Beauty

Aurinkotuotteet TOP 4

Beauty | 6.6.2016 | Katja Kokko

DSC_0033

Oli pakko tulla kirjoittamaan pari sanaa aurinkovoiteista, sillä tällä reissulla on tullut loikoiltua auringossa ihan kiitettävä määrä, käräyttämättä ihoa. Reissukosmetiikkani sisälsi Algmariksen paksumman aurinkovoiteen suojakertoimella 30 sekä Juice Beautyn CC-voiteen, joka on myös varustettu 30 suojakertoimella. En voisi olla tyytyväisempi valintoihini! Iho ei ole käynyt lähelläkään palamista ja rusketusta on tullut tasaiseen tahtiin.

Valitsin Algamariksen täyteläisemmän koostumuksen sen vuoksi, että se pysyisi iholla paremmin, jos hikoilee. Olen nimittäin käräyttänyt hipiäni kerran Thaimaassa, kun hikoilin aurinkovoiteen pois iholta – tällöin käytin koostumukseltaan hyvin ohutta voidetta. Algamariksen voide pysyy iholla todella hyvin myös uidessa ja pulikoinnin jälkeen olen lisännyt sitä vain herkimpiin paikkoihin aavistuksen. Lisäksi voide tuoksuu ihanasti kookokselle, joka tuo mieleeni teini-iän rakkauden, Hawaian Tropicin. Iho ei jää voiteesta myöskään valkoiseksi tai tahmeaksi, vaan se levittyy kauniisti ja tasaisesti. Juice Beautyn CC-voiteella kasvot saavat puolestaan pikkuisen tasoituksen ja hehkun samalla, kun voide suojaa palamiselta – paras aurinkosuoja kasvoille, mitä tiedän!

Iltaisin vuoraan ihoni ensin reilulla kerroksella Algamariksen After Sun emulsiota, joka sammuttaa janon auringon paahtamalta iholta. Kosteutetulle iholle öljyt imeytyvät paremmin ja iho kaipaakin korjaavia rasvahappoja sekä antioksidantteja auringon jäljiltä, joten viimeinen silaus tulee Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Body Elixirillä, jonka ansiosta iho pysyy joustavana ja elastisena, rusketus säilyy pidempään ja iho saa terveen kuullon.

Olen jo aiemmin maininnut aurinkovoiteiden poistamisesta iholta, mutta muistutan siitä kertaalleen. Voiteet nimittäin tarraavat ihoon kiinni todella tehokkaasti, joten kunnon syväpuhdistus on tarpeen sekä kasvoille että vartalolle päivän päätteeksi. Tämä ei tarkoita ihon jynssäämistä saippualla tai voimakkaasti vaahtoavalla pesuaineella. Kasvoille paras putsaus on öljypuhdistus tai jokin muu hellävarainen puhdistusaine, jonka apuna kannattaa käyttää konjac-sientä tai musliiniliinaa. Itse käytän Kypriksen Cleanser Concentrate putsaria sekä Ekovistan kurkuma konjac-sientä ja tämän jälkeen teen syväpuhdistuksen Essen Microderma Exfoliatorilla, jota hieron iholla konjac-sienen kanssa. Vartalolle paras puhdistus on hellävarainen suihkuvoide tai -geeli, jota tehostetaan pesusienellä. On tärkeää muistaa puhdistaa myös lapsen iho. Esimerkiksi Little Butterfly Londonilta ja Sophie la Giraffelta löytyy hellävaraisia pesuaineita.

Balin reissulla aion kokeilla Biosoliksen uuden Melt In aurinkovoiteen, palataan siis aiheeseen taas jonkin ajan kuluttua. Muistakaa suojata ihonne kunnolla sekä puhdistaa ja hoitaa iho huolellisesti päivän päätteeksi!

aurinko

Kuva Katja Kokko

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,

Beauty

11 kommenttia artikkeliin “Aurinkotuotteet TOP 4”

 1. Pipa

  Wild rose body elixir oli minullakin aurinkomatkalla mukana ja rusketus on edelleen hyvän näköinen. Elixir on vain niin tuhtia tavaraa, että imeytymiselle pitää varata aikaa – mutta lomallaan se ei ole ongelma Aurinkoisia päiviä sinulle Katja !

 2. tiita

  Ooh! Mulla myös sama Algamaris nyt käytössä ulkomailla ja hyvin tuntuu suojaavan!

  En omista valitettavasti meikkejä, jotka sisältävät fysikaalisen suojan. Jos suojaan kasvoni erikseen aurinkovoiteella, tuleeko voide meikin alle? (Olettaen, ettei tarkoituksena ole maata auringossa, sitten olisin todennäköisesti ilman meikkiä.)

 3. Sanni

  Hei!

  Osaatko neuvoa mikä kasvojen puhdistustuote sopisi aurinkovoiteen poistoon kylmän/haalean veden kanssa käytettynä? Olen käyttänyt Juice Beautyn öljytöntä SPF 30 päivävoidetta, joka kyllä suojaa todella hyvin, mutta on niin tujua tavaraa, että ei lähde pois ihan millä tahansa puhdistusmaidolla, edes lämpimän veden kanssa. Olen lähdössä Intiaan ns. mökkiolosuhteisiin, eli käytössä vain kylmä vesi ja yhdellä tuotteella pitäisi pärjätä. Ei myöskään mahdollisuutta liinojen, kasvulappujen tms. käyttöön, joita pitäisi pestä ja kuivata tai joista syntyisi roskaa. Aikaisemmin olen käyttänyt mietoa puhdistusgeeliä, koska kosteassa ilmastossa se ei tunnu iholla kuivattavalta kuten Suomen oloissa, ja siihen sitten suihkaisen kasvovettä päälle. Mutta periaatteessa rasvainen, mutta pintakuiva ihoni tykkäisi eniten emulsioista tai öljypuhdistuksesta…

  • Sanni

   Kiitos! Neal’s Yardin tuotteista ei ole löytynyt sopivaa, mutta tuo öljy voisi toimia jos se kerran emulgoituu kylmällä vedellä?

   Kiitos myös kaikista Sisilian vinkeistä, paikka vaikuttaa hurmaavalta.

   • Ei kyllä emulgoidu maailman parhaiten… Tatan tai Juice Beautyn öljyt ovat kylmällä vedellä varmempi nakki. Iroisien miselligeeli on myös hellävarainen.

  • Sanni

   Kokeilen ensin tuota Juice Beautyn öljyä kylmän veden kanssa, sitä multa löytyy kotoa. Muuten pitää varmaan mennä vielä geelilinjalla tällä kertaa, alkeelliset olot luovat tosiaan omat haasteensa… Välillä on ihan kiva pitää jonkinasteista kosmetiikkapaastoa, mutta kunnon aurinkovoiteesta ei voi kyllä suomalaisen ihon kanssa luopua. Kiitos suosituksista ja hyvää Balin reissua!

 4. Outi

  Moikka Katja! Kysymykseni ei sinänsä liity postauksen aiheeseen, mutta rusketukseen kylläkin. En löytänyt blogistasi kirjoitusta koskien orgaanisia suihkurusketuksia. Oletko kokeillut hoitolassa tehtävää orgaanista suihkurusketusta ja mitä mieltä olet niistä? Entä itseruskettavat? Ovatko turvallisia käyttää? Kiitos vastauksesta ja blogista! 🙂 T: Outi

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>