Beauty

Joulutaikoja iholle: yrttitaivas

Beauty | 21.12.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Jaan teille joulun ajan kunniaksi pari ihanaa hemmotteluvinkkiä Aidosti kaunis esikoisteoksestani. Kohtahan tuo opus saakin jo jatkoa, kun toinen kirjani Kuulaan kaunis ilmestyy helmikuussa.

Aidosti kaunis sisältää runsaasti todella ihania reseptejä helpon DIY-kosmetiikan valmistamiseen sekä kotona tehtäviin hemmotteluhoitohin. En keksi niille parempaa ajankohtaa kuin tämä vuoden pimein ja kylmin kaamosaika.

Kirjan yksi ihanimmista hoidoista on yrttitaivas – rentouttava unelmahoito stressaantuneelle iholle ja mielelle, jonka jälkeen iho on kirkastunut ja levännyt. Samalla koko olemus kevenee ja kiire unohtuu.

Hoito aloitetaan ihon yrttihöyrytyksellä. Tarvitse tätä varten kulhon tai pesuvadin – valitse kaunein omistamasi. Lisäksi tarvitset ohuen huivin tai esimerkiksi hamampyyhkeen – kaunis pyyhe luo hoitoon ylellistä tunnelmaa.

Yrttitaivas

Kiehauta kattilassa pari litraa vettä ja kaada se kulhoon tai vatiin. Lisää joukkoon eteerisiä öljyjä sekä kuivattuja kukkia ja yrttejä:

2 tippaa frankinsensin eteeristä öljyä

2 tippaa geraniumin eteeristä öljyä

2 tippaa laventelin eteeristä öljyä

3 tippaa jasmiinin eteeristä öljyä

1 rkl kuivattuja ruusunnuppuja

1/2 rkl kuivattuja laventelinkukkia

Kumarru vadin ylle, vedä huivi tai hamampyyhe pääsi yli ja hengitä höyryä syvään noin viisi minuuttia. Yrttihöyrytyksellä on aromaterapeuttiset vaikutukset. Se rentouttaa, lievittää stressiä, tasapainottaa hormonitoimintaa ja kohottaa mielialaa. Samalla iho kirkastuu ja huokoset aukeavat.

Levitä höyrytyksen jälkeen ihollesi piparkakkunaamio, jonka reseptin löydät tästä postauksesta. Anna naamion vaikuttaa noin puoli tuntia ja puhdista se sitten lämpimällä vedellä huolellisesti.

Vinkki: naamion vaikutusaikana kannattaa tehdä jalkakylpy. Lisää lämpimään kylpyveteen ruokalusikallinen rentouttavaa epsom-suolaa ja noin 6 tippaa piparmintun eteeristä öljyä. Kuivaa jalat huolellisesti kylvyn jälkeen ja levitä jalkoihin pehmittävä ja kolotuksia poistava jalkavoide.

Jouluun on enää kolme yötä – millaisissa joulutunnelmissa siellä ollaan?

Kuvat Kaapo Kamu

Avainsanat: , ,