Beauty

DIY virkistävä öljyputsari

Beauty | 14.10.2015 | Katja Kokko

DSC_0016

Täydellisen öljyputsarin valmistus kotikosmetiikkatehtaassa on helppoa, nopeaa ja edullista. Kun olet kerran hankkinut raaka-aineet, niistä riittää useamman putsarin – tai jonkin muun tuotteen – valmistamiseen.

Oma suosikkini pohjaöljyissä on risiiniöljy, sillä se on koostumukseltaan paksuhkoa ja tahmeaa tarraten erittäin hyvin kiinni epäpuhtauksiin sekä meikkiin. Lisäksi risiiniöljyllä on puhdistava ja tulehduksia rauhoittava vaikutus. Liian suuri määrä risiiniöljyä voi kuitenkin kuivattaa ihoa, joten se täytyy laimentaa kevyempien öljyjen kanssa, joiden avulla puhdistusteho paranee koostumuksen notkistuessa ja ohentuessa. Samalla myös ihoa hoitavat ominaisuudet lisääntyvät.

Tähän öljypuhdistukseen valitsin risiiniöljyn kaveriksi jojobaöljyn, arganöljyn sekä manteliöljyn. Yksikin näistä riittäisi mainiosti, mutta omassa putsarissani halusin triplata ihoa hoitavat vaikutukset. Tuoksusta halusin virkistävän ja siksi valitsin eteerisistä öljyistä limen ja laventelin, jotka puhdistavat ja kirkastavat ihoa sekä supistavat ihohuokosia samalla, kun mieli virkistyy ja rentoutuu.

DSC_0005

Virkistävä öljypuhdistus

30 ml risiiniöljyä

30 ml arganöljyä

20 ml jojobaöljyä

20 ml manteliöljyä

5 tippaa laventelin eteeristä öljyä

3 tippaa limen eteeristä öljyä

Mittaa kaikki ainekset puhtaaseen kulhoon, sekoita huolellisesti ja kaada ohuena nauhana puhtaaseen ja desinfioituun 100 ml lasipulloon. Öljyputsari säilyy vähintään yhtä pitkään, kuin käyttämistäsi öljyistä se, jolla on vähiten käyttöikää jäljellä.

Hiero puhdistusöljyä kuivalle iholle noin kahden minuutin ajan ja poista lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla. Voit myös tehdä kaksoispuhdistuksen: hiero öljyn päälle puhdistusvoidetta tai -maitoa toiset kaksi minuuttia ja huuhdo vedellä tai poista kostealla musliiniliinalla.

Jos iholla on tulehtuneita ja koholla olevia kipeitä näppyjä, en suosittele hieromaan öljypuhdistuksella niiden päällä voimakkaasti, jotta näppylät eivät villiinny.

Vinkki: risiiniöljy kasvattaa myös ripsiä! Levitä sitä iltaisin ripsiisi kierreharjasiveltimen avulla – huomaat ripsien tuuhentuneen parissa kuukaudessa.

Ekovistan kylmäpuristetut kasviöljyt ovat loistavia kotitekoisen kosmetiikan valmistamiseen ja niitä myydään esimerkiksi Biodellyssä, josta saat -10 % alennuksen koodilla katja10 lokakuun loppuun saakka.

Parhaat eteeriset öljyt on Neal’s Yard Remediesillä, mutta koska niitä ei myydä Suomessa, suosittelen tsekkaamaan tavaratalojen ja ekokauppojen valikoiman ja valitsemaan kalleimmat mahdolliset öljyt.

DSC_0020

Vohvelikuvoinen pellavapyyhe Balmuir

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,