Beauty

From New York – The City Of Dreams: John Masters Organics Haircare 2/2

Beauty | 1.10.2014 | Katja Kokko

DSC_0183

Tuulahdus Manhattania saapui taannoin punavuorelaiseen penthouseen ja nyt ei puhuta mistään pikavisiitistä – John Masters Organics on kiistatta luonnollisten hiustuotteiden edelläkävijä ja saapui peilikaappiini jäädäkseen. Kokemukseni hiustenhoitotuotteista voit lukea täältä.

Muotoilutuotteet ovat tunnetusti erittäin haastavia valmistaa luonnonkosmetiikan vaatimuksia noudattaen ja mainitsemisen arvoisia kokemuksia ei ole juurikaan ollut. Sain John Mastersin maahantuojalta testiin kaksi muotoilutuotetta, suolasuihkeen sekä hiusvahan, ja halusin antaa testaukselle kunnolla aikaa, jotta olisin varmasti vakuuttunut kokemuksistani.

DSC_0309

Taustastani muotoilutuotteiden kanssa sen verran, että en käytä hiuksiini mitään muuta muotoilutuotetta kuin kuivashampoota, jonka olen valinnut synteettiseltä puolelta, vaikka luonnollisen version voisi valmistaa itsekin. Olen kuitenkin ollut koukussa runsaasti tekstuuria ja karheutta antavaan kuivashampooseen, jota on haastava jäljitellä luonnollisesti. Hiusta minulla on sata kiloa, kampaajani mukaan liikaa, joten muotoilutuotteiden täytyy olla laadukkaita kyetäkseen kesyttämään kuontaloni.

Aiempiin kokemuksiini pohjaten, eivät odotukseni olleet kovinkaan tähtitieteelliset näidenkään tuotteiden kohdalla. Hommassa kävi kuitenkin niin, että siitä päivästä lähtien, kun tämä kaksikko pääsi töihin, on synteettinen kuivashampoo nököttänyt tyhjänpanttina peilikaapissani – eikä ole mitään syytä tarttua siihen enää. VIH-DOIN-KIN.

DSC_0285

Sea Mist sisältää vettä, merisuolaa ja laventeliöljyä. That’s it. Ja silti, on ilmeisesti rakettitiedettä löytää optimaalinen suhde näille kolmelle raaka-aineelle, jotta voisi itse valmistaa yhtä hyvän tuotteen. Nämä raaka-aineethan löytyisivät nimittäin lähikaupan hyllyltäkin.

Suihkin Sea Mistiä kosteisiin hiuksiin Green Tea & Calendula hoitosuihkeen jälkeen ja föönaan hiukset kuiviksi. Tekstuuri on jo tällä käsittelyllä lähes täydellinen. Sen jälkeen hieron käsiini pienen nokareen Vanilla & Tangerine Hair Texturizer muotoiluvahaa ja puristelen sitä kämmenillä hiuksiini sekä muotoilen haluamani kohdat. Lopuksi suihkuttelen kuontalon vielä kertaalleen suolasuihkeella, annan kuivua ja vedän hiukset harjalla läpi. Tämä toimii täydellisesti nykyiseen hiustyyliini, joka on todella huoleton, voisiko sanoa surffilook? Kuivashampoo ei ole käynyt edes mielessäni näiden tuotteiden yhdistelmällä.

DSC_0204

Hair Texturizer tuoksuu niin ihanalle, että sitä tekisi mieli lusikoida suoraan purkista jälkiruokalautaselle. Hehe, raaka-aineiden puolesta se olisikin melkein mahdollista, tosin risiiniöljy voisi kyllä aiheuttaa vatsanpuruja. Tuote sisältää siis risiiniöljyä (loisto raaka-aine myös meikkituotteissa), glyseriiniä, sheavoita, sorbitolia, panthenolia, vaniljaöljyä, appelsiininkukkaöljyä, mandariininkuoriöljyä, greipinkuoriöljyä, rosmariiniuutetta ja auringokukansiemenöljyä.

Olisi varsin mielenkiintoista testata onnistuisiko näitä raaka-aineita käyttäen jäljittelemään itse edes lähellekään yhtä hyvää vahaa. Pikkuinen purkki näyttää tosin näillä näkymin kestävän ainakin ensi vuoden jouluun saakka, joten empiiriselle tutkimukselle ei ole vielä lähiaikoina akuuttia tarvetta.

Oletteko te jo testanneet John Mastersin muotoilutuotteita ja millaisia kokemuksenne ovat olleet? Laittakaa parhaat vinkkinne jakoon!

DSC_0227

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Tuotteet antoi testiin John Mastersin maahantuoja EcoBeautyWellness

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,