Lifestyle

Kuukauden asu #4

Lifestyle | 22.11.2015 | Katja Kokko

P1019861-2

KonMari-projektin myötä vaatekaappini tyhjentyi sen verran perusteellisesti, ettei sinne jäänyt kuin yksi pitkähihainen neule – se, jonka näitte viime kuukauden asussa. 

Ihan yhdellä neuleella ei ihminen taida kuitenkaan selvitä vuodenajasta, joka on pohjoisella pallonpuoliskollamme se pisin. Ja onpa kaapissani muutaman muunkin uuden vaatteen mentävä kolo. (Vinkki vinkkinen, blogikirppikseltä löytyy edelleen mm. Samujin todella upeat smaragdinvihreät villakankaiset housut. Ne selkeästi odottavat sitä oikeaa. Se oikea tyyppi on siellä jossain ruudun toisella puolella, tiedän sen.)

Koska kaikkia hankintalistalla olevia vaatteita ei voi kotiuttaa kerralla, päädyin tekemään tänä syksynä paitsi järkevän ja käytännöllisen, mutta myös ihanan neulehankinnan: neulemekon.

P1019879

Täydellinen yksilö löytyi Kenzolta ja kiitos sen löytymisestä kuuluu Erottajan Beamin ihanalle Leenalle. Syy siihen, miksi päädyn usein tekemään vaatehankintani Beamista (joka ei kuulu kaupungin edullisimpien putiikkien joukkoon) on yksinkertaisesti Leena. Vaikka tähän ikään mennessä luulisi jo tuntevansa oman makunsa, tyylinsä ja vartalonsa, kävelen silti usein onneni ohi. Siis niiden vaatteiden, jotka istuisivat minulle täydellisesti ja täyttäisivät muutenkin kaikin puolin ihanuusvaatteelle asettamani kriteerit. Leena sen sijaan poimii heti Beamin rekeistä juuri ne vaatekappaleet, joita alitajuisesti etsin. Siksi tiedän, että minun on kierrettävä kyseinen putiikki kaukaa, jos pankkitililläni ei ole käytettävissä muhkeaa viipaletta vaateostoksiin.

P1010015

Lähtiessäni neuleostoksille muutama viikko takaperin, minulla oli selkeä mielikuva täydellisestä yksilöstä. Kiersin ensin toiveikkaana hieman edullisemmat merkit, joista jokaisen tarjontaan sain pettyä. Sitten kävin parissa kalliimmassa putiikissa neulesaldona edelleen pyöreä nolla. Kotimatkalla olin jo miltei luovuttanut: tästä kaupungista ei löydy yhden yhtä täydellistä neuletta. Beamin kohdalla päätin käydä avautumassa asiasta Leenalle. Mutinat loppuivat lyhyeen, kun nainen kiikutti syliini peräti kolme kappaletta täydellisiä neuleyksilöitä. Järkisyistä päädyin Kenzon mekkoon. Sitä voisi käyttää tennareiden, korkkareiden, nilkkureiden, Dr. Martensien sekä rouheiden bikerbootsien kanssa. Ja mikä parasta: ei tarvitsisi miettiä alaosaa, koska vaate on 2 in 1. Kätevää!

P1019936

Mekko on ihanan pehmeää alpakka-villasekoitetta ja rakastan sen nudepinkkiä väriä. Hellällä huolenpidolla mekko tulee olemaan lempivaatteeni vielä monta talvea.

Mekon alla on toinen ikuisen rakkauteni kohde: valkoinen silkkipaita. Tämä yksilö on Filippa K:n ja istuu minulle täydellisesti. Napitettavat paidat ovat monesti hieman ongelmallisia itselleni, sillä rintavarustukseni ei ole kaikista pienimmästä päästä ja vaikka paita olisi muuten hyvä, jää nappien kohdalle usein ikävä aukko. Onneksi silkkipaitojen kohdalla väljät mallit laskeutuvat kauniisti ja kevyesti, jolloin ne eivät näytä siltä, kuin olisin sullonut itseni säkkiin.

P1019982

Hitusen yli polven ulottuvat patinoituneet bikerbootsit ovat Jeffrey Campbellin ja ne ovat peruja niiltä samoilta itsenäisyyspäivän kutsuilta, kuin viime kuukauden nahkarotsiRakastan näitä rouheita ja rentoja bootseja, jotka pelastavat minkä tahansa asun tylsyydeltä ja lämmittävät sääriä.

Vaatekaappini kaipaa edelleen hieman täydennystä, mutta projekti saa nyt edetä omalla painollaan. Yksi neule olisi kuitenkin vielä tervetullut tämän vuoden puolella ja tiedän kyllä, missä se minua odottaa…

Mistä tai miltä merkeiltä teette parhaat neulelöytönne? Mitäs pidätte neulemekosta?

P1010021

Kuvat Cindy Riera   

Avainsanat: , ,