Beauty

Kotiparfymööri (sisältää alekoodin)

Beauty | 15.5.2015 | Katja Kokko

DSC_0053

Oletteko jo törmänneet näihin parfyymisarja Florascentin aromaterapeuttisiin suihkeisiin ja tuoksuihin, jotka rantautuivat hiljattain meille Suomeenkin täydentämään sarjan valtavaa valikoimaa?

Näin ensimmäistä kertaa nämä vastustamattoman suloiset suihkeet jo viime syksynä ja pikkuisten pullojen ulkoasu vetosi minuun välittömästi. Nyt pääsin vihdoin testaamaan niitä käytännössä ja olen aivan myyty koko konseptille – ja epäilen, että kohta olette tekin.

DSC_0073

Pikkuiset pullot ovat valmiita aromaterapiasuihkeseoksia, joita voi käyttää itsehoitoon ja suihkia suoraan iholle, huoneilmaan, liinavaatteisiin tai kankaaseen, josta tuoksua hengitetään sisään. Minä valitsin testiin kaksi ajankohtaista seosta itselleni: laventelia ja petitgrainia yhdistävän Never Sleepless –suihkeen, joka auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan paremmin sekä bergamottia ja vetiveriä sisältävän Stress Reducer –suihkeen.

Suihkeita voi käyttää myös erilaisten hierontojen tai kasvo- ja vartalohoitojen tukena luomaan toivottua aromaterapeuttista vaikutusta. Valikoimasta löytyy monipuolisesti erilaisia seoksia ja pullo on niin pikkuinen, että se kulkee kätevästi mukana käsilaukussa. Kotona näitä kauniita pulloja ei voi mitenkään piilottaa kaappiin, vaan ne täytyy laittaa kauniisti esille.

DSC_0059

Isommat vanhan ajan apteekin pulloja muistuttavat suihkeet ovat puolestaan yksittäisen tuoksun sisältäviä aromaterapiasuihkeita. Niitä voi käyttää sellaisenaan parfyymin sijasta ja tuoksun voi valita joko halutun aromaterapeuttisen vaikutuksen mukaan tai omiin tuoksumieltymyksiinsä luottaen. Suihkeita voi käyttää pikkupullojen tapaan iholle, huonetuoksuna, puhtaisiin liinavaatteisiin ja pyykkeihin tai mikä konsepteista mielenkiintoisin: sekoittaa niistä oman parfyymin kerrostaen kaksi tai kolme tuoksua iholle päällekkäin.

DSC_0087

Sekoittelu voi kuulostaa monimutkaiselta, ajattelin nimittäin itse ensin etten innostuisi siitä, mutta käytäntö osoittautuikin toiseksi ja oman tuoksun luominen olikin koko hommassa ihan parasta! Olin valinnut testiini kaksi tuoksua, greipin ja santelipuun, ja greippisuihkauksen jälkeen tupsaus santelipuuta suorastaan huusi nimeäni.

Suihkeiden kanssa voi heittäytyä myös parfymööriksi ja valita yhdistelmään juuri-, sydän- ja latvatuoksut. Florascentin loistava tuoksukartta auttaa yhdistelmän valinnassa ja tekee koko puuhasta vieläkin mielenkiintoisempaa.

florascent

Tuoksut on jaettu juuri-, sydän- ja latvatuoksujen lisäksi kuuteen kategoriaan taulukon mukaisesti: kukkainen, sitruksinen, aromaattinen, puinen, rauhoittava ja raikas.

Juurituoksut

 • Patsuli (puinen)
 • Santelipuu (puinen)
 • Tonkapapu (rauhoittava)
 • Vanilja (rauhoittava)

Sydäntuoksut

 • Yuzu (sitruksinen)
 • Laventeli (aromaattinen)
 • Patsuli (puinen)
 • Tonkapapu (rauhoittava)
 • Vanilja (rauhoittava)
 • Jasmiini (kukkainen)
 • Ruusu (kukkainen)

Latvatuoksut

 • Bergamot (sitruksinen)
 • Yuzu (sitruksinen)
 • Piparminttu (raikas)
 • Eucalyptus (raikas)
 • Greippi (sitruksinen)
 • Bitter orange (sitruksinen)

DSC_0092

Tuoksuista valitaan omien mieltymysten mukaan 2-3 tuoksua. Jos haluat luoda pitkäkestoisen parfyymin, valitse tällöin juuri-, sydän- ja latvatuoksu. Juurituoksu kiinnittää tuoksun, sydäntuoksu tuoksuu yhdistelmässä pitkään luoden parfyymin perusolemuksen ja latvatuoksu kirkastaa kokonaisuutta haihtuen kuitenkin suhteellisen nopeasti.

Oma nenäni valitsi yhdistelmän ihan nappiin; hedelmäisen raikkaan greipin ja lämpimän runsaan santelipuun yhdistelmä on aivan ihana ja terapeuttisilta vaikutuksiltaan mielialaa kohottava sekä rauhoittava. Tämä ratkaisi myös uuden parfyymin hankintani Acorellen body mistien rinnalle.

DSC_0085

Florascentin tuoksut ovat 100 % luonnollisia ja ne sisältävät ainoastaan alkoholia, vettä ja luonnollista parfyymiä. Parfyymi koostuu eteerisistä öljyistä, kasviuutteista ja tinktuuroista, jotka valmistetaan uuttamalla kasveista, mausteista ja kumeista. Alkoholia ei filtteröidä, vaan tislataan kahdesti ja näin se on erittäin puhdasta.

Mitäs tuumitte aromaterapiasuihkeista? Mitkä näistä kiinnostavat teitä eniten ja ryhtyisittekö kotiparfymööreiksi?

DSC_0112

Natural Goods Company tarjoaa lukijoilleni -20 % alennuksen verkkokauppansa koko valikoimasta 31.5.2015 saakka koodilla KATJAx097gbH. 

Valikoimasta löytyy Florascentin lisäksi myös muita suosikkimerkkejäni, mm. Madara, Biosolis, Milo Mill ja Khadi, edulliset Sante ja Logona sekä loistava valikoima Laboratoire du Haut-Ségalan kukkaisvesiä ja kylmäpuristettuja kasviöljyjä.

DSC_0111

Postauksen linkit ovat affiliate-linkkejä

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta

Tuotekuvat Katja Kokko

Keraaminen tarjotin Proloque

Avainsanat: , , , , ,