Beauty

Kasviöljyjen ABC sekä pari helppoa DIY-reseptiä

Beauty | 11.2.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

EDIT: Arvonta on suoritettu ja voittajaan on otettu yhteyttä!

Kylmäpuristetut kasviöljyt muodostavat perustan luonnonkosmetiikassa ihonhoidolle ja tuotteiden valmistamiselle. Laadukas, luomuviljelty kasviöljy tai usean kasviöljyn sekoitus tulisi löytyä ihan jokaisen ihonhoitorepertuaarista. Ei ole kuitenkaan saman tekevää millaisen öljyn valitsee omalle ihotyypilleen, sillä jokaisella öljyllä on oma uniikki koostumuksensa ja ominaisuutensa. Öljyt sisältävät runsaasti mm. monityydyttymättömiä rasvahappoja, fosfolipidejä ja fenolisia yhdisteitä, joilla on ihon suojabarriääriä vahvistavia, vapailta radikaaleilta suojaavia, tulehduksia rauhoittavia ja kosteuden haihtumista ehkäiseviä vaikutuksia. Joissakin kasviöljyissä on myös runsaasti ns. saippuoimattomia osia, jotka suojaavat kollageenia ja elastiinia sekä rauhoittavat ihoa. Kun on kyse luonnon omista antimista, öljyjen laatu ja niiden sisältämät ravintoaineet sekä rasvahappokoostumukset vaihtelevat hieman, aivan kuten ruoankin sisältämissä ravinteissa.

Öljyihin yleisin kohdistuva myytti on, että ne tukkivat ihoa ja tekevät rasvaisen ihon entistä rasvaisemmaksi. Ihon erittämä tali eli sebum on tärkeä aine ihon suojabarriäärille, sillä se ehkäisee kosteuden haihtumista ihosta, pitää ihon pH:n happamana, pinnan pehmeänä ja ylläpitää ihon mikrobiomia. Kuivalla ja ikääntyvällä iholla sebumin tuotanto on alentunut ja kosteuden haihtuminen lisääntynyt. Atooppisen ihon pH on lisäksi kohonnut. Tutkimusten mukaan atooppisen ihon ja akneihon sebumista puuttuu linolihappoa, joten sitä runsaasti sisältävät kasviöljyt ovat siten hyödyllisiä mm. atopialle ja aknelle auttaen tasapainottamaan ihon sebumin tuotantoa. Oleiinihappo puolestaan auttaa suojaamaan kuivaa ihoa kosteuden haihtumiselta.

Toinen yleinen myytti on, että kasviöljyt ovat kosteuttavia ja olenkin törmännyt moneen kuivaihoiseen, joka läträä runsaan öljymäärän kanssa, mutta silti ihoa kiristää. Öljyt eivät varsinaisesti kosteuta ihoa, koska ne eivät sisällä kosteutta eli vettä. Öljyt auttavat kuitenkin parantamaan ihon kosteustasapainoa suojaamalla ihoa kosteuden haihtumiselta, joten sitä kautta niiden voi sanoa ”kosteuttavan” ihoa. Iho tarvitsee kuitenkin aina ennen rasvoja myös kosteutta eli vettä. Vesi on siis se, joka kosteuttaa ihoa. Öljyt puolestaan auttavat pitämään kosteuden ihossa sekä ravitsevat ihoa ja vahvistavat ihon sarveiskerroksessa (stratum corneumissa) solujen välistä ”sementtiä”.

Luonnonkosmetiikassa kasviöljyjä löytyy mm. puhdistusaineista, kosteusvoiteista, toisinaan ohuista emulsiomaisista seerumeista, meikkituotteista ja ihoöljyistä. Oikeastaan niitä on melkein kaikkialla. Kasviöljyjä voi ostaa yksittäisinä tai usean eri kasviöljyn muodostamana cocktailina, joista käytetään usein nimitystä öljyseerumi.

Jos on esimerkiksi raskaana tai haluaa vähentää kemikaalikuormaansa (kunnon kemikaalipaasto myös luonnon omista kemikaaleista on silloin tällöin enemmän kuin paikallaan), yksittäiset kasviöljyt ovat erinomainen valinta ihoöljyksi. Lisäksi niitä voi käyttää DIY-kosmetiikan valmistamiseen. Muutamasta öljystä voi myös tehdä itselleen haluamansa sekoituksen ja tehostaa vaikutusta eteerisillä öljyillä, jolloin mukaan saa mieleen vaikuttavan aromaterapeuttisen vaikutuksen sekä lisättyä ihoa hoitavia vaikutuksia. Nykyisin monilla sarjoilla ihoöljyseokset sisältävät eteerisiä öljyjä, joille joku saattaa olla herkkä tai allerginen, joten silloin yksittäisistä kasviöljyistä voi valmistaa itse oman ihonöljynsä.

Ranskalaisen Laboratoire du Haut-Ségalan valikoimasta löytyy monipuolinen valikoima luomulaatuisia kylmäpuristettuja kasviöljyjä sekä kukkaisvesiä. Kukkaisveden ja kasviöljyn yhdistelmä on perinteisin tapa hoitaa ihoaan luonnonmukaisesti ja itsekin olen aloittanut luonnonkosmetiikan käytön ruusuvedellä ja jojobaöljyllä. Kukkaisvesi-kasviöljy yhdistelmä on erinomainen myös esimerkiksi raskauden aikana.

Kokosin Haut-Ségalan valikoimasta kukkaisvesien lisäksi muutaman perinteisen kasviöljyn eri ihotyypeille ja suunnittelin niistä helpot reseptit puhdistusöljyn ja kasvoöljyn valmistamiseen Taoasiksen laadukkailla eteerisillä öljyillä höystettynä sekä esittelin hieman tarkemmin kunkin kasviöljyn ominaisuudet.

Kun käytät öljyä, suihkuta iholle aina ensin kukkaisvettä ja taputtele se kasvoille ja kaulalle. Iho saa olla hivenen kosteahko kukkaisvedestä ennen öljyn levittämistä ja kukkaisvettä voi myös kerrostaa iholleen niin monta kertaa kuin tuntuu tarpeelliselta.

Ruusuvesi

Voiko ruusuvettä perinteisempää (ja ihanamman tuoksuista) kasvovettä ollakaan? Ruusuvesi syntyy damaskuksen ruusun terälehtiä tislaamalla, kun terälehdistä valmistetaan ruusun eteeristä öljyä, ruusu ottoa. Ruusuvesi on siis tislauksen sivutuotetta. Usein ruusuvettä näkee myytävän laimennettuna eli puhdistettuun veteen on sekoitettu ruusuvettä. Haut-Ségalan ruusuvesi on kuitenkin 100 % ruusuvettä eikä sisällä mitään muita aineita, ei edes säilöntäainetta. Sen vuoksi onkin suositeltavaa säilyttää se valolta suojattuna viileässä, esimerkiksi jääkaapissa. Mutta mikä onkaan ihanampaa kuin viileä ruusuvesisumu aamuisin kasvoille? Ruusuvesi sopii kaikille ihotyypeille. Erityisen hyvä se on kuivalle, ikääntyvälle, herkälle ja couperosaiholle. Ruusuvesi kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa, supistaa lievästi huokosia sekä kiinteyttää ihoa. Haut-Ségalan ruusuvesi on pakattu reilun kokoiseen spray-pulloon, joka suihkii vettä ihanan tasaisena sumuna.

Hamamelisvesi

Hamamelisvesi on yksi parhaimpia raaka-aineita rasvaiselle, suurihuokoiselle ja ärtyneelle iholle, kuten aknelle, mutta sitä voi käyttää mille ihotyypille tahansa – tosin hyvin kuivalle iholle se on liian supistava. Hamamelisvesi rauhoittaa tehokkaasti ärsytyksiä ja tulehduksia, kuten ihottumia ja psoriasista. Se on myös erinomainen after-shave tuote parranajon jälkeen. Silmänalusten turvotuksesta kärsivälle se on puolestaan loistava pika-apu silmäkompresseina: kastele vanulaput hamamelisveteen ja aseta silmille 10 minuutiksi.

Jojobaöljy

Jojobaöljy on poikkeuksellinen kasviöljy, sillä oikeasti se on juoksevaa vahaa. Jojobaöljy sisältää yli 50 % vahaestereitä ja sen koostumus onkin kasviöljyistä lähimpänä ihon sebumin rasvahappokoostumusta, josta 26 % on vahoja. Uniikin koostumuksensa ansiosta jojobaöljy on erinomainen monien iho-ongelmien kuten atopian, psoriasiksen, seborrooisen ekseeman, rosacean, aknen ja vaurioituneen ihon hoidossa. Se sopii kaikille ihotyypeille ja jojobaöljyä käytetäänkin monissa eri tuotteissa kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Jojobaöljy ei tuoksu voimakkaalle, joka tekee siitä ihanteellisen raaka-aineen.

Manteliöljy

Manteliöljy sopii parhaiten kuivalle, ohuelle ja herkälle iholle, sillä se sisältää runsaasti oleiinihappoa. Manteliöljy rauhoittaa ja pehmittää ihoa sekä ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. Se sisältää lisäksi uudistavaa ja vapailta radikaaleilta suojaavaa E-vitamiinia sekä rauhoittavaa linolihappoa. Manteliöljy on hyvä öljy esimerkiksi hierontaan ja vauvoille. Se on tuoksultaan mieto ja pehmeä.

Arganöljy

Arganöljy on kallisarvoinen öljy ja usein sitä käytetäänkin ihonhoitotuotteissa vain pieniä määriä tehoaineena. Öljy sisältää runsaasti E-vitamiinia ja melko tasapainoisessa suhteessa oleiini- ja linolihappoa. Arganöljy parantaa ihon elastisuutta ja uudistaa ihoa sekä ehkäisee kosteuden haihtumista ihosta tehden siitä erinomaisen ikääntyvälle iholle sekä arpien hoitoon. Lisäksi se tasapainottaa sebumin tuotantoa, jonka vuoksi öljy on erinomainen myös rasvaiselle ja sekaiholle. Arganöljyä on tunnetusti käytetty myös hiusten hoidossa, sillä se vahvistaa hiuksia ja tekee niistä kiiltävät. Arganöljyssä on voimakas tuoksu, joka ei ole kovin miellyttävä, mutta se haihtuu nopeasti pois iholle levitettäessä.

Porkkanaöljy

Haut-Ségalan porkkanaöljy on auringonkukkaöljyä, johon on sekoitettu maseroitua porkkanauutetta. Runsaan betakaroteenipitoisuuden ansiosta porkkanaöljy on väriltään oranssia ja se antaakin iholle hyvin hennon, terveen sävyn. Vuosia sitten porkkanaöljy oli sävyttävä päivävoiteeni nro 1! Porkkanaöljy parantaa ihon mikroverenkiertoa ja kirkastaa ihoa. Betakaroteeni on antioksidantti, joka auttaa suojaamaan ja korjaamaan vapaiden radikaalien sekä auringon aiheuttamia vaurioita. Porkkanaöljyn pohjan muodostava auringonkukkaöljy sisältää runsaasti (60 %) linolihappoa, joka auttaa parantamaan ihon kosteuspitoisuutta sekä vahvistamaan ihon suojabarriääriä. Auringonkukkaöljy on turhan aliarvostettu öljy kenties sen edullisuuden vuoksi, mutta se on loistava, runsaasti E-vitamiinia ja myös betakaroteenia sisältävä monipuolinen öljy, joka sopii kaikille ihotyypeille. Porkkanaöljyn tuoksu on hyvin mieto.

Risiiniöljy

Risiiniöljy on varsin erikoisen koostumuksen omaava öljy, joka poikkeaa ominaisuuksiltaan täysin muista kasviöljyistä. Se sisältää runsaasti risinoleiinihappoa ja öljyllä on erilaisia bakteereja, sieniä ja hiivoja tuhoava vaikutus. Lisäksi se stimuloi karvojen kasvua, jonka ansiosta sitä käytetään hiusten- ja ripsienhoitotuotteissa. Risiiniöljy on myös erinomainen hoitoaine kynsinauhoille sekä hyvä raaka-aine puhdistusöljyissä, koska se tarrautuu tehokkaasti likaan ja tunkeutuu huokosiin. Kun valmistan kotona puhdistusöljyä tai -balmia, käytän aina risiiniöljyä yhtenä raaka-aineena.

Innokkaille DIY-kosmetiikan valmistajille tai siitä kiinnostuneille suunnittelin kaksi hyvin simppeliä reseptiä, joissa kasviöljyt näyttelevät pääosaa. Lisäksi käytin molemmissa resepteissä Taoasiksen eteerisiä öljyjä. Taoasis on Saksassa yksi vanhimpia eteeristen öljyjen valmistajia. Natural Goods Company toimii Taoasiksen maahantuojana ja olen pyytänyt heitä lisäämään verkkokauppaansa kaikki sarjan eteeriset öljyt, sillä valikoima on todella laaja ja öljyt ovat hyvälaatuisia.

Kirkastava porkkana-lime-sitruuna puhdistusöljy

30 ml risiiniöljyä

35 ml jojobaöljyä

25 ml manteliöljyä

10 ml porkkanaöljyä

Eteeriset öljyt

5 tippaa porkkanaa

5 tippaa limeä

5 tippaa sitruunaa

Mittaa kaikki aineet kulhoon, sekoita hyvin ja kaada puhtaaseen, desinfioituun lasipulloon. Hiero öljyä pari painallusta kuivalle iholle noin minuutin ajan ja poista se lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla. Puhdistusöljy sopii kaikille ihotyypeille, paitsi iholle, jolla esiintyy tulehtuneita tai kipeitä näppyjä.

Kirkastava jasmiini-nerolinkukka kasvoöljy

10 ml arganöljyä

10 ml porkkanaöljyä

10 ml jojobaöljyä

Eteeriset öljyt

10 tippaa jasmiinia (2 % laimennos jojobaöljyyn)

10 tippaa nerolia (2 % laimennos jojobaöljyyn)

2 tippaa bergamottia

2 tippaa frankinsensiä

Mittaa kaikki aineet kulhoon, sekoita hyvin ja kaada puhtaaseen, desinfioituun lasipulloon. Käytä aamuin illoin kasvoille ja kaulalle 3-5 tippaa imeyttäen öljy ihoon hieroen. Käytä öljyn alle kasvovettä tai suihkuta iholle kukkaisvettä sekä käytä ihosi kunnon ja tarpeiden mukaan myös seerumia. Huom. Taoasiksen jasmiini ja neroli ovat 2 % laimennoksia jojobaöljyyn. Jos käytät 100 % eteeristä öljyä, määrä on huomattavasti pienempi, vain 1-2 tippaa per öljy. Suomesta kuitenkin löytyy vain harvoin 100 % jasmiinia ja nerolia sen kallisarvoisuuden vuoksi.

Arvonta

Lopuksi laitetaan käyntiin pitkästä aikaa arvonta! Palkintopaketti sisältää Haut-Ségalan ruusuveden, jojobaöljyn, arganöljyn ja risiiniöljyn. Näistä voit valmistaa öljyputsarin sekä kasvoöljyn tai käyttää sellaisenaan. 

Osallistut arvontaan kertomalla kommenttiboksissa miten sinä käytät kasviöljyjä? Mikä on lempiöljysi ja käytätkö sitä sellaisenaan vai valmistatko itse omia öljycocktaileja? Vastausaikaa on lauantaihin 17.2.2018 ja arvon voittajan sunnuntaina 18.2.2018.

Lähde: Alexandra R. Vaughn, Ashley K. Clark, Raja K. Sivamani, Vivian Y. Shi: Natural Oils for Skin-Barrier Repair: Ancient Compounds Now Backed by Modern Science. Springer International Publishing Switzerland 2017

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,

Beauty

126 kommenttia artikkeliin “Kasviöljyjen ABC sekä pari helppoa DIY-reseptiä”

 1. Miia

  Minulla on muutamia öljyjä käytössä hiusten ja kasvojen hoidossa.
  Avokado- ja manteliöljyjä käytän hoitoaineen seassa ja ihan sellaisenaan kosteisiin hiuksiin.
  Iltaisin käytän kasvoille omaa cockatailia eli jojoba-, argan- ja teepuuöljyn sekoitusta.
  Lempparini on ehkä jojoba, se toimii niin hyvin sekä kasvoilla että hiuksissa.

 2. Katja Puhakainen

  Arganöljy on päivittäisessä käytössä. Risiiniöljyä laitan ripsien tyveen/ripsiin, jos nämä nysäripset vaikka suostuisi at hieman kasvamaan.
  Porkkanaöljyä haluan kokeilla seuraavaksi.

 3. Untuvaa

  Ihana kirjoitus. Kiitos Katja!

  Käytän nykyään öljyseerumeja kasvoille. Lempiöljyseerumini on Tata Harperin. Aikoinaan käytin manteliöljyä tai arganöljyä. Arganöljy mielestäni vaalensi arpia. Silmämeikin poistoon käytän edelleen manteliöljyä tai jojobaöljyä.

  Olen kerran tehnyt puhdistusöljyn sinun kirjassa tai tässä blogissa olevalla reseptillä. Taidan kokeilla nyt tätä reseptiä. Kuulostaa herkulliselta.

 4. Milla

  Toistaiseksi olen tutustunut vain risiiniöljyyn, jota käytän ripsiin.. Toimii ja tykkään! Nyt kiinnostaakin juuri ihonhoitoon ja hiustenhoitoon käytettävät öljyt.

 5. Heidi Vapaa

  Käytän kasviöljyjä ihon- ja hiustenhoidossa. Toistaiseksi olen käyttänyt valmiita tuotteita enkä ole itse valmistanut, mutta se kiinnostaisi kyllä. Öljyputsarin käytön aloitin jokin aika sitten ja olen tykästynyt kovasti.

 6. Anna

  Käytän porkkanaöljyä kasvoille iltarutiinin viimeisenä palasena – kiitos Katja siitä oivalluksesta, että kuivalle iholle ensin kosteutta ja vikana öljyä Lisäksi hieron vartalon ihoon seesamöljyä aina muistessani ennen suihkua. Tämä neuvo tuli ayurvedakonsultaatiosta, ja tuntuu ihanan lämmittävältä.

 7. Mari

  Risiiniöljyä käytän ripsiin ja silmämeikin puhdistamiseen. Kaapista löytyy myös pullonpohjia jojobaa, mantelia, argania ja porkkanaa, mutta en jotenkaan ole osannut ottaa niitä päivittäiseen käyttöön, koska ne eivät tunnu oikein imeytyvän, ehkä liian vähäisen kosteuden vuoksi. Vielä on opettelemista kasvovedellä läträämisessä 🙂

 8. Tarja

  Olen itse valmistanut puhdistusöljyn ja kasvoöljyn ohjeidesi mukaan. Ovat päivittäisessä käytössä iltaisin. Näitä uusia ohjeita kokeilen kyllä myös!

  • Jenni Rytkönen

   Arganöljy on ollut käytössä koko keholle ja valmiita ihoöljysekoituksia olen käyttänyt mm. Madaralta. Näitä olen sekoittanut muutaman tipan aina kasvovoiteen joukkoon. Öljyt ovat aivan ihania, enkä enää osaisi kyllä olla ilman!

 9. Tanja Oksa

  Vasta opettelen öljyjen käyttöä blogista ja Inken nurkasta innostuneena! Joten tämä paketti toimisi hienosti aloittelijalle.

 10. Ida

  Käytän jojobapohjaisia öljysekoituksia kasvoille kasvoveden ja voiteiden jälkeen, lisäksi risiiniöljyä ripsiin satunnaisesti ja decolteelle manteliöljyä. Ajoittain myös teepuuöljyä epäpuhtauksille ja laventeliöljyä ranteeseen stressaavilla hetkillä 🙂

 11. Teija

  Mielenkiintonen kirjoitus, kiitos tästä! Arganöljyä olen käyttänyt kasvoille, ja jojobaöljyä vartalolle, olisi kyllä mukava päästä testaamaan ruusuvettä myös. Ai niin, teepuuöljyä olen käyttänyt akneiholle.

 12. Reetta

  Kokeilunhaluisena olen kokeillut useita erilaisia öljyjä, niin vartalolle kuin kasvoille. On tullut kokeiltua puhtaita kuin öljysekoitteitakin, tosin nykyään suosin mahdollisimman yksinkertaisia & puhtaita/ vähän ylimääräisiä sisältäviä tuotteita. Toistaiseksi on tullut käytettyä valmisöljyjä, putelli kerrallaan. Kasvoilla käytän öljyä seerumin kanssa tai seerumin asemasta. Arganöljy toimii ihollani ympäri vuoden. Porkkana toimii myös mutta itselläni lähinnä vain kesällä (viileillä keleillä tuntuu jäävän pinnalle tai ei ravitse riittävästi, kumpi toiminto lie kyseessä). Jojobaa kiinostaisi kokeilla.

 13. Sara

  Öljyjä käytän osana ihon- ja hiustenhoitoa. Aloitin aikoinaan jojobaöljyllä kasvoille ja tällä hetkellä on öljyseerumi käytössä. Katsotaan mihin seuraavaksi päädyn! Porkkanaöljy kyllä kiinnostaisi kovasti. Risiiniöljyä käytän silloin tällöin ripsiin.

 14. Saara

  Öljyt on mulle vielä aika uus juttu ja vasta viimeisen vuoden aikana pikkuhiljaa luonnonkosmetiikkaan siirtyneenä kiinnostaa kokeilla! Hankin vasta whamisan öljyputsarin ja kasvoöljyn ja ne on ainakin olleet ihan super ihania! 🙂

 15. Lot

  Olen jo useamman vuoden käyttänyt jojobaöljyä, ja todennut sen olevan toimiva tuote rasvoittuvalle iholleni 🙂 Seuraavaksi haluaisin kokeilla noita kukkaisvesiä!

 16. Marjo

  En vielä ole oppinut käyttämään, mutta kovasti haluaisin kokeilla! Ongelmaiho iski vasta nyt nelikymppisenä, enkä tiedä mitä sille tekisin.. Arganöljypulloa olen usein kaupassa pyöritellyt kädessä, hiuksia ajatellen siis, mutta vielä se on hyllylle jäänyt.

 17. Anna

  Olen jo vuosia käyttänyt eri öljyä superherkän ja kuivan ihoni hoitamiseen. Mikään niistä ei kuitenkaan ole ollut maata mullistavan hyvä, joten jälleen sain sinulta suuren valaistumisen; niitähän voi sekoitella keskenään! Edellinen valaistuminen koski kasvovettä ja sen käyttöä, kun luin kirjaasi. Nyt olisi mahtavaa, jos onni potkaisisi minua niin pääsisin testailemaan näitä molempia vinkkejä käytännössä.

 18. Reeta

  Löytyy niin hiuksiin kuin ihon puhdistamiseenkin! Talvisen ihon pelastus. Khadin hiusöljyt on ihania, ne huumaa tuoksullaan!

 19. Emmuli

  Öljyt on aivan lemppareita!<3 Jojoba- ja manteliöljyä löytyy kaapista. Myös diy öljyputsareita olen kokeillut sun kirjan ohjeilla.

 20. Jenni

  Lemppariöljy on jojoba, on monikäyttöinen eikä jätä ihoa öljyisen tuntuiseksi. Toisinaan olen sekoittanut esimerkiksi jojoba- ja manteliöljyä. Käytän kasviöljyjä kasvoille, vartalolle ja hiuksiin. Nykyisin tykkään eniten valmiista öljycocktaileista, koska niillä saa vähän ylellisempää fiilistä ihonhoitoon!

 21. Niina

  Silmämeikin puhdistaa öljyllä, tällä hetkellä on käytössä manteliöljy. Suihkun jälkeen tuo manteliöljy on myös ihana koko vartalolla. Kasvoilla käytössä valmis öljysekoitus, olisi kiva kokeilla tehdä itsekin 🙂

 22. olen käynyt läpi öljyjä vaikka kuinka ja lempiöljyiksi vuosien varrella on valikoitunut weledan manteliöljy (samettinen iho!!) sekä moringa (jumalainen tuoksu!!). käytän saunan jälkeen kasvoveden jälkeen.

 23. Jetta

  Inspiroiduin kirjoituksestasi käyttömään enemmän öljyjä kuin nykyiset eli manteli- ja porkkanaöljy. Ruusuvettä käytän myös, aivan ihana! Manteliöljyllä peseydyn välillä, jää ihanasti iholle, mutta ei tietty raaski lotrata usein. Tyttäreni iho on hyvin herkkä, atooppinen, ja hänellä on vieläkin hieman aknea (18 v.), joten haastetta piisaa! Aurinkoa odotellessa…

 24. Iiris Laakso

  Tällä hetkellä käytän ainoastaan risiiniöljyä ripsiin ja kulmakarvoihin, silloin tällöin myös hiuksiin tehohoitona.

 25. Jenni

  Olen puhdistanut meikit kasvoilta jo todella pitkään luomulaatuisella oliiviöljyllä. Jokin siinä vain on, että oliiviöljy pitää ihoni kirkkaana ja varsinkin pitkään kasvoille hierottuna, on kasvojen iho seuraavana päivänä erityisen heleä. 🙂 Myös porkkanaöljyä ja jojobaa olen vuosien saatossa käyttänyt silloin tällöin koko vartalolle.

 26. Jenni Emilia

  Käytän Neal’s Yard Remediesin Rose-sarjan ihoöljyä. Se tuoksuu mielestäni ihanalta ja imeytyy hyvin. Laitan öljyn joko kasvovoiteen sekaan tai taputtelen iholle voiteen jälkeen. Itselläni on sekaiho.

 27. Pirjo

  Manteliöljy, ja ruusuvesi kasvojenhoidossa. Viinirypäleensiemenöljy sekä jotain eteeristä öljyä vartalonhoitoon.
  Eteerisistä öljyistä suosikkini ovat laventeli ja frankinsense

 28. Julianna

  Kahdenlaista kasviöljyä löytyy tällä hetkellä omasta kaapistani. Jojobaöljystä on epäpuhdas ihoni tykännyt kovasti, se onkin uusin lisä kasvojenhoidossani. Arganöljyä käytän etenkin hiusten ja päänahan hoitoon. Ruusuvesi taas on aivan täydellinen kasvovesi ja kiinnittää mineraalimeikinkin oikein hyvin.

 29. Anniina

  Käytän kasviöljyjä kasvojen hoidossa ja silloin tällöin hiusten hoidossakin. Ihan ehdoton (ripsarienpoisto) suosikki on kyllä risiiniöljy. Poistaa ripsarit hetkessä, kosteuttaa samalla ja kasvattaa ripsiä ja kulmakarvoja ilman että laittaisi pesun jälkeen lisää! Ja putelli kestää ikuisuuden tähän! Kasvojen ihon hoidossa/kosteutuksessa käytän ruusunmarjaöljyä ja jojobaöljyä, mutta tämän postauksen perusteella manteliöljyäkin pitäisi joskus testata. Tästä postauksesta sai kyllä taas niin paljon lisäinfoa, kiitos Katja!

 30. Anu

  Ruusunsiemenöljy on tällä hetkellä lemppari, ja se on käytössä aamuin illoin. Khadin öljysekoitukset on toinen ihanuus, jo tuoksujenkin vuoksi.

 31. tiita

  Kotona käytössä on porkkana-, argan- ja aprikoosinkiviöljy. Kasvoille käytän hehkua antamaan Pain ruusumarjaöljyä tai Khadin Pink Lotusta, jotka ovat molemmat mielestäni ihania. Öljyputsarit ovat myös must!

  Välillä tykkään sekoittaa lempiöljyjä keskenään ja lisätä niihin eteerisiä öljyä. Etenkin vartalolle on hauska tehdä cocktaileja, vaikken mikään virtuoosi olekaan yhdistelemään 🙂

 32. Minulta löytyy melkoinen valikoima erilaisia öljyjä, joista teen öljyputsareita, öljyseerumeita ja kaikenlaisia emulsioita ja puhdistusvoiteita ja vaikka mitä. Lempiöljyä on vaikea valita koska niitä on niin monia, mutta putsarina on lähiaikoina ollut jämäpullojen sekoitus: skvalaania, kehäkukka- ja risiiniöljyä ja rakastan tuota komboa! Vaikka se ihan vahingossa syntyikin 😀 Myös porkkana-Siperian ginseng-lakritsijuuri puhdistusvoide jonka kehittelin on yksi suursuosikkini, vaikkakin alkuun porkkanansiemenen eteerisen öljyn tuoksu tökki pahasti. Olen kuitenkin oppinut tykkäämään siitä todella ja käytänkin puhdistusvoidetta usein myös heleyttävänä naamiona 🙂 Joskus ihon ärtyessä hormonaalisista syistä ihan simppeli jojobaöljy terästettynä teepuulla ja clary sagella toimii erinomaisesti 🙂

  • Untuvaa

   Henna, minua kiinnostaa myös tuo puhdistusvoiteen resepti. <3

   Katjalle kysymys asiasta toiseen. Onko mahdollista että risiiniöljy tukkii ihoa? Siis ihan ihon puhdistukseen (kaksoispuhdistuksen 1. vaihe ja hieronta kasvoilla) käytettäessä. Tälläisiä havaintoja ihollani. Tuotteessa muitakin aineita, mutta intuitio viittaa risiiniöljyyn. Vai onko edes mahdollista? Poistan puhdistusöljyn kumminkin liinalla.

   • Untuvaa

    Ja lisäyksenä, että kysynys ei koskenut tässä kirjoituksessa olevaa puhdistusöljyä, vaan erään sarjan valmista silmämeikinpuhdistusöljyä, jota olen käyttänyt koko kasvojen puhdistamiseen väliaikaisesti.

 33. Maria

  Kiitos inspiroivasta kirjoituksesta! Olen vasta aloittelija öljymaailmassa tänä talvena lisäsin öljyjen käytön omaan kasvojenhoitoon ja iho on kiittänyt oman kasvoöljyn tekeminen olisi kyllä hienoa

 34. Satina

  Käytän Dabban vadelmansiemenöljyä sisältävää kasvoöljyä päivittäin kasvoilleni, se on tuntunut tähän mennessä sopivimmalta kasvoöljyltä vähän haastavalle iholleni. Sekoitan usein myös tipan kasvoöljyä jauhemaisiin kasvonaamioihini. Levitän myös heti suihkun jälkeen hyvin kostealle vartalon iholle joko Khadin kasvo- ja vartaloöljyjä tai ihan oliiviöljyä.

 35. Niina

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta, taas kerran!
  Käytän manteliöljyä aika monipuolisesti: meikinpoistoon, ihon kosteutukseen ja hiuksiin/hiuspohjaan.
  Testasin Madaran ja Mossan vitamiinikoktailit, koska ne tuoksui tosi ihanalle, mutta ainakaan minua ne ei oikein tehollaan vaikuttaneet.
  Otsonoitua seesamiöljyä olen käyttänyt hyvällä menestyksellä hoitamaan erilaisia tulehduksia iholla, toimii!
  Kookosöljyä taas käytän käsivoiteena ja hiusnaamioissa sekä sipaisen sitä myös koirien anturoihin.

 36. Netta K

  Olen jo parina jouluna tehnyt lahjaksi kasvoöljyn ja vartaloöljyn. Viime jouluna tein myös balmin ja huultenkuorinnan, niistäkin ymmärtääkseni tykättiin 🙂 Jojoba ja argan näyttelee aina pääosaa, ne on niin helppoja ja imeytyy omaankin ihoon tosi hyvin. Unohdan vain turhan usein käyttää niitä.. Vartalolle käytän ihan vaan voiteita, mutta kasvot kaipaa öljyjä.

 37. Ulpu

  Mulla on Haut Ségalelta Jojoba -Avokado ja -Aprikoosinkiviöljy. Ne on jäänyt tosi vähälle käytölle, koska kaikki valmiit öljyseerumit on niin ihania. Olisi ihana tehdä itse, kun aika ja jaksaminen ovat kohdillaan. Nuo sun reseptit kuulostavat ihanilta! Öljy kuuluu mun ihohoitoon nykyään päivittäin, en osaa olla enää ilman.

  Tän sarjan kukkaisvesiä oon himoinnut, ruusuvesi nyt on aina ihana ja hamamelis olisi kiva tasapainottamaan, vaikka enemmin kesäksi.

  Tästä postauksesta tuli mieleen kuinka moni käyttää Ceridalia sun muita mimeraaliöljyjä ihon”hoitoon”, mm. hoitotyössä ihan must öljy monelle. Ja se, että esim. vanhusten kuivaa ihoa hoidetaan näillä mimeraaliöljyillä/perusvoitella, jolloin ihon kosteutus jää täysin ja sitten ihmetellään, kun ihon kunto ei parane. Ugh!

 38. Jenni

  Sekä yksittäiset kasviöljyt että seokset käytössä yksinään ja itse tehdyissä voiteissa ja putsareissa. Suosikit vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, mutta kaktusviikunaöljy on yksi pysyvistä lemppareista.

 39. Marianne

  Kasvoille käytän ruusuöljyä, hiuksiin macadamiaöljyä ja lakanoihin laitan muutamia tippoja eteeristä laventeliöljyä rentouttamaan✨ best!

 40. Salla

  Jojobaöljy on monikäyttöisyytensä vuoksi suosikkini. Käytän sitä ihonhoitoon ja hiusten latvojen kosteutukseen. Manteliöljyä käytän samoin ja näin talvella se tuo lisäsuojaa pakkaspäivinä.

 41. Pauliina

  Öljy on ollut ihonhoidossani ’puuttuva lenkki’ joka täydentää kasvoveden ja kosteusvoiteen, ihoa ei enää kiristä, eikä se tukkeudu kuten ennen vaan iho voi paljon paremmin. Käytän vaihdellen Essen ja Pain öljyjä.

 42. Eveliina

  Vasta aloittelen öljyjen käyttöä, yksi yhdistelmäöljy ollut käytössä ja olen rakastunut Tämä paketti varmasti tulisi käyttöön aloittelijalle

 43. Liinu Kuukka

  Heippa,

  Sekoittelen itse öljyseoksia kasvojen hoitoon ja seuraavaan laitetaan mukaan porkkanaöljyä, kiitos vinkistä 😉
  Suosikkiöljy tällä hetkellä tamanu, koska sen tuoksu on niin herkullinen.
  Itsesekoiteltu öljyputsari myöskin käytössä, risiinistä jojobasta ja arganista.
  Hiusten latvoihin hieraisen myös argania.
  Terkuin,
  Liinu

 44. Karin

  Olen käyttänyt valmiita öljysekoituksia mm meikinputsarina. Teepuuöljyä käytän finneille. Seuraavaksi haluaisin kokeilla itse valmistaa meikinputsausöljyä.

 45. Hanna

  Olen käyttänyt aiemmin monenlaisia yksittäisiäkin öljyjä, joista lempparini on manteliöljy. Löydettyäni NYRin Frankincense-öljyn, olen kuitenkin jämähtänyt siihen, sillä se sopii rutikuivalle iholleni aivan täydellisesti! Tätä menee neljä tippaa iltaisin ja pari tippaa aamuisin kasvoille.

  Öljyjen käyttöön ja sekoittelemiseen voisi myös liittää Frantsilan tuoksubaarin parfyymini, josta tuli heti ensikokeilulla yllättävän hyvä.

  Öljyt ovat tärkeitä myös sisäisesti, lusikallinen pellavaöljyä päivässä, yleensä smoothien joukossa, auttaa kuivaan ihoon yllättävän hyvin sekin.

 46. Emma

  Käytän kasviöljyjä eniten kasvoille. Lemppariöljyt ovat jojoba- ja risiiniöljy, muista ei oikein ole kokemuksia. Risiiniöljyä tykkään käyttää pumppauksellisen Avrilin puhditusöljyn kanssa, vaikkei se sitä tarvitsisi mutta kokeilu on vain jäänyt päälle.

 47. Niki

  Moi Katja,

  jojobaöljyä olen joskus laittanut hiuksiin, mutta kokemuksia yleisesti yksittäisistä öljyistä on hyvin rajoittanut. Olen kuitenkin käyttänyt öljyseerumeja, joista olen tykännyt kovasti. 🙂

 48. meri

  Käytän Khadin Rose-öljyä kasvoilleni iltaisin ja hiusöljyjä aina hiustenpesun jälkeen. Olen aivan ihastunut öljyihin, mutta itse en ole vielä sekoitellut omia cocktaileja.

 49. Nita

  Olen aina vaihdellut käyttämiäni öljyjä aina edellisen loputtua, tällä hetkellä käytössä on Khadin hibiscus -öljy. Se on ollut ihana käytössä, mutta joskus sitä kaipaa vähän simppelimpää öljyä siihen rinnalle, ainakin jojoba- ja porkkanaöljyt ovat aikoinaan olleet todella hyviä käytössä ja niihin tekisikin mieli taas palata.

 50. Susanna

  Kasviöljyihin (argan, manteli, helokki, auringonkukka, jojoba…) tutustuin raskausaikana ja hoidin niillä kasvavaa vatsaa, kasvojen ihoa ja hiuksia. Lempiöljyä en osaa sanoa, sillä kaikilla öljyillä on omat hyvät käyttöominaisuutensa! Öljykoktailien valmistuksesta ja eteeristen öljyjen käytöstä olisin erityisen kiinnostunut.

 51. Alise

  Olen käyttänyt risiiniöljyä ripsiin ja vauvan hieronnassa jojobaöljyä. Tämän postauksen vinkkaamana aion käyttää jojobaöljyä myös omille kasvoille ja testata cocktaileja. 🙂

 52. taru

  Käytän meikinpoistossa ensimmäisenä vaiheena manteliöljyä. Teepuuöljyä käytän ajoittain finnien kuivattamisessa. Arganöljyä käytän vaihtelevasti niin kasvojen, vartalon kuin hiustenkin hoidossa. Kookosöljyä käytän usein hiusnaamioissa. Keväästä syksyyn käytän porkkanaöljyä tuomassa tervettä sävyä iholle ja parantamassa päivetystä.

 53. Sanna

  Tällä hetkellä käytän valmista öljysekoitusta ihon puhdistukseen ja kosteutukseen. Tuo porkkanaöljy kuulostaa mielenkiintoiselta!

 54. Titityy

  Naurattaa, sillä minun arjen vakioreseptini on juurikin Logonan ruusukasvovesi+jojobaöljy 🙂 Hyvin oon pärjännyt eikä edes talvella iho kiristä (viime päivinä olen käyttänyt yövoidetta ihan siitä syystä, että purkki on hankittu). Nyt parin viikon kovan pakkasputken aikana rosacea ja couperosa alkoivat näyttäytyä mutta sain tilanteen rauhoittumaan ihan vaan lisäämällä kasvoveden kerroksia.

  Kirjasi resepteillä olen kokannut puhdistusbalmeja sekä vartalovaahtoja ja -kuorintoja. Kirkastava puhdistusöljy menee testiin! Oispa onni myötä!

 55. Maiju S.

  Mukana arvonnassa! Käytän kasviöljyjä kasvojen ja vartalon ihonhoitoon rasvauksen kanssa, meikinpuhdistukseen, oil pullingiin, hiushoitona ja käsien hemmotteluhoitona näin talvisin sekä diy vartalon kahvikuorinnassa. Käyttömäärän perusteella suosikkini on kookosöljy (ei tosin kasvoille). Se on helposti saatavilla ja on edullista. Käy vähän kaikkeen ja tuoksuu kivalle! Pääsääntöisesti käytän valmiita kasviöljysekoituksia tai yksittäisiä öljyjä sellaisenaan. Kasvoille suosikkini on Essen Repair oil. <3

 56. Heini

  Vuosien saatossa on tullut kokeiltua öljyjä eri tarkoituksiin, mutta vakinaiseen käyttöön on toistaiseksi jäänyt vain risiini-, teepuu- ja vartalonhoidossa kookosöljy. Testailu jatkuu seuraavaksi mm. seesamiöljyllä.

 57. Viola

  Päivittäin käytössä jojobaöljy iltaisin viimeisenä tuotteena kasvoille! Jos iho tuntuu super kuivalta niin saatan tehostaa vaikutusta manteliöljyllä 🙂

 58. Stella

  Tällä hetkellä käytössä Khadin Pink lotus ja Viola. Vartalolle käytän niitä ja sit myös sekotan pari tippaa johonkin kasvovoiteeseen. Varsinkin toi Viola on niin huumaavan ihanan tuoksunen ja rauhoittava et sivelen joskus nenän alle sitä ihan huvikseen 😀

  Muuten tosi vaihtelevasti käytän eri öljyjä ja sekottelen niitä keskenään. Jojoba yksi suosikki kyllä.

  Itse olis kiva tehdä enemmän öljycocktaileja <3

 59. Riitta S

  Käytän juuri nyt Madaran Age recovery öljyä kasvoille ja Evolven Nourishing hair elixiriä hiuksiin, jotka ovat lemppareitani tällä hetkellä. Olen käyttänyt valmiita tuotteita, en ole itse valmistanut.

 60. Elina

  Tällä hetkellä käytössäni on ruusunmarjaöljy kasvoille ja decolteelle, sekä hierontaöljynä manteli- ja seesamöljyn sekoitus laventelin eteerisellä öljyllä. Rauhoittaa, ja todella tukee kosteuden pysymistä ihossa! Suunnitelmissa olisi seuraavaksi kokeilla kasvoille seerumia, joka olisi sekoitus erilaisia öljyjä. Kiitos upeasta blogista ja kirjasta! Niistä on ollut paljon hyötyä ja apua kosmetologiopinnoissani.

 61. Mari Vee

  Lempiöljy onkin vaikea valinta, ehkä arganöljy. Käytän päivittäin valmiita öljyseerumeita ja lemppareita on abson addiction ja uman öljyt tällä hetkellä. Vuoroaan odottaa whamisan öljyseerumi jonka sain joululahjaksi. Myös Mayn öljyseerumi on ihana. Putsariöljynä tällä hetkellä ikisuosikkini Patykan öljyputsari.

 62. Hanna-M

  Lempi öljyni on ehdottomasti jojobaöljy, se kun on vaan niin monikäyttöinen! Käytän sitä sellaisenaan aamuin illoin, mutta muidenkin öljyjen kokeileminen kiinnostaisi.

  Lisäksi haluaisin kysyä voiko iho-ongelmat johtua ihon liikahoidosta? Itse olen vajaa parikymppinen ja käytän aamuin ja illoin ihonhoitotuotteina putsaria, seerumia, ihoöljyä ja voidetta. Ihoni kuitenkin alkoi ärtymään heti kun otin seerumin käyttöön. Olen käyttänyt estelle & thildin nuorelle iholle tarkoitettua seerumia sekä frantsilan seerumia.

 63. Olen käyttänyt Flown ruusunmarjaöljysekoitusta. Joskus oli käytössä jojobaa, ja nyt olen taas alkanut innostua öljyistä ja vähän jo tutkinut, mitkä voisivat sopia minulle. Kiitos siis tästä postauksesta! 🙂

 64. Heidi

  Lempparini on tällä hetkellä White Swanin otsonotu seesamiöljy. Hirveän hajuista, mutta on todellakin tuonut apua epäpuhtaalle iholleni! Nyt öljyistä innostuneena, tämä postauksesi – ja tietysti tuo arvonnan palkintokin on ihan huippu!

 65. Laura L.

  Käytän risiiniöljyä ripsissäni ja vadelmansiemenöljyä iholla iltaisin. Olisi hauskaa oppia tekemään itse omia öljyjä 🙂

 66. Riitta Johansson

  Hei,
  Lempiöljyni on ollut useamman vuoden ajan arganiaöljy sen monikäyttöisyytensä ja vaikutuksen vuoksi. Alun perin ostin tätä öljyä acnearpien hoitoon. Myös muualla kuin kasvoihini on vuosien myötä jäänyt arpia joihin olen hieronut arganiaölyä. Jostain syystä arpia tulee helposti, eivätkä ne tahdo häipyä millään. Myös kuivat hiustenlatvat ovat saaneet eloa arganiaöljystä. Samalla kun ostan tätä öljyä, tuen myös marokkolaisia naisia jotka valmistavat öljyn.

 67. Amari

  Kiitos resepteistä! Ongelmainen ihoni arvostaa öljyjä,koska niissä ei tosiaan ole mitään ylimääräisiä ainesosia esim. Lisättyjä tuoksuja. Nyt tropiikissa ollessani mukana matkassa on porkkana,kehäkukkaöljy ja kookosöjy. Ihon puhdistukseen olen käyttänyt risiini-,arganöljy seosta ja herkästi reagoivalle iholleni on sopinut hyvin myös otsonoitu oliiviöljy. Uusin hankintani on kurpitsansiemenöjy sisäisesti ja ulkoisesti nautittuna.

 68. Maria

  Itse rakastan öljyjä! Ostetuista lempparit ovat Vintner’s Daughter ja Mahalo Rare Indigo. Mutta kyllä ihan huippuja olen tehnyt itsekin! Aluksi Aidosti kaunis -kirjan ohjeilla, jonka jälkeen olen uskaltautunut tekemään myös omia cocktaileja. Öljypullokokoelmani alkaakin jo olla melkein kaupanhyllytasoa, niin montaa erilaista olen Aroma-zonelta haalinut 😀

 69. Hanna

  Öljypuhdistukseen mantelia, ripsiin risiiniä kun muistaa, kasvoille vaihdellen ruusunmarjaa, kauraöljyä ja Patykan öljyssekoitusta, aamuisin monesti balmia. Suihkun jälkeen usein vartaloöljysuihkeita. Kynsinauhoille auringonkukka-kehäkukkaöljyä. Sisäisesti hamppua ja oliivia. Öljyjä siis menee.

 70. Tarja

  Omistan Huile de Jojoba Hydratante -kasviöljyn,
  jota käytän rutikuiville pörröttyville hiuksilleni ennen pesua.

  Keväästä syksyyn voin öljytä hiukset jopa tunnin kävelylenkilleni,
  sillä asun metsän ympäröimänä Jyväskylän laitakaupungilla.

 71. Anna

  Omassa käytössä on arganöljy ja ruusunmarjaöljy. Pari tippaa kasvoveden ja seerumin päälle jompaa kumpaa fiiliksen mukaan. 🙂 Käytän öljyjä myös kun teen sheavaahtoa, tällöin mukana myös esim manteli, seeman ja kookos. Lemppari on ruusunmarjaöljy!

 72. MerjaK

  Olen käyttänyt Pain rosehip -öljyä, nyt haaveilen absolutionin Addiction öljyseoksesta tai Lilfoxin Prickly pear öljyseerumista. Puhdistukseen olen kokeillut Patykan 3-vaihepuhdistusta. En ole vielä itse sekoitellut, kiinnostaa kokeilla.

 73. Jenni

  Itselläni on eniten käytössä NYRin rose beauty balm, josta en luopuisi. Käytän sitä kasvoveden päälle aamuin ja illoin. Kaapista löytyy myös Mossan öljycocktail ja Khadin pink lotus, kumpaankaan en ole erityisen ihastunut. Putsarina on käytössä Avrilin öljyputsari ja hiuksille Uniquen arganöljy, jota käytän silloin tällöin naamiona ennen pesua. Porkkanaöljy on tarkoitus hankkia kesäksi. Ihoni ongelmia ovat suurehkot huokoset poskilla ja otsassa, pienet epäpuhtaudet ja superrasvoittuva otsa. Löytyisiköhän näihin ongelmiin apua öljyistä?

 74. Viva

  Hei Katja!

  Kiitos kirjoituksesta ja ihanasta blogistasi! Sinä todella inspiroit! 🙂

  Itse olen taistellut todella rajun aknen kanssa viime vuosina. Nyt olen saanut apua, mutta ihon kosteutus mietityttää… Olen nimittäin itsekin luullut, että öljyt kosteuttavat, mutta nyt sain uutta näkökulmaa siihenkin asiaan. Kiitos siitä.

  Aiemmin käytössä on ollut mm. arganöljy ja Khadin Pink Lotus, nyt taputtelen aika ajoin ripsien tyveen risiiniöljyä, ja käytänkin ripsiväriä enää todella harvoin.

  Juuri eilen kaupassa hippailin Haut-Segalan ruusuvettä, mutta ostin kuitenkin Madaran. Ehkä ensi kerralla. Mielenkiintoiselta kuulostaa myös tuo hamamelisvesi.

 75. Aino

  Käytän jojobaöljyä kun iho on herkkä tai finninen sekä silmänympäryksille. Viimeksi kokeilin Mossan öljycocktailia kosteuttamaan ihoa öisin. Jojoba on lemppari <3

 76. suivikki

  Porkkanaöljy! Olen tykännyt varsinkin kesäisin sipaista sääriin,saanut aavistuksen päivetyksen tuntua kovin vaaleaan ihooni 🙂 Sekä akneen taipuvaiselle iholleni jojobaöljy sellaisenaan on tuntunut myös hyvältä.
  Risiiniöljyäkin riittoisa pullo löytyisi,ripsiin ja kulmiin kuureina laittanut. Otankin vinkistä käyttöön kynsinauhojen huoltoon!

 77. Mira Ojanen

  Valmis seos kasvoille ja risiiniöljyä ripsiin.
  Olisi kiva oppia ja kokeilla itse tehdä kasvoille optimaalisempi öljyseos. Hiuksiin myös kiinnostaisi löytää hyvä öljy. Siinä vielä normi tuote käytössä.

 78. Jenni Saarikoski

  Yksi lemppareista on porkkanaöljy! Lisään päivävoiteen sekaan. Myös manteliöljy huippu, erityisesti talviaikaan ja voiteen sekaan. Atooppinen ihoni tykkää!

 79. Suvikh

  Manteliöljyä ja arganöljyä käytän hiuksille ja kasvoille. Teepuuöljyä käytän näppylöihin ja kaneliöljyä lisään jalkavoiteen sekaan verenkiertoa parantamaan. En sekoita öljyjä keskenään, mutta lisään usein öljyä voiteen sekaan.

 80. Memme

  Suosikki öljyn on ehdottomasti Jojoba, mutta argan ja risiini myös käytössä puhdistus öljyssä ja muutenkin ihonhoidossa.

 81. Anneli

  Ajattelin, että jos voitan, niin valmistaa öljyputsarin. Risiiniöljyä ajattelin käyttää ripsille. Arganöljyä laittaisin tosi pienen määrän hiuksiini hoitoaineena sekä sähköisyyttä poistamaan. Jojobaöljykin on hyvä kuivan ihon kosteutukseen ruusuveden kera. Olisi tosi ihana kokeilla näitä.

 82. Suvi A.

  En vielä mitenkään, siksi tämän arvonnan voitto olisikin minulle juuri sopiva. Varsinkin nyt, kun sain näin paljon tietoa aiheesta postauksesi kautta 🙂

 83. Jenni

  Olen vasta herännyt näihin kasviöljyihin ja tää teksti oli hyvä ja syventävä pläjäys aiheeseen =)

  Jotain pitäisi lähteä kokeileen..

 84. Teija

  Käytän öljyjä päivittäin, lemppareita ovat jojoba, manteli ja granaattiomenansiemenöljyt frankinsensilla ja bergamotilla ”maustettuna”.

 85. tiitu

  Käytän kasvoille Mossan öljyä, siitä tulee niin hehkeän näköiseksi 🙂 Kynsinauhdoihin ja joskus päänahkaankin käytän Uniquen arganöljyä. Yleensä on joku vartaloöljykin käytössä, mutta tällä hetkellä sellainen on ostoslistalla.

 86. Heli

  Lempiöljyni kasvoille on ehdottomasti ruusumarjaöljy ja vartalolle manteliöljy. Aloitin puhtaiden yksittäisten öljyjen käytön juuri raskausaikana ja jatkan edelleen hyväksi todetulla kasvovesi+öljy-linjalla. Vauvalle käytän manteliöljyä kylpyyn ja hierontaan.

 87. Heini P

  Jojobaöljy! Akne ihoni rakastaa sitä ja se tekee hyvää myös psorilleni.
  Kiitos postauksesta, pitääpä kokeilla hamamelisvettä
  Hiuksille pitäisi vielä löytää sopiva öljy..

 88. Katja

  Minäkin vasta opettelen öljyjen käyttöä, kokeilussa risiini/jojobasekoitus puhdistukseen. Kuiva iho on ollut minulla pitkään ongelmana eikä oikein mikään tehoa, niinpä olen nyt innostunut luonnonkosmetiikasta, jospa se tepsisi kuivaan ihoon yhtä hienosti kuin hiuksiin. Iho tunttuu kivalta nyt hetkisen öljyn käytön jälkeen mutta pukkaa vielä epäpuhtautta, pitää jaksaa muutama viikko sinnikkäästi ja jospa se sitten helpottaa. Joku kukkaisvesi ilmeisesti kannattaisi hankkia kaveriksi. Kiitos hyvästä blogikirjoituksesta, kiva tiettää että olen osannut valita oikeat öljyt vaikka olenkin ihan aloittelija asiassa. 🙂

 89. merikukka

  Käytä öljyä ihan sellaisenaan. Tällä hetkellä käytössä argan tai jojobaöly. Niitä sekoitan kasvovoiteeseen tai levitän suoraan iholle.

 90. Eevi

  Käytän argan ja manteliöljyä hiuksiin, jojobaa kasvojen iholle ja risiiniöljyä ripsiin ja kulmiin. Suosikkini tosin on Mossan vitamin coctail öljysekoitus, hurjan monta erilaista samassa ja tuoksuu hyvälle.

 91. Aamu

  Kun löysin kasviöljyt ihonhoitoon, ei ole ollut paluuta. Teen itse sekoituksen kasviöljyistä ja eteerisistä öljyistä. Tällähetkellä kaapissa tyrniöljyä, jossa pieni määrä porkkanaöljyä mukana sekä 3-4 eteeristä öljyä. Käytän tälläistä sekoitusta (vaihdellen öljyjä) talvisin ennen paksumpaa voidetta ja kesäisin saattaa mennä vain öljy tai sitten päälle vielä kevyempi voide. Oliiviöljyllä pesen kasvot toisinaan ja jojobaöljyllä pyyhin silmät meikinpuhdistuksen viimeistelyksi. Sain tästä artikkelista vinkin sekoitella useampia öljyjä samaan koktailiin. Olen miettinyt onko kasviöljyissä eroja valmistajien suhteen, jos raaka-aine on vain kasviöljy? Onko imeytymisessä eroja? Tukkiiko jotkin öljyt jossain tapauksissa ihohuokosia. Itsellä paljon mustapäitä nenä-lauka alueella, niin mietin mistä johtuu..?

 92. Tiina-Riikka Mikkonen

  Olen vasta aloittelia näissä asioissa 🙂
  Käytän kuitenkin vähän kaikenlaisia öljyjä…
  Risiiniöljyä ripsiin ja kulmiin (oma sekoitus) sekä kerran viikossa hieron päänähkaan ja anna olla koko päivän.
  Kookos öljyä aamuisin sisäisesti, oliviiöljyä paistamiseen ja hiuksiin…
  Arganöljyä, manteliöljyä kasvorasvoissa….
  Ainoana kosmetiikkavalmistuotteena on Absolution Addiction Kasvoöljy….
  DIY kosmetiikka kiinostaa minua enenevässä määrin koko ajan.

 93. Karoliina Kangasniemi

  Absolut Addictionin öljysekoitus käytössä. Olen untuvikko ihon luonnonmukaisessa hoidossa ja blogisi on ollut suurena apuna. Opeteltavaa ja kokeiltavaa on paljon ja hyrisen innosta! Argonöljyn käyttö alkoi kiinnostamaan teini-iän aknearpien hoitoon. Myös idullaan oleva couperosa vaatii huomiota. Ruusevesi tulee olemaan seuraavaksi ostoslistalla, se helliköön ihoani kohti balanssia.

 94. Sari

  Nyt on iltaisin käytössä Suki Nourishing Facial Oil, ja aikaisemmin olen käyttänyt Absolution Addiction -kasvoöljyä. Kookosöljyä olen käyttänyt oil pullingiin.

  • Nora

   Kookosöljy ollut päivittäisessä käytössä, mutta nyt haluaisin löytää kasvojen iholle sopivamman tuotteen 🙂 ja kukkavedet kiinnostaa hurjasti! Aikanaan on tullut appelsiininkukkavettä kokeiltua, mutta tuo kuvaus viileästä ruusuvesisumusta aamuisin sai melkein tilaamaan tuotteen saman tien! Ah

 95. Jenna

  Oi, olen öljyfani! Käytän öljyjä kasvojen kauneudenhoidon lisäksi myös kynsille, huulikuorintaan hunajan ja sokerin kanssa, meikinpuhdistukseen ja hiuksiin. Käytän iholle nykyään öljyseerumia 3-4 iltana viikossa, ihon tarpeista riippuen. Tällä hetkellä minulla on käytössä Patykan Huile Absolue -öljyseerumi, jonka tuoksu on hurmaava, mutta tekisin mielelläni myös omat öljyseerumini. Olen kokeillut vuosien varrella myös puhtaita öljyjä, ja yksi lemppari on kasvoille tehty kevyesti kuoriva DIY-naamio, jossa on hunajaa, pari tippaa teepuuöljyä ja joko jojobaa tai arganöljyä.

 96. Hippe

  Rakastan käyttää öljyjä erityisesti hiuksiin, erityisesti argan- ja jojobaöljyä käytän latvojen tehohoitona iltaisin tai aamulla pari tippaa kevyesti siloitamaan pörröisyyttä. Silloin tällöin laitan myös Khadin hiusöljyn kuontaloon koko pituudeltaan ja hiukset ovat ihanan silkkiset suihkun jälkeen. Kasvoille käytän tällä hetkellä Essen öljyä ja vartalolle avokadoöljyä.

 97. Virve

  Mun lemppari on porkkanaöljy kasvoille, oon sekoittanut sitä kookosöljyyn. Risiiniöljyä käytän ripsiin ja kulmakarvoihin. Kulmat on tosissaan kasvanut kivasti! Manteliöljyllä pesen itseni talven kuivimpina viikkoina. Hiuksia olen hoitanut arganöljyllä jo useamman vuoden.
  Olen kiinnostunut tekemään itse öljysekoituksia ja kosmetiikkaa ylipäätänsä. Jouluna kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä itse saippuaa ja lisäilin niihin mm. manteliöljyä ja eteerisiä öljyjä.

 98. Paula

  Ennen en osannut käyttää mitään öljyjä sisältävää voidettakaan, kun tuntui että pintakuiva mutta silti rasvoittuva ihoni ei suostunut imemään mitään. Ainoastaan öljyttömät geelit imeytyi, kaikki muu jäi tahmaksi ihon pinnalle.
  Nyt luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni ja kasvovesien ja hellävaraisten putsarien tärkeyden huomattuani, olen uskaltanut kokeilla jojoba- ja arganöljyä. Niitä laitan vain yöksi, koska ihoni on edelleen kovin kiilteleväinen. Aamulla olen silloin tällöin laittanut Madaran pihlaja glow -tippoja.
  Lotraan kasvovesillä vastaanottavaisemman ihon toivossa ja pikkuhiljaa kokeilen mitkä öljyt iholleni voisi sopia!

 99. Mirka

  (Haut-Segalan) Arganöljyä on tullut käytettyä, ja olen kyllä tykännyt arganista entisellä akneihollani. On ollut mielessä kokeilla muitakin öljyjä, kun iho alkaa näin ikääntymisen myötä hieman taas muuttua 🙂 Jojobaöljy ja porkkanaöljy kiinnostaa. Tosiaan, ei ole oikeastaan tullut mieleen yhdistellä öljyjä keskenään saati kokeilla eteerisiä öljyjä. Kuulostaa ihanalta.
  Olen toisinaan laittanut vartaloniholle myös kookosöljyä ja puhdistanut sillä silmämeikin.

 100. Tytti

  Käytän kasvo – ja vartaloöljyjä. Tulin juurikin hakemaan tietoa blogistasi mikä on paras öljy kynsien vahvistamiseen. 🙂
  Kasvoöljyistä Madara on suosikkini, vartaloöljyjä käytän useampaa. En ole vielä alkanut sekoittelemaan omia öljyjä. 🙂

 101. Mona

  Aaaaah, ihana postaus! Miten olenkaan tämän aiemmin missannut…
  Tykkään Haut-Ségalan kasvosuihkeista erityisesti & olen useasti miettinyt miten käyttää (käyttääkö) öljyjään / mitä niistä jne., kun olen liian hemmoteltu Pain ruusunmarjalla ja eritoten Abson Addictionilla (onko toista sen ihanampaa olemassakaan? Kerro toki, jos tiedät! 😉 ), jotka ovat kuitenkin melkoisia aineiden sekoituksia.
  Tulen palaamaan tähän kirjoitukseen jatkossakin -pus!

  • Hei tosi kiva kun löysit postauksen nyt, tämä on näitä luonnonkosmetiikan perusjuttuja 🙂 Abson Addictionia ihanampaa ei helpolla löydy… mutta Whamisan öljy, Essen Repair Oil, NYR:n Frankincense ja Organfe Flower, Lilfoxin öljyt ja ja ja…. siis listahan jatkuu loputtomiin 😀

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>