Beauty

Poskipunan ja varjostuksen levitys

Beauty | 15.9.2015 | Katja Kokko

DSC_8160

Yhteistyössä Naturelle.fi

Sain kuukausi sitten käsiini RMS Beautyn vastikään lanseeraamat Skin2Skin poskipuna- ja meikkivoidesiveltimet. Voidemaisten poskipunien ja varjostusvärin levitys koki niiden myötä mullistuksen jättäen puuterimaiset tuotteet taka-alalle. Meikkaaminen ei ole koskaan ollut näin mukavaa!

Olette esittäneet useaankin kertaan juttutoivetta poskipunan, varjostuksen ja korostusvärin levittämisestä, joten päätin toteuttaa aiheesta pienimuotoisen tutorialin, kun siihen täydellisesti sopivat välineetkin on nyt helposti saatavilla.

Erityisesti kansainvälisissä meikkiblogeissa vallitsee tällä hetkellä hillitön contouring-buumi, eli kasvoja muotoillaan erilaisin varjostuksin ja korostuksin jopa niin voimakkaasti, että ilman meikkiä henkilöä ei tunnistaisi samaksi. Taidokkaat varjostukset saavat kiistatta ihmeitä aikaan ja ovat omanlaisensa taiteenlaji, mutta omaan silmääni tyyli on luonnotonta Hollywood-glamouria, jolle visuaalinen silmäni ei lämpene. Itse en halua näyttää vahanukelta ja uskon, että suurin osa ihmisistä arvostaa less is more -tyyliä arkielämässään enemmän. Pidän siitä, että meikki on tavallaan effortless, mutta kuitenkin kasvojen piirteitä kauniisti korostava ja freesaava.

DSC_8161

Itse käytän meikissäni päivittäin korotusväriä, poskipunaa ja vaihtelevasti varjostusta. RMS Beautyn Living Luminizer on ykköskorotusvärini ja Lip2Cheek poskipunat sekä Buriti Bronzer aurinkopuuteri kuuluvat myös suosikkeihini. Kaikki tuotteet ovat voidemaisia, joiden levitys onnistuu sormilla, mutta uusien Skin2Skin siveltimien myötä meikkaamisesta tulee mielettömän helppoa ja jäljestä kaunista.

Skin2Skin siveltimet ovat täysin vegaanisia, eli synteettistä karvaa. Tämä ei toimisi puuterimaisille tuotteille lainkaan, mutta voidemaisille tuotteille synteettinen karva on nimenomaan paras, sillä se ei imaise väriä itseensä. En ole koskaan ennen kokeillut näin nerokkaasti muotoiltuja siveltimiä ja varsinkin poskipunasiveltimellä levitys on kuin airbrushilla tupsauttelua.

DSC_8162

Meikkivoidesivellin on viistonmallinen, jonka karvat on kerrostettu spiraalinmuotoisesti ja karva on paksumpaa alareunasta kuin yläreunasta. Sivellin sopii  RMS Beautyn meikkivoiteen levitykseen, joka on aivan mahtavaa, sillä pieneen purkkiin sormien työntäminen ei ole koskaan tuntunut erityisen kivalta ajatukselta.

Meikkivoide levittyy siveltimellä juuri niin ohuesti ja läpikuultavasti tai peittävästi ja paksusti, kuin itse haluaa ja jäljestä tulee tasaista. Itse olen käyttänyt meikkivoidesivellintä myös Buriti Bronzerin levitykseen, mutta poskipunasivellin sopii siihen itse asiassa hieman paremmin.

DSC_8164

Poskipunasivellin on suorastaan taivaallinen kapistus: voidemaisen poskipunan levitys ei ole ikinä ollut näin helppoa ja ihanaa. Värin voimakkuutta voi säädellä äärimmäisen helposti siveltimen karvojen ansiosta, jotka on aseteltu nerokkaasti ja tarkasti. Ja mikä tärkeintä: häivytys sujuu kuin leikki, ilman värin leviämistä liian laajalle alueelle tai sen poispyyhkiytymistä.

DSC_8167

Jos et ole koskaan osannut käyttää varjostusta ja poskipunaa, mutta se silti kiinnostaa, suosittelen tarttumaan näihin siveltimiin ja voidemaisiin tuotteisiin – takaan, että homma alkaa sujua!

Rakensin ohjeet mahdollisimman selkeiksi ja levitin sekä varjostusväriä, että poskipunaa ensin voimakkaasti ja häivyttämättä lainkaan, jotta ymmärtäisitte niiden oikean paikan ja otin vasta sen jälkeen kuvan häivytetystä jäljestä.

Käytin tähän meikkiin RMS Beautyn Living Luminizeria korostuksiin, varjostuksiin Buriti Bronzeria ja poskipunaksi Lip2Cheekin sävyn Curious.

Alla kuva kasvoista, joissa ei ole vielä korostusväriä, varjostusta eikä poskipunaa.

DSC_8104

Seuraavassa kahdessa kuvassa olen levittänyt Buriti Bronzerin varjostukseksi poskikuopan kohdalle ja väriä ei ole vielä häivytetty.

Varjostuksen paikka on poskiluun alapuolella, eli poskikuopassa (tunnet sen, kun vedät posket lommolle). Se lähtee korvan keskiosan korkeudelta ja kulkee poskikuoppaa pitkin kohti suupieltä, mutta kevyesti ylöspäin kaartaen. Väri ei saa valahtaa suupielen alapuolelle, sillä tämä aiheuttaa roikkoposki-efektin ja saa kasvot valahtamaan – varjostuksen tarkoitus on nostaa poskipäitä ylöspäin, korostaa niitä sekä saada kasvot näyttämään aavistuksen kapeammilta. Suosittelenkin levittämään varjostusta kevyesti ylöspäin suuntautuvalla liikkeellä, jotta roikkoposkia ei tulisi luoneeksi vahingossa.

Jos katsot kuvaa, näet värin loppuvan suurin piirtein samaan kohtaan silmän ulkonurkan kanssa – älä siis vedä varjotusta liian lähelle suupieltä.

DSC_8105

Näissä kuvissa on myös korostusväri, jonka levitykseen sormet toimivat parhaiten. Levitin Living Luminizeria kulmakarvojeni tyven yläpuolelle, nenänvarren keskiosaan, kulmaluulle, eli kulmakarvojen alapuolelle ulkonurkkaan, josta väri jatkuu kolmiomaisesti poskipään yläpuolelle, mutta ei tule silmän ulkoreunaa keskemmälle. Lisäksi töpsäytin väriä amorin kaaren yläpuolelle sekä aavistuksen alahuulen reunan keskiosaan.

DSC_8106

Varjostuksen voimakkain kohta on tismalleen poskikuopan kohdalla, josta se häipyy ylöspäin. Väri häipyy aavistuksen poskikuopan yläpuolelle, mutta varo kuitenkaan täyttämästä sillä poskipäitä, johon levitetään puolestaan poskipunaa.

Skin2Skin siveltimillä väriä on helppo häivyttää ja voidemainen varjostusväri sopii aivan tumpelollekin, sillä jälkeä voi hioa melkein loputtomiin, vaikka väriä tulisi laittaneeksi vähän liikaakin.

Buriti Bronzer sopii hyvin myös vaalealle iholle, sillä värin voimakkuuden sääteleminen onnistuu vaivattomasti. Kahdessa seuraavassa kuvassa näet kuinka kauniisti varjostusväri häipyy.

DSC_8109 DSC_8110

Poskipunan paikka on puolestaan varjostuksen yläpuolella, poskiluun kohdalla ja poskipäällä. Saat oikean kohdan esille, kun hymyilet – suosittelenkin levittämään poskipunan peilikuvalleen hymyillen, niin oikea kohta pysyy esillä levityksen ajan, mikäli omat poskipäät eivät ole kovin korkeat.

Poskipuna kulkee korvan yläjuuren korkeudelta pitkin poskiluuta poskipäälle. Se ei valahda poskikuoppaan eikä mene myöskään liian lähelle silmää poskiluun yläpuolelle, jonne levitetään puolestaan korostusväriä. Poskipunaa saa tuoda rohkeasti poskipäälle, mutta nenänvarren viereen jää tyhjää noin kahden sormen verran. Yleisimmin tehty virhe poskipunan levityksessä on liian yläviistoon, melkein kohti ohimoa kulkeva väri – pidä siis mielessä linja korvan yläreunasta poskiluun päällä.

Alla kuva poskipunasta, jota ei ole vielä häivytetty.

DSC_8116

Varjotus ja poskipuna sulautuvat kauniisti toisiinsa, mutta niiden värit tulee poiketa selkeästi toisistaan. Kun käytät molempia värejä, valitse poskipunan sävyksi heleä ja raikas väri ja unohda vanha roosa sekä rusehtavat sävyt, muuten koko posket ovat yhtä ruskeaa länttiä.

RMS Beautyn poskipunasiveltimellä väri levittyy ja häivyttyy kauniisti ja tasaisesti, jonka selkeästi näkee näistä kuvista.

DSC_8121 DSC_8122

Alla kuva valmiista meikistä, johon olen lisännyt kevyesti Tinted Un Powder irtopuuterin sävyä 0-1 sekä Lip Shinen sävyn Sacred. Lopputuloksesta näkee hyvin, kuinka voimakkaampi väri huulissa saa poskipunan näyttämään haaleammalta, kuin ylläolevassa kuvassa, jossa huulissa ei ole mitään väriä. Tässäpä siis vinkki kirkkaiden ja vahvojen huulipunien käyttöön: poskipunaa saa olla tavallista enemmän.

Olen tupsauttanut Buriti Bronzeria myös hyvin kevyesti hiusrajaan sekä ohimoille tuomaan lämpöä, mutta sitä tuskin huomaakaan.

DSC_8135 DSC_8141

Oletteko jo ehtineet testaamaan RMS Beautyn uusia siveltimiä? Entä käytättekö korostusväriä, poskipunaa ja varjotusta vai oletteko kokeneet sen vaikeaksi? Toivottavasti nämä ohjeet innoittavat kasvojen muotoiluun ja freesaamiseen – luonnollisesti!

DSC_8152

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,