Cheap & Chic

Dabadabaduu!

Cheap & Chic | 16.9.2015 | Katja Kokko

DSC_8230

Postaus sisältää tarjouksen & alekoodin

Dabba kukkaisvedet pyyhälsivät tänne Latviasta keväällä ja löysivät välittömästi tiensä suomalaisten luonnonkosmetiikkafanien sydämiin. Hienoa – mahtava osoitus siitä, ettei pelkkä purnukoiden loistava sisältö riitä tekemään läpimurtoa, vaan tarvitaan myös silmää brändäyksen ja visuaalisuuden suhteen. Dabbassa nämä seikat ovat tasapainossa sen lisäksi, että tuotteet ovat edullisia – tosin ei pelkkä kukkaisvesi paljon enempää voisi maksaakaan.

Dabbassa ilahduttavat kukkais- ja kasvivesien monipuolinen valikoima: siinä missä on totuttu näkemään appelsiininkukka-, ruusu- ja laventelivesiä, löytyy Dabban valikoimasta semmoisia erikoisuuksia kuin siankärsämö-, mesiangervo- ja kanervankukkavesi.

Ihanan ja inspiroivan valikoiman lisäksi Dabban suihkutettavat pullot ovat kätevät ja itse en enää muunlaisia kasvovesiä käytäkään. Erityismaininta on myös annettava vesien säilyvyyttä parantavasta aineesta, joka on valmistettu yhdistämällä retiisinjuureen korealaisesta kaalisalaatti kimchistä tuttua leuconostoc-bakteeria ja antamalla seoksen fermentoitua. Tämä säilyvyyttä parantava aine on lempeä iholle, tehokas ja ekologinen.

Kukkaisvesiä (tai kasvivesiä) valmistetaan tislaamalla kasveja ja kukkia. Tämän vuoksi ruusu-, appelsiininkukka- ja laventelivesi ovatkin niin kovin yleisiä, sillä ne syntyvät eteerisen öljyn valmistuksen yhteydessä tislauksen sivutuotteena. Kukkaisvedet sisältävät samat kasvin kemialliset komponentit ja ominaisuudet, kuin kokonaiset eteeriset öljyt, mutta huomattavasti laimeampana – siksi niitä voikin käyttää iholle sellaisenaan ja ne ovat hurjan hoitavia sekä aromaterapeuttisia.

DSC_8183

Kukkaisvedet sopivat käytettäväksi kasvoveden tapaan ja niitä voi suihkia iholle kesken päivän virkistykseksi sekä kosteuttamaan ihoa erityisesti kuivassa toimistoilmassa tai talvella.

Itseltäni löytyy Dabban kukkaisvesistä siankärsämö, piparminttu, kamomilla, mesiangervo sekä kanerva. Lisäksi valikoimaan kuuluvat vielä omena-, vadelmanlehti- ja koivunlehtivedet. Eikö kuulostakin ihanalta?

Siankärsämö on kuulemma suosituin Dabban vesistä. Se sopii seka- ja rasvaiselle iholle. Siankärsämövesi puhdistaa ja rauhoittaa ihoa, parantaa mikroverenkiertoa, lievittää tulehdusta ja punoitusta ja sopiikin loistavasti myös aknen hoitoon, miksei myös rosacealle. Tujakka tuoksu jakaa taatusti mielipiteitä!

Piparminttuvesi sopii väsyneelle ja stressaantunelle iholle sekä ikääntyvälle iholle. Se rauhoittaa punoitusta ja ärsytyksiä sekä kirkastaa ihoa. Lisäksi piparminttu vilkastuttaa mikroverenkiertoa ja auttaa ihoa uudistumaan nopeammin.

Mesiangervovesi sopii normaalille sekä stressaantuneelle iholle. Se tasoittaa ihon väriä rauhoittaen ärsytyksiä ja punoitusta sekä auttaa ihoa uusiutumaan nopeammin. Mesiangervo on tehokas ihon kosteuttaja ja sopii erinomaisesti loppukesästä ja alkusyksystä hoitamaan auringossa vaurioitunutta ja kimmoisuuden vähenemistä ihossa.

Kanervankukkavesi on normaalin ihon ystävä. Se puhdistaa ja tasapainottaa ihoa, sekä korjaa vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita ja autaa suojaamaan niiltä. Lisäksi kanervankukkavesi supistaa ihohuokosia ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa.

Kamomillankukkavettä suosittelen herkälle, couperosa- ja rosaceaiholle sekä herkälle aknelle ja auringon polttamalle iholle. Se rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Kamomillankukkavettä voi käyttää myös hiuspohjan hoitoon.

DSC_8224

Koivunlehtivesi sopii rasvaisen ihon hoitoon. Se supistaa ihohuokosia, ehkäisee tulehduksia ja edistää ihon uusiutumista. Koivunlehtivesi sopii myös hiusten ja hiuspohjan hoitoon sekä parranajon jälkeen rauhoittamaan ihoa ja ehkäisemään karvatupentulehdusta.

Pohjoisen omenoista valmistettu omenavesi ja sopii hyvin normaalin ja sekaihon hoitoon. Se antaa iholle hehkua ja elinvoimaa ja parantaa ihon mikroverenkiertoa sekä nopeuttaa ihosolujen uusiutumista. Omenavesi on omalla testilistallani seuraavana!

Vadelmanlehtivesi sopii ikääntyvälle ja sekaiholle. Se rauhoittaa, puhdistaa ja kosteuttaa ihoa sekä tasapainottaa ihon talineritystä. Vadelmanlehtivesi uudistaa ihoa tehden siitä kimmoisamman, sileän ja elinvoimaisen näköisen.

Dabban valikoiman äärellä valinnanvaikeus on väistämätön – siksi kolmen kukkaisveden matkapakkaukset ovatkin loistava vaihtoehto, mikäli mielii kokeilla useampaa kuin yhtä sorttia. Saatavilla ovat Power from the Forest -pakkaus, joka sisältää kanerva-, koivunlehti- ja vadelmanlehtivedet, sekä Power from the Meadow, josta löytyvät puolestaan piparminttu-, siankärsämö- ja mesiangervovedet.

Mikä on sinun Dabbasi?

Dabbat ovat tällä hetkellä -20 % alennuksessa Biodellystä, josta saat myös koodilla katja10 – 10 % alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista.

DSC_8276

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kamomillavettä lukuun ottamatta tuotteet saatu maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,