Beauty

Joulutaikoja iholle: DIY piparkakkunaamio

Beauty | 19.12.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Jaan teille joulun ajan kunniaksi pari ihanaa hemmotteluvinkkiä Aidosti kaunis esikoisteoksestani. Kohtahan tuo opus saakin jo jatkoa, kun toinen kirjani Kuulaan kaunis ilmestyy helmikuussa.

Aidosti kaunis sisältää runsaasti todella ihania reseptejä helpon DIY-kosmetiikan valmistamiseen sekä kotona tehtäviin hemmotteluhoitohin. En keksi niille parempaa ajankohtaa kuin tämä vuoden pimein ja kylmin kaamosaika.

Kirjan resepteistä erityisesti piparkakkunaamio sopii täydellisesti jouluun ja vaikka joulusaunaan. Naamio on helppo tehdä ja raaka-aineet siihen löytyvät vaikkapa Hyvinvoinnin tavaratalosta tai House of Organicista. Olen hieman soveltanut tätä reseptiä alkuperäisestä kirjassa ilmestyneestä reseptistä:

Piparkakkunaamio

100 ml savea (tähän sopii punainen rhassoul-savi, valkoinen savi tai vihreä savi)

15 ml raakakaakaojauhetta

5 ml acerolamarjajauhetta

5 ml amlajauhetta

2,5 ml ceylon-kanelia

2,5 ml neilikkaa

Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja säilö puhtaaseen lasipurkkiin.

Sekoita naamiosta kulhossa kermainen tahna lisäämällä noin kahteen teelusikalliseen jauhetta saman verran vettä, ruusuvettä tai appelsiininkukkavettä. Lisäksi suosittelen lisäämään joukkoon teelusikallisen hunajaa, manukahunaja on paras mahdollinen, mutta myös tavallinen hunaja käy. Jauheiden ja nesteiden määrää voi joutua hieman muuntelemaan haluamansa koostumuksen saavuttamiseksi.

Levitä naamio kasvoille ja kaulalle naamiosiveltimällä välttäen silmänympärysihoa. Anna naamion vaikuttaa saunan lämmössä noin vartti. Huuhtele huolellisesti lämpimällä vedellä.

Tämä naamio tuoksuu aivan piparkakkutaikinalle ja se kirkastaa sekä silottaa ihoa. Acerola- ja amlamarjajauheet sisältävät runsaasti kirkastavaa C-vitamiinia ja raakakaakao heleyttää sekä pehmittää ihoa. Hunaja on myös todella tehokas ihon kirkastaja, pehmittäjä ja kosteuttaja. Kaneli ja neilikka parantavat puolestaan ihon verenkiertoa.

Mitä tuotteita te olette valmistaneet Aidosti kauniis ohjeilla? Mikä on kirjan suosikkireseptinne?

Kuvat Kaapo Kamu

Avainsanat: ,