Beauty

Ere Perez – resepti vuoden kuulaimpaan meikkiin

Beauty | 28.11.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle.fi

Muistatte varmasti kuinka palavasti rakastuin keväällä australialaissarja Ere Perezin Oat Milk Foundation meikkivoiteeseen ja myös Purkkinurkan Inke liittyi kyseisen tuotteen hypetykseen sarjan ihonhoitotuotteiden lisäksi. Osasin odottaa, että hehkutukseemme reagoidaan ja pian sarja olisi saatavilla myös Suomesta. Ere Perez löytyykin nyt Naturellen valikoimasta, jonka myötä pääsin sukeltamaan vieläkin syvemmälle sarjan tuotteisiin. En pidättele innostustani sen enempää, sillä tässä saattaa hyvinkin olla tämän vuoden paras meikkisarja!

Alkujaan meksikolaissyntyinen Ere Perez on perustanut nimeään kantavan sarjan vuonna 2004. Brändi on ollut vaikuttamassa merkittävästi Australian luonnonkosmetiikkamarkkinoiden kasvuun. Sarjan myydyin tuote on vielä 14 vuoden jälkeenkin ikoninen Natural Almond Mascara ja kaikki meikit ovat paljon muutakin kuin vain ulkoisesti kaunistavia tuotteita – ne hoitavat, ravitsevat ja suojaavat ihoa.

Ere Perezin tuotteilla ei ole luonnonkosmetiikan sertifikaattia ja värikosmetiikasta löytyy synteettisiä väripigmenttejä monien muiden luonnollisten meikkisarjojen tapaan. Luonnolliset väripigmentit ovat yksi suurimmista haasteista luonnonkosmetiikan meikkien tuotekehityksessä, jonka vuoksi moni sarja on päätynyt niiden kohdalla kompromissiin ja kelpuuttanut tuotteisiin pienen määrän synteettisiä väripigmenttejä kirkkaiden ja herkullisten sävyjen luomiseksi. Itsekin olen valmis joustamaan pigmenttien kohdalla hieman, sillä määrät jäävät omassa käytössäni niin pieneksi, etten koe niitä erityisenä riskinä.

Ere Perezin meikit ovat kuin luotu tämän hetken kuumimman trendin eli K-beautysta tutun lasi-ihon ja hunajaihon luomiseen. Sarjan slogan kuuluu for a good skin day ja tuotteet todellakin lunastavat lupauksensa: ne tekevät ihosta kuulaan, mehukkaan, kostean ja tasaisen sekä aivan ihanan luonnollisen näköisen. Saan lähes päivittäin kommentteja oman ihoni hehkusta ja vaikka kuulaus onkin monien asioiden summa, voin sanoa, että ainakin osa tuosta hehkusta on Ere Perezin meikkien ansiota.

Vaikka lasi-iho ja hunajaiho näyttävät luonnolliselta ja meikittömältä, se ei suinkaan tarkoita, että se olisi sitä. Loin teille reseptin Ere Perezin tuotteilla luottomeikkiini, jonka näyttävyys syntyy ihon kuulaudesta ja mehukkaan värisistä huulista silmämeikin ollessa todella luonnollinen.

1. Meikkivoide

Ere Perezin Oat Milk Foundation on luottomeikkini nro 1. Ylisanoja ei voi tämän kohdalla säästellä: voide on koostumukseltaan samettisen kermaista ja täyteläistä. Se levittyy iholle täydellisen tasaisesti ja voidetta voi työstää sekä kerrostaa niin paljon kuin on tarpeen, sillä se ei kuivahda tai jämähdä iholle eikä näin ollen myöskään rullaa iholla. Voide jää iholle mehukkaan ja kostean näköiseksi eli se on kuin tehty hunajaihon luomiseksi. Meikkivoide peittää hyvin, mutta näyttää silti iholla luonnolliselta.

Mehukkaan pintansa ja pehmeän, täyteläisen sekä ravitsevan koostumuksen ansiosta Oat Milk Foundation on täydellinen normaalille, kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle voide on puolestaan liian hoitava ja täyteläinen, joten suosittelen rasvaiselle iholle sarjan Quinoa Water Foundationia, joka on puolestaan öljytön vesipohjainen meikkivoide.

Minä käytän Oat Milk Foundationista sävyä Chai, joka on täydellisen kellertävä. Levitän tämän meikkivoiteen aina sormin.

2. Kuultovoide

Kuulaan meikkilookin luomiseen tarvitsee kuultovoidetta. Ere Perezin Vanilla Highlighter on täydellinen purnukkakooltaan, koostumukseltaan ja kuultoasteeltaan. Käytän tällä hetkellä tummempaa Sun Halo sävyä, jossa on aavistus aurinkopuuterimaista lämpöä, mutta vaaleampi Falling Star on myös todella kaunis sävy. Olen talviaikaan varovainen aurinkopuutereiden kanssa, koska vaalealla iholla ne näyttävät helposti likaiselta, mutta Sun Halo on tismalleen sopivan sävyinen tuomaan kalpealle talvi-iholle lämpöä näyttämättä likaiselta.

Sipaisen kuultovoidetta nenänvarteen, amorinkaareen, poskiluun yläpuolelle, kulmakarvojen tyven yläpuolelle ja aavistuksen myös otsaan. Vanilla Highlighter toimii myös loistavasti meikkivoiteen alla koko kasvoille kevyesti sipaistuna.

Vanilla Highlighterista vastustamattoman tekee myös sen ihana vaniljan tuoksu!

3. Poskipuna

Ere Perezin Carrot Color Pots voidemaisen poski- ja huulipunan koostumus on täyteläinen, voidemainen ja runsaspigmenttinen. Koostumus on sekoitus oliiviöljyä, candelillavahaa, avokadoöljyä ja porkkanaöljyä, mikä tekee siitä ihanteellisen myös huulille – usein poskille ja huulille tarkoitetut monitoimituotteet ovat liian kuivia ja tahmeita huulille. Voisin kerätä itselleni vaikka koko herkullisen Carrot Pots  -värisuoran, mutta päädyin valitsemaan tämänkertaiseen meikkireseptiin vaaleanpunaisen Harmonyn, jota käytän päivinä, kun kaipaan todella luonnollista, nudea ja huomiota herättämätöntä meikkiä. Paloautonpunainen Hello on puolestaan Harmonyn täydellinen vastakohta.

4. Silmänrajauskynä

Silmänrajauskynät ovat tehneet vahvan paluun meikkipussiini tänä syksynä, mutta en ole kertaakaan tarttunut mustaan kynään, vaan kokeillut rohkeasti eri värejä. Siinä missä ennen pidin utuisesta ja häivytetystä kynärajauksesta, tämän hetkinen rajaustyylini on erittäin ohut ja huomaamaton. Rajaan yläripsien tyven kapealla viivalla ainoastaan silmän puoleen väliin asti. Ohut rajaus tuuheuttaa mukavasti ripsiä, pitää meikin huomaamattomana ja luonnollisena, mutta värien vaihtelu tekee rajauksesta kiinnostavamman. Valitsin Ere Perezin Jojoba Eye Pencil silmänrajauskynistä khakinvihreän sävyn Forest. Kynä on koostumukseltaan juuri sellainen kuin täydellisen silmänrajauskynän kuuluukin: tarpeeksi pehmeä ja pysyvyys on loistava.

5. Ripsiväri

Kuvat kertovat ehkä enemmän kuin tuhat sanaa Ere Perezin myydyimmästä tuotteesta eli Natural Almond Mascarasta. Jälki on kertakaikkiaan täydellistä, ripsari ei suttaa, varise, suorista taivutuksia eikä leviä päivän aikana. Pysyvyys taitaakin olla paras, mihin olen luonnollisissa ripsiväreissä törmännyt. Näissä kuvissa ripsiväriä on vain yksi kerros ja lopputulos on kerrassaan täydellinen!

Huomautettakoon, että Ere Perezin vedenkestävä Avocado Waterproof Mascara sisältää silikonia.

6. Kulmakynä

Ere Perezillä on vain yksi kulmakynäsävy, jonka nimi on Perfect. Se kertookin tuotteesta kaiken olennaisen. Käytän todella hillitysti väriä kulmissa ja oikeastaan sitä ei edes huomaa, sillä paikkaan kynällä vain pienet kolot. Kulmakarvani ovat siis luonnostaan yhtä tummat kuin kuvissa.

Suosittelen pitämään kulmakarvojen muodon kauniina, hajakarvat kurissa ja huolittelemaan kulmat nopeasti päivittäin, sillä kulmat ovat todella tärkeä osa kasvojen yleisilmettä. Kun kulmakarvat ovat siistit, ei muuta meikkiä juuri tarvita.

7. Huulipuna

Ere Perezin Olive Oil huulipunien värit ovat kuin karkkia. Valitsin tähän meikkiin muutaman erilaisen sävyn, sillä huulipunan väriä vaihtamalla saa muutettua naurettavan helposti ja nopeasti koko meikin fiiliksen. Valitsin punista pastellisen persikkaisen Picinicin (yllä olevista kuvista toinen, ensimmäisessä kuvassa huulilla on Carrot Pot sävy Harmony), mehukkaan pinkin Surprisen (kolmas kuva) ja pariisinpunaisen Big Bandin (neljäs kuva) – miltäpä sarjalta ei kiinnostaisi kokeilla versiota klassikkopunasta? Olive Oil Lipstick on koostumukseltaan kevyt, iholla mukavasti liukuva ja väripigmenttiä löytyy runsaasti. Huulipuna sopii myös kuiville ja rohtuneille huulille, sillä koostumus ei ole kuiva, vaan punat ovat kosteuttavia ja hoitavia.

Ere Perez nostaa luonnollisten meikkin rimaa jälleen ylemmäs, sillä koostumukset, värit ja tuotteiden hoitavuus on aivan omaa luokkaansa puhumattakaan lopputuloksesta. Synteettisille meikeille ei vain ole  enää mitään tarvetta!

Joko olette ihastuneet Ere Pereziin? Mitkä ovat lempituotteitanne?

Kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Beauty

19 kommenttia artikkeliin “Ere Perez – resepti vuoden kuulaimpaan meikkiin”

 1. Mari Vee

  Minulle tämä Ere Perez ei kolahtanut. Kumpikaan meikkivoide ei ollut läheskään yhtä hyvin omaan ihooni sulautuva kuin omat luottomeikkivoiteeni Nui, Kjaer ja 100%puren 2nd skin, joilla itse saan iholleni ohuen ja kuultavan meikin. Oat milk levittyi kyllä hyvin, mutta ”suli” iholtani päivän mittaan vaikka ihoni ei ole mitenkään erityisen rasvoittuva. Myöskään Quinoa meikkivoide ei säväyttänyt.

  • Onpa harmi, mä rakastan tätä sarjaa! Mutta siis, toi meikkivoide ei sovi kaikille ihoille. Ensi kuussa on tulossa postaus meikeistä, jotka sopii iholle, jolla meikki ei tahdo pysyä 🙂

   • Mari Vee

    Ei onneksi harmita Ere Perezin ns keskinkertaisuus (ei siis huono muttei hyväkään), koska käytössä tosiaan muita huippumerkkejä, jotka toimivat (aikaisemmin mainittujen lisäksi myös (M)anasi, Absolution meikkivoide ja Aliman mineraalimeikkipohja toimivat ihollani hyvin). Eli nykyisin niin hyvin valinnanvaraa onneksi. Ihoni ei ole tosiaan rasvoittuva ja noisen käyttämieni merkkien meikkipohjat kestävät ihollani hyvin eikä pysyvyydessä ongelmaa, mutta Ere vain käyttäytyi noin.
    Lisäksi pidän aavistuksen hillitymmästä kuulaudesta iholla eli omaan makuuni iho saa olla hieman mattapintaisempi olematta kuitenkaan mattapintainen eli kuulas ja samettinen ja tietysti ohut eli mahdollisimman luonnollisen näköinen iho on oma suosikkini kun sinulla oli mehevä ja kostea. Makuasioita tietysti.

 2. Viiru

  Mä just hiljattain ostin Oat Mill Foundationin ja voi hitsi miten ihana se onkaan! Täydellisen peittävä jo levitysvaiheessa ja silti iho jää kuulaaksi ja luonnollisen näköiseksi. Olen käyttänyt vuoden Nuita, mutta vaihdan Ere Pereziin. Ripsivärikin on ihan huippu, millään muulla ripsarilla en oo saanut niin kauniita ripsiä. Ostin myös vihreän seerumin, mutta siitä en osaa vielä antaa syvempää analyysiä. Olen häkeltynyt, miten hyvä hinta-laatusuhde tällä sarjalla on!

 3. Laura

  Juuri tilasin Ere Perezin Tulum-bronzerin ja se taisi olla ihan luonnollisista väripigmenteistä tehty. Hieman itseäni epäilyttää kaikki synteettiset pigmentit ja se että niitä saa sertifioidussa luonnonkosmetiikassa käyttää. Mulle tuli joskus pari vuotta sitten aika järkytyksenä tieto että mm. jotkut Absolutionin huulipunat sisältää tartratsiinia, atsoväriainetta joka on kokonaan kielletty Norjassa. Kuitenkin esim. Axiologyn huulipunat on kaikki tosi upean värisiä eikä niissä ole käytetty atsoväriaineita. Koitan aina löytää mahdollisimman luonnollisen vaihtoehdon!

  • Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei saa käyttää synteettisiä väripigmenttejä. Ere Prezin meikit sekä Absolutionin huulipunat eivät ole sertifioituja. Jos väriaineet epäilyttää, kannattaa tarkistaa, että pakkauksesta löytyy sertifikaatti. Eli vaikka Absolutionin ihonhoitotuotteet on sertifioituja, ei sertifikaattia ole haettu esim. huulipunille.

   • Laura

    Ok, selvä! Joliesta sain kerran tiedon että ecocert sallii atsoväriaineet pieninä pitoisuuksina, tämä ei siis pidä paikkaansa. Hyvä näin!

   • Erikoista, ei tosiaankaan pitäisi olla näin. Kävin vielä läpi Cosmoksen standardin, johon Ecocertkin kuuluu, eikä sieltä löydy mitään poikkeussääntöä tähän. Ja olisi se todella erikoistakin, koska värien suhteen sertifikaatit ovat aineet olleet tiukkoja. Mutta tosiaan, kaikkia tuotteita ei ole pakko sertifioida ja moni sarja tekee pigmenteissä näitä poikkeuksia pienillä määrillä juuri sen vuoksi, että saadaan intensiivisempiä värejä. Nämä tuotteet eivät toki saa silloin sertifikaattia.

 4. Sara Mikkolainen

  Sä oot varmaan kertonut tämän jo aiemmin, mutta miten meikkivoiteen oikea sävy valitaan, jos tilaa Naturellen verkkokaupasta..?

 5. Mirja

  Ihan uusi tuttavuus, mutta mielenkiintoinen sellainen. Erityisesti meikkivoide ja poskipuna kiinnostaa. Tällä hetkellä Iroisien bb, se toimii minulla hyvin mutta voihan sitä uusia kokeilla välillä. Vastaako Iroisie ja tämä meikkivoide toisiaan? Entäpä Kjaer Weisin poskipuna ja tämän poskipuna? Ripsarissa mietin tuota mantelia, mantelille kun allerginen olen..onko kokemuksia aiheuttaako allergiaa?

  • Iroisien BB-voide ja tämä meikkivoide ovat täysin erilaiset! Myös poskipunat ovat erilaisia KW:n kanssa. Eren poskipunissa on enemmän pigmenttiä ja koostumus on täyteläisempi. En osaa sanoa allergiasta, toden näköisesti ei aiheuta ongelmaa, koska pitoisuus on niin pieni. En saa incistä selvää missä muodossa manteli tuossa on, mutta esim. kylmäpuristettu manteliöljy ei aiheuta allergiaa.

 6. Laura

  Ostin suosittelusi perusteella aikanaan Tata Harperin Volumizing Lip and Cheek Tintin. Tuote on kyllä ihana, mutta miten ihmeessä nämä voidemaiset saa pysymään? Nämähän sisältävät luonnollisesti paljonlaisesti öljyjä/voiteita/vahoja ja siksi minun normaali/hieman pintakuivalla ihollani poskipuna ”sulaa”. Aamulla laitettu meikki on jo viimeistään iltapäivään mennessä vailla poskipunaa. Mikä lisää voidemaisen poskipunan kestoa, jos ei halua korjailla tai lisäillä meikkiä päivän mittaan?

 7. Maria

  Hei Katja, minulla olisi aiheeseen liittymätön kysymys. Olen 25-vuotias opiskelija ja ajattelin hankkia pintakuivalle, epäpuhtaalle kuivarasvaiselle iholleni uuden kasvoveden sekä seerumin ja/tai öljyn. Entuudestaan löytyy Laveran puhdistusmaito ja Mossan misellivesi puhdistukseen sekä hiljattain hankittu NYR:in Rehydrating Rose Daily Moisture -kasvovoide. Aiemmin olen käyttänyt Mossan Anti-Blemish Clarifying -kasvovettä sekä Logonan ja Madaran kasvovoiteita, mutta nyt etsin vielä toimivampia ratkaisuja ja olen yrittänyt lueskella blogiasi vinkkien toivossa. Mietin Whamisan Refresher Tonerin ja NYR:in Palmarosa-kasvoveden välillä. Seerumiksi pohdin Evolven Rainforest rescueta tai miten olisi Whamisan Sebum treatment? Entä voisiko Dabban Uudistava koivu & maitohorsma -kasvoöljy toimia? Olisin todella kiitollinen kommentistasi pohdintoihini. 🙂

 8. Jennie

  Minullakin sellainen kokemus Ere Perezistä, että ei säväyttänyt. Sain onneksi testit käyttöön Naturellesta ja ei valitettavasti kyllä pysynyt iholla eikä näyttänyt minun iholla kivalta. Jotenkin olen ollut huomaavinani että erityisesti luonnonkosmetiikan meikkipohjissa ihotyypillä on todellakin väliä, miten pysyy, asettuu ja millainen peittävyys tarvitaan, moni asia merkitsee. Itse toivoisin erityisesti pysyvyyttä meikissä, sillä olen huono lisäilemään sitä päivän mittaan. Onneksi voi ja kannattaa testata pienellä määrällä ennen kuin ostaa isomman purkin!

 9. Päivi

  Oi että, minä rakastan tuota kuulaan kosteaa ja luonnollisen hehkuvaa ihoa! Se on vaan niin täydellisen kaunis! Olen myös tilannut (kiitos vinkistäsi) muutamia Ere Perezin tuotteita. Vanilla highlighter sävyssä Sun halo on aivan huipputuote, aivan yhtä loistava kuin (M)anasi7 bronzelighter. Tilaukseen lähtee Perezin Oat milk foundation, ja myös nuo Carrot Colour Pots poskipunat kiinnostavat kovasti. Vinkkaisitko vielä, mitä luonnonkosmetiikan kosteuttavia huulipunia suosittelisit? Tykkään erityisesti nudepunista, mutta jotkut ovat mielestäni liian kuivia. Myös hyvä tuuheuttava ripsiväri on vielä hakusessa, olisiko vinkkejä?
  Kiitos blogistasi ja ihanista kuvista ja vinkeistä! Meikkaaminen on lähtenyt minulla aivan uusiin ulottuvuuksiin ja mitä kaikkea ihanaa olisikaan jäänyt kokematta ja tietämättä ilman sinua!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>