Beauty

Arjen uudet tulokkaat

Beauty | 2.2.2016 | Katja Kokko

DSC_0151

Arjen tärpit saavat nyt jatkoa, sillä poikkesin viime sunnuntaina spontaanisti Ruohonjuureen ja tein pari loistavaa arkilöytöä:

Olen kaivannut luonnonkosmetiikasta suuvettä jo pidemmän aikaa. Neal’s Yard Remediesillä on valikoimassaan semmoinen, mutta sitä saa vain Englannista. Nyt bongasin sattumalta saksalaiselta Dr. Hauschkalta suuveden, joka sujahti välittömästi ostoskoriin. Dr. Hauschka oli vuosia sitten ensimmäinen sarja, johon rakastuin luonnonkosmetiikassa, mutta en ole käyttänyt merkiltä mitään enää vuosiin. Olisi oikeastaan kiinnostavaa tutustua tuotteisiin ja sarjan taustoihin syvällisemmin uudelleen. Kaikkien ihanien uutuuksien lomassa luonnonkosmetiikan pioneerit alkavat tuntua uudelleen kiehtovilta pitkän historian ja osaamisen ansiosta.

Salvia suuvesi auttaa ehkäisemään suun tulehduksia, tasapainottaa suun bakteerikantaa, vahvistaa ikeniä sekä raikastaa hengitystä. Purskuttelen sillä suuni aamuin illoin sekä kerran keskellä päivää. Suuvesi sisältää ratania-, mirha- ja rätväuutteita, jotka vahvistavat ikeniä, haitallisten bakteerien kasvua ehkäisevää salviauutetta sekä hoitavaa kehäkukkaa ja limakalvoja rauhoittavaa malvauutetta. Mikä tärkeintä, suuveteen ei ole lisätty fluoria eikä tensidejä. Tämä oli hartaasti kaivattu löytö ja Hyvinvoinnin tavaratalossa hinta näyttäisi olevan Ruohonjuurta edullisempi.

Hammasteemalla jatketaan. Viimeksi esittelin uuden lempihammastahnani – nyt on vuorossa hammasharja. Olen vannoutunut sähköhammasharjan käyttäjä, mutta ollessani yökylässä tai reissussa, en jaksa kantaa sähköhammasharjaa mukanani. Entinen reissuharjani tuli sopivasti tiensä päähän, joten kävin nappaamassa Joliesta matkaani maailman söpöimmän Humble Brush -hammasharjan. Biologisesti hajoavan bambuvartisen harjan harjakset kompostoituvat 2-3 vuodessa ja ne ovat tutkitusti bisfenoli-A vapaita. Harjoja löytyy sekä aikuisille että lapsille ja värit ovat ihania!

Viimeinen tulokas ei ole mikään uusi löytö, vaan pikemminkin uudelleen kohtaaminen tuotteen kanssa, jonka olemassaolon olin tyystin unohtanut! Weledan jalkabalsami on oikeasti maailman paras ja kosteuttavin jalkavoide. Suurin osa sortuu kuivine kantapäineen siihen sudenkuoppaan, että rasvaa niitä mahdollisimman paksulla ja rasvaisella voiteella, joka ei auta korpuksi kuivuneeseen ja halkeilevaan ihoon lainkaan. Kuten kasvojenkin ihonhoidossa, tarvitsevat korppukantapäät ensin kunnolla kosteutta ja vasta sitten tuhdimpia voiteita.

Weledan jalkabalsami imeytyy todella nopeasti – sitä voi käyttää myös aamuisin ja vetäistä sukat sen jälkeen jalkaansa. Balsami raikastaa jalkoja ja ehkäisee voimakasta hienhajua sekä kantapäiden kuivumista ja halkeilua. Raikas ja miedosti sitruksen tuoksuinen balsami on tuote, jonka olemassaoloa en halua enää koskaan unohtaa, sillä kantapääni ovat jo pitkään olleet kuivat kuin Saharan autiomaa.

Löytyykö joku näistä omien päivittäistuotteidesi joukosta?

DSC_0156

 

Kuvat Katja Kokko

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , ,

Beauty

16 kommenttia artikkeliin “Arjen uudet tulokkaat”

 1. Sanni

  Itse rakastan Dr. Hauschkan tuotteita, vaikka en noudatakaan heidän hoitorituaalejaan aivan oikeaoppisesti. Pidän silti tuotteiden takana olevasta filosofiasta ja biodynaamisista periaatteista. Omaa silmääni viehättävät myös hieman retrohenkiset pakkaukset. Olen käyttänyt ja kokeillut monia sarjoja vuosien varrella, mutta palaan jostain syystä Hauschkaan aina tasaisin väliajoin. Ihoni tykkää niistä ja varmaan tuo eräänlainen perinteisyys viehättää. Olisi kyllä todella kiva saada näistäkin tuotteista oma postauksensa!

 2. Suvilia

  Kiitos vinkistä täytyypä kokeilla tuota suuvettä! Olisi mielenkiintoista kuulla lisää vinkkejä suun- ja hampaiden hoitoon liittyen. Erityisesti onko sulla tapana ylläpitää hampaiden valkoisuutta jollakin ? 🙂

 3. tynderi

  Kiitos vinkeistä! Onkohan luonnonkosmetiikan puolelta löytynyt sopivaa dödöä, johon voisi luottaa myös työkuvioissa? Voiteet olen jo pikkuhiljaa vaihtanut luonnonkosmetiikkaan, mutta tällaiset (pettämättömän) tärkeät jäävät yleensä vaihtamatta kun sopivaa ei löydy. Madaran dödöä olen ostanut, mutta se ei pidä puolta päivääkään hikeä pois jos vähänkin liikkuu päivän aikana. Entä tiedätkö myös hyviä huulirasvoja vai suositteletko Hurraw:ta? 🙂

 4. Mona

  Hei kuinka mainiota -minulla onkin tullut pariin otteeseen mieleen kysyä mielipiteitäsi sekä Hauschkan että Weledan tuotteisiin, sillä en muista niistä koskaan lukeneeni & jälkimmäiset eritoten ovat itselläni luottokamaa (rrrrakastan niitä tuoksuja: tyrnin, laventelin ja sitrus -linjojen varsinkin <3 ) ja oikeastaan ainoat tuotteet, joita olen käyttänyt 4v tyttäreni ja 9kk pojan kanssa tähän mennessä löytyvät Weleda Baby tuotelinjasta (jälleen tuoksu -nuuh!)
  Kivaa, jos ehdit jossain välissä paneutua niihin enemmänkin!?!

 5. Titityy

  Tuo jalkavoide! Eilen kiiruhdin ostoksille ja nappasin heti kaks putelia mukaan. Siis en voinut kuvitella, mitä tarkoitti, kun sanoit sen imeytyvän nopeaa. Se imeytyi ihan hetkessä! Siis hetkessä! Kiitos, nyt ei ookaan enää tekosyitä olla rasvaamatta jalakoja päivittäin. 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>