmoittaa hyvinkin nopeasti, jos ei jostain tuotteesta tykkää (ja niitä on todella paljon).
  Olen ollut ihan onneni kukkuloilla, kun olen saanut läträtä Whamisan kasvovettä oikein kunnolla kasvoilleni, ja hieroskella öljyä voiteen päälle. Voi että voikin ihminen olla pienestä onnellinen. <3

 5. Janita

  Onko ok että iltaisin laittaa whamisa hoitoneste+water cream+ ihoöljy.
  Ja aamuisin öljyn tilalle esim mia höydön ihana voidetta? 🙂 en ole vaan oppinut käyttämään öljyä aamuisin.

 6. Janita

  Tai vaihtoehtoisesti öljyn tilalla aamuisin Btb13 spf päivävoidetta? Eli hoitonesteen ja water creamin jälkeen pelkkä btb13 voide?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>