Beauty

Parhaat aurinkovoiteet luonnonkosmetiikasta

Beauty | 3.5.2016 | Katja Kokko

DSC_0027

Joka ikinen kevät minulta toivotaan juttua luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista. Tuntuu, että olen kirjoittanut niistä jo niin monta vuotta, ettei kenellekään enää olisi epäselvää miksi aurinkovoidetta ei kannata valita synteettisenä. Vaikka ihotautilääkärit ovat Suomessa ikävä kyllä edelleen luonnonkosmetiikkavastaisia, jotkut heistä jo sentään suosittelevat valitsemaan aurinkosuojan fysikaalisena kemiallisen UV-filtterin sijasta. Synteettiset UV-filtterit voivat häiritä hormonitoimintaa toimien kehossa estrogeenin kaltaisesti ja lisäksi ne kuormittavat ympäristöä.

Paras suoja palamiselta on toki pysytellä varjossa tai suojata itsensä vaatteilla, mutta suurin osa meistä nauttii kuitenkin auringossa olemisesta maalla tai merellä – mielellään tuntikausia kerrallaan. Tällöin aurinkovoide on tarpeen. Jos auringossa oleskelee lyhyitä aikoja, ei aurinkovoiteelle ole tarvetta, sillä se vain blokkaa D-vitamiinin tuotannon.

Mikään aurinkovoide ei suojaa ihosyövältä, sillä syöpää aiheuttavat pitkäaaltoiset UVA-säteet, jotka tunkeutuvat syvälle ihon verinahkaan saakka. Edes korkein suojakerroin ei pysty suojaamaan niiltä täydellisesti, mutta palamiselta kylläkin, joka toistuvasti lisää ihosyövän riskiä. Palamiseen on syytä suhtautua vakavasti. Tunnen itse muutamia ihmisiä, joilta on löydetty ihosyöpä. Onneksi ajoissa, mutta se voi myös aina uusiutua.

DSC_0048

Itsekin kuulun pisamanaamaisena ja runsasluomisena siihen ryhmään, jonka ei kannata leikkiä auringon kanssa ja olen onnistunut polttamaan itseni tarpeeksi monta kertaa yhden elämän aikana. Varsinkin alkukesä on otollista aikaa hipiän kärventämiselle, jos ei ole ehtinyt hankkia aurinkorasvaa. Siispä kehotan teitä kaikkia lukijoitani ostamaan uuden aurinkovoiteen nyt. Unohda se viime vuotinen puteli, jonka jemmasit syksyllä kaapin perälle ja hanki tuore tapaus. Näin palaminen ei pääse yllättämään.

Luonnonkosmetiikasta löytyy loistavia aurinkovoiteita lapsille ja aikuisille. Valikoimassa on kevyitä suojia, korkeita suojia, vedenkestäviä suojia sekä luonnollisen ja miedon suojan tuovia öljyjä. Ota huomioon suojakerrointa valitessasi oman ihosi väri ja herkkyys sekä olosuhteet, joissa tulet voidetta käyttämään ja muista käyttää voidetta reilusti.

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat tulevat mineraaleista: titaanidioksidista ja sinkkioksidista, yleensä näiden kahden yhdistelmästä. Fysikaalinen suoja heijastaa auringonsäteet pois iholta. Muutama vuosi sitten ne värjäsivät ihon valkoiseksi, mutta nykyisin voiteet levittyvät huomaamattomasti ilman nanopartikkeleita.

Parhaat aurinkovoiteet luonnonkosmetiikasta löytyvät mielestäni Acorellelta*, Algamarikselta* sekä Biosolikselta*. Niitä myyvät Natural Goods Company*, Hyvinvoinnin Tavaratalo*, Biodelly* sekä Jolie*.

DSC_0042

Viime kesänä käytin itse Acorellen aurinkovoiteita*, joihin olin erittäin tyytyväinen. Voit lukea niistä lisää vuoden takaisesta postauksestani. Tänä vuonna sain testiin Algamariksen aurinkotuotteet*, jotka vaikuttavat kyllä tuoksujensa perusteella kiilaavan suosikeikseni. Voiteissa ja after suneissa on nimittäin aivan mielettömän ihanat kookoksen tuoksut ja vuosia sitten legendaarista Hawaiian Tropic aurinkovoidetta lotranneena saan erittäin nostalgisia teinikesien viboja tuosta tuoksusta. Lisäksi sain kokeiluun Biosolikselta* uudistuneet tuotteet, jotka vaikuttavat nekin loistavilta, vaikka jäävät tuoksuissa kakkoseksi. Sisilian ja Balin reissuille tullaan kyllä pakkaamaan melkoinen aurinkotuotteiden kavalgadi!

Tässä välissä haluaisin huomauttaa yhdestä tärkeästä seikasta. Valitettavasti myös aurinkotuotteiden kohdalla tapahtuu viherpesua, joka ei onneksi ole vielä rantautunut Suomeen, mutta Jenkeissä (sekä Ruotsissa) muutamakin luonnonkosmetiikan verkkokauppa myy aurinkovoiteita, joiden UV-filtteri ei ole fysikaalinen, mutta tuotetta mainostetaan luonnollisena niiden sisältämien kasviöljyjen ja -uutteiden vuoksi. Toinen ilmiö on fysikaalinen aurinkovoide, joka sisältää kasviöljyjen ja -uutteiden lisäksi reilun tujauksen silikoneja, siloksaaneja tai petrokemian raaka-aineita. Tarkista aurinkovoidetta ostaessasi, että kyseisellä tuotteella on luonnonkosmetiikan sertifikaatti (kuten Ecocert, BDIH, Natrue, Soil Association, Cosmebio) niin vältyt hutiostoksilta.

DSC_0052

Paras valikoima Algamariksen aurinkotuotteita löytyy Hyvinvoinnin Tavaratalosta* sekä Joliesta*. Kasvoille löytyvät suojat kertoimilla 30* ja 50*. Vartalolle on saatavilla voidetta kahdessa koostumuksessa: hyvin ohuena sprayna* (joka ei kuitenkaan ole pakattu spray-pulloon, vaan pumpputuubiin) sekä hieman täyteläisempänä voiteena*, joka on parempi kuivalle iholle. Kummallakin koostumuksella suojat löytyvät kertoimilla 30 ja 50. Voiteet eivät jätä ihoa valkoiseksi, ei edes korkeampi suojakerroin. Lapsille Algamariksella on suojakertoimen 50 voide* kahdessa eri purkkikoossa. Lisäksi suojalla 50 on saatavilla aurinkovoidestick*, joka on kätevä suoja kasvoille erityisesti veneilijöille tai muissa olosuhteissa, missä voiteen levitys pitää käydä näppärästi.

Algamariksen after sun -voiteet tuoksuvat huumaavalle kookokselle ja myös niitä löytyy kahdella eri koostumuksella: kevyenä emulsiona* ja täyteläisempänä voiteena*. Itse en ole mikään after sunien ylin ystävä, vaan käytän aloe vera geelin* lisäksi 100 % kylmäpuristettuja kasviöljyjä, mutta näiden tuoksujen äärellä joudun kyllä antautumaan.

DSC_0031

Biosoliksen uutuuksista sain kokeiluun kertoimen 20 aurinkosuojaöljyn*, jonka suoja tulee mineraalien sijasta karanjaöljystä. Sillä on luonnostaan korkea suoja UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Tämän öljyn aion ehdottomasti testata viimeistään Balilla, kun iho on jo saanut rusketusta. Ihan ensimmäisiä auringonsäteitä vastaan en tällä uskaltaisi suojautua, vaikka tuotteelle onkin täytynyt tehdä suojakertoimen testaus ennen kuin purkin kylkeen saadaan lyödä leima suojakertoimesta.

Toinen mielenkiintoinen uutuus Biosolikselta on Melt In aurinkosuojavoide* kertoimella 30, jossa suoja on yhdistelmä sinkkioksidia sekä karanjaöljyä. Voide on koostumukseltaan iholle sulavaa kevyttä, öljymäistä emulsiota, joka levittyy huomaamattomasti. Koostumus on todella ihana, aivan erilainen, kuin tavallisissa luonnonkosmetiikan fysikaalisissa suojissa.

Lisäksi Biosolikselta löytyy uusi, hyvin ohut aurinkosuojasuihke kertoimella 50*, joka on myös sinkkioksidin ja karanjaöljyn sekoitus. Myös tämä spray levittyy ja imeytyy nopeasti sekä täysin huomaamattomasti.

Näistä tuotteista valitsisin rantalomalle Algamariksen, sillä titaanidioksidin ja sinkkioksidin yhdistelmä antaa kestävämmän suojan iholle. Biosolis voisi olla miellyttävämpi valinta kaupunkilomalle tai hieman kevyempään auringossa oleskeluun. Tämä tulee kyllä testattua perusteellisesti kaupunkilomalla Sisiliassa ja tropiikissa Balilla.

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet ovat loistavia, tehokkaita ja nykyisin myös iholla huomaamattomia, vaikka eivät sisällä nanopartikkeleita. Muista kuitenkin lisätä voidetta noin tunnin välein ja varsinkin, jos hikoilet paljon tai uit, jotta et pala vahingossa. Voidetta tulee myös käyttää reilusti, nuukailla ei kannata! Aurinkovoide tulee puhdistaa hyvin iholta päivittäin ja puhdistuksessa on hyvä käyttää apuna esimerkiksi musliiniliinaa, syväpuhdistavaa savipohjaista tai kevyesti kuorivaa puhdistusvoidetta ja vartalolle pesuharjaa tai hellävaraista kuorintaa.

Mitkä ovat teidän suosikkejanne luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista?

DSC_0033

Kuvat Katja Kokko

*Affiliate-linkki

Tuotteet saatu blogin kautta

Avainsanat: , , ,

Beauty

41 kommenttia artikkeliin “Parhaat aurinkovoiteet luonnonkosmetiikasta”

 1. Emmi

  Onko aurinkovoiteessa jotain erityistä miksi se pitää noin tarkasti pois puhdistaa? Tuleeko mielestäsi lapsenkin iho puhdistaa esim. saippualla ja pesusienellä aurinkovoiteen käytön jälkeen? Olen ostanut tuota algamariksen 50:stä lapsille ja ollaan käytettykin jo aurinkoisina päivinä. Miten muuten, voiko sen levittää niin ettei juuri näy iholta vai jätetäänkö valkoinen kerros?

  • Aurinkovoide täytyy puhdistaa sen vuoksi kunnolla iholta, että mineraalipartikkelit puhdistuvat kunnolla huokosten pohjia myöten. Lapselle pesu miedolla pesunesteellä ja pehmeällä pyyhkeellä kuivaus riittää. Voiteesta ei kuulu jättää valkoista pintaa iholle.

  • Nimetön

   Aurinkosuojavoiteita pitää levittää vakiomäärä, jotta saadaan purkissa luvattu suojakerroin (2mg/2 neliösenttimetriä ihoa). Jos et levitä tuota määrää, on spf vähemmän kuin mitä tuotteessa lukee. Ja tuo määrä vastaa useimmilla ihmisillä noin 1/4 teelusikallista (mikä on yllättävän paljon). Jos sinkki- tai titaanioksidipohjaista aurinkorasvaa levittää 1/4 teelusikallista kasvoille, niin on aivan varmasti valkoinen naama (ellei voiteeseen ole lisätty väriaineita, jotka peittävät valkoisuuden). Eli todennäköisesti jos et saa valkoista naamaa, olet laittanut voidetta liian vähän, eikä suojaus vastaa purkissa ilmoitettua spf:ää. Lisäksi spf mitataan logaritmisesti eikä lineaarisesti, mikä tarkoittaa sitä, että jos levität spf 25:n aurinkorasvaa puolet tarvitusta määrästä, ei suojakerroin ole puolet 25:stä, vaan 25:n neliöjuuri eli spf 5. Eli aika vähän. Minäkin olen kokeillut Alga Mariksen aurinkorasvoja, ja niistä tulee kyllä ihan kalkkilaivan kapteeniksi jos 1/4 teelusikallisen laittaa.

   • En kyllä saa omia kasvojani mitenkään valkoiseksi neljäsosateelusikallisella voidetta. Se levittyy todella kauniisti, kun työstää kunnolla, mutta tottakai voidetta täytyy käyttää reilusti saadakseen riittävän suojan.

 2. piu

  Irosien BB-voide on paras suoja kasvoille. Luonnonkosmetiikasta en vielä ole päässyt tuotteita kokeilemaan. Eritoten tahmainen tunne iholla mietityttää sekä kuinka valkoiseksi iho jää voiteista. Onkohan Riemann P20 fysikaalinen vai kemiallinen aurinkosuoja? Onko sinulla tietoa? Tiedustelin asiaa useammalta myyjältä, mutta eivät tienneet?

  • Teroitetaan nyt vielä kertaalleen, että mistään näistä voiteesta ei jää iho tahmaiseksi. En luottaisi yhteenkään tuotteeseen, jolla ei ole luonnonkosmetiikan sertifikaattia. Jos myyjä ei tiedä, jätä kauppaan.

 3. Hannele

  Hei Katja! Suosittelisitko laittamaan kasvoille aurinkosuojaa meikin alle vai päälle? Kiitos upeasta blogistasi<3

 4. Jeij

  Mikä olisi paras aurinkovoide iholle,joka tuntuu herkästi tukkeutuvan aurinkovoiteista? Ja sisältääköhän Sukin vahvistava kasvovesi mahdollisesti tukkivia ainesosia? Ihoni on monesti pintakuiva ja sen takia on paikoin pientä näppyläröhelöä, joten se tarvitsee kunnolla kosteuttavan kasvoveden ja tuo vahvistava kasvovesi kuullosti hyvältä. Vääränlaisiin tuotteisin ihoni reagoi tukkeutumalla.

  • Sukin tuotteet eivät tuki ihoa. Kaikki nämä voiteet ovat hyvin ohuita eivätkä tuki. Juice Beautyn Green Apple kosteusvoide suojakertoimella on hyvä vaihtoehto kasvoille.

 5. Roosa

  Kiitos Katja tästä postauksesta! Luonnolliset aurinkovoiteet ovatkin olleet mielessä.

  Mutta mitä sanot hedelmähappokuorintojen käyttämisestä kesällä? Aloitin Madaran hedelmähappokuorinnan käyttämisen viime syksynä, ja olen pitänyt siitä kovasti. Mutta eikö olekin niin, ettei tällaisen kuorinnan jälkeen saisi ottaa pariin viikkoon aurinkoa? Miten itse kuorit kasvosi kesällä?

  • Kesällä on hyvä pitää taukoa, jos on paljon auringossa. Itse olen käyttänyt kesäisinkin muutaman kerran mietoja hedelmähappoja, mutta sen jälkeen en ole ottanut aurinkoa. Kevyempi auringossa oleskelu on asia erikseen. Kesällä parhaita kuorintoja ovat savipohjaiseet kuorivat jauheet tai hellävaraisia rakeita sisältävät mekaaniset kuorintavoiteet.

 6. Hanna

  Itselläni oli juuri lomalla Biosoliksen sk 6, öljymäinen tuote käytössä. Oli kyllä todella miellyttävä. Olisin halunnut suojakertoimeksi 10-12, mutta en löytänyt tällaista ainakaan siihen hätään. Nuo 30 ja päälle ovat turhan korkeita minulle, jonka iho on tottunut ulkomailla asuessa aurinkoon, eikä pala herkästi ja olisi kiva saada rusketustakin. Ainoa miinus käyttämälleni tuotteelle oli melko pieni pullokoko.

 7. Inkaliina

  Riittääkö kesällä aironkosuojavoide sellaisenaan (mahdollisen) meikin alle, vai kannattaako käyttää lisäksi tavallista kosteusvoidetta? Minulla herkkä iho joka tuntuu myös helposti tukkeutuvan aurinkovoiteista. Kiitos Katja selkeästä tietopaketista! Ihana aurinko!

  • Aurinkovoide on suojatuote, eli sen alle normaalisti ihonhoitotuotteet. Poikkeus tietenkin, jos valitset päivävoiteen, jossa on suojakerroin 🙂 Kiva että pidit jutusta!

 8. Janita

  Juice Beautyn spf 30 voide on ollut paras tähän astisista voiteista joita oon kokeillut. Eikö Juice Beautyn puhdistusöljy myös syväpuhdista ihoa joten onko se hyvä poistamaan aurinkovoiteen kasvoilta?:)
  En voi käyttää kasvojen iholla mitään musliiniliinaa koska se on niin ohut ja herkkä ja katkenneita verisuonia poskissa jo nyt 21 vuotiaana.

  • Ei tietenkään musliiniliinaa yms. iholle, mikäli se on kovin ohut. Konjac-sieni on sen verran, että se toimii kyllä. Suosittelen kuorinnaksi vaikka Essen Microderma kuorintaa, se on savipohjainen ja raketoon syväpuhdistaja. Öljylläkin pitäisi lähteä, mutta kyllä kerran viikossa tehostaisin puhditusta varmuuden vuoksi.

 9. Anna

  Oletko Katja törmännyt EkoPharman Suojaavaan päivävoiteeseen (spf 15)? Luulin, ettei mun kasvoille löydy luonnonkosmetiikan suojavoidetta, mutta nyt löytyi!:) Voide on ihanan kevyt ja helposti levittyvä, ei tuki eikä rasvoita. Mä kokeilin viime keväänä Biosoliksen, Acorellen, JB:n ja Algamariksen tuotteita ja kaikissa oli ikävä kyllä joku ongelma. Joko jätti ihon rasvaiseksi, aiheutti tukkeumia tai ärsytysnäppyjä. Mä kuulin monelta kehuja imeytyvyydestä ja ihanasta ihotunnusta, mutta mun naamaan jäi rasvainen ja epämiellyttävä kalvo tai sitten sain ärsytysreaktion. Vartalolle muutamat toimivat onneksi moitteettomasti. Hyvä, että näitä erilaisia vaihtoehtoja löytyy 🙂

  • En ole kokeillut, vaikka kuullut kylläkin. Juice Beautyn suojakertoimelliset päivävoiteet (ei siis aurinkovoiteet kasvoille) ovat todella hyviä ja ohuita. Samoin Naturativ-merkin suojakertoimellinen päivävoide. Niistä ei suojakerrointa tunne mitenkään iholla. Hyvä, että olet löytänyt itsellesi sopivan, sillä näissä voiteissa on eroja ja erityisesti, jos ihokin vielä reagoi herkästi, on toki tärkeää, että löytyy se juuri oikea 🙂

 10. Janita

  Tehostaako muuten Patykan liina tarpeeksi puhdistusta?
  Olen ensin pyöritellyt iholle jb:n puhd.öljyä ja sen päälle suoraan logonan ruusu puhd.emulsiota ja pyyhkinyt liinalla. Nyt tuo öljy on loppumassa ja ajattelin et riittääkö tuo puhdistusmaito ja liina ?:) tai vaihtoehtoisesti joku essen putsari tuon öljyn tilalle? Tuon ehdottamasi kuorinnan aion kyllä tilata. 🙂

 11. Jenni

  Algamariksella on kasvoille tuoksuton aurinkosuojavoide. Se on ollut mulle ehdoton löytö, koska kasvoilla en siedä luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden usein vahvoja kookosmaisia ym. tuoksuja 🙂

  Toki siitäkin hieman tahmainen fiilis jää niin kuin mun mielestä ihan kaikista aurinkosuojatuotteista, joita olen ikinä kokeillut (myös ei-luonnonkosmetiikasta aikanaan).

 12. tuike

  Sen jälkeen kun löysin Bare Mineralsin puuterimaisen aurinkosuojan, ei ole tullut mieleenkään laittaa etenkään kasvoille mitään rasvaista aurinkotuotetta
  http://www.bareminerals.co.uk/SPF-30-Natural-Sunscreen/UKMasterSunscreen,en_GB,pd.html

  Tuo on ihan mahtava tuote, jota olen testannut useammalla matkalla kuumissa olosuhteissa. Olen hyvin vaaleaihoinen, mutta kertaakaan en ole palanut tuon kanssa. Plussana on kaunis, puuterimainen pinta iholla, kun moni rasvainen aurinkosuoja jättää kiiltävän ja öljyisen pinnan.

 13. Heli

  ”Vaikka ihotautilääkärit ovat Suomessa ikävä kyllä edelleen luonnonkosmetiikkavastaisia…” Mielenkiintoinen väite. Mihin tämä perustuu?

  • Lukuisten asiakkaiden sekä ystävien kokemuksiin useiden vuosien ajalta. Toki poikkeuksia joukosta varmasti voi löytyä, yhtään semmoista ei vain ole osunut asiakkaideni eikä ystävieni kohdalle. Sama koskee ihotautilääkärien lausuntoja mediassa.

 14. Näköjään näitä postauksia ei voi olla liikaa. Vuosi on pitkä aika ja siinä välissä ehtii unohtaa monia juttuja aurinkovoiteista, jotka ovat minulle taas ajankohtaisia (vietän koko talven Suomessa ilman aurinkomatkoja). Olen onnellisesti esimerkiksi unohtanut, ettei mikään aurinkovoide suojaa ihosyövältä, joten tällainen muistutus on poikaa.

  Tunnustaudun typeräksi auringonottajaksi ja olen jättänyt aurinkovoiteiden käytön silloin tällöin vain jotta saisin D-vitamiinia (ja aidon rusketuksen, mutta sitä en viitsi myöntää). Mutta näiden postausten lukeminen taas muistuttaa siitä, ettei omalla terveydellään kannata leikkiä ja jos auringosta aikoo nauttia pitää siltä myös suojautua. Onneksi tänään tuli kotiin Biodellyn paketti, jossa oli Algamariksen aurinkovoidespray SK 30. Se pääsekin varmaan heti käyttöön. 🙂

  • Iholle kannattaa ottaa aurinkokylpyjä ilman suojaa esim. 15 min. Tällöin saat D-vitamiinia. Suojaa ei myöskään tarvitse, jos ei oleskele suorassa auringossa. Palamisen kanssa ei kuitenkaan kannata leikkiä ja toki voide antaa jonkinlaista suojaa UVA-säteitä vastaan.

  • Kiitos täsmennyksestä, otan hyvällä omalla tunnolla sitten aurinkoa ilman suojaa lyhyitä pätkiä. 🙂 Kysymys meikki- ja päivävoiteista suojakertoimilla: jos aurinkorasvaa tulee lisätä tunnin välein, kuinka pitkään esim. BB-voiteen suojakerroin pysyy iholla ja milloin sitä tulisi laittaa kasvoille lisää vai voiko sillä pärjätä koko päivän? Olettaen, ettei vaikka hikoile paljon ja ui kyseisenä päivänä.

 15. EvaDoo

  Hei voisitko tehdä tänäkin keväänä/kesänä jutun meikkivoiteista suojakertoimella? Mietin juicy beautyn bb-voiteen, Lauren Brookenin meikkivoiteen ja Iroisien bb-voiteen väliltä mutta muistakin merkeistä kuulisin mielelläni.

 16. suvilia

  Tuli mieleen, että mitä suojavoiteta suosittelet sellaiselle joka liikkuu paljon ulkona ja urheilee ? Esim.teen ainakin kolme pidempää reipasta kävelylenkkiä koiran kanssa päivässä niin että hikikin saattaa tulla pintaan. 🙂

 17. Elluliini

  Meillä on käytössä koko perheellä lapsille tarkoitettu Biosolis sk 50. Toimii lapsilla huippuhyvin ja itsekin olen päätynyt käyttämään samaa helposti palavan ihoni vuoksi. Olen pari vuotta käyttänyt kyseistä tuotetta Jolien suositustekstin innoittamana.

  Yhden haasteen olen kuitenkin huomannut ja ajattelin kysyä sinulta neuvoa: en oikein saa pestyänautinkorasvaa lasten kasvoilta pelkällä vedellä. Kirjoitit tässä, että aurinkorasvaa voi poistaa miedolla puhdistusaineella, niin mikä se olisi lasten kohdalla? Vartalolta olen pessyt tuotteen pois Sophia kirahvi suihkugeelillä. Puhdistusarsenaalia olisi kotona valmiina tuo suihkugeeli (ei kuitenkaan tunnu hyvältä ajatukselta pestä lasten kasvoja sillä), Skin Blossomin puhdistusmaito, Sophia kirahvi öljy (voiko käyttää puhdistukseen..?)… Mitä lasten ihoon ja kasvoille voi laittaa puhdistaakseen aurinkorasvan. 😮

 18. Pirjo

  Moikka! Onko sulla tietoa onko mikaan ylla mainituista cruelty free? Petan listoista ei loytynyt ollenkaan naista tietoa. Kiitos 🙂

  • Kaikki ovat – luonnonkosmetiikka on aina. Suurin osa merkeistä vaan ei maksa erikseen Petan listoille pääsystä, koska eläinkokeettomuus on jo yksi sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteereistä ja toiksekseen Petan lista on täynnä synteettistä kosmetiikkaa, joka on kaukana luonnollisuudesta.

 19. Riikka

  Hei! Tässä vasta tutustun näihin fysikaalista suojaa sisältäviin aurinkovoiteisiin. Luin, että nämä suojat heijastavat auringonsäteet pois iholta, joten ehkä nyt tulee vähän tyhmä kysymys, mutta ruskettuuko näiden aurinkovoiteiden avulla samalla tavalla kuin ns. normaalia Niveaa käyttämällä?

  T. Pientä väriä haluava 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>