Beauty

3x kevätmeikkilook

Beauty | 19.4.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Zuii Organic, postaus sisältää alekoodin

Enpä olisi uskonut, että vielä tulee sekin päivä, kun rakastun liilaan luomiväriin. Tänä keväänä inspiroi herkullisen karkkiset ja pastelliset sävyt, tässä inspiraatioksi kolme helppoa meikkilookia.

Kun mietimme värejä tämän kevään meikkilookeihin Zuiin maahantuojan kanssa, sarjalta ehdotettiin minulle liilaa luomiväriä. Siis väriä, mitä ei nähdä ylläni missään muodossa koskaan. Olin jo aikeissa teilata ehdotuksen aivan suoriltaan, mutta hetken asiaa makusteltuani totesin, että tässä on kyllä mielenkiintoinen haaste: onnistuisinko löytämään minulle sopivan tavan käyttää liilaa?

Onneksi tartuin haasteeseen, sillä tästähän aukesi jälleen uudet ulottuvuudet meikkien maailmassa ja juuri nyt kiinnostaa kaikki pastellivärit ja karkkivärit, mutta todella simppelillä tavalla, jotta kokonaisuus soljahtaa omaan tyyliin.

Tarkoitukseni oli alun perin luoda vain yksi meikkilook, mutta innostuin kokeilemaan saamastani meikkirepertuaarista useampiakin sävyjä ja lopulta en osannut enää päättää, mikä niistä olisi kivoin, joten laitetaan jakoon kaikki kolme lookia.

Meikkipohja

Meikkipohja on kaikissa lookeissa sama. Olen todella rakastunut Zuiin Lux kokoelman Luminescent-meikkivoiteeseen, koska sillä tulee todella kuulas pinta ja lopputulos on lähes huomaamaton. Mitä lähemmäksi kesä tulee, sitä ohueampaa ja huomaamattomampaa meikkipohjaa kaipaan. Tämä meikkivoide on aivan täydellinen siihen. Sen peittokyky ei ole kovin suuri, mutta kerrostan voidetta aina lopuksi vielä sellaisiin kohtiin, mihin kaipaan hieman enemmän peittävyyttä – joka on yleensä kasvojen keskiosa.

Tuotteet ja vinkit meikkipohjaan:

Flora Luminising Creme: tämä on pronssinsävyinen hehkuvoide, joka on ollut luottotuotteeni viimeiset pari kesää. Voidetta voi sekoittaa kosteusvoiteeseen, meikkivoiteeseen, käyttää sellaisenaan tai levittää meikkivoiteen alle. Näihin lookeihin käytin hehkuvoiteen meikkivoiteen alle. Levitin sitä poskikuoppien kohdalle aurinkopuuterin paikalle sekä hiusrajaan.

Lux Luminescent Foundation sävy Drifwood: levitän aina tämän meikkivoiteen sormin, mielestäni niin saa tasaisimman lopputuloksen. Annan meikkipohjan asettua hetken ja palaan sitten täydentämään niitä kohtia, jotka kaipaavat enemmän peittoa – yleensä nenänpielet, leuan ja silmänaluset.

Concealer Pencil sävyt Fair ja Beige: Zuiin peitevoidekynät ovat koostumukseltaan tanakoita, millä on hyvät ja huonot puolet. Hyvät: tämä on taatusti pitkäkestoisin peitevoide, mitä olen ikinä kokeillut. Huonot: kuiville ja ryppyisille silmänalusille koostumus on liian kuiva. Ratkaisu: levitän väriä suoraan kynästä kämmenselkään reippaasti, jolloin se notkistuu ihon lämmöstä. Sekoitan siihen sitten tipan meikkivoidetta, jolloin koostumuksesta tulee täydellinen. Levitän peitevoiteen sitten sormella haluttuihin paikkoihin. Sekoitin keskenään sävyjä Fair ja Beige, joista sai loistavan kombon silmänalusiin. Puuteroituani yläluomet kevyesti, taputtelin vielä sormella hyvin ohuesti luomelle Fair-sävyä, jolloin se toimii täydellisesti luomivärin pohjustamiseen. Tällöin luomivärin kesto paranee eivätkä värit karise poskille.

Lux Finishing Powder: kiinnitin meikkipohjan lopuksi Zuiin Lux-irtopuuterilla, joka on henkäyksen kevyt. Puuterointia ennen levitin kuitenkin poskiin ensimmäisen lookin voidemaisen poskipunan.

Ripset & kulmakarvat

Näiden lookien myötä löysin uuden ripsivärisuosikin ja palasin takaisin vanhaan kulmakynäsuosikkiin.

Maxi Lash Mascara: olen kokeillut tätä ripsiväriä lukuisia kertoja ja se on aina ollut mielestäni hyvä, mutta ei tajunnanräjäyttävä. En tiedä mitä nyt on tapahtunut, mutta tämä ripsiväri on mullistanut ripseni! Taivutus pysyy täydellisesti ja lopputuloksesta saa niin tuuhean, että se näyttää melkein siltä kuin joukkoon olisi lisännyt irtoripsiä, mutta halutessaan myös luonnollisempikin lopputulos luonnistuu.

Eyebrow Definer sävy Taupe: Zuiin kulmakynä oli vuosia luottotuotteeni, kunnes kyllästyin kaikkiin kyniin ja siirryin käyttämään kulmageelejä. Kun nyt tartuin tähän vanhaan suosikkiin uudelleen, ihmettelen miksi koskaan luovuin siitä. Tällä kynällä saa todella huomaamattoman ja siistin lopputuloksen, joka lienee sen tismalleen sopivan koostumuksen ja erinomaisen muotoilun ansiota.

Huulet

Kaikissa lookeissa on samat huulituotteet. Käytin Zuiin klassista huulipunaa neutraalin lämpimässä sävyssä, joka taittaa hieman persikkaan.

Classic Lipstick sävy Nude: tämä väri istuu täydellisesti liilaan ja pinkkiin luomiväriin. Halusin huulista mahdollisimman neutraalit tai selkeästi nude. Tätä sävyä voi sipaista vain keskelle huulia ja häivyttää sen reunoille tai levittää sen tasaisesti koko huulille, jolloin persikkainen sävy tulee selkeästi esille.

Lip Pencil sävy Sienna: huulimeikki toimii erinomaisesti myös ilman rajausta ja ainakin lookeissa 2 ja 3 kokonaisuus on parempi ilman rajausta, koska rajaus tekee huulimeikistä selkeästi persikkaisen värisen. Olen viime aikoina inspiroitunut selkeästä huultenrajauksesta, jonka vuoksi yhdistin sen myös ensimmäiseen lookiin, mutta toisin kuin normaalisti, lisäsin rajauksen vasta huulipunan jälkeen.

Look 1

Tässä lookissa on simppelisti liila luomiväri koko yläluomella, mutta ei rajauksiä tai muitakaan kikkailuja ja mielestäni tämä väri toimii täydellisesti juuri näin. Poskissa on purkkapinkki voidemainen poskipuna kevyesti annosteltuna.

Solo luomiväri sävy Grape: pohjusta luomet taputtelemalla luomelle aavistus peitevoidekynää. Levitä sitten liila luomiväri tasaisesti koko liikkuvalle luomelle ja häivytä se luomivakoon.

Lip and Cheek Creme sävy Cari: sipaise pinkkiä voidemaista poskipunaa poskipäille ja tasoita se taputtelemalla. Koita pitää intensiivisin kohta punasta suoraan poskipäällä ja häivytä se siitä tasaisesti. Saat poskipääsi esiin hymyilemällä peilille. Levitä voidemainen poskipuna ennen meikkipohjan puuterointia.

Look 2

Tässä lookissa yhdistyvät ”unohdetut” klassikkovärit. Chestnut on nude, jollainen jokaisen meikkipussista pitäisi löytyä, sillä se toimii missä tahansa tilanteessa ja minkä tahansa värin kanssa. Rose Mist on puolestaan kultaisella hohteella varustettu sävy, jossa on vivahde pinkkiä ja vivahde persikkaa (noh, siis ruusukultainen sävy). Rakastan tätä väriä, mutta sillä tulee helposti – Eevis Liedestä lainatakseni – silmätulehduslook, jos väriä on liikaa. Siksi se toimii parhaiten vain kevyesti sipaistuna luomivakoon, jolloin kombo onkin superfreesi ja kaunis. Tämän lookin kruunaa Zuiin klassikkoposkipuna Mango, jota on mahdotonta laittaa liikaa.

Solo luomiväri sävyt Chestnut ja Rose Mist: levitä ensin Chestnut koko liikkuvalle luomelle tasaisesti ja häivytä se luomivakoon. Sipaise sitten pyöreään ja pulleaan luomivärisiveltimeen Rose Mistiä ja levitä sitä kevyellä otteella luomivakoon ja häivytä väri luomivaon yläpuolelle. Varo menemästi liian lähelle ripsirajaa, näin vältät itkuisen näköiset silmät.

Flora poskipuna sävy Mango: puuteroi meikkipohja kevyesti ennen poskipunan levittämistä, koska tämä poskipuna on puuterimainen. Levitä poskipuna suoraan poskipäille – voit sutia sitä niin paljon kuin haluat, sillä tätä haalean pastellista väriä ei ole mahdollista laittaa liikaa.

Look 3

Innostuin lisäämään edellisen lookin höysteeksi ripauksen vadelmanpunaista Raspberry-luomiväriä, josta tuli näiden lookien villi kortti. Liilan ohella pinkki luomiväri ei todellakaan kuulu niihin väreihin, joihin ensimmäisenä tarttuisin. Maltillisella annostelulla tämä toimi kuitenkin mainiosti. Toisin kuin valokuvissa, yhdistäisin tämän lookin hailakankeltaiseen yläosaan, jonka kanssa tästä tulisi herkullinen värikombo,

Solo luomiväri sävyt Chestnut, Rose Mist ja Raspberry: tee silmämeikki, kuten edellisessä lookissa, mutta sipaise vielä lopuksi pyöreään luomivärisiveltimeen vadelmanpunaista Raspberry-luomiväriä ja lisää sitä kevyesti luomivakoon. Varo levittämästä väriä liian lähelle ripsirajaa välttääksesi itkuista lookia.

Mikä lookeista on suosikkisi? Mikä päätyy omaan käyttöösi?

Alekoodi

Koodilla zuiikatja saat 20 % alennuksen kaikista Zuiin normaalihintaisista tuotteista House of Organicin verkkokaupasta. Alennus on voimassa 30.4.2020 asti. Pääset ostoksille tästä.

Kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , , , , , , , , ,