Cheap & Chic

Hyvästit epäpuhtauksille – edullisesti

Cheap & Chic | 1.9.2015 | Katja Kokko

DSC_2150

Yhteistyössä Biodelly.fi

Viime keväinen juttuni heleytystä kaipaavan ihon hoitoon edullisilla tuotteilla on yksi vuoden luetuimpia postauksiani. Päätimmekin koota Biodellyn Tanjan kanssa samanlaisen kattavan paketin myös epäpuhtaalle iholle.

DSC_2098

Minulle näiden edullisten tuotteiden metsästys on varsin mielenkiintoista puuhaa. Joukosta löytyy aina todellisia yllättäjiä – niin tälläkin kertaa. Kun rahaa on käytössä vain rajallisesti, tuotteiden eri käyttötarkoituksiin alkaa kummasti löytyä mielikuvitusta. Vaikka edullisissa tuotteissa joutuukin tinkimään usein pakkauksen ulkoasusta ja vaikuttavien raaka-aineiden määrästä ja laadusta, voi ihoaan hoitaa silti tehokkaasti. Avain siihen ovat tietenkin oikeanlaiset ihonhoitorutiinit sekä huolella valitut tuotteet.

Purnukkusalapoliisinne on täten suorittanut tutkimuksensa ja tämän kertaiset suositukseni tulevat tässä:

DSC_2084

Kasvot

Puhdistusaine

Valitsin tähän joukkoon Laveran puhdistusmaidon. Se on paitsi edullinen, myös erittäin lempeä. Oman ihonhoitofilosofiani mukaan en suosittele edes rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle puhdistukseen geelejä tai vaahtoja, vaan mahdollisimman hyvin ihon suojakalvon säilyttävää putsaria. Laveran puhdistusmaito sisältää luomumanteliöljyä, merantipuun voita ja sheavoita, jotka hoitavat ja hellivät ihoa. Tyrni-, ruusunmarja-, malva- ja lakritsinjuuriuutteet rauhoittavat ärsytyksiä ja tulehduksia. Suosittelen maidon kanssa käytettäväksi Neal’s Yard Remediesin hellävaraista musliiniliinaa. Tosin mainittakoon poikkeuksena tulehtunut epäpuhdas iho. Tulehtuneita finnejä ei saa milloinkaan hangata mekaanisesti ja se koskee niin mekaanisia kuorinta-aineita, kuin kasvoharjoja sekä musliiniliinoja. Liinalla voi sen sijaan painella ihoa, mutta mekaaninen hankaus on käsittelyjen mustalla listalla.

Mitä tulee mielikuvituksen käyttöön, se pääsi valloilleen jo puhdistusaineen kanssa: kokeilujeni lomassa keksin nimittäin sekoittaa maitoon Flow Kosmetiikan jauhemaista Hilla-Minttu kasvonaamiota ja tästäkös se riemu ratkesi – lopputuloksena hellävarainen ja syväpuhdistava savikreemi. Olen viime aikoina innostunut yhtä enemmän nimenomaan saven hyödyntämisestä puhdistuksen täydentäjänä. Puhdistusmaitoon sekoitettuna kombinaatiosta saa optimaalisen epäpuhtaalle iholle. Homma toimii näin: ota kädelle noin puolikas teelusikallinen Flown naamiota, sekoita joukkoon saman verran puhdistusmaitoa ja käytä normaalin puhdistusaineen tapaan. Voit huuhtoa kreemin vedellä pois.

Tätä suosittelen kokeilemaan, vaikkei tarkoituksena olisikaan metsästää edullisia tuotteita!

DSC_2108

Kasvovesi

Tähän valitsin kaksi vaihtoehtoa: Dabban Siankärsämöveden sekä Laveran supistavan kasvoveden.

Dabban Siankärsämövesi sopii sekaiholle, rasvaiselle sekä epäpuhtaalle iholle, jolla esiintyy pintakuivuutta. Siankärsämö puhdistaa ihoa ja rauhoittaa epäpuhtauksia. Lisäksi se parantaa ihon mikroverenkiertoa sekä vähentää tulehdusta ja punoitusta. Tuoksu on sitä itseään eli aitoa siankärsämöä: tujakka ja yrttinen, joten tämä kannattaa huomioida, mikäli kukkaisvedet eivät ole entuudestaan tuttuja.

Laveran supistava kasvovesi sopii öljyrasvaiselle iholle sekä iholle, jonka epäpuhtaudet ovat tulehtuneita ja kipeitä. Raaka-aineluettelon perusteella kasvoveden sisältämät kasviuutteet on uutettu alkoholiin, jonka vuoksi alkoholi on inci-listassa toisena aineena. Ginkgo biloba sisältää tunnetusti huikean paljon antioksidantteja ja rauhoittaa ärsytyksiä. Aloe vera-mehu kosteuttaa, hamamelisuute supistaa huokosia sekä säätelee ihon talineritystä. Viinirypäleuute kirkastaa ja tasoittaa ihoa luonnollisten hedelmähappojen ansiosta ja kehäkukkauute rauhoittaa sekä parantaa näppylöiden jälkiä.

Näitä kahta kasvovettä voi käyttää myös vuorotellen.

DSC_2079

Silmänympärysvoide

Santen silmänympärysvoiteessa on erinomainen hinta-laatusuhde. Edullinen tuubi onkin reilun kokoinen ja sisältää muutamia loistavia raaka-aineita silmänympärysihon virkistykseen ja kiinteytykseen, kuten antioksidanttipitoista granaattiomenansiemenuutetta, tattariuutetta sekä marulaöljyä ja viinirypäleensiemenöljyä.

Silmänympärysvoiteessa moni haluaa pihistellä (tai jopa luistaa kokonaan, mikä on ehdoton nou nou), joten tästä vahva suositus, vaikka hajusteista tuleekin pieni miinus. Ne ovat kuitenkin eteeristen öljyjen komponentteja, joka on syytä muistaa, kun puhutaan luonnonkosmetiikasta.

DSC_2102

Ihoöljy

Kokosin tähänkin eri vaihtoehtoja. Jos haluaa vetää mutkat suoriksi ja lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, niin Khadin Pink Lotus öljy sopii sekä kasvoille että vartalolle. Ei tällä nyt kannata käydä aivan lotraamaan vartalon iholle, mutta kevyeen sivelyyn ennen talven kuivan ilman tuloa tämä riittää mainiosti.

Kasvoille öljy on omiaan: vaaleanpunainen lootus ja banyanpuun kuori säätelevät talineritystä. Mimosa supistaa ihohuokosia, gotu kola nopeuttaa arpien parantumista ja rauhoittaa tulehduksia. Intialainen madder juuri (tälle en löytänyt mitään suomenkielistä nimeä) kirkastaa ja tasoittaa ihoa sekä vilkastuttaa ihon mikroverenkiertoa. Öljyn tuoksu on huumaava sekoitus kukkia ja yrttejä ja nykyään Khadin öljyt on pakattu ylellisiin lasipulloihin, joista annostelu käy kätevästi pumpun ansiosta. Nämä kylpyhuoneen kaunokaiset tuovat ihanan itämaisen tuulahduksen purnukoiden sekä tuoksujen joukkoon!

DSC_2062

Lisäksi valitsin Ekovistalta kaksi hyvää öljyä: jojobaöljyn sekä moringaöljyn. Paras ja tehokkain lopputulos tulisi näiden kahden sekoituksella sekä muutamalla tipalla eteerisiä öljyjä (kuten rosmariinia, piparminttua ja teepuuta), mutta pihistellä voi tässäkin. Jojobaöljy on loistava kaikkien ihotyyppien hoidossa, mutta erityisesti epäpuhtaalla iholla se toimii erinomaisesti, sillä öljy on kevyttä ja hyvin imeytyvää. Se säätelee ihon talineritystä, auttaa ihoa säilyttämään kosteutta ja pitää ihon pehmeänä ja joustavana.

Moringaöljyllä on puolestaan antiseptinen vaikutus sen lisäksi, että se sisältää ihoa kirkastavia antioksidantteja – se sopiikin erittäin hyvin epäpuhtaan ihon hoitoon. Öljyn koostumus on täydellisen kevyt ja se imeytyy nopeasti jojoban tapaan. Moringaöljy auttaa korjaamaan pieniä ihovaurioita ja siloittaa ihon pintaa. Tuoksu on jopa ruohoinen ja itselleni tuleekin tästä todella tehokas detox-vaikutelma.

DSC_2072

Täsmätuote näpyille

Cattierin finnigeeli oli todella mielenkiintoinen uusi tuttavuus ja erittäin tehokas semmoinen (oikeasti tämä ei kyllä ole geeliä, vaan öljyä). Teepuuöljy on tunnettu niksi finnien hoidossa, mutta sellaisenaan sitä ei tule iholle levitellä, sillä se on aivan liian tujakkaa ja voi jättää jälkeensä ikävän kuivan arven. Cattier on sekoittanut täsmätuotteensa teepuu-, rosmariini- ja piparminttuöljyjä auringonkukkaöljyyn, jolloin seos toimii optimaalisesti: nujertaa näpyt jättämättä jälkeensä arpea.

Finnigeeli toimii parhaiten valkopäisiin sekä tulehtuneisiin finneihin. Tukkeumiin ja mustapäihin tätä ei kannata hieroa. Tässä tuotteessa arvostan sitä, ettei se sisällä mitään koostumusta liiaksi muokkaavia turhakkeita, vaan on silkkaa tehokkuutta. Itselleni sattui ilmestymään juuri testiaikana poskeen mehevä valkopäinen hormonipimpula ja tulipa tällä hoideltua jalassa olevaa haavaakin, joka rauhoittuikin yhdessä yössä finnigeeli käsittelyllä (onnistuin potkaisemaan itseäni jalkaan fudista pelatessani seurauksena märkivä haava juuri mätäkuun aikaan. Kyllä, luitte oikein; fudista pelatessani).

Kosteusvoide

Nyt on vuorossa tämän postauksen tähtituote: Cattierin kosteuttava ja rauhoittava geeli. Mistähän aloittaisin? Tässä tuotteessa toimii kaikki.  Appelsiininkukkavesi, aloe vera sekä glyseriini kosteuttavat ihoa. Piparminttu-uute säätelee talineritystä, supistaa ihohuokosia ja puhdistaa. Raaka-aineluettelo on yksinkertainen eikä vaikuttavia aineita ole kovin montaa, mutta ei tällä hinnalla voi ollakaan. Silti on osattu valmistaa epäpuhtaalle iholle tuote, joka kosteuttaa kunnolla, mutta ei tuki ihohuokosia. Tämä tuntuu olevan aivan rakettitiedettä monelle merkille. Ja vaikka tuotekuvauksessa sanotaan, että geeli jättää mattapinnan, ei ihosta tule kuitenkaan nahkean mattaa, vaan pehmeä. Tämä geeli yhdessä jonkun suosittelemani ihoöljyn kanssa sekä hellävarainen puhdistus ovat varmasti tehokkain paketti epäpuhtauksille, mitä pikkurahalla voi purnukoista koota.

DSC_2094

Kuorinta/puhdistuksen täydentäjä

Koska Cattierin minttusavikuorinta on jo mainittu, halusin valita tähän juttuun jonkin toisen tuotteen. Hyvän kuorinnan löytäminen edullisesti ei ole helppoa, sillä monet mekaaniset kuorinnat ovat ihmeellistä geeliä, jotka itse asiassa vain pesevät ihoa. Emmekä nyt tässäkään vaiheessa lähde pesemään sitä ihon suojakalvoa pois. Hedelmähappokuorinnat eivät puolestaan ole niin edullisia, kuin olen tähän juttuun koittanut metsästää. Siispä päädyin luovaan ratkaisuun, mutta en suinkaan huonoon: Flow Kosmetiikan Hilla-Minttu kasvonaamio saa luvan toimittaa monitoimituotteen virkaa. Eli viimeistään tässä vaiheessa tartun tähän jauhemaiseen naamioon puhdistuksen jälkeen, sekoitan sen veden kanssa tahnaksi ja teen puhdistuksen täydennyksen/hellävaraisen kuorinnan sillä. Kas näin!

Naamio

Naamiovaihtoehtoja on kaksi, joista toisen unohdin kuvata, koska se on niin pieni, että putosi vahingossa kyydistä. Hilla-Minttu kasvonaamio on toki myös oivallinen naamio. Vihreä savi sekä rhassoul-savi sisältävät ihoa kirkastavia mineraaleja ja ne imevät iholta epäpuhtauksia, uudistavat ihosoluja ja tasapainottavat talineritystä. Piparminttu virkistää ja supistaa ihohuokosia, hillan C- ja E-vitamiinit kirkastavat sekä edistävät ihon kollageenintuotantoa ja nokkonen rauhoittaa tulehduksia sekä ärsytyksiä, puhdistaa ja korjaa ihoa. Naamio kannattaa sekoittaa veden sijasta kukkaisveteen tai tehdä supernaamio hunajan, aloe veran ja jojoba- tai moringaöljyn kanssa sekä lisäämällä joukkoon pari tippaa esimerkiksi piparmintun eteeristä öljyä. Variaatiomahdollisuudet ovat lähestulkoon rajattomat!

Laveran mininaamioiden puhdistava hoitonaamio jäi pois valokuvista, mutta myös sille vahva suositus! Yhdestä pussista riittää noin kolmeen käyttökertaan ja se on helppo napata vaikka matkalle mukaan. Minttu viilentää ihoa ihanasti, Kuolleen meren suola rauhoittaa näppylöitä ja tulehduksia, hamamelisvesi supistaa ihohuokosia ja säätelee talineritystä, Sodium PCA sitoo kosteutta ihoon ja lakritsinjuuri rauhoittaa. Loistava pika-apu heleyttä kaipaavalle iholle sekä epäpuhtauksien nujerrukseen säännöllisesti käytettynä.

DSC_2116

Vartalo 

Suihkugeeli

Vartalotuotteissa pisimmän korren veti tällä kertaa Sante. Hoitava suihkuvoide on niin hyvä, että tämä liittyi välittömästi suosikkieni joukkoon. En pidä liian pesevistä tuotteista myöskään vartalon iholla ja haluan sheivailla sekä sääret että kainalot suhkugeelillä – tai siis tässä tapauksessa voiteella. Vaihdettuani suihkuvoiteisiin, ei säärissä ole ollut tietoakaan tulehtuneista karvatupista ja ihon kiristäminen suihkun jälkeen on vähentynyt roimasti. Santen suihkuvoide sisältää mm. sheavoita, manteli- ja makadamiaöljyjä.

Vartalovoide

Vartalovoiteissa vaihtoehtoja piisaa myös edullisissa tuotteissa. Luotin valinnassani puhtaasti esteettiseen silmääni sekä tuoksunystyröihini, joten Santen sitruunan ja papaijan tuoksuinen vartalovoide oli tämän kertainen suosikkini. Voide on erittäin kevyttä, mutta hyvin kosteuttavaa. Kookosöljyn lisäksi mainittakoon hieman kallisarvoisemmista ja harvinaisemmista kasviöljyistä kamelliaöljy sekä cupuacuvoi. Tuoksuvaihtoehtoja on useita, mutta minä olen tunnetusti sitrusten perään ja pieleen ei mennyt tälläkään kertaa.

DSC_2134

Hiukset

Shampoo

Vihdoinkin tuli testattua Santen Lava Power Shampoo, jonka halusin ehdottomasti nostaa tähän juttuun. Loistava, edullinen ja sulfaattivapaa shampoo. Tämä sopii erinomaisesti kutisevalle, hilseilevälle ja rasvoittuvalle päänahalle. Itselleni tämä toimii viikottaisena syväpuhdistuksena. Raaka-aineet ovat kerrassaan mahtavia: rhassoul-savea ja valkoista savea voi itse asiassa käyttää sellaisenaankin hiusten pesuun, mutta tässä tuubissa ne ovat hieman käytännöllisemmässä muodossa. Savi puhdistaa ja rauhoittaa hiuspohjaa, pajunkuoriuute hillitsee talineritystä ja katajaöljy sekä koivunlehtiuute rauhoittavat kutinaa ja ärsytystä sekä auttavat vähentämään hilsettä. Kokeilin myös Santen Velvet Rose shampoon ja pelkästään hyvää sanottavaa on siitäkin. Edullinen merkki yllätti toden teolla.

Hoitoaine

Hoitoaine edullisesti onkin sitten se vaikeampi (jollei koko joukon vaikein) tapaus. Halusin löytää oikeasti edullisen hoitoaineen, joka täyttäisi luonnonkosmetiikan vaatimukset (Santen Brilliant Care kun ei täytä sisältämänsä silikonin vuoksi), mutta joka toimisi silti niin, ettei hiuksista tule aivan purkkaa. Hoitoaineessa en itse pihistelisi, mutta jos täytyy, on valintani ja suositukseni Benecosin Melissa hoitoaine. Sain tämän toimimaan kahdella kikalla: harjaamalla hiukset levityksen jälkeen Tangle Teezer -harjalla, jolloin sen saa levitettyä kunnolla jokaiseen hiussuortuvaan ja antamalla hoitoaineen vaikuttaa samalla, kun sheivailin sääret. Hiuksista tuli pehmeät ja sileät, vaikka kymmentä pistettä tämä ei saakaan. Melissan tuoksu on koukuttavan ihana, josta tulee kuitenkin ihanuuspisteitä.

DSC_2144

Toivottavasti löydätte tästä joukosta uusia edullisia suosikkeja ja toivon, että mahdollisimman moni ongelmaihoinen saa näistä apua, mikäli syystä tai toisesta ei ole mahdollista investoida kalliimman hintaluokan tuotteisiin.

Mitäs tuumitte tämän kertaisista löydöksistäni? Oletteko kokeilleet jotain näistä tuotteista? Mistä itse pihistäisit, jos iholla esiintyy paljon epäpuhtauksia?

Lopuksi vinkkinä, että Laveran kasvotuotteet ovat -20 % alennuksessa Biodellyssä 13.9.2015 asti!

Ps. Muistakaa käydä äänestämässä The Blog Awards Finlandissa! Kaunis kiitos, mikäli äänenne päätyy minulle!

DSC_2070

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Cheap & Chic

31 kommenttia artikkeliin “Hyvästit epäpuhtauksille – edullisesti”

 1. Emmi

  Oletko kokeillut faith in naturen shampoita/hoitoaineita? Ne on halpoja ja niiden hoitoaineet (itse käytän yleensä suklaahoitoainetta) oon kokenut tosi hyvin toimiviksi, eikä hoitoaine vaadi juuri ollenkaan vaikutusaikaa. Shampookin mielestäni hyvin puhdistava.

  • Joskus vuosia sitten olen. Ne eivät täytä luonnonkosmetiikan vaatimuksia sisältämänsä ammonium laureth sulfaten vuoksi, joka on etyksoloitu raaka-aine. Itse välttelen myöskin sulfaatteja.

 2. Anne

  Kiitos tällaisesta postauksesta! Olisin kysynyt, sopiiko edellä esittämäsi tuotteet myös teini-ikäisille (13 v)?

 3. Virpu

  Hei Katja 🙂
  Kiitos näistä vinkeistä 🙂 Taloudessani kaksikin epäpuhtauksia ihosta kärsivää, minä ja tyttäreni, joten edullisuus ei olisi pahitteeksi 😀 Kävisivätkö nämä suositukset myös teini-ikäisen iholle?
  Iloa ja valoa ja menestystä Blog Awards-kisassa 🙂

 4. Kaisu

  Kiitos ihanasta blogista 🙂

  Iik ja apua, olen Santen Brilliant care-hoitoaineen suuri fani ja myös lapseni käyttävät sitä. En ole tiennytkään, että siinä on silikonia. Kuinka ”vaarallista” tai haitalista ko. aine on? Olisiko sinulla mitään suositusta, kokemusta vastaavasta hyvästä ja selvittävästä hoitoaineesta luonnonkiharille pitkille hiuksille? Olen joitakin kokeillut, enkä ole yhtä hyvää löytänyt ja nythän se syykin selvisi, miksi Santen hoitoaine niin hyvin takut selvittää… voi nyyyhhh…

  Iloa päivääsi 🙂

 5. Mari Vee

  Aivan ihana postaus! Omistan noita kalliimpia tuotteita, jotka ovat tosin riittoisia eli sinänsä edullisia, että kestävät pitkään, mutta tällaiset edulliset ja hyvät tuotteet ovat tervetulleita myöskin. Pidän todella paljon savimaisista puhdistuksen täydentäjistä ja käytössä on huippuhyvä Mayn Clean Dirt, mutta tuo Hilla Minttu kasvonaamio jäi kiinnostamaan juurikin tällaisena putsarin täydentäjänä. Olen ihastunut Absolutionin uuteen puhdistusmaitoon (rauhoittaa ihoani todella tehokkaasti) ja tässä saisi kivan täydentäjän Abson maitoon. Olen muutenkin huomannut nyt kun olen vallan siirtynyt puhdistuksessa voidemaisiin ja maitomaisiin putsareihin niin maito on ihanan ”helppo” ja meikki katoaa melkein itsestään. Loppusilaus lämpöisella TOPin ihanalla musliiniliinalla täydentää puhdistusrituaalin. Olen myös suihkuttanut lämpimänkuumalla vedellä kostutettuun musliiniliinaan Abson omaa öljymäistä kasvovettä ja pyyhkinyt puhdistusmaidon pois. Ai että kun iho tykkää! Mutta tuo Flown Hilla-minttu kasvonaamio siis sopii varmaan hyvin abson maidon kanssa.

  Nuo Dabba kukkaisvedet ovat kiinnostaneet jo pidempään, mutta kun käytössä on Mayn, Sukin, NYRin ja Abson kasvovedet, niin jäänyt hankkimatta kun valinnanvaikeus on jo nyt kun kaikki ovat niin ihania. Dabbalta kiinnostaa juuri tuo Siankärsämö, mutta myös Mesiangervo ja Vadelmanlehti kukkaisvedet kiinnostavat. Myös Khadin Pink Lotus öljy jäi kiinnostamaan kun olen öljyfanittaja. Öljyä käytän lämpöisillä keleillä vain iltaisin (niin että iho kiiltää oikein kunnolla), mutta heti kelien viiletessä myös pikkiriikkisen päivisinkin. Erityisesti Mayn öljy on ollut sopiva hyvän imeytymiskyvyn ja ihanan sävyn ansiosta ja Abson meikkipohjan kanssa on välttämätön. Myös öljyksi muuntuva Mayn Blue Cocoon on käytössä joka ilta. Nyt kuitenkin tuo Khadin öljy jäi kiinnostamaan. Ei varmaan yllä Mayn öljyjen tasolle, mutta olisiko tämä parempi niille ajanjaksoille kun epäpuhtauksia on enemmän? Silloin kun epäpuhtaudet hyökkäävät niin minulle tulee enemmän niitä tukkeumia eli ei niitä valkopäisiä näppyjä ja siksi tuo Cattierin finnigeeli ei taida soveltua eikä se ole harkinnassa vaikka mielenkiintoinen tuote onkin. Hyvää täsmätuotetta näpyille kun on vaikeaa löytää, niin hyvä tietää, että tässä on sellainen jos joskus on tarvetta hankkia.

  Tuo kysymyksesi mistä pihistää epäpuhtaan ihon hoidossa jos on pakko on aika hankala, mutta jos joku pitäisi jättää kokonaan ostamatta niin se olisi varmaan se täsmätuote (jota ei itse asiassa varsinaisesti ole nytkään, koska käytän täsmätuotteena tarpeen vaatiessa Sukin kuorintaa tai naamiota). Jos taas pitäisi vaan ns pihistää niin kosteusvoide olisi varmaan se jossa voisin vähän edullisemman tuotteen hankkia, mutta edellyttää, että on sitten hyvä öljy ja seerumi kosteusvoiteen kaverina. Ja tietysti edullisenkin kosteusvoiteen on oltava hyvä. Tällä hetkellä kosteusvoiderintamalla käytössä Abson Homme kosteusemulsio, Sukin Nourishing ravitseva kosteusvoide tai Abson kosteuttava seerumi riippuen vähän ihon fiiliksestä ja ilman lämpötilasta. Mutta joskus kun on taas tarvetta hyvälle kosteusvoiteelle niin voisikin harkita jotain edullista vaihtoehtoa, mutta tuo tässä postauksessa mainittu kosteusvoide taitaa olla liian kevyt, mutta tällä hetkellä ei ole siis akuuttia tarvetta hankkia.

  Mutta siis kiva postaus ja sain tästä paljon irti. Erityisesti Flown Hilla-Minttu naamio menee hankintalistalle. Samoin tuo Khadin öljy jäi kutkuttamaan. Kannattaisiko ne hankkia?

  • Jos sinulta löytyy jo Mayn Clean Dirt, en näe tarvetta Flown naamiolle. Khadin öljy on todella ihana ja epäpuhtauksien hoidossa voi hyvinkin olla tehokkaampi, kuin Mayn Youth Dew. Itse tykkään vaihdella öljyjä ja tällä voi sivellä vartalon ja decolteenkin ihon riittoisan pullon ansiosta 🙂

 6. Salla

  Näin opiskelijana tällaiset postaukset tulee todella tarpeeseen! Kiitos.
  Osaatko sanoa, soveltuuko noi sun mainitsemat kasvovedet hyvin myös iholle, joka on atooppinen, (etenkin talvisin) aika kuiva ja hieman epäpuhdas? Päivän mittaan naama myös alkaa kiiltämään aika paljon ja näyttää rasvaiselta..

  Niin! Ja osaisitko vinkata jotain hyvää puuteria tällaiselle iholle? Biodellyltä koitin etsiskellä vaihtoehtoja, mutta en ole ihan varma, mikä vaihtoehdoista ei tukkisi ihoa ja kuivattaisi sitä entisestään.

  • Atooppiselle iholle en Laveran kasvovettä käyttäisi, vaan valitsisin Dabban siankärsämöveden tai jonkin muun Dabban kukkaisvesistä. Paras puuteri on RMS Beautyn Tinted Un Powder ja sen alle RMS:n meikkivoide on loistava atooppiselle iholle.

  • Kyllä se kosteuttaa hyvin kuivaa ihoa, mutta kuivalta iholta puuttuu kosteuden lisäksi rasvaa ja sen vuoksi kuivan ihon kosteusvoiteen tulisi olla paljon täyteläisempi ja lisänä tulee olla hyvä ihoöljy. Mutta öljyt eivät imeydy ilman kosteutta, eli hyvä kasvovesi ja kosteuttava seerumi ovat tarpeen.

 7. Ulpu

  Kiva postaus. Itselläni ei ole mahdollisuutta ostaa kovin kallista kosmetiikka, koska perhe/lapset, vaikka niin mielelläni itseeni sijoittaisinkin. Ja ajattelen kyllä niinkin, että jos edullisesti saa toimivia, omalle iholle sopivia tuotteia niin miksi maksaa itsensä kipeäksi. Mutta maku (ja kukkaro) asioita. 🙂

  Cattier mua kiinnostaa muutenkin ja tuota geeliä olen miettinyt. Jojobaöljyä mulla on joskus ollutkin, mutta nyt täytyy käyttää Nigella-öljy (ostin tämän sinun Jolie-aikaisen suosittelun perusteella :)) ensin pois. Dabban vedet kiinnostavat myös kovasti, siankärsämö olisi varmaan aika passeli munkin iholle.

  Mulla on nyt iho aikas huonossa kunnossa, leuan alueelle varsinkin pukkaa näppyä koko ajan. Ja päänahka on aivan järkky, täytynee mennä oikein lääkäriin sen kanssa. Ei ole ikinä tällainen ollut, pientä kutinaa ja näppyä vain ollut. Olen nyt kokeillut muutamia luonnonkosmetiikan shampoita ja hullummaksi vaan menee. Kutiaa koko ajan, päänahka punoittaa ja on täynnä näppyjä ja valkopäisiä finnejä, yih! En tiedä enää mitä uskallan päähäni laittaa, en oo edes muotoilutuotteita juuri käyttänyt, ettei ne kerry ja ärsytä. Tuo Lava Power alkoi tietty kiinnostaa myös… 😉

  Tämä nyt vähän lähti rönsyilemään…

  • Tsekkaa onko shampoissasi sulfaatteja. Ne aiheuttavat ongelmia monelle. Kokeile tuota Lava Poweria ja jos sekään ei auta, niin Yarokin Feed Your Moisture Shampoo voi auttaa. Lisäksi päänahan hoitoon öljy tekisi hyvää. Khadilla on hiusöljyjä, samoin Yarokilla. John Masters Organicsin Piparminttu-Mesiangervo shampoo sopii myös ärtyneelle päänahalle ja viilentää ihanasti.

 8. Anna

  Ihana postaus, vaikka en enää kärsikään epäpuhtauksista entiseen tapaan. Laveran puhdistusmaito on hyväksi havaittu, samoin Laveran Basis Sensitiv 2 in 1 puhdistusmaito. Oikein harmittaa, että niin pitkään karsastin maitomaisia putsareita. Ainakin nämä ovat mitä mainioimpia putsareita, meikki ja lika lähtevät helposti ja vaivattomasti, eikä iho jää kiristävän kuivaksi. Käytän puhdistusmaidon kanssa joko konjac-sientä tai musliiniliinaa, ja vanulappuun ei pesun jälkeen jää jälkeäkään.

  Mulla on nyt Dabban kamomillavesi käytössä, lähinnä podin (tai minkälie ärsyttävän ihottuman) takia. Vaikka toki esim. Mayn, Kahinan ja Sukin kasvovedet ovat ihania, laadukkaita ja monipuolisia sisällöltään, niin kyllä tällainen simppelimpi kukkaisvesikin on oikein mainio. Samaa voisin oikeastaan sanoa öljyistä (itselläni nyt käytössä Ekovistan helokkiöljy ja Weledan seesamiöljyyn uutettu kehäkukkaöljy), eli vaikka valmiit öljycoctailit ovat varmasti tehoiltaan omaa luokkaansa, niin kyllä näille yksittäisille kasviöljyillekin on myös tilausta (ja tietysti näistäkin öljyistä voi tehdä omat coctailit, niin kuin kirjoititkin). Kun naama ärtyy ja ilmeistyy ihottumaa, alkaa kummasti arvostaa tällaisia tuotteita, joissa inci on mahdollisimman lyhyt ja simppeli. Helpottaa huomattavasti sen havaitsemista, mitkä raaka-aineet sopivat ja mitkä aiheuttavat ärsytystä.

  Toivottavasti näitä Cheap & Chic -vinkkejä tulee jatkossakin lisää. Itselläkin perhe/lapset, ja rajallinen kauneusbudjetti. On ilahduttavaa huomata, että toimivasta kosmetiikasta ei tarvitse maksaa maltaita 🙂

  • Juuri näin, musliiniliinan kanssa meikki puhdistuu maidon kanssa täydellisesti. Ehdottomasti myös yksittäisille kasviöljyille on tilausta, vaikka aktiivisten raaka-aineiden määrä olisi pienempi. Ihoa ei kannata yliravita, erityisesti, jos se muutenkin ärtyy ja oirelee mystisesti, mistä POD on hyvä esimerkki. Less is more 🙂 Jatkossakin tulee Cheap & Chic -vinkkejä, jotta mahdollisimman moni löytäisi blogista monipuolisia vaihtoehtoja.

 9. Jennie

  Kaikki esittelemäsi tuotteet ovat kokeilematta, mutta näistä jäi eniten kiinnostamaan Khadin pinkki öljy ja Santen Lava Power shampoo. Khadin hiusöljy ja jauhemaiset naamiot on testattu ja huippukamaa edullisesti, suosittelen omasta puolestani, tosi hyvät hinta-laatu suhteet! Niissä on tuoksua ja tunnelmaa.

  Ja Ulpulle, itselläni päänahkaan tulee näppylöitä maidon juonnista, samoin kuin rosacea. Voisiko olla joku ruoka-aine mikä ärsyttää?

  Tuo ylihoitaminen on minusta kiinnostava ja vaikean kuuloinen aihe, jälleen kerran synkroniaa koska olen sitä asiaa miettinyt tämän kosmetiikkarakkauden myötä, voisiko siitä toivoa jotain postausta?

  • Ulpu

   Kiitos Katja ja Jennie. 🙂

   Tarkoitus on aloitella maidotonta (sekä myös sokeritonta ja viljatonta) kokeilua, koska olen itsekin miettinyt, josko nämä johtuui maidosta. Ruokavalio on muutenkin ollut retuperällä ja myös stressi on voinut tuoda oman lisänsä tähän soppaan.

   Oon käyttänyt nyt jo jonkin aikaan sulfaatittomia shampoita, kaikkien jälkeen hiuspohja kutiaa enempi vähempi. Tilasin myös Yarokin Moisturen pikkupullon, mutta en ole sitä nyt käyttänyt, koska kutisi aivan mahdottomasti ja tuntui, että päänahka jäi likaiseksi. Tiedän toki, että synteettiset muotoilutuotteet pitäisi myös skipata, eihän hellä, sulfaatitonta sh niitä poistakaan. Tämäkin asia on työn alla.

   Vaikka tiedänkin kuinka hyviä öljyt ovat, tällä hetkellä tuntuu, etten todellakaan voi laittaa päänahkaan öljyä. Khadia olen kyllä monesti katsellut, olisiko se sitten Balsam hiusöljy… Nyt vaan tuntuu, että kaikki ärsyttää ja vaikken pesisi niin sekin ärsyttää. Eilen kävin kampaajalla ja nyt on onneksi lyhyt ja ilmava malli, joten päänahka pääsee paremmin hengittämään. Kampaajani sanoi kolme vkoa sitten, että nyt kannattaa pestä oikein kunnon pesevällä shampoolla, itse en tätä ihan tosissani ottanut, eikä hän kyllä oikein päänahan hoidosta tunnu tietävänkään, vaikka leikkaakin hyvin.

   Katja, vielä vahoista kysyinkin, että mikä olisi mielestäsi parhaan tuen antava vaha lyhyelle, karhealla, taipuisalle hiukselle. Yarok, Rahua ja JMO olleet mietinnässä, toki joku edullisempikin vaihtoehto käy. 🙂 Muotoilen siis mielelläni vahalla enkä muuta välttis haluakaan tai korkeintaan joku pohjatuote alle, jotta tukka asettuu. Vahan pitäisi olla oikeasti tukea ja pitoa antava, ja tarv. toki täytyy laittaa myös lakka päälle.

 10. Katja

  Hei!

  Ostin suosituksestasi jojobaöljyä epäpuhtaan ihon kosteuttajaksi ja olen käyttänyt sitä nyt noin viikon. Ihoni tuntuu kuitenkin menneen jopa vähän huonompaan suuntaan. Olen lukenut paljon sen aiheuttamasta ”puhdistus” efektistä missä akne lisääntyy ennenkuin se alkaa paranemaan. Onkohan tämä totta ja kannattaako minun jatkaa tuotteen käyttämistä vaikka näppyjä tulisi lisää? Onnistumistarinat kuulostavat hyviltä, mutta en tiedä ovatko ne liian hyviä ollakseen totta 🙂

  Yt. Katja

  • Vaikea vastata kysymykseesi näin suppeilla taustatiedoilla, sillä yksittäisen tuotteen sijasta, pitäisi tietää kokonaisuus, millä hoidat ihoasi. Jojobaöljy yksinään ei riitä ihoa hoitamaan, sillä iho tarvitsee rasvan lisäksi myös kosteutta. Eli hyvä ohut kosteusvoide on välttämätön talineritystä tasapainottavan öljyn kanssa. Puhdistava seerumi on myös hyvä löytyä. Lisäksi puhdistusaineen tulee olla oikeanlainen (ei vaahto tai geeli) ja hyvä kasvovesi oltava käytössä aamuin illoin. Rakeeton hedelmähappokuorinta sekä tehokas naamio sen jälkeen, joka rauhoittaa, puhdistaa ja kosteuttaa samanaikaisesti ovat myös tarpeellisia. Jojobaöljy on loistava tuote epäpuhtaalle iholla, mutta yksinään se ei voi epäpuhtauksia parantaa.

 11. surumuru

  Hei,
  kiitos mielenkiintoisesta postauksesta.
  Yksi tyhmä kysymys: Tarvitseeko siis ihohoitovoiteen lisäksi ihoöljyä? Ja kumpi tulee levittää ensiksi öljy vai kosteusnaamio? Elän uskossa, että ensiksi pestään kasvot puhdistusaineella, sitten laitetaan kasvovesi, sitten öljy ja sitten kosteusnaamio?….

  • Kyllä, öljy sekä kosteusvoide ovat molemmat tarpeellisia. Itse suosittelen levittämään öljyn ennen voidetta, mutta voi käyttää toisinkin päin tai sekoittaa keskenään. Kosteuttavan naamion alle en suosittele öljyä (enkä muidenkaan naamioiden), vaikka toki niinkin voi tehdä, jos haluaa kosteusnaamion jättää vaikuttamaan yöksi.

 12. Maria

  Kiitos hyvästä postauksesta! Tiedätkö, sopivatko manteliöljyä sisältävät tuotteet henkilölle, joka on mantelille allerginen? En siis pysty syömään mantelia, mutta en tiedä reagoiko ihoni siihen muuten…. En ole ihan varma, onko öljyssä yleensä jäljellä enää mitään allergisoivaa.

  • Käsittääkseni ei ole jäljellä. Tunnen useita asiakkaita, jotka voivat käyttää manteliöljyä, mutta ovat allergisia mantelille. Mutta voi olla varmaan myös yksilöllistä, joten en voi sanoa 100 % varmaksi.

  • Maria

   Kiitos vastauksesta! Sellaista vielä mietin, että sopivatko nuo mainitsemasi naamiot aha-happokuorinnan jälkeen käytettäviksi?

   • Laveran naamio sopii hyvin, mutta Flown naamio ei, sillä se kuivahtaa iholle liikaa. Aha-happojen jälkeen naamion pitäisi kosteuttaa, voidemaiset naamiot ovat parhaita.

 13. Iida

  Hei Katja!

  Olen ostanut suosittelemasi Laveran puhdistusmaidon sekä musliiniliinan ja harjoitellut sen käyttöä. Ihoni ei kuitenkaan puhdistu kunnolla sillä kun pyyhin kasvovedellä kasvoni puhdistusmaidon käytön jälkeen, on vanulapussa meikkiä ja joudun pyyhkimään ihoni sillä moneen kertaan.. Kasvovetenä minulla on käytössä Skin Blossomin virkistävä kasvovesi. Kannattaisiko minun siis kokeilla Hilla-Minttu naamiota Laveran puhdistusmaidon kanssa, vai mikä avuksi? Sopiiko se todella päivittäiseen käyttöön, vaikka Biodellyn sivuilla on suosituksena muutaman kerran viikossa?
  Ostin myös Khadin Pink Lotus ihoöljyn jota olen laittanut iholle kasvoveden jälkeen. Nyt kahden viikon käytön jälkeen ihoni tuntuu hirveän rasvaiselta ja pieniä näppyjä on tullut lisää. Ohjeidesi mukaan olen tehnyt puhdistuksen puhdistusmaito-kasvovesi-ihoöljy-kasvovoide järjestyksessä. Mistä tämä voisi johtua ja kannattaako minun jatkaa tuotteen käyttöä eli voiko ihoni mahdollisesti tottua öljyyn? Ihoni on rasvoittuva ja en ole ennen käyttänyt ihoöljyä joten se tuntuu hieman turhalta, mutta pidän ajatuksesta ettei rasvaista ihoa yritetä kuivattamalla saada paremmaksi vaan ravita nimenomaan öljyllä ja kosteusvoiteella. Kosteusvoiteena minulla on möys Skin Blossom päivävoide, kun tuota Cattierin geeliä (jota mielelläni testaisin) ei ole saatavilla tällähetkellä. Olisiko sinulla muuta suositusta tähän sarjaan sopivaksi päivävoiteeksi ja onko ihoöljyn käyttö sinusta ehdotonta?

  • Levitätkö puhdistusmaidon kuivalle vai kostealle iholle? Käytä se ehdottomasti kuivalle iholle, hiero huolellisesti parin minuutin ajan, kostuta sitten sormenpäät ja ala emulgoida hieroan maitoa pois iholta. Kastele lopuksi musliiniliina lämpimään veteen ja pyyhi rippeet sillä pois. Jos ei tämäkään auta, suosittelen kaksoispuhdistusta eli ennen maidon käyttöä puhdistusöljy (CIMEllä on edullinen) kuivalle iholle, hiero 2 min, tämän jälkeen päälle maito, hiero 2 min ja samaan tapaan poisto kuin edellä neuvoin. Meikkivoiteet ovat rasvaliukoisia, jonka vuoksi ne tarvitsevat usein rasvaa puhdistuakseen. Hilla-Minttu naamiota voi käyttää päivittäin syväpuhdistavana puhdistusjauheena, kun ei jätä sitä vaikuttamaan iholle. Jätä kosteusvoide pois käytöstä hetkeksi ja katso mitä iho sanoo kasvoveden ja ihoöljyn yhdistelmästä. Onko sinulla hyvää kuorintaa, entä mitään seerumia?

  • Iida

   Kiitos kovasti neuvoista! Puhdistusmaidon olen levittänyt kuivalle iholle. Kuorin ihoni kerran viikossa, mutta seerumia minulla ei ole käytössä. Se onkin seuraavana ostoslistalla. Kokeilen kasvoveden ja ihoöljyn vaikutusta ilman kosteusvoidetta. Kiitos vielä!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>