Lifestyle

Kuukauden asu #4

Lifestyle | 22.11.2015 | Katja Kokko

P1019861-2

KonMari-projektin myötä vaatekaappini tyhjentyi sen verran perusteellisesti, ettei sinne jäänyt kuin yksi pitkähihainen neule – se, jonka näitte viime kuukauden asussa. 

Ihan yhdellä neuleella ei ihminen taida kuitenkaan selvitä vuodenajasta, joka on pohjoisella pallonpuoliskollamme se pisin. Ja onpa kaapissani muutaman muunkin uuden vaatteen mentävä kolo. (Vinkki vinkkinen, blogikirppikseltä löytyy edelleen mm. Samujin todella upeat smaragdinvihreät villakankaiset housut. Ne selkeästi odottavat sitä oikeaa. Se oikea tyyppi on siellä jossain ruudun toisella puolella, tiedän sen.)

Koska kaikkia hankintalistalla olevia vaatteita ei voi kotiuttaa kerralla, päädyin tekemään tänä syksynä paitsi järkevän ja käytännöllisen, mutta myös ihanan neulehankinnan: neulemekon.

P1019879

Täydellinen yksilö löytyi Kenzolta ja kiitos sen löytymisestä kuuluu Erottajan Beamin ihanalle Leenalle. Syy siihen, miksi päädyn usein tekemään vaatehankintani Beamista (joka ei kuulu kaupungin edullisimpien putiikkien joukkoon) on yksinkertaisesti Leena. Vaikka tähän ikään mennessä luulisi jo tuntevansa oman makunsa, tyylinsä ja vartalonsa, kävelen silti usein onneni ohi. Siis niiden vaatteiden, jotka istuisivat minulle täydellisesti ja täyttäisivät muutenkin kaikin puolin ihanuusvaatteelle asettamani kriteerit. Leena sen sijaan poimii heti Beamin rekeistä juuri ne vaatekappaleet, joita alitajuisesti etsin. Siksi tiedän, että minun on kierrettävä kyseinen putiikki kaukaa, jos pankkitililläni ei ole käytettävissä muhkeaa viipaletta vaateostoksiin.

P1010015

Lähtiessäni neuleostoksille muutama viikko takaperin, minulla oli selkeä mielikuva täydellisestä yksilöstä. Kiersin ensin toiveikkaana hieman edullisemmat merkit, joista jokaisen tarjontaan sain pettyä. Sitten kävin parissa kalliimmassa putiikissa neulesaldona edelleen pyöreä nolla. Kotimatkalla olin jo miltei luovuttanut: tästä kaupungista ei löydy yhden yhtä täydellistä neuletta. Beamin kohdalla päätin käydä avautumassa asiasta Leenalle. Mutinat loppuivat lyhyeen, kun nainen kiikutti syliini peräti kolme kappaletta täydellisiä neuleyksilöitä. Järkisyistä päädyin Kenzon mekkoon. Sitä voisi käyttää tennareiden, korkkareiden, nilkkureiden, Dr. Martensien sekä rouheiden bikerbootsien kanssa. Ja mikä parasta: ei tarvitsisi miettiä alaosaa, koska vaate on 2 in 1. Kätevää!

P1019936

Mekko on ihanan pehmeää alpakka-villasekoitetta ja rakastan sen nudepinkkiä väriä. Hellällä huolenpidolla mekko tulee olemaan lempivaatteeni vielä monta talvea.

Mekon alla on toinen ikuisen rakkauteni kohde: valkoinen silkkipaita. Tämä yksilö on Filippa K:n ja istuu minulle täydellisesti. Napitettavat paidat ovat monesti hieman ongelmallisia itselleni, sillä rintavarustukseni ei ole kaikista pienimmästä päästä ja vaikka paita olisi muuten hyvä, jää nappien kohdalle usein ikävä aukko. Onneksi silkkipaitojen kohdalla väljät mallit laskeutuvat kauniisti ja kevyesti, jolloin ne eivät näytä siltä, kuin olisin sullonut itseni säkkiin.

P1019982

Hitusen yli polven ulottuvat patinoituneet bikerbootsit ovat Jeffrey Campbellin ja ne ovat peruja niiltä samoilta itsenäisyyspäivän kutsuilta, kuin viime kuukauden nahkarotsiRakastan näitä rouheita ja rentoja bootseja, jotka pelastavat minkä tahansa asun tylsyydeltä ja lämmittävät sääriä.

Vaatekaappini kaipaa edelleen hieman täydennystä, mutta projekti saa nyt edetä omalla painollaan. Yksi neule olisi kuitenkin vielä tervetullut tämän vuoden puolella ja tiedän kyllä, missä se minua odottaa…

Mistä tai miltä merkeiltä teette parhaat neulelöytönne? Mitäs pidätte neulemekosta?

P1010021

Kuvat Cindy Riera   

Avainsanat: , ,

Lifestyle

7 kommenttia artikkeliin “Kuukauden asu #4”

 1. Jennie

  Neuleet ja villa on ehdottomasti mun heikkous vaatteissa, kovin monista muista en niin jaksa stressata, esim. takit yms. käytän loppuun asti, jos vaan sattuu se oikea kohdalle. Silti minulla on aivan liikaa vaatteita vielä ja kirppistettävää. Omat lempineuleet ostan odd mollylta, poikkeuksetta neuleet herättävät ihastusta.. Tosi ihanat kuvat ja näytät näissä erityisen kauniilta 🙂

  • Sanna

   Mekko on kaunis, kuten omistajansakin.
   Mun vaatekaapissa on myös yhden neuletuotteen kokoinen aukko. Olen etsinyt useista myymälöistä vaaleaa (mieluiten harmaa tai vaaleanpunainen) kashmir-neuletta, jossa on o-kaulus (venepääntiekin on ok) ja suora, noin pepun puoliväliin ulottuva helma. Ei löydy.
   Saa ilmiantaa, jos tietää jossain olevan kuvauksen kaltaisen paidan myynnissä. Olen etsinyt mm. Arelalta, Urban A:sta, Nomadista, Sofinahilta, Dotsista ja Della Margasta.

  • Multa puolestaan löytyy takkeja joka lähtöön, mutta oikeasti neuleita on nyt kaksi: tämä ja edellisen kuun asussa ollut. Ja sitten ohut kesäneule, jotai ei lasketa joukkoon 🙂

   Arelan neuleet ovat todella ihania, mutta aika out of budget… neljä hunttia neuleesta on kyllä todella paljon. Sofinahissa on ihania neuleita ja Samujilla myös! Oiskohan Samujilla ollut v-aukkoinen….?

 2. Sirpa

  Kaunis neulemekko & chic. Alla olevan valkoisen paitiksen näkyvät kaulukset tekee tyttömäisen lookin – College Girl : )

  Voi hitsien hitsi, tuo 5:s kuva on ubersöpö, kissasi katsoo sinua suoraan silmiin ja sinä häntä. hmmm… Kissan turkin väri sointuu niin perfetto neulemekkoon, hiuksiisi ja valkoisiin ikkunanpieliin. Huomasitkos ? Ihana keväisen vihreä kasvi, jota en tunnista. Rapsutukset nelijalkaiselle ystävällesi!
  Sirpa

  • Hihi, college girl 😀

   Ja kyllä, kuvan värit on mahtavat, meillä on tosiaan Rompun kanssa saman väriset hiukset ja turkki 🙂 Kasvi on Ginkgo Biloba, joka on juuri alkanut pudottaa lehtiään, nyyh!!

 3. Minna

  Upeat kuvat, näytät onnelliselta ja kauniilta! Varsinkin nuo kaksi ekaa mustavalkoista ja tuo missä Rompun kanssa katsotte toisianne. Romppu on ihana!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>