Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: turbotehoa naapurimaasta

Inken purkkinurkka | 30.1.2021 | Inke

Purkkinurkan Inke seuloo esiin parhaat purkit loputtomasta uutuusvirrasta.

Täytyypä ihan ensi alkuun antaa tunnustukset Suomestakin löytyvälle kosmetiikkakaupalle, joka on viime vuosina skarpannut ja uudistunut ihan helkkaristi – ja pelkästään edukseen. Okei, valikoima on suurimmilta osin edelleen siellä perinteisen, synteettisen kosmetiikan puolella, mutta luonnonkosmetiikan osuus kasvaa kiitettävästi ja muutoinkin tuo valikoima kokonaisuutena on mielestäni tosi kiinnostava ja kiinni ajassa. Vaikka vähemmän synteettistä kosmetiikkaa itse enää ostan (lähinnä meikkejä ja harvemmin enää niitäkään), on minusta kiva kuitenkin katsella, millaisia uutuuksia ja innovaatioita silläkin saralla tehdään. Ja kauneusvälineistähän valtaosa sopii periaatteessa mitä tahansa kosmetiikkaa suosivalle – niitäkin on tullut valikoimiin melkoisesti.

Jos et vielä arvannut, niin Kicksistähän minä tietysti puhun! Nyt ei ”sattuneesta syystä” ole tullut reiluun vuoteen Ruotsissa käytyä, mutta viime reissullani Sephoraan päästyäni huomasin jo miettiväni, että ei tää nyt enää niin erilainen ole. Ei siis tarvitse hosua sen Suomeen tulon kanssa enää, Sephora – paikkanne täällä alkaa olla jo täytetty.

Käväisin tovi sitten Kicksin verkkokaupassa ja huomasin uutuuksien joukossa mielenkiintoisen sarjan, joka muuttui tarkemmalla tarkastelulla vieläkin mielenkiintoisemmaksi. Tämä tuore tuttavuus, ruotsalainen ByKO on EcoCert Cosmos Organic -sertifioitu sarja, jonka tuotteet ovat myös vegaanisia ja Ruotsissa valmistettuja. Luulin ensin, että kyseessä olisi Kicksin oma sarja, mutta näin ei tainnut kuitenkaan olla – eiköhän merkki sellaisenkin ulos vielä pukkaa, kun tuntuvat olevan muutoin niin ajan hermolla..

ByKO-sarjan perustaja, Jon Kårby, on työskennellyt kauneudenhoidon parissa vuosia ja hurahti ilmeisesti ihan kunnolla kasveihin ja yrtteihin, kun päätyi opiskelemaan auyrvedaa Intiaan. Google tiesi kertoa, että ihan ens alkuun herra valmisti luonnonmukaisia, aromaterapeuttisia tuoksuja ja kynttilöitä, mutta ilmeisesti siinä sivussa on tullut kartoitettua ja kehiteltyä tuota ihonhoitopuolta ihan kiitettävästi ja oikein pieteetillä – sen verran vakuuttavia ainakin nämä nyt testaamani tuotteet ovat.

Luonnonkosmetiikkabrändi kun kyseessä on, ei ole ehkä mitenkään järin ihmeellistä, että ByKO kertoo kivijaloikseen luonnon ja kasvipohjaisuuden, luomulaadun, tehokkaat nykyteknologialla uutetut ainesosat ja kestävän kehityksen. Mutta mainitsinpa tämän nyt kuitenkin, koska näissä tuotteissa tämä tahtotila jotenkin tosi aidosti ja vilpittömästi tuntuu käyttäjälle välittyvän, ja se on mielestäni tosi hieno homma se!

ByKO-sarjassa on toistaiseksi kuusi eri tuotetta, joista olen ilokseni ehtinyt testata kolme ensimmäistä. (Sanon näin, koska hyvin todennäköisesti tilailen jossain kohtaa ne loputkin testiin!) Sarja jakaa tuotteensa kolmeen laariin: remove, repair ja protect. Remove-laarista löytyy prebiootti-putsari ja kuoriva maski, repair-siivusta kaksi erilaista seerumia ja protect-lohkosta kasvosuihke ja prebiootteja sisältävä kosteusvoide. Ohhoh, eikä (vielä) muuten yhtään kasvoöljyä – aika harvassa ovat nämä tällaiset sarjat!

Minä nappasin kokeiltavaksi Multiprotective Antioxidant Mist -kasvosuihkeen, ikuisena heleyden tavoittelijana tietysti C3 Glow Serum -seerumin sekä aivan supermielenkiintoisen kuuloisen Bioferment Renewal Mask -kasvonaamion.

Kuten kasvosuihkeen nimi, Multiprotective Antioxidant Mist, paljastaakin, kyseessä on antioksidanttipitoinen suihke, jonka luvataan suojaavan ihoa infrapunasäteilyltä, siniseltä valolta ja ilmansaasteilta. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, mikään näistä ei ole ihonhoitomielessä murhelistani kärkipäässä, mutta toisaalta näitä näyttöjä tulee jossain määrin tuijoteltua koko valveillaoloaika – ja vaikka Suomessa vielä melko puhdasta onneksi onkin, en Helsingin keskustassa asuvana ja ulkoilevana voi kuitenkaan väittää olevani keskellä sitä Suomen kaikkein puhtainta luontoa.

Suhtaudun tähän tuotteeseen kuitenkin ensisijaisesti kasvosuihkeena enkä suojakilpenä, ja totean, että tuon ensisijaisen tehtävänsä se hoitaa erinomaisesti – ja kiva, jos nuo toiset, vaikeammin todennettavat tehtävänsäkin! Pakkaus, joka on muuten valmistettu kierrätysmuovista sekä sokeriruo’osta tehdystä biomuovista, on melko pieni, 100 ml (39 €), joten ihan kaikkia kasvovesiäni en tällä korvaa – vannoutunut lotraaja kun olen.

Hienona sumupilvenä pullosta tuleva, miedosti vihreän teen tuoksuinen suihke sisältää reippahasti kosteuttavaa aloe barbadensista ja glyseriiniä. Auringonkukan versoista suihkeeseen on tiivistetty aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja jotka auttavat ihoa tekemään oman hommansa ulkoisista tekijöistä huolimatta. Lisäksi mukana on antioksidanttipitoista vihreää matcha-teetä (jes, selittää tuoksun) sekä Intian karviaista eli ayurvedasta tuttua amlaa, C-vitamiini- ja tanniinipitoista tavaraa, joka tasoittaa ihon väriä, ehkäisee tulehduksia sekä suojaa sitä ikääntymisen merkeiltä.

Kosteuttava ja virkistävä puteli saa luvan parkkeerata läppärin viereen täällä kotitoimistolla, toivon tästä paitsi heleyttä kasvoille, myös suurta vetoapua toisinaan hieman dippaaviin vireystasoihin. Viilentävä, kosteuttava sumu kasvoille oikeasti auttaa usein enemmän kuin yksi kahvikuppi lisää!

Sitten varsinainen tehopakkaus – C3 Glow Serum. Itselleni tästä tulee mieleen tyrnimarja: paitsi tuoksunsa ja värinsä puolesta, niin myös tämän aikaansaamasta fiiliksestä. Tiedätkö tunteen, kun laitat suuhusi noita kirpakoita pikku C-vitamiinipommeja tai kippaat kurkkuusi tuoreen tyrnimehushotin ja oikein tunnet, kun suuta vähän kipristää ja koko kropassa tuntuu siltä, kuin olisi laturiin laitettu? No, tässäpä sama elämys kasvojen iholle tarjoiltuna!

Tyrnimarjaa tämä seerumi ei väkevistä mielleyhtymistä huolimatta sisällä (toivottavasti kukaan ei tästä nyt hämäänny…), mutta kolme muuta erilaista C-vitamiinin lähdettä kuitenkin. Ensimmäinen on Ascorbyl Glucoside elikkäs ihan täpäkkä C-vitamiini sellaisenaan, toinen fermentoitu sitruunankuori ja kolmas jo suihkeestakin tutuksi tullut amla, Intian karviainen. Ikääntymisen merkkejä torjuvien C-vitskujen lisäksi liemeen on ladattu kosteuttavaa hyarulonihappoa ja ravitsevaa arganöljyä sekä biotransformoitunutta (onko tuo sana?!) kalsiumia, joka tuo ihoon kiinteyttä ja kivaa kimmoisuutta.

Ja kuulkaas… Olen fani. Fanaattinen, jopa. Tämä purnukka tuntuu oikein tihkuvan ja tihisevän tehoa ja virtaa. Kasvojen iho näyttää minulla välittömästi sävyltään tosi tasaiselta ja virkeältä, tuote tuoksuu ja näyttää ihanalta, levittyy ja imeytyy tuossa tuokiossa – eikä se myöskään rullaa ainakaan testaamieni voiteiden ja meikkien kanssa käytettynä. Ihan halpiskamaa tämä seerumi ei ole (69 € / 30 ml), mutta tosi riittoisaa ja kaikin puolin täyttä tavaraa kylläkin. Ostan todellakin toistekin – mutta välissä pitää ehkä testata vielä sarjan toinenkin seerumi, stressaantunutta ihoa rauhoitteleva Barrier Recovery Serum. Jos vaikka sattuisi olemaan yhtä hyvä…

Sitä jo voisi erehtyä luulemaan, että sarjan tähtituote on löytynyt, mutta löytyipä kuulkaa toinenkin. Bioferment Renewal Mask on minun mielestäni aivan järjettömän hyvä kasvonaamio – todella tehokas ja silti tarpeeksi hellävarainen!

En muista törmänneeni vastaavanlaiseen yhdistelmään aiemmin: puhdistavaa hiiltä ja heleyttäviä happoja. 5-10 minuutin pikanaamio levittyy kasvoille pikimustana kerroksena ja täytyy sanoa, että oli brändiltä todella ystävällistä sanoa pakkauksessa, että naamio saattaa tahrata tekstiilejä. Suosittelen siis mustaa puseroa ja elämää nähnyttä pyyhettä siis tämän naamion kaveriksi! Koostumus sinänsä ei ole mielestäni mitenkään erityisen sotkevaa (venyvää, murenevaa, roiskuvaa..) sorttia, mutta tekevälle tunnetusti sattuu ja tapahtuu…

Musta tehotahna on suunniteltu herättelemään ja kirkastamaan väsynyttä, sameaa ihoa. Kuorivat, heleyttävät entsyymit ovat peräisin fermentoidusta granaattiomenasta, vadelmasta ja kaurasta. Musta väri tulee tietysti epäpuhtauksia imevästä, syväpuhdistavasta aktiivihiilestä ja lisäksi mukana on vielä salisyylihappoa pajunkuoresta, joka rauhoittaa, uudistaa soluja ja kirkastaa ihoa.

Nerokas yhdistelmä, loistava lopputulos. Näinkin voi siis sekoitella puhdistavan ja kuorivan naamion – ei savea, ei rakeita! Sopii periaatteessa kaikille ihotyypeille, joskin kaikkein herkimpien kannattaa kuulostella tuntemuksiaan ja skipata, jos esimerkiksi happokuorinnat eivät kertakaikkiaan sovi itselle, ja lisäksi vaikutusaika kannattaa ensimmäisillä kerroilla pitää lyhyenä. ByKO muuten vinkkaa sivuillaan, että tuotetta voi toisinaan käyttää myös syväpuhdistavana putsarina: tällöin pientä määrää voidetta hierotaan, vaikkapa putsariin sekoitettuna, kasvoille minuutin ajan ja sitten huuhdellaan pois.

Tässä kohtaa minulla onkin pieni pulma: haluaisin kirjoittaa naamiolle useampia sen nerokkuutta ja tehokkuutta hehkuttavia ylisanoja, mutta näinpä vain sai maski tämän muijan liki sanattomaksi. Jos haluat kokeilla sarjaa, aloittaisin tutustumisen todennäköisesti tällä tuotteella (45 € / 75 ml). Miltei kaikki (noh, tiukan esiseulani läpäisevät..) kasvonaamiot ovat jollain tapaa ihania, hemmottelevia ja toimivia, mutta tämän kanssa huomasin kasvojeni kirkastuneen, heleytyneen ja värin tasoittuneen heti välittömästi. Kunnon glow-up – jos tässä maailmassa vielä joskus on rientoja ja menoja, tiedän, minkä purkin kaivan esiin ennen niihin laittautumista!

Purkit ja sarjan design ovat aika neutraalit, mutta selvästi mietityt ja todellakin katseenkestävät: sarja on mielestäni tosi pro niin sisältä kuin ulkoakin, vaikkei se ehkä mikään kokonaisvaltainen zen-elämys kaikille aisteille olekaan. Hemmottelusarjat ovat asia erikseen, näistä purkeista puolestaan löytyy tehoa ja (hellävaraista) täräystä sellaista kaipaavalle. Jotenkin näissä vaan on kaikki synkassa, nämä tuotteet jäävät mieleen.

Varhaista toki vannoa vielä tässä vaiheessa vuotta,
mutta ihmeitä saa tapahtua, jos tämä sarja ei yltäisi
vuoden 2021 lempparilöytöjeni joukkoon!

Avainsanat: ,