Beauty

Kotiparfymööri (sisältää alekoodin)

Beauty | 15.5.2015 | Katja Kokko

DSC_0053

Oletteko jo törmänneet näihin parfyymisarja Florascentin aromaterapeuttisiin suihkeisiin ja tuoksuihin, jotka rantautuivat hiljattain meille Suomeenkin täydentämään sarjan valtavaa valikoimaa?

Näin ensimmäistä kertaa nämä vastustamattoman suloiset suihkeet jo viime syksynä ja pikkuisten pullojen ulkoasu vetosi minuun välittömästi. Nyt pääsin vihdoin testaamaan niitä käytännössä ja olen aivan myyty koko konseptille – ja epäilen, että kohta olette tekin.

DSC_0073

Pikkuiset pullot ovat valmiita aromaterapiasuihkeseoksia, joita voi käyttää itsehoitoon ja suihkia suoraan iholle, huoneilmaan, liinavaatteisiin tai kankaaseen, josta tuoksua hengitetään sisään. Minä valitsin testiin kaksi ajankohtaista seosta itselleni: laventelia ja petitgrainia yhdistävän Never Sleepless –suihkeen, joka auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan paremmin sekä bergamottia ja vetiveriä sisältävän Stress Reducer –suihkeen.

Suihkeita voi käyttää myös erilaisten hierontojen tai kasvo- ja vartalohoitojen tukena luomaan toivottua aromaterapeuttista vaikutusta. Valikoimasta löytyy monipuolisesti erilaisia seoksia ja pullo on niin pikkuinen, että se kulkee kätevästi mukana käsilaukussa. Kotona näitä kauniita pulloja ei voi mitenkään piilottaa kaappiin, vaan ne täytyy laittaa kauniisti esille.

DSC_0059

Isommat vanhan ajan apteekin pulloja muistuttavat suihkeet ovat puolestaan yksittäisen tuoksun sisältäviä aromaterapiasuihkeita. Niitä voi käyttää sellaisenaan parfyymin sijasta ja tuoksun voi valita joko halutun aromaterapeuttisen vaikutuksen mukaan tai omiin tuoksumieltymyksiinsä luottaen. Suihkeita voi käyttää pikkupullojen tapaan iholle, huonetuoksuna, puhtaisiin liinavaatteisiin ja pyykkeihin tai mikä konsepteista mielenkiintoisin: sekoittaa niistä oman parfyymin kerrostaen kaksi tai kolme tuoksua iholle päällekkäin.

DSC_0087

Sekoittelu voi kuulostaa monimutkaiselta, ajattelin nimittäin itse ensin etten innostuisi siitä, mutta käytäntö osoittautuikin toiseksi ja oman tuoksun luominen olikin koko hommassa ihan parasta! Olin valinnut testiini kaksi tuoksua, greipin ja santelipuun, ja greippisuihkauksen jälkeen tupsaus santelipuuta suorastaan huusi nimeäni.

Suihkeiden kanssa voi heittäytyä myös parfymööriksi ja valita yhdistelmään juuri-, sydän- ja latvatuoksut. Florascentin loistava tuoksukartta auttaa yhdistelmän valinnassa ja tekee koko puuhasta vieläkin mielenkiintoisempaa.

florascent

Tuoksut on jaettu juuri-, sydän- ja latvatuoksujen lisäksi kuuteen kategoriaan taulukon mukaisesti: kukkainen, sitruksinen, aromaattinen, puinen, rauhoittava ja raikas.

Juurituoksut

 • Patsuli (puinen)
 • Santelipuu (puinen)
 • Tonkapapu (rauhoittava)
 • Vanilja (rauhoittava)

Sydäntuoksut

 • Yuzu (sitruksinen)
 • Laventeli (aromaattinen)
 • Patsuli (puinen)
 • Tonkapapu (rauhoittava)
 • Vanilja (rauhoittava)
 • Jasmiini (kukkainen)
 • Ruusu (kukkainen)

Latvatuoksut

 • Bergamot (sitruksinen)
 • Yuzu (sitruksinen)
 • Piparminttu (raikas)
 • Eucalyptus (raikas)
 • Greippi (sitruksinen)
 • Bitter orange (sitruksinen)

DSC_0092

Tuoksuista valitaan omien mieltymysten mukaan 2-3 tuoksua. Jos haluat luoda pitkäkestoisen parfyymin, valitse tällöin juuri-, sydän- ja latvatuoksu. Juurituoksu kiinnittää tuoksun, sydäntuoksu tuoksuu yhdistelmässä pitkään luoden parfyymin perusolemuksen ja latvatuoksu kirkastaa kokonaisuutta haihtuen kuitenkin suhteellisen nopeasti.

Oma nenäni valitsi yhdistelmän ihan nappiin; hedelmäisen raikkaan greipin ja lämpimän runsaan santelipuun yhdistelmä on aivan ihana ja terapeuttisilta vaikutuksiltaan mielialaa kohottava sekä rauhoittava. Tämä ratkaisi myös uuden parfyymin hankintani Acorellen body mistien rinnalle.

DSC_0085

Florascentin tuoksut ovat 100 % luonnollisia ja ne sisältävät ainoastaan alkoholia, vettä ja luonnollista parfyymiä. Parfyymi koostuu eteerisistä öljyistä, kasviuutteista ja tinktuuroista, jotka valmistetaan uuttamalla kasveista, mausteista ja kumeista. Alkoholia ei filtteröidä, vaan tislataan kahdesti ja näin se on erittäin puhdasta.

Mitäs tuumitte aromaterapiasuihkeista? Mitkä näistä kiinnostavat teitä eniten ja ryhtyisittekö kotiparfymööreiksi?

DSC_0112

Natural Goods Company tarjoaa lukijoilleni -20 % alennuksen verkkokauppansa koko valikoimasta 31.5.2015 saakka koodilla KATJAx097gbH. 

Valikoimasta löytyy Florascentin lisäksi myös muita suosikkimerkkejäni, mm. Madara, Biosolis, Milo Mill ja Khadi, edulliset Sante ja Logona sekä loistava valikoima Laboratoire du Haut-Ségalan kukkaisvesiä ja kylmäpuristettuja kasviöljyjä.

DSC_0111

Postauksen linkit ovat affiliate-linkkejä

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta

Tuotekuvat Katja Kokko

Keraaminen tarjotin Proloque

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

7 kommenttia artikkeliin “Kotiparfymööri (sisältää alekoodin)”

 1. Mari Vee

  Luet ajatuksiani! Eikä tämä ole ensimmäinen kerta. Muutama päivä sitten seikkailin Ruohonjuuren verkkosivuilla ja ihastelin tätä sarjaa ja luin intohimoisesti tuoksuista, mutta käydessäni lähiruohonjuuressa ei näitä ollut siellä jotta olisin päässyt tuoksuttamaan näitä. Kiinnostaa sekä valmiiksi sekoitetut tuoksut että muutaman tuoksun sekoitus. Tuollainen stressiä liennyttävä tuoksu voisi olla omiaan sekä tietysti joku sekoitus. Olen vain vähän untuvikko sekoittelussa ja pitääkin tutkia mitkä sopii hyvin yhteen. Kesällä mausteiset ja sensuellit tuoksut jäävät minulla tauolle ja kaikki sitruksiset ja hedelmäiset sekä raikkaan kukkaiset tuoksut ovat niitä joita nyt kaipaan. Osaatko sanoa vinkkejä mikä olisi hyvä yhdistelmä jotta saisin raikkaan hedelmäisen tuoksun?

  Nuo putelit ovat muuten ihanan näköisiä ja ne kiinnittivätkin huomioni ensin.

  • Heheh, no hyvä että juttu tuli kuin tilauksesta! Ollut kyllä blogin to do-listalla pitkään, mutta näkisitpä sen listan… Valitsin tuo itsehoitosuihkeet, siis pienissä pulloissa olevat, nuuhkimatta. Otin vain nimen perustella ne, mitä arvelin tarvitsevani 😀 Mutta isommat aroma sprayt nuuhkin kaikki 13 tuoksua erikseen ja otin aina jatkoon yhden, mistä tykkäsin sillä nuuhkutteluhetkellä todella paljon. Kaikki olivat siis ihania, mutta jostain syystä greippi ja santelipuu tuntuivat sillä hetkellä ihanalta ja muistin, että sopivat yhteenkin ja siltä ne kyllä päällekäin suihkittuna tuntuvatkin. Mutta siis suosittelen tsekkaamaan ihan jostain eteeristen öljyjen oppaasta, mitkä sopivat keskenään ja kannattaa valita vaikka juurituoksu ja latvatuoksu sen sijaan, että yhdistäisi vaikka kaksi latvatuoksua. Jos haluat raikkaan hedelmäisen niin valitse bergamot, greippi tai bitterorange ja sille kaveriksi patsuli, santelipuu, tonka tai vanilja 🙂 Tai ruusu! Itse pidän kovasti ruusun ja sitrusten yhdistelmästä 🙂

 2. Mari Vee

  Kiitos vinkeistä. En usko, että ihanien tuoksujen kanssa voi mennä pieleen. Fiilispohjalta ajattelin tuon itsehoitosuihkeen itsekin valita. Jotain ihanan lohdullista tai sitten tsemppaavaa itsehoitotuoksua ajattelin. Nyt sitten fiilistelemään ja tutkiman tuoksuja… Voisiko parempaa perjantai-illan ajanvietettä ollakaan. Varsinkin kun ollaan mökillä ja ulkona laulaa satakieli ja laulujoutsen on pesiytynyt lähelle ja juuri saunaraikkaana sängyssä köllötellen puhtaiden vällyjen ja puhtaiden koirien (koirat tulevat saunaan mielellään) ja miehen vierellä. Vaikka elämä on joskus vähän hankalaa niin mahtuu siihen myös näitä ihania hetkiä.

 3. Jennie

  Oli pakko hyödyntää mahtava alennus, kävin tilaamassa Khadin Rose ja Orange naamiojauheet, Khadin tuotteet on Niin mahtavan kuuloisia! Sopii just tälle hörhelölle 🙂 Jauheet säilyy onneksi hyvin ja ovat muutenkin niin edullisia, että perusteluja ei tarvita. Tuoksuja ei kyllä uskalla kokeilla nuuhkimati. Biodelly ottaa jossain vaiheessa muuten NYR roll on aromaterapiaöljyt valikoimaan, kunhan maahantuoja niitä saa! Jei!

 4. Jenni

  Hei! Minulla on tuo Florascent aroma spray Jasmin. Ajattelin tehdä itse huulirasvaa joululahjoiksi. Osaatko sanoa voiko tuota tuoksua lisätä huulirasvamassaan? Kiitos jos kerkeät vastata!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>