Beauty

Aurinkotuotteet TOP 4

Beauty | 6.6.2016 | Katja Kokko

DSC_0033

Oli pakko tulla kirjoittamaan pari sanaa aurinkovoiteista, sillä tällä reissulla on tullut loikoiltua auringossa ihan kiitettävä määrä, käräyttämättä ihoa. Reissukosmetiikkani sisälsi Algmariksen paksumman aurinkovoiteen suojakertoimella 30 sekä Juice Beautyn CC-voiteen, joka on myös varustettu 30 suojakertoimella. En voisi olla tyytyväisempi valintoihini! Iho ei ole käynyt lähelläkään palamista ja rusketusta on tullut tasaiseen tahtiin.

Valitsin Algamariksen täyteläisemmän koostumuksen sen vuoksi, että se pysyisi iholla paremmin, jos hikoilee. Olen nimittäin käräyttänyt hipiäni kerran Thaimaassa, kun hikoilin aurinkovoiteen pois iholta – tällöin käytin koostumukseltaan hyvin ohutta voidetta. Algamariksen voide pysyy iholla todella hyvin myös uidessa ja pulikoinnin jälkeen olen lisännyt sitä vain herkimpiin paikkoihin aavistuksen. Lisäksi voide tuoksuu ihanasti kookokselle, joka tuo mieleeni teini-iän rakkauden, Hawaian Tropicin. Iho ei jää voiteesta myöskään valkoiseksi tai tahmeaksi, vaan se levittyy kauniisti ja tasaisesti. Juice Beautyn CC-voiteella kasvot saavat puolestaan pikkuisen tasoituksen ja hehkun samalla, kun voide suojaa palamiselta – paras aurinkosuoja kasvoille, mitä tiedän!

Iltaisin vuoraan ihoni ensin reilulla kerroksella Algamariksen After Sun emulsiota, joka sammuttaa janon auringon paahtamalta iholta. Kosteutetulle iholle öljyt imeytyvät paremmin ja iho kaipaakin korjaavia rasvahappoja sekä antioksidantteja auringon jäljiltä, joten viimeinen silaus tulee Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Body Elixirillä, jonka ansiosta iho pysyy joustavana ja elastisena, rusketus säilyy pidempään ja iho saa terveen kuullon.

Olen jo aiemmin maininnut aurinkovoiteiden poistamisesta iholta, mutta muistutan siitä kertaalleen. Voiteet nimittäin tarraavat ihoon kiinni todella tehokkaasti, joten kunnon syväpuhdistus on tarpeen sekä kasvoille että vartalolle päivän päätteeksi. Tämä ei tarkoita ihon jynssäämistä saippualla tai voimakkaasti vaahtoavalla pesuaineella. Kasvoille paras putsaus on öljypuhdistus tai jokin muu hellävarainen puhdistusaine, jonka apuna kannattaa käyttää konjac-sientä tai musliiniliinaa. Itse käytän Kypriksen Cleanser Concentrate putsaria sekä Ekovistan kurkuma konjac-sientä ja tämän jälkeen teen syväpuhdistuksen Essen Microderma Exfoliatorilla, jota hieron iholla konjac-sienen kanssa. Vartalolle paras puhdistus on hellävarainen suihkuvoide tai -geeli, jota tehostetaan pesusienellä. On tärkeää muistaa puhdistaa myös lapsen iho. Esimerkiksi Little Butterfly Londonilta ja Sophie la Giraffelta löytyy hellävaraisia pesuaineita.

Balin reissulla aion kokeilla Biosoliksen uuden Melt In aurinkovoiteen, palataan siis aiheeseen taas jonkin ajan kuluttua. Muistakaa suojata ihonne kunnolla sekä puhdistaa ja hoitaa iho huolellisesti päivän päätteeksi!

aurinko

Kuva Katja Kokko

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,