Beauty

Poskipunan ja varjostuksen levitys

Beauty | 15.9.2015 | Katja Kokko

DSC_8160

Yhteistyössä Naturelle.fi

Sain kuukausi sitten käsiini RMS Beautyn vastikään lanseeraamat Skin2Skin poskipuna- ja meikkivoidesiveltimet. Voidemaisten poskipunien ja varjostusvärin levitys koki niiden myötä mullistuksen jättäen puuterimaiset tuotteet taka-alalle. Meikkaaminen ei ole koskaan ollut näin mukavaa!

Olette esittäneet useaankin kertaan juttutoivetta poskipunan, varjostuksen ja korostusvärin levittämisestä, joten päätin toteuttaa aiheesta pienimuotoisen tutorialin, kun siihen täydellisesti sopivat välineetkin on nyt helposti saatavilla.

Erityisesti kansainvälisissä meikkiblogeissa vallitsee tällä hetkellä hillitön contouring-buumi, eli kasvoja muotoillaan erilaisin varjostuksin ja korostuksin jopa niin voimakkaasti, että ilman meikkiä henkilöä ei tunnistaisi samaksi. Taidokkaat varjostukset saavat kiistatta ihmeitä aikaan ja ovat omanlaisensa taiteenlaji, mutta omaan silmääni tyyli on luonnotonta Hollywood-glamouria, jolle visuaalinen silmäni ei lämpene. Itse en halua näyttää vahanukelta ja uskon, että suurin osa ihmisistä arvostaa less is more -tyyliä arkielämässään enemmän. Pidän siitä, että meikki on tavallaan effortless, mutta kuitenkin kasvojen piirteitä kauniisti korostava ja freesaava.

DSC_8161

Itse käytän meikissäni päivittäin korotusväriä, poskipunaa ja vaihtelevasti varjostusta. RMS Beautyn Living Luminizer on ykköskorotusvärini ja Lip2Cheek poskipunat sekä Buriti Bronzer aurinkopuuteri kuuluvat myös suosikkeihini. Kaikki tuotteet ovat voidemaisia, joiden levitys onnistuu sormilla, mutta uusien Skin2Skin siveltimien myötä meikkaamisesta tulee mielettömän helppoa ja jäljestä kaunista.

Skin2Skin siveltimet ovat täysin vegaanisia, eli synteettistä karvaa. Tämä ei toimisi puuterimaisille tuotteille lainkaan, mutta voidemaisille tuotteille synteettinen karva on nimenomaan paras, sillä se ei imaise väriä itseensä. En ole koskaan ennen kokeillut näin nerokkaasti muotoiltuja siveltimiä ja varsinkin poskipunasiveltimellä levitys on kuin airbrushilla tupsauttelua.

DSC_8162

Meikkivoidesivellin on viistonmallinen, jonka karvat on kerrostettu spiraalinmuotoisesti ja karva on paksumpaa alareunasta kuin yläreunasta. Sivellin sopii  RMS Beautyn meikkivoiteen levitykseen, joka on aivan mahtavaa, sillä pieneen purkkiin sormien työntäminen ei ole koskaan tuntunut erityisen kivalta ajatukselta.

Meikkivoide levittyy siveltimellä juuri niin ohuesti ja läpikuultavasti tai peittävästi ja paksusti, kuin itse haluaa ja jäljestä tulee tasaista. Itse olen käyttänyt meikkivoidesivellintä myös Buriti Bronzerin levitykseen, mutta poskipunasivellin sopii siihen itse asiassa hieman paremmin.

DSC_8164

Poskipunasivellin on suorastaan taivaallinen kapistus: voidemaisen poskipunan levitys ei ole ikinä ollut näin helppoa ja ihanaa. Värin voimakkuutta voi säädellä äärimmäisen helposti siveltimen karvojen ansiosta, jotka on aseteltu nerokkaasti ja tarkasti. Ja mikä tärkeintä: häivytys sujuu kuin leikki, ilman värin leviämistä liian laajalle alueelle tai sen poispyyhkiytymistä.

DSC_8167

Jos et ole koskaan osannut käyttää varjostusta ja poskipunaa, mutta se silti kiinnostaa, suosittelen tarttumaan näihin siveltimiin ja voidemaisiin tuotteisiin – takaan, että homma alkaa sujua!

Rakensin ohjeet mahdollisimman selkeiksi ja levitin sekä varjostusväriä, että poskipunaa ensin voimakkaasti ja häivyttämättä lainkaan, jotta ymmärtäisitte niiden oikean paikan ja otin vasta sen jälkeen kuvan häivytetystä jäljestä.

Käytin tähän meikkiin RMS Beautyn Living Luminizeria korostuksiin, varjostuksiin Buriti Bronzeria ja poskipunaksi Lip2Cheekin sävyn Curious.

Alla kuva kasvoista, joissa ei ole vielä korostusväriä, varjostusta eikä poskipunaa.

DSC_8104

Seuraavassa kahdessa kuvassa olen levittänyt Buriti Bronzerin varjostukseksi poskikuopan kohdalle ja väriä ei ole vielä häivytetty.

Varjostuksen paikka on poskiluun alapuolella, eli poskikuopassa (tunnet sen, kun vedät posket lommolle). Se lähtee korvan keskiosan korkeudelta ja kulkee poskikuoppaa pitkin kohti suupieltä, mutta kevyesti ylöspäin kaartaen. Väri ei saa valahtaa suupielen alapuolelle, sillä tämä aiheuttaa roikkoposki-efektin ja saa kasvot valahtamaan – varjostuksen tarkoitus on nostaa poskipäitä ylöspäin, korostaa niitä sekä saada kasvot näyttämään aavistuksen kapeammilta. Suosittelenkin levittämään varjostusta kevyesti ylöspäin suuntautuvalla liikkeellä, jotta roikkoposkia ei tulisi luoneeksi vahingossa.

Jos katsot kuvaa, näet värin loppuvan suurin piirtein samaan kohtaan silmän ulkonurkan kanssa – älä siis vedä varjotusta liian lähelle suupieltä.

DSC_8105

Näissä kuvissa on myös korostusväri, jonka levitykseen sormet toimivat parhaiten. Levitin Living Luminizeria kulmakarvojeni tyven yläpuolelle, nenänvarren keskiosaan, kulmaluulle, eli kulmakarvojen alapuolelle ulkonurkkaan, josta väri jatkuu kolmiomaisesti poskipään yläpuolelle, mutta ei tule silmän ulkoreunaa keskemmälle. Lisäksi töpsäytin väriä amorin kaaren yläpuolelle sekä aavistuksen alahuulen reunan keskiosaan.

DSC_8106

Varjostuksen voimakkain kohta on tismalleen poskikuopan kohdalla, josta se häipyy ylöspäin. Väri häipyy aavistuksen poskikuopan yläpuolelle, mutta varo kuitenkaan täyttämästä sillä poskipäitä, johon levitetään puolestaan poskipunaa.

Skin2Skin siveltimillä väriä on helppo häivyttää ja voidemainen varjostusväri sopii aivan tumpelollekin, sillä jälkeä voi hioa melkein loputtomiin, vaikka väriä tulisi laittaneeksi vähän liikaakin.

Buriti Bronzer sopii hyvin myös vaalealle iholle, sillä värin voimakkuuden sääteleminen onnistuu vaivattomasti. Kahdessa seuraavassa kuvassa näet kuinka kauniisti varjostusväri häipyy.

DSC_8109 DSC_8110

Poskipunan paikka on puolestaan varjostuksen yläpuolella, poskiluun kohdalla ja poskipäällä. Saat oikean kohdan esille, kun hymyilet – suosittelenkin levittämään poskipunan peilikuvalleen hymyillen, niin oikea kohta pysyy esillä levityksen ajan, mikäli omat poskipäät eivät ole kovin korkeat.

Poskipuna kulkee korvan yläjuuren korkeudelta pitkin poskiluuta poskipäälle. Se ei valahda poskikuoppaan eikä mene myöskään liian lähelle silmää poskiluun yläpuolelle, jonne levitetään puolestaan korostusväriä. Poskipunaa saa tuoda rohkeasti poskipäälle, mutta nenänvarren viereen jää tyhjää noin kahden sormen verran. Yleisimmin tehty virhe poskipunan levityksessä on liian yläviistoon, melkein kohti ohimoa kulkeva väri – pidä siis mielessä linja korvan yläreunasta poskiluun päällä.

Alla kuva poskipunasta, jota ei ole vielä häivytetty.

DSC_8116

Varjotus ja poskipuna sulautuvat kauniisti toisiinsa, mutta niiden värit tulee poiketa selkeästi toisistaan. Kun käytät molempia värejä, valitse poskipunan sävyksi heleä ja raikas väri ja unohda vanha roosa sekä rusehtavat sävyt, muuten koko posket ovat yhtä ruskeaa länttiä.

RMS Beautyn poskipunasiveltimellä väri levittyy ja häivyttyy kauniisti ja tasaisesti, jonka selkeästi näkee näistä kuvista.

DSC_8121 DSC_8122

Alla kuva valmiista meikistä, johon olen lisännyt kevyesti Tinted Un Powder irtopuuterin sävyä 0-1 sekä Lip Shinen sävyn Sacred. Lopputuloksesta näkee hyvin, kuinka voimakkaampi väri huulissa saa poskipunan näyttämään haaleammalta, kuin ylläolevassa kuvassa, jossa huulissa ei ole mitään väriä. Tässäpä siis vinkki kirkkaiden ja vahvojen huulipunien käyttöön: poskipunaa saa olla tavallista enemmän.

Olen tupsauttanut Buriti Bronzeria myös hyvin kevyesti hiusrajaan sekä ohimoille tuomaan lämpöä, mutta sitä tuskin huomaakaan.

DSC_8135 DSC_8141

Oletteko jo ehtineet testaamaan RMS Beautyn uusia siveltimiä? Entä käytättekö korostusväriä, poskipunaa ja varjotusta vai oletteko kokeneet sen vaikeaksi? Toivottavasti nämä ohjeet innoittavat kasvojen muotoiluun ja freesaamiseen – luonnollisesti!

DSC_8152

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,

Beauty

15 kommenttia artikkeliin “Poskipunan ja varjostuksen levitys”

 1. Mari Vee

  IHANA JUTTU!! Siis aivan mahtavaa. Tällaisia opastuksia ja nimenomaan hankalasta aiheesta (nimimerkillä kantapään kautta voidemaisen poskipunan levittämisen oppinut) on ihana lukea. Käytän poskipunaa meikissä aina ja se on mulle must have tuote joko voidemaisena tai perinteisenä. Käytössä on Kjaerin voimainen poskipuna ja siihen Kjaerin oma sivellin ja kyllä se niin on, että siveltimen käyttö helpottaa huomattavasti poskipunan levittämistä. Sama pätee mielestäni myös voidemaiseen meikkivoiteeseen eli käytössä Kjaerin meikkivoide ja Kjaerin sivellin. Korostusväristä on myös Kjaer käytössä päivittäin ja nimenomaan vaan ihan aavistuksen verran. Sen sijaan varjostusta en ole koskaan käyttänyt ja ehkäpä nyt olisi aika opetella. Kun olen ollut meikattavana Joliessa pari kertaa niin varjostusta on laitettu ja olen kyllä ollut todella tyytyväinen

  RMS meikkivoidettta en ole hankinut, koska helposti rasvoittuvalle ja kiiltevälle iholleni sopii kaiketi paremmin Kjaerin meikkivoide. Mutta tuo varjostusväri ja sivellin siihen kyllä kiinnostaisi. Ja Kjaerin poskipunan vaihtoehdoksi voisin kokeilla RMS poskipunaa, mutta ongelmana on värin valinta. Mikä olisi sellainen raikas väri? Demure tai Smile kiinnostaisi.

  • Kiva kuulla, että tykkäsit jutusta, perusjuttujen ohjeille on aina tarvetta 🙂 Sinulle sopisi RMS:n poskipunista varmasti Demure. Suosittelen myös kokeilemaan Skin2Skin poskipunasivellintä, se liitelee ihan omissa sfääreissään!

 2. nina

  Oi, jes! Ostin kesällä vihdoin RMS:n meikkivoiteen ja tuon bronzerin ja ne on kyllä olleet parhaat meikkiostokseni ikinä! Ainoa mikä on vähän ärsyttänyt, on se käsien purkkiin työntäminen, kun oon vähän bakteerikammoinen… Oli pakko laittaa heti tilaukseen nää siveltimet ja Lovefresihn dödö, jota oon myös miettinyt jo jonkin aikaa. Toivottavasti se toimii!

 3. Anna

  Jess, tämä oli superhyödyllinen postaus! Kiitos! 🙂

  RMSn molemmat siveltimet kiinnostavat kovasti, erityisesti poskipunasivellin. Mulla on poskipunista Demure ja ensi kesäksi haluaisin korallisen Smilen. Myös Buriti bronzer ja Living luminizer ovat ostoslistalla, kunhan saan käytettyä vanhoja tuotteita pois. Itselläni tuotteet tuntuvat kestävän niin kauan, etten viitsi hankkia kovin montaa voidemaista tuotetta kerralla, etteivät ehdi mennä huonoksi.

  Ehkä hölmö kysymys, mutta jos hankin tuon poskipunasiveltimen, niin voinko käyttää samaa sivellintä varjostuksen tekemiseen ja poskipunan levittämiseen? Jos siveltimen karvat eivät imaise väriä itseensä, niin tämä kai toimisi?

  • Jee, kiva kun tykkäsit Anna! Voit käyttää samaa sivellintä kahteen eri väriin. Pyöritä vaikka vessapaperissa sivellintä puhtaaksi värien vaihtamisen välissä 🙂

 4. Sara

  Hei! Kiitos hienosta blogista! Kommenttini ei liity tähän postaukseen, mutta haluaisin kysyä, mitä mieltä olet emäksisestä suolasta ihon puhdistuksessa ja hoidossa? Usimmassa Trendissä oli juttu aiheesta ja alkoi kiinnostamaan..

  • Kiva kuulla, että pidät blogistani! Olenkin sivunnut aihetta nimeltä suola pariin otteeseen blogissani ja en voi yhtyä näihin hehkutuksiin. Jutussa mainittiin suolan eduksi mm. lapsiveden emäksisyys. Miten tämä liittyy terveen ihon pH:hon? Ihoa suojaava happovaippa, eli hydrolipidikalvo on hapan, kun se on terve. Siinä sijaitsee ihon vastustuskyky ja pH tulisi säilyttää tasapainossa ihonhoitotuotteilla. Suola voi toimia joidenkin epäpuhtauksien hoitoon, kunhan muistaa, ettei sillä saa hangata kasvojen ihoa ja se on hyvä lisä esim. naamioiden joukossa, mutta ihonhoito pelkällä suolalla ja suolasuihkeella on asia, jota en voi suositella. Tällöin jäävät puuttumaan mm. antioksidantit sekä omega-rasvahapot. Elämme sellaisessa ympäristössä, että ulkoisilta haittatekijöitä ei voi välttyä. Tottakai tässäkin on yksilöllisiä eroja. Aivan kuten jokin ruokavalio toimii toiselle, mutta toiselle ei lainkaan. Eli joillekin suola voi tuoda helpotuksen, mutta on monia ihotyyppejä, joille en sitä suosittelisi (mm. blogissani on juttu rosacea-ihon hoidosta, jonka suola räjäytti täysin). Lisäksi siirtyisin mahdollisen iho-ongelman parannuttua ravitsevampaan ihonhoitoon jo ihan ikääntymisenkin merkkien sekä heleän ihon yleisilmeen vuoksi.

 5. Sara

  Hei kiitos vastauksesta! Se on kyllä totta että mikä aihe vaan kyseessä, toiselle toimii, toiselle ei.. Itsellä tosiaan leukapielissä finnejä, ehkä kokeilen kuuriluontoisesti suolahoitoja (suolahaude..?), jonka jälkeen kuitenkin kosteusvoide..

 6. kati

  Vakkariseuraaja täällä moi!
  RMS:ltä on meikkivoiteet 22 ja 33, lip2cheek modest, kaksi luomiväriä (solar ja magnetic) sekä buriti bronzer… Lähti vähän lapasesta kesällä lip2cheek on poskissa ollut kyllä mutta huulissa ei niin pysy ja magneticin kanssa on vaikeuksia kun aina saan silmät näyttämään jotenkin tuhruisilta. En siis tiedä mihin kohtiin sitä kantsis laittaa ilmeisesti… Muista tykkään. 33 ja bronzer edelleen kesän jälkeen käytössä. Korostusväriin en ole uskaltautunut kun tuntuu naama kiiltävän muutenkin… Sivellin pitänee hankkia koska noista purkeista kynsien kanssa värin ottaminen ei ole kivaa… Kynttä jus sen verran että värit jää kynnen alle.
  Ja asiasta viidenteen: oliko sun kirjan ilmestymisajankohdasta jo tietoa? Nyt olis tarve sellaselle enkä jaksais odottaa olitko muuten tutustunut neil yard remediesin kirjoihin? Uk amazonista bongasin.

 7. Elina

  Hienot ja selkeät kuvat aiheesta! Jäin miettimään meikkipohjan levitystä ja siveltimen käyttöä. Kannattaako Iroisien bb-voide levittää sormilla vai meikkivoidesiveltimellä? Omistan kyllä laadukkaan meikkivoidesiveltimen ja olenkin nyt useana aamuna naamani kanssa askaroidessa, että kummalla tekniikalla tulee tasaisempi, kestävämpi jne lopputulos. Olen ymmäränyt, että osa tuotteista tykkää sormien lämmöstä meikkiä levitettäessä, mutta mitä tällaiset tuotteet ovat? Levitätkö itse esim. kesäisen Absolutionin meikkipohjan sormilla vai siveltimellä? Itselleni tärkeää on pohjan kestävyys, luonnollisuus ja ihon sävyn tasoitus, sillä mitään ihmeempää peitettävää minulla ei ole kasvoissani.

  • Itse tykkään levittää Absolutionin sormilla, samoin iroisien, silloin kun sitä käytin. Mutta tämmöisiin kiinteisiin pohjiin tykkään käyttää sivellintä 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>