Beauty

Genuine Beauty Awards 2018: hiustenhoito

Beauty | 25.12.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Tämä vuosi huipentuu jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan vuoden luetuimmalla postaussarjalla, eli Genuine Beauty Awardseilla (pakko muuten kertoa, että tähän mennessä olette lukeneet blogia vuoden aikana lähes kolme miljoonaa kertaa – niin huikea määrä etten meinaa tajuta sitä itsekään, joten lämmin kiitos joka ikiselle teistä, olette puhdasta timanttia!). Luvassa on jälleen kattava listaus tiukan seulani ja kriittisen tarkastelun läpi käyneitä vuoden timanttisimpia tuotteita.

Tänä vuonna purkkigaalassani on aiempaa enemmän kategorioita. Ensimmäisenä parrasvaloihin pääsevät hiustenhoitotuotteet ja gaala huipentuu lopulta ihonhoitotuotteisiin sekä yllätyskategorioihin. Pidemmittä puheitta, mennään itse asiaan!

Vuoden 2018 parhaat hiustuotteet ovat:

1. Shampoo: Khadi Rose shampoo

Ayrvedisen Khadin hiustuotteet yllättivät minut tänä vuonna toden teolla, vaikka olen käyttänyt sarjan tuotteita jo usean vuoden ajan. Pääsin sarjan hiustenhoitofilosofiaan sisälle kuitenkin vasta tänä vuonna yhteistyömme myötä ja täytyy sanoa, että olen aivan täysin myyty ja koukussa! Shampoista ruusu on noussut suosikikseni ja alleviivaan, että kannattaa todellakin noudattaa shampoiden käyttöohjeita eli tehdä pesu kaksi kertaa yhden sijaan, lopputuloksella on nimittäin eroa kuin yöllä ja päivällä.

2. Hoitoaine: Khadi Kookos-Shikakai hoitoaine

Todellinen yllättäjä tänä vuonna oli Khadin hoitoaine, josta olin skeptinen pelkästään raaka-ainelistan perusteella, sillä yleensä kvatittomat (kvatit ovat hiuksen pintaa siloittavia, takkuja selvittäviä ja kiiltoa tuovia aineita, joiden salliminen sertifioidussa luonnonkosmetiikassa on erittäin rajoitettua niiden valmistusmenetelmän vuoksi, joka ei lähtökohtaisesti ole ekologinen, mutta kvateista on kehitetty muutamia vihreämpiä versioita) hoitoaineet eivät pysty selvittämään pitkää ja paksua kuontaloani. Ruusu-shampoon kanssa käytettynä lopputulos on kuitenkin aivan u s k o m a t o n, kuin kampaajan tekemän erikoishoidon jäljiltä.

3. Hiuslakka: Josh Rosebrook Hair Spray

Hiusrajastani pukkaa jatkuvasti sojottavaa uuttaa vauvahaituvaa, joten käytän päivittäin hiuslakkaa haituvien silottamiseksi. Luonnonkosmetiikasta löytyy monia hyviä hiuslakkoja, tänä vuonna olen tarttunut useimmiten Josh Rosebrookin hiuslakkaan, jossa on erinomainen pito ja ihana tuoksu.

4. Hiusöljy: Khadi Vitalizing Hair Oil

Hiusöljyt kuuluvat kategoriaan, joita olen aina karsastanut enemmän tai vähemmän eivätkä ne ole oikein koskaan päätyneet hyvistäkään kokemuksista huolimatta täysin säännölliseen käyttöön – kunnes Khadi onnistui muuttamaan tämänkin! Pari pipetillistä hiusöljyä ennen shampoopesua tai Khadin jauhemaista shampoota tekee kutreista ällistyttävän sileät, kiiltävät ja pehmeät!

5. Hiuspohjan hoitoaine: Khadi Balsam Hair Oil

Kärsin ennen kutiavasta hiuspohjasta, mutta kun totutin hiukseni harvempaan pesuväliin (nykyisin pesen hiukset 2-3 kertaa viikossa), kutina helpotti. Siitäkin huolimatta hiuspohja saattaa kutista silloin tällöin. Khadin Balsam hiusöljy on tarkoitettu ongelmalliselle ja ärtyneelle hiuspohjalle ja itselläni se auttaa kutinaan heti.

6. Hiusvärit: Cultivator’s hiusvärit

Cultivator’s on kiistatta maailman johtava kasvivärien valmistaja ja alansa pioneeri. Laajan värivalikoiman, upean värjäystuloksen ja värimassan täydellisen koostumuksen lisäksi yritys on kaikessa toiminnassaan vastuullinen ja sen hiilijalanjälki on nolla.

7. Tuote, jota et tiennyt tarvitsevasi: Khadi Reetha jauheshampoo

Ykkösjuttu kutisevan hiuspohjan kanssa on harventaa pesukertoja ja kiinnittää huomiota shampoon sisältäviin pinta-aktiivisiin eli peseviin aineisiin: mitä vähemmän niitä on ja mitä miedompia ne ovat, sitä vähemmän ärsytystä. Khadin jauheshampoot eivät  sisällä lainkaan pinta-aktiivisia aineita, säilöntäaineita tai mitään hiuspohjalle turhia aineita. Jauhemainen shampoo tuntui minusta täysin absurdilta ajatukselta, kunnes kokeilin sitä. Liioittelematta lainkaan voin sanoa etteivät hiukseni ole koskaan olleet yhtä upeassa kunnossa kuin Khadin hiusöljy-jauheshampoo käsittelyn jälkeen! Suosittelen lämpimästi lukemaan minun ja Mariela Sarkiman tekemän kattavan postauksen tästä ayurvedisestä hiustenhoitorituaalista. Postauksesta löytyy myös Marielan tekemä video rituaalista.

8. Vuoden hiustenhoitosarja: Khadi

Tämän vuoden parhaiden hiustuotteiden osalta lista on tuotemerkeiltään melko yksipuolinen, mutta turha sitä on väkisin tunkea listalle muita merkkejä, sillä Khadi on tämän vuoden timantti, siitä ei ole epäilystäkään!

9. Paras ekokampaamo: Eko Atelier

Tutustuin tänä vuonna Mariin, joka on ekokampaaja. Mari värjäsi hiukseni ensimmäistä kertaa syksyllä. Kuontaloni oli päässyt todella epätasaisen väriseksi silloin tällöin tehtyjen tyvivaalennusten vuoksi ja monista yrityksistä huolimatta väri ei vaan tasoittunut – kunnes Mari taikoi sen kertalaakista täysin tasaiseksi! Mari avasi oman ekokampaamon noin kuukausi sitten Töölöön ja luotan jatkossakin hänen ammattitaitoonsa.

Millaisia hiustenhoitosuosikkeja teillä on ollut tänä vuonna?

Kuvitus: Pauliina Holma

Avainsanat: , , , ,

Beauty

17 kommenttia artikkeliin “Genuine Beauty Awards 2018: hiustenhoito”

 1. Tina

  Tämäpä mielenkiintoista. Minulla on jo kolmas Khadin shampoo pullo menossa ja sehän jo kertoo paljon. Tykkään tosi tosi paljon. Khadin hiusetnhoito balsamia en ole vielä hankkinut, olen käyttänyt Madaran balsamia ja se sopii mun hiuksille hyvin. Se on riittoisa, antaa kiiltoa ja hiuksista tulee ihanan pehmeät. Ja tuo hiustenpesujauhe, wau, suosittelen kokeilemaan. Tuntuu oudolta pestä hiukset jauheella, joka ei tuoksu kovin hyvältä eikä vaahdoudu ja hieman sotkuistahan se on. Mutta hiukset ja mikä tärkeintä, hiuspohja, nauttii. Näillä tuotteilla et ainoastaan pese hiuksia puhtaaksi vaan hoidat hiuspohjan ja hiukset hyvinvoiviksi.

 2. Khadi on <3. Mulla on nyt normaalien hiusten sh, tuoksu on ihana ja muutenkin ihana shampoo. Ruusua ja Hibiscusta oon myös käyttänyt ja tykkään niistäkin. Hoitoaine pitäisi hankkia kans. Saisinkohan tässä joulun pyhinä aikaiseksi tehdä hoidon, multa löytyy Shikakai -jauhe ja Balsam -öljy.
  Menee ohi hiustenhoidon, mutta mä oon tosi tykästynyt Khadin ruusuöljyyn, sitä on ihana hölvätä kasvoille ja vartalolle.

 3. EvaGo

  Oon tykästynyt Famon Takku hoitoainepalaan sekä Solan palashampoisiin, en tiedä pystyisinkö enää vaihtamaan muoviin purkitettuihin shampoisiin/balsameihin. Jotenkin kaikki jatkuva muovin ostelu oksettaa itseäni.

  • Palashampoo on kyllä konsepti, joka ei ole vielä meikäläiselle kolahtanut. Ehkä tämä hiuskuontalo on vaan liian pitkä ja paksu siihen. Muuten kyllä loistava keksintö ja etenkin jos haluaa elää zero waste -periaatteen mukaisesti 🙂

 4. Susami

  Khadi <3 Minulla myös kutiseva hiuspohja. Öljyä käytän kerran viikossa ja on selvästi rauhoittanut tilannetta. Shampoista Amla käytössä säännöllisesti ja pesujauhetta käytän silloin tällöin.
  Löytyykö hiuslakoista jotain hyvää hajusteetonta versiota? En työni puolesta voi käyttää hajusteellisia lakkoja.

 5. Pilvi

  Khadin hiustenhoitosarja kiinnostaa, olen käyttänyt vain öljyjä. Mutta en ole siirtynyt ekokampaamoihin, koska vaalennan hiuksiani. Onko kenelläkään kokemusta Khadin tuotteista vaalennetuilla hiuksilla?

 6. Khadi shampoot ovat ihania samoin hius öljy. Tein jauheella itselleni Mariellan ohjeiden mukaan hiushoidon ja pesun…….hiukseni eivät puhdistuneet vaan olivat aivan lähmäiset. En tiedä mikä oli syynä vai teinkö jotain väärin.

  • tiita

   Oisko ollut kuitenkin liikaa öljyä? Öljyä tarvitaan nimittäin todella vähän – etenkin jos tukka on lyhyt tai ohut. Tein itse tämän virheen joskus hiusöljyn kanssa… 😀 Tai jos jauhetta oli liikaa tai sen koostumus pielessä?
   Omat hiukset eivät ole koskaan olleet kauniimmat kuin jauhehoidon jälkeen, joten suosittelen kokeilemaan uusiksi!

 7. Mari Vee

  Hiustenhoidossa omia suosikkeja Less is more sekä Frantsila. Shampoista ykköseksi menee Less is Moren Neem Scalp Relieve shampoo, joka on mielettömän ihanan tuoksuinen, vaahtoaa hyvin, pesee hellävaroen ja on vain mielettömän hyvä. Vaikka päänahkani on terve, on tämä shampoo omiaan pitämään hiukset ja päänahan hyvässä kunnossa. Hoitoaineista Less is Moren Cajeput hoitoaine on paras (tosin muitakin hyviä, mutta jos pakko valita niin tämä). Siloittaa hiuksia tekemättä niitä raskaiksi ja poistaa sähköisyyttä. Tuoksu on tässäkin tuotteessa ihana. Hiuksiin jätettävistä hoitoaineista Less is Moren Proteinspray on paras. Hoitaa, mutta ei latista ja antaa suojaa hiuksille. Muotoilutuotteista Less is Moren Mascobadogel ja Earl Grey Blow-dry spray (korvannut entisen Chitinsprayn) ovat luottotuotteeni. Molemmat suojaavat ja hoitavat hiuksia sekä antavat kauniin kiillon tuoksusta puhumattakaan. Hiuslakka on tuote, jossa käytän ajoittain ”ei luonnonkosmetiikkaa” jos haluan saada joustavaa pitoa ja helposti poisharjattavan tuotteen. Luonnonkosmetiikan lempparilakkani on Less is More, joka tuoksullaan päihittää entisen lempparini Josh Rosebrookin. Jostain syystä minulle tulee hieman huono olo sitrusmaisista tuoksuista, joita ainakin muutamissa Josh Rosebrookin hiustuotteissa on.
  Jos hiuspohjani jostain syystä ärtyy, niin Less is Moren Herbal Scalp Tonic on hyvä tuote, jos ei pidä öljymäisistä tuotteista. Tuote ei rasvoita hiuksia. Myös Frantsilan ennen pesua käytettävä Nokkos-turve hiuspohjanhoitoöljy on kokeilta, jos kutinaa esiintyy. En siis ole tuota kokeillut, mutta aion kyllä kokeilla, jos on tarve.
  Frantilan Koivu-turveshampoo ja hoitoaine ovat myös hyvät ja ihanan edulliset! Laitoin niistä oman maininnan Cheap&Chic kategoriaan.

  • Yhdyn kyllä Less is More hehkutuksiin. Jos pitäisi nimetä kaksi tällä hetkellä mielestäni parasta hiustenhoitosarjaa, ne olisi juurikin Khadi ja Less is More 🙂

   • Mari Vee

    Hankin juuri Khadin Amla shampoon, Vitalizing hiusöljyn ja Kokos Sikain hoitoaineen. Jauheshampoon aion kokeilla myös jossain vaiheessa. Nuo kolme tekivät hiuksista ihanan tuoksuiset ja tuuheat vaikka shampoo jätti hiukset oudon narskuviksi. Hoitoaine oli hyvä, mutta se ei vedä vertoja Less is Moren Cajeputille, joka tekee hiuksista ihanan silkkiset jättämättä lättänäksi. Mutta siis oli Khadi hyvä myös. Khadille plussaa siitä, että on edullisempi kuin Less is More, mutta tosin Less is More kestää ihanan pitkään käytössä.

 8. Hansu

  Mossan shampoo ja hoitoaine yllätti tämän ekokampaajan ihan sata-nolla. Loistava teho ja varsinkin vaalea pysyy vaaleana, mikä on mielestäni ekohiushoitotuotteiden ” ongelma” , että vaaleat menee nopeasti kelmeäksi. En sen parempaa hoitsua ole tässä hintakategoriassa löytänyt kuin Mossan. Hiukset jäävät ilmavaksi ja äärettömän helppo saada mieleisensä kampaus aikaiseksi esim kihartimella, mikä ei ole niin itsestään selvää kaikkien luonnon kosme hiushoitotuotteiden kohdalla.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>