Lifestyle

Joulun kauneimmat koristeet (ja arvonta)

Lifestyle | 20.11.2015 | Katja Kokko

DSC_0175

Yhteistyössä Proloque shop, sisältää tarjouksen ja arvonnan

Edit: arvonta on suoritettu ja arpaonni suosi nimimerkkiä Mona!

En ole jouluihminen, mikäli jouluihmisen määritelmä pitää sisällään seuraavat seikat: kodin laittaminen joulukuntoon joulukoristein, rakkaus perinteisiin jouluruokiin, lahjojen ostaminen ja pakollinen sukulaisten luona vierailu. Mutta olen jouluihminen, jos määritelmä sisältää tunnelmoinnin kynttilän valossa, uppoutumisen tyynykasaan hyvän kirjan tai leffan parissa, huolellisen ruokien suunnittelun (pois lukien perinteiset jouluruoat) ja spontaanin lahjojen ostamisen, kun vastaan tulee jotain, joka muistuttaa ystävää tai perheen jäsentä.

DSC_0037

Tänä vuonna koin kuitenkin täydellisen transformaation joulukoristeasiassa ja siitä kiitos korttelin (ja koko kaupungin) parhaalle, ihanimmalle ja tunnelmallisimmalle sisustusputiikille ProloquellePutiikin omistajanaiset olivat maininneet useaan otteeseen syksyn aikana, että heidän joulukoristeet tulevat olemaan ihania. Asia ei herättänyt minussa kovinkaan ihmeellisiä tunteita, sillä enhän ole mikään jouluihminen, joka koristelisi kotiaan. Kunnes eräänä loppusyksyisenä perjantaina piipahdin putiikissa palauttamassa (tai hakemassa) kuvauslainatavaroita: nämä kuuluisat joulukoristeet olivat rantautuneet Uudenmaankadulle.

DSC_0103

Voin sanoa, että tuona päivänä jo entuudestaan taianomaisen puodin tunnelma oli muuttunut käsinkosketeltavan maagiseksi. Putiikissa ei ollut tietoakaan ahdistavasta tonttupölystä, vaan ilmassa leijaili pikemminkin vanhan ajan joulukeijutomua. Sitä fiilistä, mikä on Samu-Sirkassa ja Helinä-Keijussa. Niin ja ne koristeet, ne eivät muistuttaneet lainkaan tavallisia joulukoristeita, vaan niissäkin oli aivan oma taikansa. Simsalabim! Muutuin taikasauvan iskusta jouluihmiseksi, joka laittaa kotinsa joulukuntoon joulukoristein!

DSC_0070DSC_0079

Kun Proloquen ihanat naiset sitten ehdottivat minulle joulukoristeiden tiimoilta blogiyhteistyötä, olin jo valmiiksi tonttulakki päässä. En ole joulukuusi-ihminen, mutta sen sijaan päätin hankkia joulukarahkan. Pistin asialle rakkaat vanhempani. Puhelinlangat kävivät kuumana, kun he metsästivät keskellä keskisuomalaista pöpelikköä oikeanlaista karahkaa minun ohjeistaessani langan toisessa päässä haarojen määrästä ja muodosta. Ja täydellinen karahka löytyi.

DSC_0105DSC_0158

Koristeet olivat sen sijaan se haastavampi juttu, sillä vaikka Proloquen valikoima on suht pieni ja pieteetillä rakennettu, on jokainen pikkutavara ja koriste niin kaunis, että valinnan vaikeus on väistämättä edessä. Joten nyt tarvitsen teidän apuanne ja siihen liittyy myös tämän postauksen sisältämä arvonta:

Auta minua valitsemaan, kummat koristeet päätyvät joulukarahkaani led-valojen lisäksi. Kerro siis kommenttiboksissa kumpi karahka on kauniimpi: karahka, jossa on laiva ja kultaisia, kiiltäviä kukkia ja lehtiä VAI karahka, jossa on harlekiini, seleniittipuikkoja ja antiikkihopean värisiä kukkia. Käyn sitten ostamassa voittajakarahkan koristeet omakseni.

DSC_0209

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kenties maailman kaunein paperinen joulutähti, joka on koristeltu tupsauksella kultaista glitteriä. Vastausaikaa on 30.11. saakka. Niin, ja osallistuaksesi arvontaan, sinun tulee kuulua myös blogini uutiskirjeen tilaajiin (jollet jo ole, onnistuu se blogin etusivulta).

DSC_0116DSC_0142

Tämän lisäksi Proloquen naiset hemmottelevat teitä alennuskoodilla, joka oikeuttaa -20 % alennukseen kaikista joulukoristeista ja jouluvaloista koodilla katjakokko. Koodi on voimassa sekä verkkokaupassa että Uudenmaankadun myymälässä 6.12.2015 saakka.

DSC_0169DSC_0199

Menkää ihmeessä käymään paikan päällä myymälässä, jos vain suinkin pääsette, sillä joulukoristeet ovat ihania ja verkkokaupassa on vain osa niistä! Olisin halunnut ne kaikki tähän postaukseen, mutta jostain oli pakko karsia. Joulukarahkan lisäksi haaveilen vielä käsinpuhalletuista lasisista joulupalloista, seleniittilyhdystä sekä Astier de Villatten suitsukepidikkeestä ja parfyymin tuoksuisista suitsukkeista.

Onko teillä tapana koristella koti jouluna tai hankkia joulukuusi? Millaisista joulukoristeista itse pidätte?

DSC_0189

Postauksen tuotteet ovat kuvauslainassa

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,