Beauty

Huippumeikkivoide

Beauty | 18.11.2015 | Katja Kokko

DSC_0019

Blogissa on kyllä nyt melkoinen Zuii-humu, mutta tämä postaus ei ole enää osa juhlameikkilook-yhteistyötä. En vain malta odottaa enää hetkeäkään tämän kanssa, sillä olen myös aivan meikkivoidehumussa!

Vuonna 2012 kun Zuii rantautui Suomeen, olin ensi töikseni testaamassa sarjan tuotteita. Ihastuin tuolloin ripsiväriä lukuun ottamatta kaikkiin tuotteisiin, myös meikkivoiteen koostumukseen, joka poikkeaa täysin muista nestemäisistä luonnonkosmetiikan meikkivoiteista: sillä saa kauniin läpikuultavan lopputuloksen, mutta voidetta voi myös kerrostaa joko sormin tai siveltimellä, jolloin piiloon saa voimakkaasti punoittavankin ihon (olen meikannut sillä tasaiseksi lukemattomia couperosa-ihoja). Vaikka sillä tekisi peittävänkin meikkipohjan, iho näyttää silti todella luonnolliselta, ei tippaakaan pakkeloidulta. Ja mikä parasta, se ei myöskään tunnu siltä.

Zuiin meikkivoide ei rullaa kosteusvoiteiden päällä ja ei ole väliä, levittääkö se sormilla vai siveltimellä, sillä lopputuloksesta tulee aina hyvä.

DSC_0027

Tuolloin vuonna 2012 huomasin kuitenkin yhden ongelman: meikkivoiteiden värit. Yhtä sävyä lukuun ottamatta ne olivat kaikki liian punertavia ja tämä yksi kellertävä sävy aivan liian vaalea. Kiitos meikkivoiteen ihanasti ihoon sulautuvan koostumuksen, suurimmalle osalle värit kuitenkin asettuivat ihoon, mutta se täydellisyys-factor jäi puuttumaan. Tästä syystä tuote ei koskaan päätynyt omaan vakkarikäyttööni.

Palautteeni otettiin kuitenkin maapallon toisella puolella Zuiin kotimaassa Australiassa vastaan avoimin mielin ja sainkin lähettää heille referenssini täydellisiin meikkivoidesävyihin, jotka olisivat keltapohjaisia ja hunajaisia tai muuten värisävyiltään säädettyjä. Ja nyt, yli kolme ja puoli vuotta myöhemmin tuo ammattilaissarja lanseerasi uudet meikkivoidesävyt! 

DSC_0023

Kyllä sydämeni hakkasi melko kiivaasti avatessani uusien värien pakkauksia, sillä jännitin todella paljon miten he olivat onnistuneet. Ja kuten saatatte jo arvata, pettymystä ei tullut! Olen uusista väreistä todella innoissani ja meikkivoide on tällä hetkellä myös itselläni joka päiväisessä käytössä. Olen aivan rakastunut siihen!

DSC_0006

Itselläni ovat olleet testissä seuraavat sävyt: Natural Bisque, Olive Fair, Natural Ivory, Olive Neutral, Olive Medium ja Warm Olive. Näistä kolme ensimmäistä ovat vaaleita sävyjä, jotka sopivat skandinaaviselle iholle talviaikaan ja kolme jälkimmäistä keskitummia sävyjä, jotka ovat parempia kesäaikaan tai iholle, jolla on hieman enemmän väriä. Huomautettakoon, että usein hieman vanhempi iho, noin 50+ on tummempi, kuin nuoremmalla. Esimerkiksi äitini iho on Olive Neutralin tai Mediumin luokkaa, kun taas itselleni nyt talviaikaan Olive Fair on paras.

Tässä vielä kuvaukset kustakin sävystä:

Natural Bisque: vaalea sävy, joka on asteen vaaleampi, kuin Zuiin meikkivoiteista yleisin sävy Natural Fair. Neutraali sävy.

Olive Fair: vaalea, keltapohjainen sävy, joka on puolestaan asteen tummempi, kuin aiemminkin valikoimassa ollut Olive Light. Tätä sävyä käytän itse ja tämä on varmasti yleisin sävy.

Natural Ivory: vaalea, neutraali sävy, jossa on vähemmän roosaa, kuin Natural Fairissa ja se on asteen tummempi, kuin Natural Bisque.

DSC_0014

Olive Neutral: hunajainen, keskitumma ja neutraali sävy. Tämä on monelle aikuiselle naiselle sopiva, jolla on iän tuomaa punoitusta decolteen alueelta kasvoille saakka.

Olive Medium: keskitumma sävy, joka on kellertävämpi, kuin Olive Neutral. Hyvä päivettyneelle iholle.

Warm Olive: selkeästi keltapohjainen sävy, joka sopii ruskettuneelle, hyvin kellertävälle iholle. Tämmöistä väriä on todella kaivattu! (En tiedä miksi tätä sävyä ei nyt löydy mistään verkkokaupasta..?)

DSC_0009

Zuiin meikkivoiteita myyvät mm. Jolie sekä Biodelly. Meikkivoide löytyy myös Biodellystä omasta tuotekategoriastani kuukauden suosituksista, sillä se on erinomainen suoja tuulta, kylmää viimaa ja pakkasta vastaan ja kosteuttaa ihoa koko päivän.

Joko olette ehtineet kokeilla Zuiin meikkivoiteen uusia sävyjä? 

Ps. Tämä postaus ei varmaan jättänyt epäselväksi, mitä kirjoja yöpöydältäni tällä hetkellä löytyy..

DSC_0032

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,

Beauty

24 kommenttia artikkeliin “Huippumeikkivoide”

 1. Netta

  Näitä kuvia katsellessa tulee väkisinkin mieleen, että joskus aikoinaan tilaamani testeri Zuiin meikkivoiteesta oli jotenkin pilalla. Se oli niin paksua, ettei levittynyt juuri ollenkaan. Täytynee antaa uusi mahdollisuus, jos joskus törmään purkkeihin livenä 🙂
  Minulla on kasvojen ja kaulan iho aivan eri sävyisiä. Kumman sävyyn meikkivoide tulee valita vai pitääkö harkita poolokauluksiin verhoutumista ympäri vuoden?

  • Jos testeri on laitettu pieneen näytepurnukkaan meikkivoidepullosta, se on todennäköisesti hapettunut je mennyt mennyt pilalle. Tämän vuoksi olisi aina paras testata paikan päällä, jos ei ole saatavilla sachet-näytteitä yms. Jos kasvot ja kaula ovat eri väriset, valitsen kasvojen ihon sävyisen meikkivoiteen mutta hitusen tummempana/vaaleampana riippuen siitä, millainen väriero on.

 2. Nonoora

  Hei! Mitä mieltä olet, sopisikohan tuo natural bisque neutraalina myös punapohjaiselle iholle? Itselläni on kylmä/punapohjainen ja hyvin vaalea iho, joten vaalein sävy on yleensä paras…

 3. Jennie

  Toivottavasti näistä saa testereitä, olisi ihana saada mineraalimeikkivoiteen rinnalle nestemmäinen meikkivoide. Kokemuksesta viisastuneena kuitenkin ei enää uskalla kovin monia ostaa ilman testeriä.

 4. Hei, asiasta kolmanteen. Onko sinulla kokemusta Olivia Kleinin tuotteista? En löytänyt mainintaa blogistasi, mutta olisin kovin kiinnostunut kuulemaan mahdollisista kokemuksistasi tai miksei niitä ole. 🙂

 5. Annikki

  Hei, olen vasta hurahtanut luonnonkosmetiikkaan ja huomannut kuinka hyvää se tekee iholleni ja paluuta ei taida synteettiselle puolelle enää olla ( joka tuntuu tukkivan kasvojeni ihon täysin) . Olen myös löytänyt tämän sinun ihanan blogin ja minusta on kyllä tullut vakiokävijä täällä. Minulla on nyt menossa kokeiluvaihe erilaisten tuotteiden välillä,kun ihoni on sekä herkkä,punaisuuteen taipuvainen,hieman atooppinen ja ikäviä pieniä näppyjä pukkaa yleensä leukaan,joten oikeiden tuotteiden löytyminen ei ole ikinä ollut helppoa. Haluaisinkin kysyä mitä eroja on RMS meikkivoiteen ja Zuiin välillä kumpi olisi niinsanotusti parempi? Mitä mieltä olet Zuiin meikkipuuterista?

  • Molemmat meikkivoiteet ovat todella hyviä, mutta erilaisia. Lempituote löytyy kokeilemalla. Zuiin meikkivoide ei peitä helposti yhtä hyvin kuin RMS ja RMS on puolestaan kiinteää, voidemaista koostumukseltaan. Zuiin meikkipuuteri on hyvä meikin korjailuun.

 6. Annu

  Zuilla on todella hyvät värivalikoimat, joista olen itselle löytänyt juuri täydellisen sävyn kalpealle talvi-iholle. Ongelmana on se, että välillä meikkivoide ei tahdo levittyä vaan ”jää pyörimään” iholle korostaen ikävästi ihohuokosia… Jos yritän levittää voidetta enemmän se vaan pahentaa asiaa ja alkaa ”murustua”. Levitän meikkivoiteet yleensä sormin, mutta siveltimellä lopputulos on sama… Iho ei ainakaan tunnu kuivalta, koska meikkivoiteen alle laitan seerumin ja päivävoiteen, joiden annan imeytyä rauhassa. Osaisitko auttaa missä kohtaa homma menee pieleen?

  • Jennie

   Minullakin on ollut tuota ongelmaa, lähinnä silloin jos joku tuotteesta jättää iholle kalvon. Tuo kalvo sitten lähtee itselläni helposti rullaamaan ja päälle laitettavat murustuu mukana!

  • Rullaatirullaa

   Sama vika mulla. Ainoa tapa jolla sain voiteen jotenkuten nätisti naamaan, oli sekoittaa se kosteusvoiteen kanssa ja levittää pienen pieni määrä kerrallaan.

  • Tämä on outoa, koska itselläni Zuiin meikkivoide ei ole rullannut koskaan ja olen sentään meikannut sillä kymmeniä, ellei satoja ihoja. Sivellin on paras rullausongelmassa ja se, että voidetta osaa työstää oikein, jota on vaikea selittää, kun se tuntuma on hyppysissä. Mutta todennäköisesti käytät sitä hieman liian vähän, tekniikassa on joku probleema ja meikin alla oleva voide tai iho on liian kuiva ja matta. Laita tippa öljyä meikin alle ja kokeile levittyykö paremmin.

 7. Juu, olen. Kiitos antamastani palautteesta, nyt minäkin voin käyttää Zuiin meikkivoidetta! ^^ Olive Fair on mulle hyvä, Olive Light olisi jäänyt ihan liian vaaleaksi ja taas Natural Fair, (josta mulla oli joskus testeri) oli liian tumma. Tykkään koostumuksesta meikkivoiteessa kovasti, toimii hyvin Zuiin meikkipuuterin kanssa. Ihokin on tuntunut tykkäävän (tai ei ainakaan ole pahastunut), kun olen käyttänyt niitä iholla. 🙂

  Oliko muuten kokeilemasi ripsiväri Volume vai joku muu? Itse olen tykännyt Volumesta aika paljon. Se ei ole täydellinen, mutta hyvä luonnonkosmetiikan ripsari. Eniten ehkä kaipaisin siltä parempaa pitoa ja että taivutukset pysyisivät ripsiväriä levittäessä. Monet eivät tykkää isosta harjasta, mutta itse olen tottunut sellaisiin, jolloin en osaa ajatella, että sellaisella ripsarin levittäminen olisi jotenkin hankalaa, kun itselle se on niin normaalia. 😀

  • Kiva kuulla, että olet myös löytänyt Zuiista suosikin ja nämä uudet värit on tosiaan loistavia! Ripsiväristä Maxi Lash on tosi hyvä, mutta itse tarvitsen omaan käyttöön myös ripsarin, joka pitää taivutuksen ja siksi käytän vain Kjaer Weisiä. Sitä ei vain ole toistaiseksi päihittänyt mikään.

 8. Anna

  Moi! Ootko kokeillu Himalajan herbal tuotteita ja mitä mieltä niistä? Niitä markkinoidaan luonnonmukaisina ja joitain sarjan tuotteita myydään Iherbissä ja Ruohonjuuressa. Rasvassa on kuitenkin ensimmäisten aineiden joukossa mineraaliöljy ja tuotteiden hinta on todella halpa niin mietityttää ovatko tuotteet todellakin niin hyviä mitä netissä lukiessani sain ymmärtää? Kiitos jos kerkeät vastailemaan 🙂

 9. Henna

  Yhden huomion olen tehnyt zuiin meikkivoiteista oman käyttökokemukseni perusteella. Levitän aina siveltimellä ja minusta meikkivoide on ollut huonosti levittyvää ja tahmeaa, melkein luovuin käyttämästä sitä. Onneksi kokeilin sekoittaa sitä ekopharman tyrni kosteusvoiteeseen ja kesällä ekopharman suojakertoimelliseen päivävoiteeseen. Yksi pumppaus kosteusvoidetta ja yksi pumppaus meikkivoidetta, sekoitus ja ah. Levittyy kuin unelma ja todella ohut ja luonnollinen meikkipohja. Ehdottomasti paras pohja tulee tuolla reseptillä. Onko sulla hyviä vinkkejä minulle, että löytäisin luonnonkosmetiikasta irtopuuterin? Läpikuultavaa sävyä? En ole törmännyt missään ja ihoni kiiltää todella voimakkaasti t alueelta, joten puuteri olisi hyvä olla päällä.

 10. Sirpa

  Etsiskelen itselleni jotakin BB-, CC- tai erittäin kevyttä meikkivoidetta. En tykkää käyttää kovin peittävää voidetta. Mitä voisit suositella 50+ sekaiholle jossa taipumusta mustapäihin ja pigmenttiläiskiin ym. Olen pikkuhiljaa aloittanut luonnonkosmetikan käytön, tällä hetkellä ”sekakäyttäjä” mutta saanut jo ihoa tasaisemmaksi. Tiedosta etukäteen kiitollinen!

 11. Jarna

  Hei Katja,
  Mikä on meikkicombosi Zuiin meikkivoiteen kanssa? Käytätkö alla jotain pohjustusainetta ja onko sinulla suositella joku hyvä peiteväri? Ja toimiiko esim. RMS:n puuteri tämän meikkkivoiteen kanssa?

  • En käytä mitään pohjustusvoidetta erikseen. Toisinaan jos iho kaipaa kirkastusta, laitan Zuiin aprikoosin värisen CC-voiteen. Jos kaipaan lisäpeittoa, käytän Kjaer Weisin Just Sheer-meikkivoidetta ja silmänaluset peitän Silken-meikkivoiteella. Irtopuuterina on RMS Beautyn Tinted Un powder 0-1. Loistava kombo!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>