BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: testissä Lovely Day

Beauty | Inken purkkinurkka | 10.2.2018 | Inke

Postaus sisältää affiliate-linkkejä ja alekoodin.

Purkkinurkan Inken ihonhoitorutiini ei ole koskaan niin valmis, etteikö siihen voisi vielä jotain lisätä.

Selailimme tuossa tovi sitten Katjan kanssa internetiä purkkinurkkalasit päässä uutta tutustuttavaa ja teille raportoitavaa etsiskellen. Siinä vaiheessa, kun berliiniläisen Lovely Dayn tuotteet lävähtivät tietokoneen näytölle, etsiskely voitiin siltä päivältä lopettaa ja läpsäyttää läppärin kannet kiinni. Tämä sarjahan on kuin luotu Purkkinurkkaan!

Berliinistä ponnistava Lovely Day -sarja voisi olla luotu taannoin kirjoittamani Instagram-ystävällisten luonnonkosmetiikkabrändien käsikirjan pohjalta. Älkääkä ottako tätä minään irvailuna, sillä tällainen simppelin tyylikäs ja toki myös varsin trendikäs estetiikka yhdistettynä toimiviin, sopuhintaisiin tuotteisiin saa ainakin minut jokeltelemaan innostuksesta! Ja uskaltaisinpa väittää, että todennäköisesti monet muutkin – tuskin näitä kymmeniä silmäkarkkisarjoja yksin minulle suunnitellaan, vaikka maineeni kosmetiikkahamsterina on toki saattanut kiiriä jo kauaskin.

Ihan pelkän kylppärinkaappia kaunistavan designin perusteella en ole sarjaa kuitenkaan teille suosittelemassa, olen nimittäin testaillut tuotteitakin! Yllätyyyys. Ja näitähän suosittelee mieluusti myös sisällön perusteella, sillä niihin uskon teidänkin ensisijaisesti ihastuvan. Sisin on tärkein, tässäkin asiassa!

Lovely Dayn perusajatuksena on valmistaa tehokasta ja ihoystävällistä luonnonkosmetiikkaa, joka sopisi myös herkkäihoisille ja tuoksuherkille. Esimerkiksi eteeristen öljyjen käyttö on minimoitu eikä etyylialkoholia käytetä ollenkaan. Kaikki sarjan tuotteet ovat myös vegaanisia.

Sarja vaikuttaisi rakentuvan pala palalta, eikä siitä enää puutu montaa osaa täydellisestä ihonhoitorutiinista. Tällä hetkellä Lovely Dayn kasvotuotekavalkadiin kuuluu puhdistusgeeli, kasvovesisuihke, seerumi, kasvoöljy, sekä kaksi naamiota, puhdistava ja kosteuttava. Pari muutakin tuotetta sarjaan kuuluu, sillä tarjolla on myös hiusöljy sekä after sun -suihke, josta on iloa myös silloin, kun aurinko on vain kaukainen haave.

Rakastan purkeista jaarittelua, enkä kovin usein onnistu tekemään sitä kovin lyhytsanaisesti, mutta nyt yritän kertoa jokaisesta tuotteesta vain sen kaikkein olennaisimman: mitä sinun tulee siitä tietää ja miksi tai kenen sitä kannattaisi testata. Juuh, elikkäs..

Lovely Day Mellow Mallow Cleansing Gel -puhdistusgeeli

Mielenkiintoinen koostumus on kuin sekoitus puhdistusmaitoa ja -geeliä. Putsariin on ladattu muun muassa ihoa rauhoittavaa aloe vera -geeliä ja rohtosalkoruusua, kosteuttavaa hyarulonihappoa, uudistavaa pantenolia sekä pieni määrä syväpuhdistavia ja epäpuhtauksia ehkäiseviä, mutta mietoja polyhydroksidihappoja (PHA).

Vaikka puhdistan kasvoni tätä nykyä yleensä kaksoispuhdistusmetodilla, kokeilin tätä putsaria sellaisenaan meikatuille kasvoille ja pyyhin huuhtelun jälkeen kasvoni valkoiseen pyyheliinaan. Pyyhetesti läpäisty puhtain paperein pyyhkein – jatkoon!  Ja mikäli internet-suosikki Glossierin kehutulle Milky Jelly Cleanser -putsarille pitäisi nimetä vastinpari luonnonkosmetiikan sarjoista, tämä olisi ehdottomasti se.

Lovely Day Hyarulon + Bloom Toner -kasvosuihke

Jälleen tuote, jota turhaan rangaistaan pliisulla ”kasvovesi”-nimityksellä, vaikka kyseessä on hoitotuote, jota kerrostelemalla voi juottaa kasvoilleen kosteutta, heleyttä ja kimmoisuutta. Alkoholittomasta suihkeesta löytyy nimessäkin mainittua hyarulonihappoa sekä hibiskuksen kukkauutetta ja ruusuvettä. Mukana on myös PHA-happoja sekä ihoa rauhoittavaa kamomillavettä ja aloe veraa. Jos joku herkän ihon omaavista lukijoista haluaa kokeilla kasvoveden kerrostamista eikä sopivaa pulloa ole tullut vielä vastaan, tässä voisi olla tarkoitukseen sopiva, hellä tuote!

Mainittakoon, että sekä sarjan putsarista että kasvosuihkeesta on saatavilla myös 50 ml matkakoot, jotka ovat paitsi kätevät reissussa, myös näppärät sarjan sopivuutta omalle iholle testaillessa.

Lovely Day Hyaluron + Bloom Tropical Hydration Nectar -seerumi

Siis vaaleanpunaista, superkosteuttavaa geeliseerumia kätevässä pumppupullossa! Pitääkö tätä jotenkin muka vielä perustella?

No, enpä malta olla tästä hiljaakaan. Kasvovettä – tai hoitonestettä! –  täydentävän tuotteen koostumuksessa on nimessä mainittujen ainesosien lisäksi rauhoittavaa babassuöljyä, kamomillan kukkaisvettä ja aloeveraa, soluja suojaavaa ja akneihoa sekä maksaläiskiä korjaavaa antioksidanttia niasiinia (B3-vitamiini) sekä vapailta radikaaleilta suojaavaa, punoitusta ehkäisevää viikunaopuntiaa.

Kosteutusta ja rauhaa, näistä nauttii oikeastaan iho kuin iho. Itselleni sarjan tuotteista kirkkaimmaksi tähdeksi taisi nousta tämä seerumi, johtuen suurilta osin toki myös siitä, että tällaista luottokosteusseerumia minulla ei tätä ennen oikeastaan ollutkaan. Nytpä on!

Lovely Day Skin Rescue Oil -kasvoöljy

Yksinkertainen on kaunista, ja tässä tapauksessa yksinkertainen taitaa myös tehdä kaunista. Kasvoöljysekoitukseen on valittu vain muutama, paikkansa perustellut ja ansainnut kylmäpuristettu, luomulaatuinen öljy.

Ihoa ravitsevassa ja jollain tapaa ärtynyttäkin ihoa lepyttelevässä öljyseoksessa on mukana esimerkiksi arpia vaalentavista ominaisuuksistaan tunnettua arganöljyä, rauhoittavaa ja superravitsevaa helokkiöljyä sekä marokkolaista kamomillaa eli blue tansy -öljyä, joka tunnetaan ihon vaurioita korjaavista ominaisuuksistaan sekä toki myös kauniista, sinisestä väristään sekä huumaavan minttuisesta tuoksustaan.

Omalle iholleni tämä öljy ei tunnu liian raskaalta päiväkäyttöönkään, ainakaan näin talvella. Pätevä öljy, johon voivat tarttua myös he, jotka eivät varsinaisesti tarvitse tuota tuotteen nimessä mainittua pelastusta. (Itse otan luvattua pelastusta mieluusti vastaan myös ennen ongelmien ilmaantumista…)

Lovely Day Charcoal Manuka PHA Cleansing Mask -puhdistava naamio

Ah, naamioita! Tässä sarjassa niitä on kaksi, puhdistava ja kosteuttava. Molempien hieman geelimäistä, mutta tuhtia kosteusvoidetta muistuttava koostumus tuntui kasvoilla ihanan ylelliseltä eikä esimerkiksi kuivunut kireäksi savilaataksi, vaikka savea molemmissa naamioissa onkin.

Harmaa detox-naamio on ihonhoitotrendien aallonharjalla, sillä se sisältää syväpuhdistavaa aktiivihiiltä. Magneetin lailla epäpuhtauksia imevän hiilen lisäksi naamio tekee taikojaan PHA-happojen, marokkolaisen rasul-saven sekä antibakteerisen manukaöljyn avulla.

Tehokkaan, mutta hellän tuntuisen naamion avulla voi taistella epäpuhtauksia, aknearpia ja laajentuneita ihohuokosia vastaan. (Sen avulla voi myös todistetusti säikäyttää naamiomuijaa odottamattoman aviomiehen, testattu on.)

Lovely Day Hyaluron + Bloom Pink Clay Mask -kosteuttava naamio

Mitenkäs olisi, kaipaatko lisäkosteutta? Aina.

Tämä naamio on vaaleanpunaista ja taivaallisen tuoksuista kermaa, joka on suunniteltu kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa sekä tekemään siitä kimmoisampi. Tätä naamiota voi käyttää aina halutessaan eikä sitä ole pakko myöskään pestä pois iholta – suojaa siis tyynyliinasi ja laita kasvot yöksi ns. laturiin.

Vaikuttavina ainesosina pinkissä naamiossa on vaaleanpunaista, mineraalirikasta savea, A- ja E-vitamiineilla ladattuja vadelman- ja ruusunsiemenöljyjä, kosteuttavia hibiskuksenkukkauutetta ja ruusuvettä sekä hyaruloni- että PHA -happoja. Minun nenääni sen mieto, mutta mehukas tuoksu saa kaipaamaan vadelmaa, hibiskusta ja ruusuvettä sisältävää jälkiruokareseptiä, jonka avulla voisin päästä yli tästä selittämättömästä, mutta alati voimistuvasta himostani lappaa naamiota lusikalla suuhun.

Lovely Day Mermaid After Sun Spray -kasvovesi

Voi että, kyllä harmittaa, että kuulin tästä tuotteesta vasta muutama viikko kaukomatkoilta palattuani! Olisi nimittäin tullut tarpeeseen reissussa, auringolta hyvin suojattu ihokin nimittäin nauttii viilentävästä ja kosteuttavasta after sun -tuotteesta.

Tätä merenneitosuihketta ei tarvitse kuitenkaan säästellä vain Suomen kolmeen kesäpäivään, sillä sen ainesosista on iloa iholle ympäri vuoden. Kamomillavettä ja aloeveraa, tehokkaana antioksidanttina tunnettua vihreä tee -uutetta sekä ihoa uudistavaa ja ennenaikaista vanhenemista ehkäisevää pantenolia sisältävää suihketta voi käyttää kosteuttavana ja rauhoittavana kasvovetenä ja miksipä ei myös virkistävänä vartalospraynä. Entäpäs hiukset, hyötyisivätkö ne lisäkosteudesta? Sama pullo hoitaa homman!

Lovely Day Coco Gloss Hair Serum -hiusseerumi

Kuivien latvojen avuksi ja kiiltoa tuomaan Lovely Day on kehitellyt luonnon omasta silikonista eli esteröidystä kookosöljystä hiusseerumin. Siinä missä silikoni jäisi kellumaan hiuksen pinnalle, luonnon versio imeytyy hiukseen niitä pehmentäen ja kiiltoa lisäten. Näistä hoitavista ominaisuuksista ovat vastuussa cameliaöljy sekä ohuen suojakalvon muodostava viinirypäleensiemenöljy.

Oma hiustyyppini on auttamattoman liian liru ja lasimainen kaikille hiusöljyille päiväkäytössä – tämän olen kokeillut kantapään kautta monta monituista kertaa! Itse olen kokeillut tuotetta valmistajan vinkin mukaisesti öisenä latvojenhoitotuotteena Mermaid-suihkeeseen yhdistettynä ja sellaisena kombona se kyllä toimii, eritoten näiden tasoitusta odottavien latvojen lepyttelijänä. Täytyykin heittää pullo Katjan testattavaksi, hänen hiustyyppinsä on omani liki täydellinen vastakohta ja saattaa täten löytää tästä sellaisia ulottuvuuksia, joita meikä-liimaletti ei tule koskaan kokemaan.

Lopullinen tuomio?

Lovely Day on kyllä osuvasti nimetty, sillä sarja on täynnä varsinaisia hyväntuulentuotteita niin sisällöltään kuin ulkoisilta ominaisuuksiltaankin. Itse rakastan kukkaroystävällisten (tuotteet n. 20-40 € / kpl) ja etenkin hintaansa nähden erinomaisesti toimivien sarjojen bongailua ja Lovely Day on ehdottomasti yksi näistä!

Tykkäsin kovasti myös sarjan hellästä lähestymisestä ihonhoitoon, joka on osattu myös toteuttaa niin, ettei lopputulos ole lainkaan steriili tai mitäänsanomaton. Näistä tulee jotenkin melko kokonaisvaltaisesti sellainen pumpulinpehmeä, vaaleanpunainen ja hymyilevä fiilis, joten tuotteet kyllä tekevät sen, mitä lupaavat: auttavat tekemään jokaisesta päivästä hieman ihanamman.

Olisikos tässä muuten aivan loistava ystävänpäivälahjavinkki joko kaverille tai itselle? No aijaa!

Mikäli sarja tai joku juuri esittelemistäni tuotteista herätti sinunkin kiinnostuksesi, niin eipä muuta kuin testailemaan:

Koodilla LOVELY saa 15 % alennuksen näistä Lovely Day -tuotteista sekä koko Biodellyn tuotevalikoimasta Biodellyn verkkokaupassa ja myymälässä. Alekoodi on voimassa 28.2.2018 saakka. 

*

Testituotteet saatu Biodellyltä.

Avainsanat: