Lifestyle

Kuukauden asu #3

Lifestyle | 15.10.2015 | Katja Kokko

P1019219

Syksyn saapuminen ei haittaa minua lainkaan kahdesta syystä: 1) syksy on itselleni uudelleen syntymisen ja uuden aloittamisen aikaa kevään sijasta ja kaiken lisäksi toiseksi kaunein vuodenaikamme sekä 2) syyspukeutuminen on kaikista inspiroivinta, kun ei tarvitse vielä toppautua tyylittömäksi Michelin-ukoksi, mutta saa pukea päälleen muutakin kuin ilmavia hippihuituloita.

Lokakuun suosikkiasuksi olisi ollut monta vaihtoehtoa siitäkin huolimatta, että vaatekaappini on kokenut perusteellisen inventaarion. Kertonee ehkä siitä, että suurin osa vaatteistani on alkusyksyyn sopivia. Päädyin kuitenkin valitsemaan asun, jossa yhdistyvät kaikki syksyn luottoasiani.

P1019218

Acnen supermagea nahkarotsi on pelastettu rakastavaan kotiin ystävän kirppiskamoista. Tai ollakseni täysin rehellinen ostotapahtuman takana oli ystävien katala juoni viime itsenäisyyspäiväkutsuilla juottaa vieraat kuohujuomalla hiprakkaan, jonka jälkeen teljetä heidät kokonaiseen vaatehuoneeseen yhdessä kirpputorille menevien vaateröykkiöiden kanssa. Silmäni nauliintuivat välittömästi tähän kaunokaiseen, josta maksoin vain ziljoonasosan oikeaan hintaansa nähden.

Merinovilla-puuvillasekoite neule on ranskalaisen Majesticin ja olen ostanut sen viime talvena lempivaatekaupastani Sofinahista. Majestic valmistaa parhaat ja kohtuuhintaiset topit ja t-paidat, mutta putiikki notkuu monista muistakin ihanista merkeistä, joiden vaatteet on valmistettu eettisesti.

P1019320

Neuleen alla on COSin feikkikaulukset, joka on maailman nerokkain keksintö kauluspaitoja inhoavalle, mutta kauluksia rakastavalle henkilölle! Inhoan tunkea kauluspaitoja neuleiden alle, sillä niistä tulee aina semmoinen olo, ettei kykene liikkumaan vapaasti – ja se on minulle pukeutumisessa ensisijaisen tärkeää, kuten mademoiselle Chanelkin aikanaan virkkoi.

Farkut ovat viime kevään hankinta GaudetestaAcnen Skin 5 malli. Ehdottomasti mukavimmat farkut, mitä olen koskaan omistanut, sillä istuvuus on käsittämättömän hyvä mukavuudesta puhumattakaan. Näissä farkuissa hengailen kotonakin, sillä ne eivät purista eikä kiristä mistään. Hintaa näillä on, mutta ne kestävät vuosia. En ole koskaan saanut kulutettua yksiäkään Acnen farkkuja käyttökelvottomiksi. Nyt kiinnostaisi hankkia Skin 5 myös jossain toisessa värissä, mutta juuri tällä hetkellä ei pankkitilin saldo näytä asialle vihreää valoa.

P1019250 (2)

Maiharit ovat klassikot: Dr. Martensin sirompi Pascal-malli. Nämä ovat myös löytö ystävän kirppiskamoista ja yhdet lempikengistäni, sillä niitä voi käyttää kesät talvet farkkujen, shortsien, mekkojen ja hameiden kanssa. Ja kestävät kuin tauti.

Veikkaanpa, että tämän tyylin eri variaatioissa jumitetaan myös seuraava kuukausi.

Mitäs blogin tyyliraati tuumii tämän kuun asusta? Mikä teitä inspiroi syyspukeutumisessa?

P1019367

Kuvat Cindy Riera

Avainsanat: , ,

Lifestyle

6 kommenttia artikkeliin “Kuukauden asu #3”

 1. saaraaa

  Upea Katja! Nyt täytyy kyllä sanoa, että minua inspiroi tuo sinun upea hehku! 🙂 Ihanat kulmat ja meikki. Aivan mahtava tyyli. Hah noita kauluksia 😀 Mulla Martensin maiharin pohja halkesi oudosti vaakasuoraan. Onneksi se ei ole suuri vika ja kengät toimii edelleen. Ehdottomasti eniten käyttämäni kengät! Nahka on unelmapehmeää ja askel kevyt. Talvella pohja vaan jäätyy niin että ne ovat hurjan liukkaat.

 2. Mari Vee

  Ai kun kiva asu! Kuten jo monta kertaa aikaisemminkin olen kertonut, niin syksy on meikäläisen lempivuodenaika jos olisi pakko valita se paras. Pidän kaikista, mutta syksy on mulle se ykkönen ja kaikista kaunein vuodenaika. Syksyssä on kaunista ruskan ja värien lisäksi maan ja lehtien tuoksu omenoiden tuoksusta puhumattakaan. Ja ihana usva aamuisin järven tai meren yllä vetää sanattomaksi. Kun mökillä ollessa saa juoda aamukahvin katsellessa järvellä vellovaa usvaa ei voi kuin todeta miten kaunis luonto syksyisin onkaan. Myös syksyn pimenevät illat ja katuvalot luovat oman tunnelmansa koirien kanssa kävelyyn. Ja sitten ne ihanat myrskyt ja sateet ovat ihania myös (ei välttämättä silloin kun pitäisi selviytyä siistinä johonkin paikkaan). Myös loppusyksynä kun lehdet ovat jo maassa on näky kauniin karu. Syksy on uuden aloittamista ja koin näin jo lapsena kun koulut alkoivat ja pääsi aloittamaan uuden lukuvuoden. Myös kaverit ja harrastukset alkoivat syksyllä. Lehtien tippunen on merkki vanhan loppumisesta ja uuden aloittamisesta. Syksyssä on vahvat värit ja vahva tunnelma. Syksyllä on lupa käpertyä ja hemmotella. Syksyssä on turvallista arkea ja lämpöä. Syksy on lempiaikaa myös pukeutumisen suhteen. Pidän simppeleistä perusväreistä (harmaan eri sävyt, musta) jokaisena vuodenaikana, mutta syksyisin kesän hempeät pastellit ja perusvärit (punainen ja laivastonsininen) väistyvät ja tilalle tulee murrettuja värejä kuten poltettu oranssi, ruskea ja viininpunainen sekä tummansininen. Kerrospukeutuminen ja erilaiset huivit ja hatut ovat syyspukeutumisessa ihana juttu. Myös syksyn kengät ovat sellaisia, että sopivat niin housujen kuin hameidenkin kanssa. Rakastan käyttää syksyisin myös hameita ja mekkoja eri asusteiden kanssa. Keväisin on taas kiva vaihtaa hieman värimaailmaa ja on jotenkin niin ihana rikkaus, että meillä on nämä kaikki ihanat vuodenajat.

  • Syksy on kyllä monilla tavoin suosikkini, vaikkei lopulta pärjää kunnon hikihelteelle 🙂 Mutta ehdottomasti inspiroidun syksystä aivan valtavasti! Toivottavasti ruska kestäisi pitkään ja aurinkoisia päiviä vielä riittäisi!

 3. Sirpa

  Neljäs kuva ”paljasti” asun todellisen luonteen ja kuvauspaikka jopa ”tukee” asuasi, jykevä rautaportti ja sitten tuota harmaata apeutta seinissä, olet otoksen valopilkku.
  Oikein rokahtava mimmi, sopii tyylisi hyvin. Blääh, olen ilonpilaaja. Nyt on meikän inhokki vuodenaika. Jos minut on pakotettu nauttimaan syksystä, nautiskelisin sen palasina, mieluiten ensihetkistä, loppuun asti, Inarijärven rannalla, mökissä, vain sen ääretöntä & äänetöntä kauneutta ihaillen. Kaupungissa syksy on vaan jotenkin niin ”ruma” : )

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>