Laadukkaat meikkisiveltimet ovat tärkeimmät välineet onnistuneeseen meikkiin. Oma sivellinkokoelmani on kokenut vuoden sisällä pienen päivityksen, kun uudet tulokkaat ovat ujuttautuneet arkirutiineihini. Ennen puuterimaisille tuotteille käyttämäni siveltimet olivat aitoa karvaa, sillä se on huokoista, jolloin esimerkiksi luomivärit levittyvät tasaisesti ja kiinnittyvät paremmin ihoon. Voidemaisille tuotteille puolestaan synteettinen sivellin on ehdottomasti parempi, sillä se ei ime voidemaista tai nestemäistä väriä itseensä. Nykyisin kokoelmastani löytyy kuitenkin useampi laadukas synteettinen sivellin, jotka toimivat hyvin myös puuterimaisille tuotteille.
Luottosiveltimeni meikkipohjan tekemiseen ovat tässä:
Meikkivoiteen levitän Net-A-Porterista tilaamallani Artis Brushin numerolla 6, josta kirjoitinkin jouluna. Sivellin näyttää ennemminkin kasvoharjalta (johon sitä voi myös käyttää), kuin meikkisiveltimeltä ja taivaallisempaa välinettä meikkivoiteen levitykseen en ole ennen kokeillut. Saman merkin luomivärisivellin numero 4 ei kuitenkaan ole onnistunut lunastamaan paikkaansa luomien sutimisessa, sillä siihen se on turhan kömpelö kapistus. Peitevoiteen levittämiseen silmien alle se on sen sijaan kuin luotu ja käytössäni päivittäin.
Jos käytän RMS Beautyn meikkivoidetta, levitän sen merkin omalla Skin2Skin meikkivoidesiveltimellä, joka on myös täydellinen voidemaisen varjotusvärin/aurinkopuuterin levittämiseen. Voidemaiselle poskipunalle käytän puolestaan Skin2Skin poskipunasivellintä. Silloin harvoin, jos joku näppy kaipaa peittämistä, levitän peitevoiteen Everyday Mineralsin luomivärisiveltimellä, jonka karva on synteettistä ja sivellin on tarpeeksi leveä (merkin peitevoidesivellin on aivan liian kapea). Everyday Mineralsin siveltimistä on sanottava, että ne ovat huippulaadukkaita ja käytössäni on useampi eri malli.
Poskipunasiveltimeni puuterimaiselle poskipunalle on MACin ja loistava yksinkertaisesti siitä syystä, että sen varsi on lyhyt, jolloin se mahtuu meikkipussiin tarvittaessa. Lisäksi sivellin on muotoiltu hyvin ja karva on laadukasta. Tällä hetkellä haaveilen uudesta poskipunasiveltimestä, joka olisi kooltaan pienempi ja karva harvemmassa sekä kiinnityskohdastaan kapeampi.
Irtopuuterille käytän Neal’s Yard Remediesin puuterisivellintä, joka on ihanan sileä ja laadukkaasti tehty. Harmi ettei Neal’sin siveltimiä saa Suomesta, sillä nämä ovat myös synteettisiä lemppareitani.
Kuultopuuterin levittämiseen käytän Everyday Mineralsin Blender sivellintä, joka sopii hyvin myös aurinkopuuterille ja miksei poskipunalle sekä mineraalimeikkipuuterillekin.
Luottosiveltimeni silmämeikille ovat puolestaan tässä:
Nudeluomivärin levittämiseen koko luomelle käytän aitokarvaista ja hyvin leveää luomivärisivellintä. Tämä sivellin on tuliainen meikkaajaystävältäni Pariisista ja se on ammattilaissarja Paris Berlinin. Suti on noin 1,5 cm leveä ja sillä sipaiseekin luomivärit paikoilleen kertalaakista.
Tumman luomivärin levittämiseen suosikkini on nykyisin Kjaer Weisin Eye Brush Soft, jolla luomiväri levittyy tasaisesti ja pehmeästi. Sivellin sitoo väriä hyvin ihoon, vaikka karva onkin synteettistä. Toisin kuin synteettinen karva yleensä, tässä harjakset ovat karheat, jonka vuoksi väri ei pääse karisemaan. Ehdottomasti luottosiveltimeni.
Alaripsen tyven rajaan luomivärillä, johon luottovälineeni oli ennen viistopäinen litteä sivellin, mutta kokeiltuani Everyday Mineralsin Eye Smudge sivellintä, suti meni välittömästi vaihtoon. Tällä alarajaus onnistuu todella pehmeästi ja kauniisti, eikä väri karise mihinkään, vaikka karva onkin liukasta. Jos satun rajaamaan silmäni, käytän myös rajauksen pehmentämiseen tätä sivellintä.
Luomivärin häivytykseen luottosiveltimeni on jälleen Neal’s Yard Remediesin, sillä se on tarpeeksi pullea ja harjakset ovat juuri sopivan pitkät ja napakat tehden häivytyksestä helppoa. Hyvän häivytyssiveltimen valmistaminen on taitolaji!
Jos haluan levittää tummaa luomiväriä hyvin utuisesti ja kevyesti, käytän Everyday Mineralsin Dome Blending sivellintä, joka on tarkoitettu häivyttämiseen, mutta omaan makuuni harjakset ovat liian pitkät, jolloin napakkuus kärsii ja häivitys vaikeutuu. Tupsuttelujälkeen tämä sivellin toimii sen sijaan täydellisesti.
Kulmakarvojen harjaamiseen käytän Pariisin tuliaisina saamaani maailman parasta kulmakarvaharjaa, joka on jälleen vain ammattilaisille tarkoitetusta liikkeestä ostettu ja merkki on Nigel’s. Tällä saa harjattua tuuheimmatkin kulmakarvat ojennukseen sekä liian kulmakarvavärin pois. Jos kaipaa vielä lisää pitoa itsepäisiin karvoihin, voi harjaan suihkauttaa hieman suolasuihketta tai muotoilusuihketta. Toivottavasti tämmöisiä kulmakarvaharjoja tehtäisiin myös tavallisten kuluttajien saataville!
Pinsettini ovat terävyydestään tunnetut Tweezermanit, mutta haluaisin kokeilla paljon hehkutettuja Anastasia Beverly Hillsin pinsettejä, jotka ovat kuulemma vieläkin terävämmät. Siellä täällä kasvavan haituvakulmakarvojen sekä huulten yläpuolelle ilmestyvien erittäin naisellisten viiksikarvojen häätämiseen käytän Duroyn face shaveria – luottotuote jo vuosien ajan.
Huulipunasivellin on Kjaer Weisin ja se on täydellinen, sillä siveltimen saa käännettyä hylsyyn, jossa se pysyy suojassa eikä sotke, mikäli sivellintä kantaa mukanaan.
Ripsentaivuttimet ovat klassikot, eli Shu Uemuran. Näistä en luovu varmaan koskaan enkä ole päivääkään ilman näitä, sillä taivutan ripseni päivittäin, vaikka en käyttäisi ripsiväriä. Ainoa huono puoli näissä on se, että pakkauksessa tulee mukana vain yksi varakumi eikä niitä voi ostaa erikseen. Joten kun sekin tulee tiensä päähän, täytyy ostaa kokonaan uudet taivuttimet.
Ja vielä sananen siveltimien huollosta: voidemaisille ja nestemäisille tuotteille käytetyt siveltimet tulee pestä välittömästi käytön jälkeen. Pesuun paras aine on hellävarainen kasvisaippua, kuten helsinkiläisen saippuamerkki Doftin valmistama sivellinsaippua Jolielle. Puuterimaisille tuotteille käytettyjen siveltimien pesu riittää noin kerran viikossa, jos siveltimet ovat päivittäisessä käytössä. Siveltimet painellaan kuivaksi pyyhkeessä pesun jälkeen ja karvat muotoillaan. Sudit kannattaa nostaa kuivumaan vaikka tiskikaappiin sivellin alaviistoon osoittaen, jolloin vesi ei pääse syövyttämään liimauksia. Siveltimien huolto pidentää niiden käyttöikää, mutta tärkeämpää on kuitenkin hygienia: ei ihme, jos poskiin ilmestyy jatkuvasti tukkeumia, mikäli poskipunasivellin on käynyt kylvyssä viimeksi kaksi vuotta sitten!
Millainen on oma meikkisivellinkokoelmasi ja muistatko huoltaa niitä säännöllisesti?
Kuvat Katja Kokko
Postaus sisältää affiliate-linkkejä