Beauty

Hiusturbaani – maailman paras keksintö

Beauty | 17.9.2015 | Katja Kokko

DSC_8093

Sekin päivä koitti viimein tämän blogin historiassa, kun esiinnyn kuvissa täysin ilman meikkiä. Ja mikäs siinä – kyllä luonnonkosmetiikan ansiosta hehkuvaa ihoa kelpaakin esitellä! Kuvat havainnollistavat varsin selkeästi myös pisamarykelmäni, joita esiintyy otsaa lukuun ottamatta koko kasvoilla, jopa silmien alla ja huulissa, hassua.

Paljaiden kasvojeni sijaan tarkoitus oli kuitenkin esitellä teille maailman paras keksintö: hiusturbaani!

Ette uskokaan, kuinka paljon hehkutusta tämä uskomattoman nerokas keksintö on saanutkaan osakseen meikätytön buduäärissä.

Aquis on jenkkiläinen hiuspyyhkeitä ja -turbaaneja valmistava merkki, joka rantautui Skandinaviaan keväällä. Maahantuoja on Neal’s Yard Remediesin jakelijan, Miksun, tuttava ja tuotteet päätyivät sitä kautta kylppäriini. Lempi leimahti oitis, mutta olen pantannut esittelyä blogissani kunnes ne olisivat saatavilla jollain suomalaisella jälleenmyyjällä. Ja nyt on!

Aquisin hiusturbaanit ja -pyyhkeet saapuivat juuri Biodellyn hyllyihin, mutta veikkaanpa, etteivät ne siellä kovin kauan hyllylevyjä ehdi lämmittää, sillä turbaanit olivat hitti jo ennen syntymäänsä.

DSC_8097

Mikä tekee hiuspyyhkeistä ja -turbaaneista erityisen on niiden koko, maagisen imukykyinen Aquitex-materiaali sekä käytännöllisyys.

Oma hiuskuontaloni on – kuten tiedätte – liian paksu. Sillä kestää iäisyys kuivua iltaisin ja mikäli kömmin kosteilla hiuksilla nukkumaan, on seurauksena katastrofi. Aiemmin käärin hiukseni kuivumaan tavallisen pyyhkeen sisään, mutta se ei ollut kovinkaan käytännöllistä: pyyhe oli liian raskas ja iso kokoinen. Lisäksi epäkäytännöllinen tötsä päässä hankaloitti muita iltapuuhia (erityisesti kasvohoitojen tekoa). Jossain vaiheessa viritys avautui väkisinkin eivätkä hiukset silti olleet kuivuneet merkittävästi.

Aquisin hiusturbaani on sen sijaan puhtaan nerouden ilmentymä: materiaali on todella imukykyistä, mutta kevyttä ja äärimmäisen nopeasti kuivuvaa. Lisäksi koko tukkalaite on höyhenen kevyt – hiukset vain kääräistään sen sisälle, turbaani kieputetaan  rullalle ja kiinnitetään niskapuolella olevalla napilla. Tadaa! Iltapuuhat ja kasvohoidot voivat jatkua mukavasti ilman, että saa vähän väliä olla säätämässä auki repsottavaa viritystä.

Vohvelikankainen hiuspyyhe on miltei yhtä kätevä: siitä saa rullattua samanlaisen turbaanin ja mitta on juuri sellainen, että sen yltää taittaa tiukasti kiinni niskasta. Pidän kuitenkin turbaanista enemmän, mutta käytän sitä hiuspyyhkeen kanssa vuorotellen toisen ollessa pesussa. Pyyhkeestä on saatavilla kahta eri kokoa: lyhyille sekä pitkille hiuksille.

Molemmat tukkalaitteet ovat kooltaan niin pienet ja kevyet, että ne kulkevat kätevästi reissussa mukana ja kuivuvat tuossa tuokiossa. Maahantuoja kertoi, että Tukholmassa erityisesti kampaamot ovat rakastuneet pyyhkeisiin, sillä ne imevät kosteuden tehokkaasti ja nopeasti. Seuraava kampaajakäyntini taitaakin muuttua tuote-esittelyksi.

Oletteko te kokeilleet hiusturbaaneja? Entä onko jollain teistä sama ongelma tukan kuivumisen kanssa? Siis että kuivuminen kestää monta tuntia!

Koodilla katja10 saat -10 % alennuksen Biodellyn normaalihintaisista tuotteista 31.10.2015 saakka.

DSC_8100

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Tuotteet saatu maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,