Beauty

Luonnonkosmetiikan unohdetut klassikot

Beauty | 10.4.2020 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Kokosin listan luonnonkosmetiikan ”unohdetuista” klassikkotuotteista. Uusia merkkejä ja tuotteita tulee markkinoille koko ajan, mutta näitä klassikoita ei kannata unohtaa.

Postasin taannoin Instastooreihini kuvan todellisesta poskipunien klassikosta: Zuiin Mango-poskipunasta. Eräs seuraajani heitti juttutoiveen tällaisista ”unohdetuista” klassikoista, jotka olivat hittituotteita ennen kuin luonnonkosmetiikan markkinat räjähtivät ja uusia sarjoja alkoi syntyä kuin sieniä sateella.

Juttuidea oli niin mehevä, että lähdin välittömästi ideoimaan sitä, sillä minulta ei kyllä tarinoita ja kokemusta puutu näistä ”unohdetuista” klassikoista. Naputtelin saman tien viestin Jutalle ja kysyin mitä superklassikoita hän muistaa Jolien alkuajoilta. Sellaisia, jotka lensivät hyllystä nopeammin kuin ehdimme niitä tilata tai nopeammin, kuin niitä ehdittiin meille toimittaa. Seurasi pari päivää kestänyt nostalginen etämuistelusessio, kun kävimme läpi rakkaan yrityksemme alkuaikoja, sen rakentamista ja silloista elämäämme. Oi niitä aikoja! Tarinoita riittää muisteltavaksi vielä kiikkustuolissakin.

Ihmettelen edelleen, millä taikavoimilla remontoimme täysin pommikunnossa olleen Uudenmaankadun myymälän lattiasta kattoon. Myymälässä on edelleen nikkaroimamme hyllyt, jotka rakensimme silkasta kekseliäisyydestä, koska hienompiin ei riittänyt rahaa. Kassatiski tuli sentään mitttatilaustyönä. Kirkkaanpunaisessa huulipunassa itsensä kokoista teollisuusimuria pitkin Punavuoren katuja kärräävä Jutta ei ollut lainkaan epätavallinen näky ja niin Ramirentissa kuin Punavuoren raudassakin opittiin tuntemaan tämä entinen arkkitehtiopiskelija rakennuslaitteiden asiantuntijana, jota ei kannata tytötellä.

Kevättalvella 2020 tuli kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun aloitin blogini kirjoittamisen. Osa teistä seuraajistani on vieläkin mukana niiltä ajoilta asti, mutta suurin osa on hypännyt mukaan jossain matkan varrella. Olkoon tämä oodi klassikoille samalla kilistys myös sille elämänmuutokselle, joka lähti käyntiin tuon blogin aloittamisen myötä. Sen ansiosta olen se nainen, joka tänä päivänä olen, enkä vaihtaisi pois päivääkään, vaikka vuosien varrelle mahtuu myös sysimustia hetkiä ja syvässä suossa rämpimistä. Olkoon tämä postaus myös oodi pienille luonnonkosmetiikan toimijoille, joiden toivon koko sydämestäni selviävän tämän hetkisestä haastavasta tilanteesta.

Suosittelen varaamaan kupillisen kuumaa tai lasillisen kuplivaa tämän lukemiseen, sillä nyt on luvassa maratoonin mittainen postaus!

Jos muistellaan klassikkotuotteita, on samalla muisteltava tärkeimpiä tavarantoimittajiamme, jotka olivat tietenkin osa menestystarinaamme:

Terre d’Oc

Naturellementin Liisaa voisi melkein kutsua meidän äiti-hahmoksi. Hän uskoi meihin alusta saakka, vaikka kohtasimme monelta suunnalta uskomattoman paljon vähättelyä ja tytöttelyä. Liisan maahantuomista sarjoista tulikin meidän valikoimaan kaksi tärkeää merkkiä, joita yhdisti ranskalaisuus. Liisan kanssa jaoimme myös suuren rakkautemme Pariisia kohtaan. Suosituimmat hänen maahantuomat sarjat olivat Melvita ja Terre d’Oc. Sittemmin pörssiyhtiö L’Occitane osti Melvitan ja pisti pienet maahantuojat ahtaalle. Nykyisin sarjaa saakin enää Stockmannilta. Melvitan katoaminen markkinoilta harmitti ja menetys oli myös valtava kolaus pienelle maahantuojalle. Onneksi Naturellementin valikoimassa on nykyisin vähintään yhtä ihana sarja Florame, joka on erikoistunut mm. kemotyypitettyihin eteerisiin öljyihin, sekä Baume Integral monitoimituotteet, jotka niittävätkin jo kulttimainetta.

Terre d’Oc uudistui radikaalisti jo Jolien alkuvuosina. Henkilökohtaisesti uudistus harmitti minua, sillä alkuperäinen sarja oli läpeensä autenttinen, laadukas ja ihana. Ymmärrän kyllä, mitä uudistuksella haettiin ja senkin jälkeen valikoimasta löytyi monia tuotteita, joista tuli hittejä. Nykyisin valikoima on suppea ja suosittuja meikkejä ei enää valmisteta. Kuka muistaa Terre d’Ocin legendaarisen ripsivärin, luonnonkosmetiikan ensimmäisen BB-voiteen, jolla tuli tajuttoman kaunis meikkipohja sekä kartionmallisen kajalit?

Sarjan valikoimassa on onneksi edelleen kaktusviikuna-tuhkimotipat, jotka heleyttävät ihoa, toimivat täydellisesti meikin pohjustamiseen ja tuoksu saa veden herahtamaan kielelle. Mainitsematta ei voi myöskään karite-käsivoidetta, joka siloittaa vaikka raksamiehen tai -naisen kovettuneet kädet pehmoiseksi kuin vauvanpeppu.

Melvita

Melvitan valikoimasta löytyy monta klassikkoa. Vaikka sarja on uudistunut yrityskauppojen myötä, valikoimassa on edelleen monta rakastettua hittituotetta. Niistä on mainittava ainakin L’Or Bio Extraordinary Oil kuivaöljy, jota kutsuimme kultaöljyksi. Se on täydellinen kesävartaloöljy tuomaan iholle mehevää hohdetta kosteassa ilmassa ja lisäksi se sopii myös hiuksille. Kaikki vanhat asiakkaamme muistavat myös taatusti ruusu-puhdistusöljyn, joka oli ensimmäinen emulgaattorin sisältävä puhdistusöljy ja huuhtoutui vedellä pois iholta. Siitä alkoi puhdistusöljyjen suosio! Samaan tuotelinjaan kuuluva ruusunektari-päivävoide oli myös huippusuosittu.

Melvita oli myös hoitonesteiden pioneeri luonnonkosmetiikassa. Extraordinary Waterit olivat kuumaa kamaa. Niitä löytyi kolme erilaista: appelsiininkukka, ruusu ja narsissi. Silloin emme osanneet kutsua niitä hoitonesteiksi, vaikka lanseerasinkin jo Jolien aikaan kasvoveden tilalle termin hoitovesi. Kutsuimme näitä Melvitan tuotteita seerumi-vesiksi, joita käytetään kasvoveden lisäksi. Nykyisin Suomesta näyttää saavan enää ruusu-versiota, jota on kyllä nyt pakko saada, kun kerran puheeksi tuli!

Melvitan hittituotteista täytyy mainita lisäksi miesten deodorantti, joka näyttää olevan edelleen samassa pakkauksessa kuin vuosia sitten, kuten myös huippusuosittu jalkavoide.

Zuii

Tärkein meikkisarjamme oli alusta saakka Zuii, joka yhä edelleen pitää paikkaansa huippuluokan ammattilaismeikkisarjana luonnonkosmetiikan maailmassa – ja jonka jokainen tuote on sertifioitu. Zuii ei ole tehnyt kompromisseja raaka-aineiden kohdalla, mitä puolestaan nykyisin näkee luonnollisten meikkisarjojen tekevän: moni käyttää synteettisiä väripigmenttejä, mitkä eivät ole sertifioidussa luonnonkosmetiikassa sallittuja.

Zuiilla on monta hittituotetta. Mango-poskipuna on yksi niistä. Se on poskipuna, jota on mahdotonta laittaa liikaa, vaikka miten yrittäisi. Toinen hitti on puolestaan sävy Melon, joka jättää iholle upean kuullon. Luomiväreistä suosituin oli (ja taitaa olla edelleen) Chestnut – perusnude, jota tarvitaan aina ja joka sopii kaiken kanssa. Huulipunista suosituimmat sävyt olivat pariisinpunainen Classic Red ja oranssimman ystäville Coral Red. Täydellinen kesäpuna on puolestaan pastellinen, koralliin taittava Mandarin ja rehellisen pinkin ystäville Butterscotch.

Zuiin meikkivoide oli suosittu meikkipohja ja sittemmin värivalikoima on täydentynyt uusilla, kellertävillä sävyillä, joihin minä annoin konsultaationi jo ennen kuin olimme avanneet Uudenmaankadun myymälää ja tilamme sijaitsivat väliaikaisella työhuoneella Manskulla. Mainitsematta ei voi myöskään Zuiin legendaarista Taupe-kulmakynää.

Acorelle

Ranskalainen Acorelle on tunnettu mm. karvojen poistoon erikoistuneista tuotteista ja parfyymeistä. Meillä niistä ei tullut suuria hittejä, mutta ruusu-deodorantti on klassikko, jota myytiin tuhansia. Edelleen, jos joku kysyy suosituksia hyvästä dödöstä luonnonkosmetiikkaan siirtyessään, suosittelen Acorellen ruusudödöä. Itse vaihtelen dödöjä säännöllisesti, mutta harvemmin tulee enää testattua uusia, vaan kulloinkin käytössäni oleva puteli on joku vuosien takaisista suosikeistani. Acorellen dödö ei ole pettänyt juuri koskaan.

L’atelier des Délices

Ehdoton alkuaikojen tähtisarjamme oli hoitokakäyttöön suunniteltu L’atelier des Delices (tuttavallisemmin ADD), jonka valikoimasta löytyy myös ammattikäyttöön tarkoitetut tuotteet ja hoitoprotokollat. Kuuluisa sitruunamarenki-puhdistusgeeli oli sarjan suosituin tuote. ADD ei ilmeisesti uskaltanut luottaa alkuperäiseen ideaansa ja nykyisin sarjan nimi on Green Skincare ja pakkaukset ovat hyvin minimalistisia, mutta sisältö on silti samaa kuin ennenkin. Sarjan tuotteita voi tilata nykyisin Ruotsissa asuvalta maahantuojalta, Love Green Life verkkokaupasta (jonka valikoima on TODELLA kiinnostava, vaikka melko niche. Suosittelen tutustumaan!) sekä turkulaisesta Greenlips Beautysta, mistä löytyy myös vielä tuotteita ADD:n vanhoissa pakkauksissa, kuten sitä legendaarista sitruunamarenki-putsaria.

Alpaderm

Ranskalainen Alpaderm oli erityisesti atoopikkojen suosiossa. Legendaarisen Cold Creamin ällistyttävä teho tuli todettua kymmeniä kertoja ja joka kerta se vain jaksoi yllättää. Tuote sopii lapsille ja aikuisille ja edelleen suosittelen sitä, jos joku kysyy vinkkiä ihottuman hoitoon.

Honoré des Prés

Artesaaniparfyymimerkki Honoré des Prés on Ranskan ensimmäinen ekologinen parfyymisarja. Sen suosituimmat tuoksut olivat Vamp à NY ja Chaman’s Party. Luonnolliset parfyymit ovat oma taiteenlajinsa ja montaa haastajaa ei Honoré des Présille löydykään. Sarjan maahantuoja piti meillä Joliessa kerran tuoksutasting-illan, joka oli valtavan mielenkiintoinen. Chaman’s Party oli suosituin miesten tuoksu, mukaan lukien isäni. Se tuoksuu sopivasti hieman savulle ja metsälle. Joliesta näyttää tällä hetkellä olevan muutama tuoksu loppu, joten kiinnostuneiden kannattaa suunnata jälleen kerran maahantuojan verkkokauppaan.

Kure Bazaar

ADD:n maahantuojalta tulivat myös Kure Bazaarin herkulliset kynsilakat, jotka pitävät edelleen paikkaansa luonnollisimpien kynsilakkojen timantteina. Kure Bazaar lanseerattiin Pariisin muotiviikoilla vuonna 2012 ja se on vakiinnuttanut paikkansa monen nimekkään luksusbrändin kuten, Célinen, Balenciagan ja Muglerin yhteistyökumppanina. Kure Bazaar oli markkinoiden ensimmäinen kiinnostavasti brändätty luonnollisempi kynsilakka ja sen värivalikoimaan tulee vuosittain omat kausivärinsä. Kuinka moni muistaa värit Rouge Flore, Stiletto ja Scandal? Nämä klassikot ovat valikoimassa edelleen.

Kure Bazaarin vihreistä manikyyreistä on tullut huippusuosittuja ympäri maailman. Ensimmäinen Kure Bazaar Nail Bar avattiin Le Bon Marchén tavaratalossa Pariisissa. Sittemmin sarjan Nail Kitchen konsepti on tullut tutuksi trendikkäissä tavarataloissa ympäri maailmaa.

Couleur Caramel

Zuiin ohella Couleur Caramel on luonnollisten ammattilaismeikkien pioneeri. Sarja on tullut tutuksi paitsi laajasta valikoimasta, laadukkaista ja innovatiivisista tuotteista sekä ekologisista pahvipakkauksista. Osa sarjan tuotteista onkin täysin zero waste. Couleur Caramelin ystävien suosittelen suunnistamaan suosiolla sarjan maahantuojan verkkokauppaan, jossa on kaikista laajin valikoima. Ylivoimainen hittituote sarjalta on silkkipuuteri, joka taisi olla ensimmäinen silicaa sisältävä irtopuuteri luonnonkosmetiikan meikeissä. Sittemmin monet sarjat ovat ottaneet tästä mallia. Silican ansiosta irtopuuterin koostumus on henkäyksen kevyt ja se jättää iholle kirjaimellisesti silkkisen tuntuman. Sarjan peitevoiteet olivat puolestaan Jolien myydyimmät peitevoiteet.

Vaikka Couleur Caramelin pahvipakkaukset eivät ole ehkä kaikista tyylikkäimmät, on sarja rohkea ja menestynyt edelläkävijä ekologisuudessa. Mielelläni toivotan kyllä tervetulleeksi pahvisen puuterirasian meikkipussiini edelleenkin.

Charme d’Orient

Charme d’Orient ei varsinaisesti kuulunut Jolien valikoimaan, mutta eräänä kesänä kokosimme sen tuotteista limited edition juhannuspaketin, joka sopi täydellisesti juhannussaunaan. Paketti oli melko hintava, mutta sen suosio yllätti totaalisesti ja ne vietiin käsistämme eivätkä kaikki halukkaat edes tainneet saada omaansa. Maahantuojan verkkokaupassa ei näytä olevan kaikkia tuotteita, mutta vinkkaan lämpimästi tutustumaan sarjaan, jos sinulla on oma hoitola ja etsit sinne sopivaa vartalonhoitosarjaa. Charme on paitsi täydellinen, myös tunnelmallinen valinta hoitolaan.

Madara

Madara oli melko uusi sarja Suomessa Jolien perustamisen aikoihin. Sarjan silloinen maahantuoja Minna Oey, joka tunnetaan myös Essen äitinä Suomessa, järjesti meille matkan Madaran tehtaalle Latviaan. Madara edusti ehdottomasti luonnonkosmetiikan uusinta aikakautta ja kuten nyt ollaan nähty, sarja on kiistatta luonnonkosmetiikkamarkkinoiden kirkkain tähti, joka on näyttänyt isoille yritykselle, mikä on suunta tulevaisuudessa – ja siitä on otettu mallia.

Madaran valikoima on laajentunut vuosien varrella valtavasti, mutta alkuvuosien suosikkituotteet olivat meillä kasvojen puhdistusvaahto, yrttidödö ja sävyttävä päivävoide Sun Flower, joiden suosio on tuskin hiipunut edelleenkään.

Weleda

Weledaan liittyy paljon ihania muistoja, kuten sarjan granaattiomenavartaloöljyn käyttäminen raakakakkujen maustamiseen. Sarjan suosituimmat tuotteet olivat jalkavoide, suolahammastahna sekä suihkuvoiteet. Nämä ovat sellaisia ikuisia klassikoita, joita eivät kyllä uutuudet helpolla syrjäytä, paitsi korkeintaan hetken huuman ajaksi. Suolahammastahna on niin raikas, että tukka nousee pystyyn (monet luonnonkosmetiikan hammastahnat ovat raikkaudessaan liian pliisuja). Jalkavoide puolestaan on sileiden kantapäiden kauneussalaisuus, todellinen karheiden kantapäiden kesyttäjä ja kunnon jalkojen water cream. Suihkuvoiteet eivät esittelyä kaipaa. Ne ovat taivaallisia.

Skin Foodia en mainitse tässä kohtaa, sillä Alpadermin Cold Cream oli niin suosittu, että Skin Food jäi meillä sen jalkoihin.

Neal’s Yard Remedies

Neal’s Yard Remediesin rantautumisesta Suomeen liittyy ihana tarina. Pohjoismaiden jakelija, jonka blogin vakkarilukijat varmasti tunnistavat nimellä Miksu, otti meihin yhteyttä ja kertoi Neal’s Yard Remediesistä. Emme olleet kiinnostuneita – nyt jälkikäteen ei voi kuin ihmetellä, että miksi ihmeessä. Mutta Miksu ei luovuttanut, hän otti meihin yhteyttä uudelleen ja sanoi voivansa tulla tapaamaan meitä. Hän oli kertakaikkiaan niin sinnikäs, ettemme tohtineet enää kieltäytyä. Ja mikä onni, ettei hän luovuttanut, sillä tapaamisen myötä olimme sen siliän tien myytyjä sekä Miksulle että Neal’s Yardille. Miksu oli niin mukana, että totesimme Jutan kanssa yhteen ääneen tapaamisen jälkeen, että noin mukavan ihmisen kanssa haluaa tehdä yhteistyötä! Vuosien varrella Miksusta on tullut minulle myös ystävä. Miksu oli myöskin paikalla Lontoossa, kun minulla ja Richardilla alkoi olla sutinaa ja hän ennustikin tulevan suhteemme.

Nopeasti tuli myös selväksi, että Neal’s Yard Remedies on timantti, joka todellakin pitää saada valikoimaan. Huvittavaa kyllä, legendaarisesta Wild Rose Beauty Balmista ei tullut hittiä heti. Kenties siksi, että oma rakkauteni balmeja kohtaan syttyi vasta paljon myöhemmin. Tuohon aikaan hyvistä luonnonkosmetiikan hiustuotteista oli sen sijaan pulaa ja Neal’s Yardin ruusu-shampoo ja ruusu-hoitoaine olivatkin tuotteita, joihin rakastuivat kaikki ja ne kuuluvat suosikkeihini edelleen, mutta meinaavat välillä unohtua uusien suosikkien tieltä.

Beauty Sleep Concentrate, Beauty Sleep Body Butter ja suihkutettava Frankincense kasvovesi olivat myös hittituotteita. Olen aina rakastanut ideaa Beauty Sleep tuotelinjan takana, joka perustuu eteeristen öljyjen rentouttavaan vaikutukseen. Beauty Sleep Concentrate tehotiiviste sisältää eteeristen öljyjen lisäksi ihoa yön aikana uudistavia ja kirkastavia ainesosia. Tiiviste on koostumukseltaan kuin ohutta yövoidetta ja se on parhaimmillaan miksattuna pieneen nokareeseen Wild Rose Beauty Balmia. Beauty Sleep Body Butter on puolestaan hemmottelevin vartalovoide, millä hipiäänsä voi hoitaa iltaisin ja sen tuoksu on huumaava. Frankincense Face Mist voisi taaskin edustaa Neal’sin valikoimasta seerumi-vettä, sen verran mojova teholiemi on kyseessä. Edes hitusen ärsyttävä pakkausmekanismi ei ärsytä tarpeeksi paljon, koska itse sisältö on vaan niin järisyttävän hyvä. Tuote on superkosteuttava, kirkastava ja siloittava.

Patyka

Patykasta, jos jostain löytyy muisteltavaa. Sarjassa oli ja on todellakin jotain sellaista, mitä ei oltu vuonna 2012 luonnonkosmetiikan maailmassa vielä nähty. Sarjaa odotettiin meille pitkään ja hartaasti ja se rantautui hyllyihimme talvella 2013, mutta kovin kauan eivät purkit istuneet hyllyjä lämmittämässä. Myimme Patykaa niin paljon, että kysyntäämme ei pystytty vastaamaan. Se oli äärimmäisen tuskaisaa haastavassa tilanteessa olevalle nuorelle yritykselle. Jokainen tietää, miten veemäistä on, kun myynti vetäisi, mutta tuotetta ei saa.

Patyka edusti selektiivistä luonnonkosmetiikkaa ja oli selkeästi kalliimpi kuin mikään muu luonnonkosmetiikkasarja vielä siihen aikaan Suomessa. Sarjan putsaritriosta, eli puhdistusöljyn, puhdistusvaahdon ja kasvoveden yhdistelmästä tuli myydyimpiä tuotteitamme. Se oli hinnakas setti ostaa kerralla, mutta menekki oli hurjaa. Samoin oli sarjan kalleimman kosteusvoiteen kohdalla, joka maksoi 120 euroa. Pariisin päämajalla pistettiin merkille poikkeuksellinen menestyksemme sarjan kanssa ja melko pian istuimmekin pariisilaisessa Silenciossa neuvottelemassa sarjan maahantuonnista.

Myös Patykan Huile Absolue öljyseerumi oli hitti jo saapuessaan, samoin astetta luksukkaampi korjaava yöseerumi. Molemmista tuli myydyimmät kasvoöljymme ja rakastan kumpaakin edelleen.

Pakko myös mainita Patykan suihkugeelit. Nimesimme viinirypälesuihkugeelin samppanja-suihkugeeliksi ja sillä nimellä monet kutsuvat sitä edelleen. Patyka on uudistunut paljon vuosien varrella, pääosin hyvään suuntaan, mutta valikoimasta on jäänyt pois myös monta rakasta ja legendaarista suosikkia, kuten Precisous Woods vartaloöljy sekä suihkugeeleistä minttu ja mandariini. Niitä kaipaan edelleen! Pidin myös kovasti entisistä Patykan edullisemman linjan putsareiden pulloista, jotka olivat suihkugeelien kanssa samanlaisia, mutta kaipa tämä uusi linja on sitten kaupallisempi.

Absolution

Absolution on Patykan ohella toinen sarja, jonka kanssa onni niin sanotusti potkaisi. Sarja on Patykan lailla aivan omaa luokkaansa, täysin kopioimattomissa ja tuotteet ovat ihan killereitä. Hittituotteita olivat alusta saakka Le Soin Purifiant naamio, Addiction kasvoöljy, Anti-Soif seerumi, Le Booster Purete puhdistava seerumi ja Le Baume monitoimivoide.

Le Soin Purifiant on edelleen yksi suosikkinaamioistani, sillä se kirkastaa ja puhdistaa ihoa todella tehokkaasti, mutta ei kuivata lainkaan. Rakastan myöskin sen iholle jättämää viileää tunnetta. Addiction kasvoöljy on puolestaan nimensä mukaisesti koukuttava tuote ja paljon enemmän kuin tavanomainen kasvoöljy. Se on oikeasti kuningatartuote niille, jotka haluavat todella saada näkyviä tuloksia. Tuote maksaisi kolminumeroisen summan, jos jokin synteettinen, perinteinen kosmetiikkajätti valmistaisi vastaavan. Anti-Soif seerumi on puolestaan viilentävä ja rauhoittava tehokosteuttaja, joka kirkastaa ihoa ja sen hinta-laatusuhde on loistava, sillä tuote on pakattu reilun kokoiseen puteliin. Le Booster Purete on taaskin mustapäistä ja epäpuhtauksista kärsivien täsmätuote. Le Baume monitoimivoide on huulirasva ja kymmenen muuta tuotetta yhdessä.

Kun Absolution lanseerasi Le Creme du Teint BB-voiteen, siitä tuli myydyin meikkipohjamme ja se vei jälleen luonnonkosmetiikkan meikkipohjia harppauksen eteenpäin.

Iroisie

Listan viimeisenä mainitsen yhden kruununjalokivistämme, jonka löysimme Jutan kanssa niinikään Pariisista. Iroisie huokui eleganssia ja herkkyyttä ja rakastuimme oitis sarjan lempeisiin tuotteisiin. Harmi kyllä, sarja on jäämässä pois Suomessa markkinoilta ja tuotteita on enää vaikea löytää. Moni muistaa varmasti Iroisien BB-voiteen, miselliputsarin ja Instant Beauty Fresh Maskin, jonka onnistuin vielä bongaamaan House of Organicista. Jos olet jäänyt kaipaamaan jotain lemppariasi Iroisielta, niin sitä saa kyllä Suomen ulkopuolelta, kuten Ecocentric verkkokaupasta.

Olipas nostalginen muistelusessio käydä läpi kaikkia näitä suosikkituotteita ja moni tuote, joka ansaitsisi tulla nostetuksi esiin ei vain mitenkään mahtunut tähän juttuun. Mutta ainakin superklassikot tuli mainittua. Tällaisesta muistelusta seuraa kyllä itselle hirveä kaipuu palata vanhojen suosikkien pariin!

Minulta kysytään usein, mistä vielä haaveilen ja mitä aion vielä toteuttaa. Tällä hetkellä haaveilen Yin Your Skin® konseptini kehittämisestä ja laajentamisesta ja aikani kuluukin hyvin pitkälle sen parissa. Seuraavaksi on luvassa koulutukset ammattilaisille. Lisäksi aion kirjoittaa lisää kirjoja. Haaveilen myös omasta pienestä hoitolasta tai hoitohuoneesta. Oma ihonhoitosarja olisi myös luonnollinen jatkumo kaikelle, mitä olen tähän saakka tehnyt.

Olisipa kiva kuulla, mitkä olivat teidän suosikkituotteitanne näiltä Jolien alkuajoilta? Oletko unohtanut jonkun vanhan lempparisi, jonka nyt muistit tämän jutun myötä? Jos pitäisi nimetä yksi meikki- ja yksi ihonhoitosarja, joka on suosikkisi, mitkä ne olisivat?

Kuvat Jutan puhelimen arkistoista

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , ,