Beauty

Madaran huippu hedelmähappokuorinta

Beauty | 1.10.2014 | Katja Kokko

DSC_0078

Vaikka AHA-hapot ovat ikivanhoja raaka-aineita kosmetiikassa, ne tuntuvat olevan tällä hetkellä kaikkien huulilla. Mistähän moinen mahtaa oikein johtua? Tällä tontilla ei olla ainakaan ikinä hiiskuttukaan moisista raaka-aineista!

Kun latvialainen ylpeydenaihe Madara lanseerasi oman versionsa AHA-kuorinnasta, suorastaan tihkuin uteliaisuutta ja olin myös yllättynyt – sarjan perustaja Lotte on nimittäin tunnettu mielipiteestään ettei ihoa tulisi kuoria. Liekö nainen tarkoittanut sitten perinteistä mekaanista raekuorintaa, jonka suurimpiin faneihin en itsekään lukeudu.

Olen mielenkiinnolla seurannut Madaran hienoista kasvojenkohotusta. Jokunen aika sitten Stokkan ikkuna oli teipattu tummanpuhuvalla Madaran mainoksella, jossa ei ollut sammaleenvihreästä värimaailmasta tietoakaan. Oikea suunta, sanon minä! Lisäksi sarja lanseerasi yhdessä kuorinta- ja naamiouutuksiensa kanssa Superseed-kasvoöljyt, joiden pakkausdesign on myös upgreidattu versio aiemmasta.

Vaikuttaa lupaavalta ja uumoilenpa, että jotain muutakin uutta on odotettavissa lähitulevaisuudessa, sen verran lujaa sarjalla tuntuu menevän tällä hetkellä. En voi kuin arvostaa, sarjan tarinan ja taustan tuntien.

Katsastetaanpas sitten tuotteisiin.

DSC_0087

Kirkastava AHA-kuorintanaamio on epäilemättä kiinnostavin uutuus ja hintakin on vain 25 euroa – ehdottomasti edullisin hedelmähappokuorinta, johon olen koskaan törmännyt. Raaka-aineiden perusteella tuote vaikuttaa myös varsin lupaavalta.

AHA-happona on maitohappo, johon on yhdistetty myös entsymaattisesti kuorivaa Galactoarabinan-nimistä ainetta, jota saadaan lehtikuusesta (ihmeellinen luonto!). Melkoisen määrän tietoa löysin tästä raaka-aineesta, joka näyttää olevan erittäin monipuolinen. Ihosolujen uudistumista vilkastuttavien vaikutuksien lisäksi, se silottaa ryppyjä, sitoo ihoon kosteutta, kiinteyttää ihoa sekä parantaa fysikaalisten UV-filttereiden tehoa. Lisäksi kuorinta sisältää puhdistavaa ja tasapainottavaa laventelivettä, C-vitamiinipitoista kvittenuutetta sekä rauhoittavaa mustaseljanuutetta. Kuorinta sopii ikääntyvälle, elottomalle, väsyneelle, tukkeutuneelle, epäpuhtaalle, akneiholle sekä pigmenttihäiriöihin. Herkän ihon kannattaa jättää tämä hyllyyn.

Kuorinta on tehokas. Nipisteli ja pisteli iholla, kuten AHA-hapot tapaavat tehdä ja ihosta tuli kirkas ja tasainen. Annoin äidilleni tätä pienen näytetuubin kuukausi sitten ja kun näimme viikko sitten uudelleen, äidin rypyt olivat silminnähden silottuneet. Ehdottomasti suosittelemisen arvoinen tuote vaikkei tehot yltäneetkään Juice Beautyn Full Strenght -kuorintaan, se on pakko mainita.

DSC_0089

Syväpuhdistava detox-mutanaamio vaikutti myös mielenkiintoiselta, vaikken mutanaamioiden suurin ystävä olekaan tämmöisissä iholle kuivuvissa versioissa. Toki vaikutusaikaa voi lyhentää niin ettei naamio pääse kuivumaan ja siten kiristä kasvoja kuin kipsimuotti. Naamio sisältää mm. metsäjärvimutaa, laventelivettä, maitohappoa, merilevä- ja vesikrassiuutetta. Melkoinen mineraali- ja detoxpommi joka myös toimii nimensä mukaisesti – naamio todellakin imee epäpuhtauksia itseensä sekä supistaa ihohuokosia. Se sopii epäpuhtaalle, rasvaiselle, tukkeutuneelle, elottomalle ja ärtyneelle iholle. Kuivan ja herkän ihon kannattaa skipata tämäkin.

DSC_0097

Superseed-kasvoöljyjä löytyy kolmea erilaista: Radiant Energy väsyneelle ja kirkastusta kaipaavalle iholle, Soothing Hydration kuivalle ja herkälle iholle sekä Age Recovery ikääntyvälle iholle, jossa on arpia tai juonteita. Minä sain testattavaksi Radiant Energyn sekä Soothing Hydration -öljyt.

Lienee paikallaan sanoa, että molempiin on valittu todella superit kylmäpuristetut siemenöljyt. Radiant Energy sisältää jojoba-, purasruohonsiemen-, persiljansiemen-, karhunvatukansiemen-, mustikansiemen-, kurpitsansiemen-, karpalonsiemen- ja mustakuminansiemenöljyjä sekä lakkauutetta. Todella hyvät öljyt tukkeutuneelle ja elottomalle iholle. Mustakuminansiemenöljyä käytetään sellaisenaankin epäpuhtauksien hoidossa. Öljyn tuoksu on sitruksisen raikas.

DSC_0083

Tiedän, että monet teistä rakastavat kuivaöljyjä, sillä ne imeytyvät nopeasti eivätkä jätä ihoa öljyiseksi, jonka ansiosta niitä voi käyttää myös aamuisin meikin alla – näin olen itsekin tätä öljyä käyttänyt. Itse en kuitenkaan ole kuivaöljyjen ylin ystävä. Pidän öljyisestä öljystä enkä siitä, että sen koostumusta on muokattu ja ohennettu. Nämä ovat toki makuasioita ja olen ehdottomasti teknisesti laadukkaan kosmetiikan ystävä, mutta joidenkin tuotteiden kohdalla olen melko ehdoton. Öljyt öljyinä, ainakin minulle.

Kuivan ihon Soothing Hydration on koostumukseltaan samanlainen kuivaöljy kuin Radiant Energy ja vaikka se sisältääkin selkeästi kuivalle iholle hyviä öljyjä, ohut koostumus ei mielestäni ravitse tarpeeksi. Tämä öljy sisältää avokadoöljyn lisäksi ruusunmarja-, iltahelokki-, mustaherukansiemen-, tyrni-, parsakaalinsiemen-, kaura- ja karpalonsiemenöljyjä. Ravitsevuutta siis löytyy, mutta kevyessä muodossa ja siksi suosittelenkin molemmat öljyt käytettäväksi seerumin tavoin, kosteusvoiteen alla.

Miltä Madaran uudistunut ilme ja uudet tuotteet teistä vaikuttavat?

DSC_0098

Tuotteet saatu testattavaksi maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , ,