Body & Mind

Hiljaisuuden aakkoset

Body & Mind | 8.1.2017 | Katja Kokko

padmasana2

Tänä vuonna aion saada useammin kosketuksen siihen turvallisuuteen ja rauhaan, jonka koin yin joogan kautta Keniassa. Kokemus oli niin voimakas, että se sai haluamaan lisää samaa, ihanalta tuntuvaa tyyneyttä ja turvaa. Siksipä joogaopettajani Magnus Appelbergin vuoden ensimmäisen workshopin aihe kolahti tähän osoitteeseen täydellisesti: astanga ja hiljaisuuden aakkoset.

Astangajooga on joogamuodoista fyysisesti haastavin, mutta meditaatio ja mielen rauhoittuminen on harjoituksessa kaikista tärkeimmässä roolissa. Voimaa ja notkeutta vaativat asanat voivat kuitenkin helposti viedä huomion fyysisen suorittamisen puolelle. Tämä kurssi on siis varmasti hyvin monelle enemmän, kuin paikallaan. Kurssin kuvauksessa lukee näin:

”Rakas harhaileva mieleni!

Olet tehnyt loistavaa työtä auttaessasi minua muistamaan ja suunnittelemaan asioita. Olet jaksanut tsempata väsynyttä kehoani läpi raskaan arjen. Kuitenkin, kun haluaisin pysähtyä ja olla, sinä sen kun jatkat porskuttamista. Miten ihmeessä sinut pysäytetään ja miten voisin nauttia vain olemisesta ja hiljaisuudesta?

Jos sinulla on ylläkuvattu sisäinen porskuttaja, jonka haluaisit levähtävän, niin tämä viikonloppu on juuri sinulle. Astangaharjoituksen jälkeen harjoittelemme istumista meditaatiossa. Opit hiljentymisen aakkoset istuma-asennon hakemisesta alkaen aivan kontemplaatioon saakka.”

Jos kuvaus kolahti, kannattaa ehdottomasti tulla mukaan. Kurssi järjestetään Hyvinvoimalassa, osoitteessa Merimiehenkatu 21 la-su 14.-15.1. klo 9-14.30. Ohjelmaan kuuluu itsenäisesti tehtävä mysore-harjoitus, jonka jälkeen on tarjolla kaupungin herkullisin jooga-aamiainen sekä 2,5 tunnin hiljaisuuden aakkoset workshop. Ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Toivottavasti nähdään kurssilla!

Avainsanat: , , ,