Beauty

Absolutionin uudet meikit & alekoodi Jolieen

Beauty | 1.5.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä sekä alekoodin

Kun tieto Absolutionin ja ranskalaisen meikkitaiteilijan Christopher Danchaudin meikkiyhteistyön jatkosta julkaistiin, olin tohkeissani. Tähän mennessä lanseeratut Sweet & Safe Kiss -huulipunat ovat nimittäin ehdottomasti luonnonkosmetiikan parhaimmistoa ja Absolutionilla ei ole muutenkaan tapana tehdä mitään keskinkertaista. Sain uudet meikit testiin Joliesta sekä vappuyllärinä teille alekoodin Jolien verkkokauppaan, joten laitetaan inspiraatiot ja tuotearviot jakoon.

Uusi meikkikokoelma pitää sisällään tuuheuttavan ripsivärin, nestemäisen peitevoiteen neljässä eri sävyssä sekä nestemäisen eye linerin. Lisäksi Absolutionin meikkivalikoimasta löytyy La Créme du Teint meikkipohja kahdessa sävyssä sekä nuo aiemmin mainitsemani huulipunat.

Ensimmäisenä pääsee arvioon Le Liner nestemäinen rajaus. En ollut siitä mitenkään erityisen innoissani, sillä en ole käyttänyt nestemäistä rajausta yli kymmeneen vuoteen enkä muutenkaan enää rajannut silmiäni viime vuosina. Minua kiinnosti kuitenkin kokeilla lineria ihan testausmielessä ja toisaalta mikäs siinä olla avoin uuden meikkityylinkin kokeilulle, koska en ole enää nykyisin kiinnittynyt mihinkään yhteen tapaan meikata ja aina välillä tekee hyvää vähän ”räväyttää” (en nyt tiedä miten suureksi räväytykseksi tätä meikkiä voi kutsua verrattuna vaikka meikkiinstaajiin tai -bloggaajiin).

Olin ensinnäkin todella yllättynyt miten hyvin onnistuin rajauksessa ottaen huomioon ainakin kymmenen vuoden tauon nestemäisen rajauksen käytöstä. Tehdessäni vielä asiakasmeikkejä käytin lähes aina rajaukseen pelkkää kynää, koska se yksinkertaisesti istuu kädenjälkeeni paremmin. En myöskään ole ikinä ollut mikään tarkka piirtäjä vaan ennemminkin värittäjä. Nestemäisen rajauksen käyttö vaatii kuitenkin ennen kaikkea tarkkuutta ja vakaata kättä. Täydelliset ei näistäkään rajauksista suinkaan tullut, mutta pienellä harjoittelulla homma alkaa varmasti sujua paremmin.

Rajaus oli todella laadukas ja miellyttävä käyttää. Sivellinosa on napakka, mikä on nestemäisessä rajauksessa tärkeää, sillä liian joustavalla siveltimellä ei saa tarkkaa jälkeä. Väri levittyi tasaisesti, mutta sitä kannattaa pyyhkäistä pullon suulle ennen levittämistä ja lisäillä vähitellen. Pienien röpelöiden korjaamiseen ei kannata jämähtää vaan palata niihin vasta lopuksi. Rajausta olikin helppo korjailla pilaamatta jo piirrettyä jälkeä ja mikä tärkeintä: rajaus ei rapissut pois siinä vaiheessa kun taivutin ripseni. Juuri tämä on monien nestemäisten rajausten ongelma. Jos puolestaan taivuttaa ripset ennen rajauksen tekoa, ripset sotkeentuvat rajausväriin. Eli aina ensin rajaus ja vasta sitten ripsien taivutus! Rajaus pysyi todella hyvin, mutta se oli myös helppo poistaa ihan misellivedellä.

Jos rajaus ei meinaa heti onnistua, sitä on helppo korjailla veteen kastetulla pumpulipuikolla ja Absolutionin rajausväri ei lähde suttaantumaan siinäkään vaiheessa. Itsekin jouduin korjailemaan rajausta pariin otteeseen näin pitkän tauon jälkeen.

Instastoorien puolella rajaukseni näkyi videolla loistavasti. Mielestäni se näytti niissä vielä paremmalta kuin näissä valokuvissa. Kuvissa rajaus on paljon kapeamman näköinen kuin videolla ja livenä. Itse pidin lopputuloksesta todella paljon! Oli piristävää nähdä itsensä täysin erilaisessa meikissä kuin mihin on tottunut eikä paksu ja ulkonurkkaan aavistuksen levenevä rajaus tarvitse välttämättä luomiväriä lainkaan, vaan heleä meikkipohja, ripsiväri, poskipuna ja freesi huulipuna riittävät. Absolutionin Le Liner on mielestäni kymppi plussan arvoinen rajaus ja sen mitä muistan synteettisen puolen eye linereista, tämä ei häviä niille tippaakaan, vaan aivan päinvastoin!

Loistavat ohjeet nestemäisen rajauksen tekemiseen löytyy tästä Ida Jokikunnaksen bloggauksesta.

Ripsivärin suhteen minulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia. Lähes poikkeuksetta luonnonkosmetiikan ripsivärit ovat haastavia ja ne suoristavat taivutukset saman tien. Siksi käytänkin aina taivutuksen jälkeen Dr. Hauschkan ripsi- ja kulmakarvageeliä ennen ripsivärin levittämistä, sillä se auttaa taivutusta pysymään paikoillaan. Myöskään Absolutionin ripsari ei saanut minua pomppimaan tasajalkaa. Taivutus pysyi kyllä ripsi- ja kulmakarvageelin avulla ja se mikä ripsivärissä oli erityisen hyvää, on runsas väri. Sitä todellakin tulee reippaasti, melkein liiankin kanssa. Itse sain siistimpää jälkeä pyyhkäisemällä hieman liikaa väriä paperiin. Ripsarilla saa siis volyymia runsaasti, mutta se mikä siinä oli mielestäni heikoin lenkki, oli lopputuloksen siisteys: ripset on pakko käydä läpi ripsikammalla, sillä väri meinaa jäädä hitusen kokkareisen näköiseksi. Tätä pystyi hieman hillitsemään pyyhkäisemällä liikaa väriä pois harjasta ennen levittämistä.

Ripsari pysyi hyvin eikä rapissut päivän aikana, joten siitä plussaa. Antaisin tälle arvosanaksi ehkäpä seiskan tai kasin. Uskon, että tästä tulee monien suosikki ja nämä ripsarijutut ovat muutenkin aivan henkimaailman hommia, eli ei voi tietää ennen kuin itse kokeilee, että mikä toimii.

Nestemäisia peitevoiteita ei luonnonkosmetiikkamaailmassa juurikaan ole, tai jos onkin, niissä ei ole tarpeeksi väripigmenttiä ja olen törmännyt useaankin nestemäiseen peiteväriin, joiden lopputulos on jauhoinen – eihän sellaista voi silmien alle levittää, jollei halua taikoa itselleen ryppyjä. Absolutionin nestemäinen peitevoide on kuitenkin next level kamaa, siis aivan järkyttävän hyvä! Kaiken lisäksi värisävyjä on neljä, mistä löytyy sopivat niin vaalealle kuin tummemmallekin iholle. Väripigmenttiä on riittävästi ja tummat silmänaluset saa taiottua piiloon tuossa tuokiossa, koostumus on samettinen, levittyvyys täydellisen tasainen ja lopputulos ihan perfecto! Minulla on käytössä tällä hetkellä sävy numero 2, mutta sain testiin myös kolmosen, jota todennäköisesti tarvitsen kesällä pienen tipan vaaleamman joukkoon. Jos olet etsinyt täydellistä peitevoidetta tai valokynän korviketta niin se olisi nyt tässä!

Tähän postaukseen käytin meikkipohjaksi Absolutionin La Créme du Teint meikkipohjan, joka jättää ihon kauniin kuultavaksi ja heleäksi peittäen epätasaisuuksia juuri sopivasti. Pohjan erikoisuus on sen loistava pysyvyys. Itse käytän sävyä Medium, mutta sävy Light on yleisempi. Meikkipohja sopii parhaiten kuivalle, normaalille, sekaiholle ja ikääntyvälle iholle. Jos iholla on paljon epäpuhtauksia, valitsisin jonkun toisen pohjan ihan vain peittävyyden vuoksi. La Créme du Teint levittyy erittäin kauniisti, mutta se saattaa rullata sellaisten päivävoiteiden päällä, joista jää hieman kalvoa iholle. Tämän voi kuitenkin ehkäistä helposti levittämällä iholle pari tippaa ihoöljyä ennen pohjaa.

La Créme du Teint ei tarvitse puuteria viimeistelyyn kuin aivan pienen sipauksen, johon toimii parhaiten Kjaer Weisin uusi kivipuuteri. Olen niin rakastunut tuohon henkäyksen kevyeen puuteriin etten kaipaa irtopuuteria enää lainkaan. Poskiin sipaisin Kjaer Weisin luottoposkipunaani Desired Glow ja huulilla on Absolutionin sorbetti-kiiltopunan sävy 20. Freesi kevätmeikki ei paljon muuta kaipaa näyttävän eye linerin ja raikkaiden huulien lisäksi, vai mitä tuumitte? Jos muuten kaipaat inspiraatiota huulimeikkiin, sitä löytyy tästä ja tästä postauksesta.

Joko olet ehtinyt tutustua Absolutionin uusiin meikkeihin? Entä kuinka moni teistä on nestemäisen eye linerin ystävä?

Alekoodi

Saat koodilla KATJAXJOLIE15 15 % alennusta Jolien verkkokaupasta 6.5.2018 asti. Alennuskoodi koskee normaalihintaisia tuotteita, poislukien tuotemerkit Kjaer Weis, In Fiore, Josh Rosebrook, NUORI ja May Lindstrom Skin, lahjakortit sekä Jolie boxit. Klikkaa ostoksille tästä.

Jos kaipailet puolestaan tuotemerkkejä, jotka ovat vain kansainvälisen Jolie Beautyn puolella, niin siellä saman alennuksen sekä ilmaiset toimituskulut saa koodilla SPRING ja se on voimassa myös 6.5.2018 asti. Klikkaa ostoksille tästä.

Kuvat Katja Kokko & Mikko Rasila

Tuotteet saatu maahantuojalta

Avainsanat: , , , ,