Beauty

Arjen uudet tulokkaat

Beauty | 2.2.2016 | Katja Kokko

DSC_0151

Arjen tärpit saavat nyt jatkoa, sillä poikkesin viime sunnuntaina spontaanisti Ruohonjuureen ja tein pari loistavaa arkilöytöä:

Olen kaivannut luonnonkosmetiikasta suuvettä jo pidemmän aikaa. Neal’s Yard Remediesillä on valikoimassaan semmoinen, mutta sitä saa vain Englannista. Nyt bongasin sattumalta saksalaiselta Dr. Hauschkalta suuveden, joka sujahti välittömästi ostoskoriin. Dr. Hauschka oli vuosia sitten ensimmäinen sarja, johon rakastuin luonnonkosmetiikassa, mutta en ole käyttänyt merkiltä mitään enää vuosiin. Olisi oikeastaan kiinnostavaa tutustua tuotteisiin ja sarjan taustoihin syvällisemmin uudelleen. Kaikkien ihanien uutuuksien lomassa luonnonkosmetiikan pioneerit alkavat tuntua uudelleen kiehtovilta pitkän historian ja osaamisen ansiosta.

Salvia suuvesi auttaa ehkäisemään suun tulehduksia, tasapainottaa suun bakteerikantaa, vahvistaa ikeniä sekä raikastaa hengitystä. Purskuttelen sillä suuni aamuin illoin sekä kerran keskellä päivää. Suuvesi sisältää ratania-, mirha- ja rätväuutteita, jotka vahvistavat ikeniä, haitallisten bakteerien kasvua ehkäisevää salviauutetta sekä hoitavaa kehäkukkaa ja limakalvoja rauhoittavaa malvauutetta. Mikä tärkeintä, suuveteen ei ole lisätty fluoria eikä tensidejä. Tämä oli hartaasti kaivattu löytö ja Hyvinvoinnin tavaratalossa hinta näyttäisi olevan Ruohonjuurta edullisempi.

Hammasteemalla jatketaan. Viimeksi esittelin uuden lempihammastahnani – nyt on vuorossa hammasharja. Olen vannoutunut sähköhammasharjan käyttäjä, mutta ollessani yökylässä tai reissussa, en jaksa kantaa sähköhammasharjaa mukanani. Entinen reissuharjani tuli sopivasti tiensä päähän, joten kävin nappaamassa Joliesta matkaani maailman söpöimmän Humble Brush -hammasharjan. Biologisesti hajoavan bambuvartisen harjan harjakset kompostoituvat 2-3 vuodessa ja ne ovat tutkitusti bisfenoli-A vapaita. Harjoja löytyy sekä aikuisille että lapsille ja värit ovat ihania!

Viimeinen tulokas ei ole mikään uusi löytö, vaan pikemminkin uudelleen kohtaaminen tuotteen kanssa, jonka olemassaolon olin tyystin unohtanut! Weledan jalkabalsami on oikeasti maailman paras ja kosteuttavin jalkavoide. Suurin osa sortuu kuivine kantapäineen siihen sudenkuoppaan, että rasvaa niitä mahdollisimman paksulla ja rasvaisella voiteella, joka ei auta korpuksi kuivuneeseen ja halkeilevaan ihoon lainkaan. Kuten kasvojenkin ihonhoidossa, tarvitsevat korppukantapäät ensin kunnolla kosteutta ja vasta sitten tuhdimpia voiteita.

Weledan jalkabalsami imeytyy todella nopeasti – sitä voi käyttää myös aamuisin ja vetäistä sukat sen jälkeen jalkaansa. Balsami raikastaa jalkoja ja ehkäisee voimakasta hienhajua sekä kantapäiden kuivumista ja halkeilua. Raikas ja miedosti sitruksen tuoksuinen balsami on tuote, jonka olemassaoloa en halua enää koskaan unohtaa, sillä kantapääni ovat jo pitkään olleet kuivat kuin Saharan autiomaa.

Löytyykö joku näistä omien päivittäistuotteidesi joukosta?

DSC_0156

 

Kuvat Katja Kokko

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , ,