Beauty

Advanced K-beauty rituaali talveksi

Beauty | 8.12.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Whamisa Finland

Pakkanen paukkuu ja jäätävä viima käy kasvoille. Ei ihme jos ihoa kiristää. Talvella voi sanoa hyvästit minimalismille ja ryhtyä maksimalistiksi. Päivitä ihonhoitorituaalisi advanced-tasolle ja säilytä iho lasimaisen kuulaana talvellakin.

Olen puhunut tänä vuonna useaan otteeseen skip-caresta ja minimalismista ihonhoidossa sekä jakanut vinkkejä, miten ihonhoitorutiinia voi yksinkertaistaa, mutta säilyttää silti ihon kuulaana ja pehmeänä. Nyt eletään kuitenkin virallista kaamos-aikaa ja tiedossa on seuraavat neljä kuukautta iholle erityisen haastavat olosuhteet. Joten nyt on aika ryhtyä edistykselliseksi ihonhoitajaksi ja palauttaa ihonhoitorutiinin kaikki kymmenen askelta. Myöskään laiskat ihonhoitajat eivät saa vapautusta! Sitä paitsi mikä voisi olla parempaa tekemistä pimeinä talvi-iltoina kuin hoivata itseään antaumuksella? Ei sitten mikään.

Vannoutuneille Whamisan käyttäjille tämä rutiini on silkkaa nautintoa, sillä käyttöön pääsee sarjan lähes jokainen puteli, kun kerrostaminen viedään advanced-tasolle. Edistyneen K-beauty rutiinin ydin on entistäkin huolellisemmassa kerrostamisessa: kaksoispuhdistuksen ja 7 skin methodin lisäksi tällä tasolla tehdään myös kaksoiskosteutus.

Advanced K-beauty rituaali talveksi

1. Öljypuhdistus

Levitä Whamisan puhdistusöljyä reilu teelusikallinen kuiville kasvoille ja kaulalle. Hiero öljyä vähintään minuutin ajan pyörivin sivelyin iholla. Puhdista iho myös korvien takaa äläkä unohda kaulan sivuja. Jos ihosi on kuiva, herkkä tai kosteusköyhä, poista puhdistusöljy kostealla musliiniliinalla tai kasvosienellä. Vältä lotraamasta ihoa vedellä, sillä se kuivattaa entisestään.

Jos ihosi on rasvainen, voit tehdä kaksoispuhdistuksen. Älä kuitenkaan huuhdo puhdistusöljyä pois iholta, vaan levitä vesipohjainen puhdistusaine öljyn päälle.

Jos ihosi on normaali ja sen kosteus-rasvatasapaino on kunnossa, eikä ihoa kiristä, voit tehdä kaksoispuhdistuksen 1-2 kertaa viikossa syväpuhdistavana rutiinina.

2. Vesipohjainen puhdistus

Levitä kasvoille ja kaulalle vesipohjainen puhdistusaine eli puhdistusgeeli tai -vaahto. Whamisan vesipohjaisista puhdistusaineista Foaming Gel on hellävaraisempi ja suosittelen valitsemaan ensisijaisesti sen talvella.

Kostuta sormenpäät veteen ja pyörittele niitä iholla, jolloin aine alkaa kevyesti vaahdota. Poista aine kostealla musliiniliinalla tai kasvosienellä, vältä siis turhaa vedellä lotraamista myös vesipohjaisen puhdistusaineen kanssa.

Puhdistus aamulla

Pyyhi kasvot ja kaula aamulla Whamisan misellivedellä. Se riittää puhdistamaan ihonhoitotuotteiden rippeet iholta ja virkistämään ihon aamulla, jolloin kaksoispuhdistus ei ole tarpeen, koska iholla ei ole aamulla likaa, meikkiä tai ilmansaasteita.

3. Kuorinta

Käytä Whamisan kuorintalappuja 2-3 kertaa viikossa. Ne ovat täydellisen hellävaraiset hieman tiheämpään käyttöön, sillä lappujen sisältämän kuorinta-aineen hedelmähappopitoisuus on äärimmäisen matala, jonka ansiosta ne toimivat kosteuttavina aineina voimakkaan kuorinnan sijasta. Kuorintalaput elvyttävät ihon omia toimintoja, parantavat kosteuspitoisuutta ja kirkastavat ihoa. Ne ehkäisevät tukkeumien muodostumista, joita putkahtelee helposti iholle juuri talvella, kun iho muuttuu kosteusköyhäksi. Kuorintalaput valmistelevat ihon vastaanottamaan paremmin myös muut hoitavat aineet. Jos iho on kosteusköyhä, sen pinta on kuin kilpi, josta mikään ei mene sisään eikä mikään tule ulos. Kuorintalaput ovat siis talven must have tuote!

Jos ihosi ei ole herkkä, voit levittää aineen kasvoille ja kaulalle ja jättää sen vaikuttamaan iholle yöksi. Jos käytät lappuja ensimmäistä kertaa tai vasta totuttelet Whamisan tuotteisiin, anna aineen vaikuttaa noin 10 minuuttia ja pyyhi se sitten pois iholta kostealla sienellä.

Jos ihosi on kuiva tai normaali, valitse Organic Flowers kuorintalaput. Organic Fruits kuorintalaput sopivat sekaiholle ja kuivarasvaiselle iholle. Suurihuokoiselle iholle paras valinta on Organic Seeds kuorintalaput.

4. Hoitoneste: 7 skin method

Nyt saa lotrata! Juota iholle kasvovettä 7 skin methodin mukaisesti aamuin illoin. Voit tunnustella, onko seitsemän kerrosta aina tarpeen – kovilla pakkasilla ja tuulisella säällä varmasti on, mutta lauhemmilla keleillä pärjäät todennäköisesti mainiosti muutamalla kerroksella, riippuen toki siitä, kuinka paljon ulkoilet ja millaiset ihonhoitorutiinisi ovat olleet aiemmin.

Ota hoitonestettä pari tippaa kämmenelle, hiero kämmeniä yhteen ja imeytä hoitoneste kasvoille ja kaulalle taputellen. Imeytä seuraava kerros vasta, kun edellinen on täysin imeytynyt. Kun iho tuntuu kimmoisalta, täyteläiseltä ja aavistuksen ”tahmealta”, se on tarpeeksi kosteutettu. Whamisan hoitonesteet ovat niin hoitavia, että 7 skin methodin tavoin käytettynä et tarvitse varsinaista seerumia lainkaan.

Talveksi paras hoitoneste on Whamisan Deep Rich Toner, josta on saatavilla rajoitettu määrä jättikokoja. Jättikoko riittää sopivasti juuri talven yli ja tulee edullisemmaksi, sillä se on kooltaan 300 ml normaalin 120 ml sijasta.

5. Sheet mask

Whamisan ihonhoitorutiinissa tavanomainen seerumi korvataan sheet maskilla. Biohajoavasta ja jo sellaisenaan ihoa hoitavasta ja kosteuttavasta hydrogeelistä valmistettu harsonaamio auttaa pakkauksen sisältämää seerumia imeytymään entistä paremmin. Whamisan hydrogeelinaamiot ovatkin talven tehokosteuttajia, joita voit käyttää kuuriluontoisesti 2-3 kertaa viikossa, kovilla pakkasilla vaikka viikon ajan päivittäin tai ihon kosteuspitoisuutta ylläpitävänä hoitona kerran viikossa.

Asettele sheet mask kasvoille 7 skin methodin jälkeen. Anna sen vaikuttaa 10-20 minuuttia. Vaikutusajan kuluessa hydrogeelistä valmistettu harsonaamio alkaa ohentua iholla ja tunnet, miten seerumi imeytyy ihoon naamion alla. Älä kuitenkaan anna naamion kuivua täysin, jotta se ei ala imemään ihosta kosteutta takaisin itseensä. Vaikutusajan jälkeen voit heittää harson bioroskikseen.

Jos seerumi ei ole vaikutusajan jälkeen imeytynyt täysin, taputtele se ihoon, kunnes se on imetynyt. Imeytä pakkaukseen jäävä ylimääräinen seerumi dekolteen iholle taputellen.

Whamisan sheet maskeista jokainen sopii talveen ja ne kaikki ovat erittäin kosteuttavia, mutta oma suosikkini juuri talveksi on Organic Flowers Sheet Mask.

6. Silmänympärysvoide

Sheet maskin jälkeen on silmänympärysvoiteen vuoro, jolla tehohoidetaan myös rypyt. Annostele Whamisan silmänympärysvoidetta nimettömälle sormelle ja jaa voide tasan molemmille nimettömille. Sivele voidetta silmien sisänurkista ulkonurkkiin nimettömillä sormilla, kunnes se on imeytynyt. Levitä sitten voidetta myös huulille, nasolabiaalijuonteisiin, suupielen juonteisiin sekä otsaryppyihin. Whamisan silmänympärysvoide sisältää runsaasti ryppyjä siloittavia, kirkastavia, kiinteyttäviä ja solutoimintaa aktivoivia aineita ja reilun pakkauskokonsa (30 ml) ansiosta sitä raaskii käyttää mainiosti tehohoitona myös rypyille.

7. Kosteutus vesimäisen ohuella voiteella

Kaksoispuhdistuksen lisäksi Whamisan advanced-rutiinissa tehdään myös kaksoiskosteutus kosteusvoiteella. Tärppituote tähän on legendaarinen Water Cream, tuo kosteusvoiteiden Graalin malja, joka varmistaa, että iho on taatusti riittävän kosteutettu ja täyteläinen. Jos syystä tai toisesta et halua valita Water Creamia, sopii tähän vaiheeseen myös Original Lotion, joka on edullisempi ja pakkauskooltaan niin reilu (120 ml), että sillä pärjää varmasti koko talven yli.

Annostele kosteusvoidetta kämmenelle noin herneen kokoinen nokare. Hiero kämmeniä kevyesti yhteen ja taputtele voide kasvoille ja kaulalle. Tässä vaiheessa rutiinia tuotteet sisältävät jo myös hieman öljyjä, vaikka edelleen ollaan suurimmaksi osaksi vesipohjaisissa tuotteissa, joten voit myös sivellä voiteen iholle. Hyvä nyrkkisääntö tuotteiden levittämisessä on, että vesimäiset tuotteet taputellaan ja öljypohjaiset sivellään.

8. Kosteutus täyteläisellä voiteella

Vesimäisen ohuen voiteen päälle kerrostetaan vielä toinen kosteusvoide, joka sisältää enemmän öljyjä ja auttaa lukitsemaan kosteuden ihoon. Tähän sopii parhaiten Nourishing Cream päivä- & yövoide, jonka sisältämät kasvivoit (mangovoi, mehiläisvaha, kaakaovoi ja avokadovoi) muodostavat ihon pinnalle kosteuden haihtumista ehkäisevän ja ihoa suojaavan oklusiivin.

Annostele kosteusvoidetta herneen kokoinen nokare kämmenelle ja lämmitä sitä hieromalla käsiä yhteen. Taputtele tai sivele voidetta kasvoille ja kaulalle kunnes se on imeytynyt.

9. Kasvoöljy

Kasvoöljy on yksi tärkeimmistä tuotteista talvella. Jos öljy ei kuulu jo rutiinisi, nyt on viimeistään oikea hetki aloittaa sen käyttö. Kosteutuksen jälkeen iholle levitetään vedetön tuote, joka suojaa ihoa kosteuden haihtumiselta ja kylmyydeltä, vahvistaa ihon suojabarriääriä ja pitää ihon pehmeänä sekä sileänä. Whamisan kasvoöljy on erityisen ravitseva, sillä se sisältää kylmäpuristettujen kasviöljyjen lisäksi fermentoituja kasviuutteita. Öljy napakoittaa veltostunutta ihoa, madaltaa ryppyjä ja kirkastaa sekä ihon väriä.

Annostele pipetillä 4–6 tippaa kasvoöljyä kämmenelle. Hiero kämmeniä yhteen ja sivele öljy kasvoille ja kaulalle. Öljyn levittämiseen kannattaa yhdistää lyhyt kasvohieronta joko käsin tai gua sha välineellä, joka aktivoi ihon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Hieronta poistaa turvotusta sekä kiinteyttää ja heleyttää ihoa.

10. BB-voide

BB-voide viimeistelee koko ihon ihonhoitorutiinin. Whamisan BB-voide tuo iholle parhaan suojan pakkasta ja viimaa vastaan. Lisäksi se tasoittaa ihon värin ja peittää tarvittaessa myös todella hyvin, sillä tuote on runsaspigmenttinen ja sitä on helppo kerrostaa. Voiteesta jää iholle kaunis ja luonnollinen valoa heijastava pinta. Voide on erittäin riittoisaa ja vain pieni nokare riittää levittyy laajalle alueelle. Lisäksi voiteessa on aurinkosuojakerroin 50, joten se on täydellinen suoja valkoisille hangille aurinkoisina päivinä.

Millaisia Whamisa-rutiineja teillä on talvella? Oletko huomannut, että korealaista ihonhoitorutiinia noudattamalla iho pysyy paremmassa kunnossa talvellakin?

Whamisa-kampanja Joliessa

Whamisan talven must have -kosteuttajat ovat tämän päivän joulukalenteritarjouksessa Joliessa: jättikokoinen 300 ml Deep Rich Toner, Water Cream ja Organic Flowers Sheet Mask maksavat yhteensä 84 €, kun niiden normaali pakettihinta on 121,20 €. Tarjous on voimassa ainoastaan tänään sunnuntaina 8.12.2019. Lisäksi Joliessa on vielä tänään Pre Christmas Sale, eli kaikki normaalihintaiset tuotteet ovat 20 % alennuksessa (tarjous ei koske lahjakortteja eikä seuraavia sarjoja: Esse, Henua, Josh Rosebrook, Kjaer Weis, Less is More, May Lindstrom Skin, Und Gretel).

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,