Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: testissä lontoolainen Neighbourhood Botanicals

Inken purkkinurkka | 18.4.2020 | Inke

Purkkinurkan Inke testailee luonnonkosmetiikkaa isolla innolla.

Vih-doin pääsin näiden purkkien pariin! Bongasimme lontoolaisen Neighbourhood Botanicals -brändin Katjan kanssa jo ainakin puoli vuotta sitten, mutta juttuja oli jonossa niin, että testipurkkien tilaaminen sai luvan odottaa… Mutta niinhän sitä sanotaan, että hyvää kannattaa odottaa. Ainakin nyt kannatti!

Pitkästä aikaa Purkkinurkan esittelyssä tällainen Instagramin ihme: pieni, mielenkiintoinen ja visuaalisesti vakuuttava sarja, jota ei – ainakaan toistaiseksi – taida Suomesta saada.

Itä-Lontoossa taikaliemiään sekoitteleva Neighbourhood Botanicals erottuu kyllä ulkoisesti edukseen ja vetoaa ainakin allekirjoittaneeseen tällä artsyllä ulkoasullaan. Näistä kuvituksista tulee ainakin itselleni mieleen levynkannet, enkä heti keksi toista kosmetiikkasarjaa, joka vetelisi samoista naruista!

Mielikuvat musiikkimaailmaan eivät tainneet olla ihan tuulesta temmattuja, sillä sarjan perustaja, Ausseissa ja Uudessa-Seelannissa kasvanut Micaela Nisbet on muuttanut Lontooseen musiikkiuransa perässä. Purkit ja omien liemien sekoittelu alkoivat kiinnostaa, kun kiertue-elämä ja pitkät illat tuntuivat näkyvän ihossa, eikä mieluista, sopivan hintaista ja luonnonmukaista apua meinannut löytyä. No, nykyään varmasti löytyisi, mutta olen kiitollinen siitä, että teit tämän sarjan, Micaela!

Valikoima ei ole valtaisa, mutta valinnanvaikeus oli silti melkoinen ja päädyimme tilaamaan testiin jopa neljä purnukkaa.

Sarjan putsari, Face Off, on puhdistusöljy, joka emulgoituu puhdistusmaidoksi veden vaikutuksesta. Mielestäni tämä purnukka kuitenkin eroaa monesta muusta puhdistusöljystä, sillä se tulee purkista ulos paljon perusöljyä tönkömpänä! Siksipä sitä on erityisen ihanaa hieroa kasvoihin piiiiiitkään ennen veden lisäämistä, eikä mukavan yrttinen tuoksukaan varsinaisesti kannusta kiirehtimään.

Face Off on sekoitus pehmentävää ja rauhoittavaa marulaöljyä, mangovoita, avokado-, kehäkukka- ja aprikoosinsiemenöljyä sekä risiiniöljyä. Setti on suunniteltu meikit ja muun tehokkaasti mutta hellävaraisesti peseväksi ja tässä on totta tosiaan onnistuttu. Oikein harmittaa, että tätä putsaria ei saa lähempää, voisin nimittäin mieluusti ostaa tätä toistekin ja vaikkapa kolmannestikin. Nimikin naurattaa, sanonhan usein lähteväni pesemään naaman pois ennen nukkumaanmenoa.

Öljyjä sarjassa on useampia, joista valikoin testiin kaksi: päiväkäyttöön suunnitellun The Daily Glow -öljyn sekä yöksi tarkoitetun Dream Dream Dream -öljyn. Katsokaa nyt näitä purkkeja! En varmaan jemmaa kylppärinkaappiin.

Päiväksi tarkoitettu The Daily Glow on ihanan aurinkoisen tuoksuista tavaraa, mukaan sekoitetut appelsiini- greippi- ja sitruunankuoriöljyt taitavat olla tästä päävastuussa. Kevyt ja hyvin imeytyvä öljyseos sisältää muun muassa eksoottista ja omega-3 -rikasta kukui-öljyä, ilmansaasteilta suojaavaa moringa-öljyä sekä kurkunsiemenöljyä ja ylang ylangia. Cocktail on suunniteltu nimensä mukaisesti tuomaan iholle virkeyttä, kuulautta ja heleyttä, ja mielestäni se tässä tavoitteessaan onnistuu! Pakkaus lupaa pullosta löytyvän täydellistä aamuseerumia kasvojen herättämiseen ja mitäpä muuta sitä ihminen kaipaisikaan.

Tai siis kaipaisihan sitä – toisen pullon kasvojen nukuttamiseen! Dream Dream Dream -öljy sisältää moringaöljyn lisäksi muun muassa ruusunmarja- ja mustaherukkaöljyjä, seetripuuta, kamomillaa sekä kurjenpolvea. Tämä sekoitus on suunniteltu hellimään ja uudistamaan lepäävää ihoa sekä auttamaan nukahtamisessa. Tuoksu on huumaavan unettava ja se tuntuu iholle levitettäessä hetkisen turvallisen lämpimältä. Mausteisessa mutta sopivan miedossa sekoituksessa on mukana muun muassa laventelia ja mustapippuria! Testaamistani Neighbourhood Botanicals -tuotteista on vaikeaa valita yhtä ylitse muiden, kun jokaisella on oma, selkeä käyttötarkoituksensa, jonka kanssa muut eivät kilpaile, mutta… No, valitsen silti tämän!

Testasin myös Sunday Morning -kuivashampoon, jota ravistellaan hiusten tyveen ponneaineettomasta pipettipullosta. Tunnustettakoon, että käytän arjessa ihan markettikuivashampoota, koska käytän sitä päivittäin, sitä kuluu aivan helkkaristi enkä ole löytänyt luonnonkosmetiikkana vielä versiota, joka ei tuntuisi pitkässä juoksussa järjettömältä – tai siis järjettömän kalliilta – vaihtoehdolta. Etsinnät jatkuvat, eikä tästä purnukasta (valitettavasti!) tule päivittäistä kaveria synteettisen syntikuivashampooni tilalle, mutta tulen raahaamaan tätä mukana käsilaukussani ja käyttämään sen takuulla vihoviimeiseen pölläytykseen asti!

Ensinnäkin: miksei kukaan muu ole keksinyt tehdä piparminttuisen tuoksuista kuivashampoota? (Tai jos on, miksei siitä ole kerrottu minulle?!) Erittäin toimiva tuoksuvalinta etenkin silloin, jos kuivashampoota haluaa käyttää tahmaantuneen tukan freesaamiseen! Jauhe hoitaa homman mainiosti ja jättää hiukset puhtaamman näköisiksi. Ainakin omista, vaaleahkoista hiuksistani tämä ripoteltava maissi- ja tapiokatärkkelykseen perustuva kuivashampooojauhe häviää harjaamalla niin, ettei päänahkani näytä saatikka tunnu kalkitulta.

Onpahan kerrassaan sympaattinen sarja tämä Neighbourhood Botanicals! Tunnustan, että olin hieman varautunut siihen, että tämän sarjan parhaat puolet olisivat purnukoiden päällispuolella, mutta mitäpä vielä – itse tuotteetkin ovat mietittyjä, laadukkaita ja rakkaudella valmistetun oloisia. Kun tästä koronahommasta selvitään ja pääsen vihdoin moikkaamaan Katjaa ja Richardia Lontooseen (kuten kevään suunnitelmissa oli…), aion taatusti piipahtaa Neighbourhood Botanicalsin myymälässä, jossa on muuten kaupan samanhenkistä, suloista selfcare-henkistä tavaraa monelta muultakin merkiltä. Kiva nähdä, mistä nämä ovat kotoisin!

Iskeekö tämänkaltainen estetiikka vai haluatko
kosmetiikkasi hivenen perinteisempänä?

Avainsanat: ,