Lifestyle

Joulun kauneimmat koristeet (ja arvonta)

Lifestyle | 20.11.2015 | Katja Kokko

DSC_0175

Yhteistyössä Proloque shop, sisältää tarjouksen ja arvonnan

Edit: arvonta on suoritettu ja arpaonni suosi nimimerkkiä Mona!

En ole jouluihminen, mikäli jouluihmisen määritelmä pitää sisällään seuraavat seikat: kodin laittaminen joulukuntoon joulukoristein, rakkaus perinteisiin jouluruokiin, lahjojen ostaminen ja pakollinen sukulaisten luona vierailu. Mutta olen jouluihminen, jos määritelmä sisältää tunnelmoinnin kynttilän valossa, uppoutumisen tyynykasaan hyvän kirjan tai leffan parissa, huolellisen ruokien suunnittelun (pois lukien perinteiset jouluruoat) ja spontaanin lahjojen ostamisen, kun vastaan tulee jotain, joka muistuttaa ystävää tai perheen jäsentä.

DSC_0037

Tänä vuonna koin kuitenkin täydellisen transformaation joulukoristeasiassa ja siitä kiitos korttelin (ja koko kaupungin) parhaalle, ihanimmalle ja tunnelmallisimmalle sisustusputiikille ProloquellePutiikin omistajanaiset olivat maininneet useaan otteeseen syksyn aikana, että heidän joulukoristeet tulevat olemaan ihania. Asia ei herättänyt minussa kovinkaan ihmeellisiä tunteita, sillä enhän ole mikään jouluihminen, joka koristelisi kotiaan. Kunnes eräänä loppusyksyisenä perjantaina piipahdin putiikissa palauttamassa (tai hakemassa) kuvauslainatavaroita: nämä kuuluisat joulukoristeet olivat rantautuneet Uudenmaankadulle.

DSC_0103

Voin sanoa, että tuona päivänä jo entuudestaan taianomaisen puodin tunnelma oli muuttunut käsinkosketeltavan maagiseksi. Putiikissa ei ollut tietoakaan ahdistavasta tonttupölystä, vaan ilmassa leijaili pikemminkin vanhan ajan joulukeijutomua. Sitä fiilistä, mikä on Samu-Sirkassa ja Helinä-Keijussa. Niin ja ne koristeet, ne eivät muistuttaneet lainkaan tavallisia joulukoristeita, vaan niissäkin oli aivan oma taikansa. Simsalabim! Muutuin taikasauvan iskusta jouluihmiseksi, joka laittaa kotinsa joulukuntoon joulukoristein!

DSC_0070DSC_0079

Kun Proloquen ihanat naiset sitten ehdottivat minulle joulukoristeiden tiimoilta blogiyhteistyötä, olin jo valmiiksi tonttulakki päässä. En ole joulukuusi-ihminen, mutta sen sijaan päätin hankkia joulukarahkan. Pistin asialle rakkaat vanhempani. Puhelinlangat kävivät kuumana, kun he metsästivät keskellä keskisuomalaista pöpelikköä oikeanlaista karahkaa minun ohjeistaessani langan toisessa päässä haarojen määrästä ja muodosta. Ja täydellinen karahka löytyi.

DSC_0105DSC_0158

Koristeet olivat sen sijaan se haastavampi juttu, sillä vaikka Proloquen valikoima on suht pieni ja pieteetillä rakennettu, on jokainen pikkutavara ja koriste niin kaunis, että valinnan vaikeus on väistämättä edessä. Joten nyt tarvitsen teidän apuanne ja siihen liittyy myös tämän postauksen sisältämä arvonta:

Auta minua valitsemaan, kummat koristeet päätyvät joulukarahkaani led-valojen lisäksi. Kerro siis kommenttiboksissa kumpi karahka on kauniimpi: karahka, jossa on laiva ja kultaisia, kiiltäviä kukkia ja lehtiä VAI karahka, jossa on harlekiini, seleniittipuikkoja ja antiikkihopean värisiä kukkia. Käyn sitten ostamassa voittajakarahkan koristeet omakseni.

DSC_0209

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kenties maailman kaunein paperinen joulutähti, joka on koristeltu tupsauksella kultaista glitteriä. Vastausaikaa on 30.11. saakka. Niin, ja osallistuaksesi arvontaan, sinun tulee kuulua myös blogini uutiskirjeen tilaajiin (jollet jo ole, onnistuu se blogin etusivulta).

DSC_0116DSC_0142

Tämän lisäksi Proloquen naiset hemmottelevat teitä alennuskoodilla, joka oikeuttaa -20 % alennukseen kaikista joulukoristeista ja jouluvaloista koodilla katjakokko. Koodi on voimassa sekä verkkokaupassa että Uudenmaankadun myymälässä 6.12.2015 saakka.

DSC_0169DSC_0199

Menkää ihmeessä käymään paikan päällä myymälässä, jos vain suinkin pääsette, sillä joulukoristeet ovat ihania ja verkkokaupassa on vain osa niistä! Olisin halunnut ne kaikki tähän postaukseen, mutta jostain oli pakko karsia. Joulukarahkan lisäksi haaveilen vielä käsinpuhalletuista lasisista joulupalloista, seleniittilyhdystä sekä Astier de Villatten suitsukepidikkeestä ja parfyymin tuoksuisista suitsukkeista.

Onko teillä tapana koristella koti jouluna tai hankkia joulukuusi? Millaisista joulukoristeista itse pidätte?

DSC_0189

Postauksen tuotteet ovat kuvauslainassa

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,

Lifestyle

37 kommenttia artikkeliin “Joulun kauneimmat koristeet (ja arvonta)”

 1. Anastasia

  Suosikkini on karahka, jossa on harlekiini, seleniittipuikkoja ja antiikkihopean värisiä kukkia. Ja tämän valitsin ehdottomasti noiden seleniittipuikkojen takia! En ole joulukoristeiden kannattaja, mutta nuo nyt nuo seleniittipuikot on ehkä pakko hankkia! Ja jos ne hankin, on hankittava sitten joulumäntykin. Kuuselle olen allerginen…

 2. Tiina

  Harlekiinikarahka on ihana!
  Minä luulin että vihaan joulua, koska perinteiset jouluruoat ja joululaulut ovat kärsimystä minulle. Joulu onkin ihana jos sen voi ottaa rauhallisesti, tehdä itselleen mieluisia asioita, koristella karahkan muutamalla kauniilla asialla ja pitää tontut piilossa ja välttää hössötyksen ja velvollisuudet. Suren joulupuita, turhaan kaadettuja, joten sellaista en halua kotiini. Lahjojen ostaminen ajatuksella ja rakkaudella on kuitenkin ihanaa.
  Jouluna muistuu mieleen myös se aika, kun minulla oli hevonen ja kävimme jouluaattona rekiretkellä. Hevoseni piti reestä niin paljon, että laukkasi valtavaa vauhtia reen edessä metsäteillä. Ohjaksissa olleella oli aina pientä sydämentykytystä…

 3. Maarit

  Kuka sen määrittelee mikä tekee joulun tunnelman? Kuusi koristeineen, hyvä ruoka vai ihan vain se, että saa nauttia ystävien ja perheen seurasta? Joulun tulisi olla oman näköinen ja nämä koristeet ovat siitä hyvä esimerkki.
  Joulukuusi ei ole koristanut kotia enää moneen vuoteen vaikka vanhan ajan joulukeijutomua haluan nähdäkin.
  Seleniittipuikot menee ostoslistalle ja lisäisin ne minulle mieluisampaan karahkaan laivan ja kultaisten kukkien ja lehtien lisäksi.

 4. JaanaR

  Ihana postaus. Kiitos, Katja. Minäkään en ole kuvailemallasi tavalla jouluihminen ja nyt joulu tulee elämänmuutoksen takia olemaan hyvinkin erilainen kuin aiemmin. Minun on tehtävä siitä uudenlainen ja omanlaiseni tuli, mitä tuli. Tämä yllättävä postauksesi auttaa varmasti siinä. Jotenkin tuo laivakoriste on niin ihana, että kyyneleet tulivat silmiin… Se lienee hankittava omaan jouluoksaani…
  Annan ääneni harlekiinikarahkan puolesta!
  Ihania jouluvalmisteluja sinulle, Katja, ja kaikille blogin lukijoille!

 5. Jarna

  Nuo antiikkihopean väriset kukat ovat aivan ihanat! Ja seleniittipuikot tuovat ripauksen talven tuntua, joten jälkimmäinen vaihtoehto olisi minun valintani Hieno karahka joka tapauksessa.

 6. Nuppu

  Oi ompa kauniita! Näistä omaan mieleeni on enemmän hopean sävyt ja seleniittipuikot. En ole perinteisen joulukoristekrääsän ystävä, mutta nämä nähtyäni on ehkä pakko käydä Proloquessa hakemassa noita seleniittipuikkoja ja sudenkorentokoriste. Oksa on mielestäni oikein kaunis joulupuuksi 🙂 Hyasintti on varmaan ainut jouluasia minkä yleensä hankin, rakastan sen tuoksua!

 7. saaraa

  Tuo laiva on ehdottomasti enemmän mieleeni. Satumainen. Haluan kotiini himmeitä kauniita valoja ja kynttilötä. Samoin haluan kuusen oksan maljakkoon. Sen tuoksu on niin ihana. Pienenä kannoin patjan kuusen alle, jotta sain nuuhkia ihanaa tuoksua. En pidä puiden kaatamisesta vain parin päivän takia.

 8. Anita

  Joulukuusessamme on aina perinteiset koristeet, ainoastaan väri vaihtelee, punainen, valkoinen tai kulta. Koristeiden lisäksi
  oikeat kynttilät. Nyt kyllä pistää itselläkin harkintaan koristelu, sillä laivakarahkan koristeet ovat niin kauniit. Äänestän
  laivakarahkaa!

 9. Niina

  Minullakin on ollut parina viime jouluna joulukarahaka/oksa. Olen allerginen kuuselle, ja oksaratkaisu on eleettömyydessään myös todella tyylikäs. Suosikkini on karahka jossa on seleniittipuikot ja hopeanväriset kukat. Täytyykin käydä Proloquessa hankkimassa muutama seleniittipuikko itselle, ja nuo lasipallot, niin ihania…

 10. Miia

  Pitkän pohdinnan jälkeen päädyn antamaan ääneni karahkalle, jossa on laiva ja kultaisia, kiiltäviä kukkia ja lehtiä. Kaunis!

 11. Rosalin

  Tuo laiva on niin sympaattinen. Eli minun valintani on karahka, jossa on laiva ja kultaisia, kiiltäviä kukkia ja lehtiä.

 12. Suvi

  Seleniittipuikon kuvaa joutui fiilistellä ihan ajan kanssa teekupin äärellä. Sen herkkyys palautti mieleen jotain jouluun liittyvää <3 Laiva ja kultaiset kukat on huikean kaunis yhdistelmä ja oma suosikkini. Ja Proloquen naiset vähintään yhtä ihania kuin koristeensakin <3

 13. Sirpa

  Bloggarin joulutarina. Ihana. Sniif. Nessu.

  Koristeet ovat jänniä, erilaisia. Tykkään.
  Karahka laivoineen ja kukkineen on kaunis, se olisi minun valintani.

  Olen pakahtumaisillani ajatuksesta, että onnistuisin koristamaan kodin tänä jouluna teemaan ”minimalisti-mystinen”, myysaillen, näillä Proloque Shopin joulukoristeilla ainakin olisin piirun verran lähempänä ajatusta. Jännä & kutkuttava, sitä elämän parhaat hetket pitävät sisällään, loskasateesta huolimatta. Jos oikein suggestoi itsensä äärimilleen viritellen, voi sen aistia myös aikuisena, niin aikuiseksi ihmisen ei pidä kasvaa, etteikö lapsenmielinen taika saisi spirittiä kattoon. Niin, ja jättäisin myös itse lanttulaatikon jollekin sitä himoitsevalle. Mystinen ruoka, mitähän se voisi pitää sisällään, hih?

  Pöytään ei sitä kuuluisaa ”kymmentäsorttia”, vaan muutama edellisinä vuosina hyvin maistunut, plus joka joulu myös korkkaamaton uutuusresepti viiva kaksi pitää testata. Haku on jo kuumimmillaan.
  Sytytellään tuikkuja!
  Sirpa

 14. Jennie

  Tuo laiva! Niin taianomainen ja ihana symboli matkalle uusiin seikkailuihin, se herättää minussa eniten jännittävää odotusta. Voisin hankkia! En kuulu itsekkään jouluihmisiin, minua ahdistaa kaupallinen hömpötys ja turhaakin turhemmat krääsät :O Onneksi olen saanut sovittua ettei tarvitse ostaa lahjoja kovin paljoa, muutamat sisarusten lapset ja mummo ja mies. Kodissa saa vallita kynttilöiden lämpö ja joku valo omassa karahkapuskassani, joka toivottaa kotiin pimeinä iltoina…

 15. Minäkään en ole jouluhössöttäjä, enkä ikinä oikein koristele kotia jouluksi. Viime päivinä on kuitenkin tullut fiilis, että voisihan sitä jotain omannäköistä jouluista hankkia. Jouluruuista kyllä tykkään, mutta muutaman vuoden välein reissaan joulun aikaan ja ei-perinteisten jouluruokien syöminen on itse asiassa aika ihanaa 🙂 Pidin enemmän kultakarahkasta, koska purjelaiva VAU 😀 Ihana idea koristella jotain muuta kuin perinteistä kuusta tai katajaa.

  • Ulpu

   Mä tykkään perinteisistä joulujutuista ja mm. kuusi pitää olla. Ja jouluruokia. Valopallot löytyy jo olkkarista ja keittiön ikkunassa roikkuu ”talolyhty”, jossa on valot. Muuten ei varsinaisia joulukoristeita tule, muuta kuin se kuusi.

   Mun valinta olisi nuo puikot ja hopeanväriset kukat.

 16. Mona

  Toooooodella tiukka valinta, sillä seleniittipuikot ovat iiiiiiiiiiiihastuttavia* …vanhasta hopeasta puhumattakaan ’oh. …mutta… järjestyksessä toisen kuvan ansiosta valitsisin sinuna sen: ajattoman iätön muoto pullean kultaisessa kukassa -ja se laiva sopii mielestäni viimeisiin kirjoituksiisi: elämässä nyt: tuulta purjeissa!

  Itse olen hyvinkin ”jouluihminen”, vaikka monen mielestä teenkin varmaan kaiken aivan väärin!
  Esiin kaivetaan mm. ceyloninkeltainen pellavapöytäliina -eikä mitään muita tekstiilejä todellakaan vaihdeta! 😀
  Mulle tulee joulufiilis antamisesta: nautin ihan tosissani, kun ostan lahjoja lastenkoteihin ja Joulupuu-keräykseen (kavereista ja perheestä tietty puhumattakaan) ja koristelen ne kauniilla papereilla ja nauhoilla = heaven.
  Sen jälkeen leipomista: maaninen tuoksu siirappia ja mausteita keitellessä & tuhoton sotku, kun mukana on pari pientä leipuria 😉 En kyllä henk.koht. pahemmin välitä syödä pipareita tai muita keksejä, mutta details details… Onneks joku ne aina kuitenkin syö & annan nekin lahjaksi, jos ei muuta 😀
  Joulukuusi palasi elämään lasten saamisen myötä. Nyt sen hakee mies yhdessä bebejen kanssa aatonattoona, ja piruvie! se tuntuu jotenkin perinteisen suloiselta 😉 -aiemmin mulla oli jouluinen limoviikunani, tai joskus peikonlehti, kaktus, joku vihreä.
  Karahkatyyppiset ratkaisut täytyy saada joka vuosi jo joulukuun alkupuolella ruokapöydälle -yleensä mukana myös vähän havuja, koska ne vaan tuoksuu niin hyvälle!
  …ja koristeita, todennäköisesti liikaa, oi kyllä. Koska ne on niin kauniita! Pari kunnon kekoa ihania lasipalloja johonkin kulhoon -ja taas ne penskat: kuuseen jemmataan ne vähemmän hajoavat versiot 😉 Koristefanaattisuudestani huolimatta oon kuitenkin aika natsi sen suhteen, miltä niiden pitää näyttää: aitoja materiaaleja, muovia ei edes harkita, bling blingin pitä kestää aikaa -Prologuen valikoimat: megalove!!!
  Meillä tärkein show on myös brittiläisittäin vasta joulupäivänä, joten silloin aamulla ylös ja lahjoja avaamaan (joulupukkia ei todellakaan) & lounaalle saapuu ainakin lasten mummi kylään. Avoimet ovet kyllä kaikille muillekin joten välillä porukkaa on enemmän -viini ja juustot, eivät lopu, sen lupaan :).

  Ja tietysti: ruokakilahdus: syntisen samettinen maa-artisokkakeitto, vaahterasiirapilla terästetty saaristolaisleipä ja just sen verran liikaa kalaa, mätiä, äyriäisiä, raakana tietysti -kunnon wasabiöverisushit sopii myös mainiosti!- ettei perinteistä imellettyä perunalaatikkoa tai savukalkkunaa (vaikke ne onkin nam!) kukaan ikinä jaksakaan -eikä tartte, tulee niitä toisiakin päiviä.

 17. Molemmat ovat upeita, mutta oma suosikki on purjevenekarahka! Aivan fantastinen! Ens viikolla käyn Proloquessa ostoksilla, noita kukkia ja lehtiä on saatava heti. Niitähän voi käyttää ympäri vuoden koristeena 😉 olen jo vuosia keräillyt joulukoristeita ja nämä ovat Proloquen koristeet ovat todella uniikkeja!

 18. Viivi

  Hienoja ovat kummatkin, mutta ääneni menee laivakarahkalle. Mulle mieluisimmat joulukoristeet ovat kukkia. Joulukuusikin minimalistisilla koristeilla on must. Onneksi saan haettua metsäkuusen omilta tiluksilta. Fiinit tuoksuttomat viljelykuuset eivät tule kysymykseenkään.

 19. tuike

  Äänestän harlekiinikarahkaa! Olen ehdottomasti jouluihminen, rakastan perinteitä, mutta pidän oikeuden soveltaa niitä omalla tavallani 🙂

 20. Roosa

  Se missä on laiva!
  Kiitos ihanasta kirjoituksesta, nyt minäkin tiedän tämäm ihanan kaupan! …ja tuo suitsuketeline on ihana, onko sekin ko liikkestä?!

 21. Jenni

  Kauniita kuvia, palasin vielä uudelleen katsomaan näitä.

  En kyllä osaa valita noiden välillä. Pidän kauniista omanlaisista joulukoristeista (kuten vaikka nämä), mutta suhtaudun koristeisiin vähän talvikoristeina. Pimeään vuodenaikaan sopii valot ja koristeet ja niitä voi käyttää ennen joulua ja joulun jälkeenkin. Sillä perusteella valitsisin tuon jääpuikkoversion 🙂

 22. eeeeva

  Pakko sanoa laivakarahka! Vaikkei ehkä ensi vilaisulla näytäkään ylijouluiselta, siinä on ihanaa taianomaista tunnelmaa!

 23. Eeva-Sofia

  Oo onpa nuo kaikki tosi kauniita joulujuttuja! Karahka jossa oli laiva on mielestäni todella ihana ja suosittelen valitsemaan sen!Tosi ihanat sävyt ja rauhallinen tunnelma!

 24. Noora

  Mielestäni karahkoista kauniimpi on karahka, jossa on harlekiini, seleniittipuikkoja ja antiikkihopean värisiä kukkia. 🙂
  Ihanaa joulun odotusta 🙂

 25. Piia

  Lumoavia koristeita! Kultaiset kukat veivät sydämeni, mutta eikö niihinkin voisi yhdistää seleniittipuikkoja… Loppuviikon Helsinki-käynnillä on pakko poiketa Proloquessa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>