Beauty

Zuii Lux – Luonnollisten meikkien Ferrari

Beauty | 5.5.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Ammattilaismeikkisarja Zuiin uudet Lux-meikit sytyttävät iholle valot. Sarjan meikkivoide, irtopuuteri ja huulipunat ovat luonnollisten meikkien Ferrareita.

Luonnonkosmetiikan MACina tunnettu Zuii lanseerasi vastikää uuden, täysin vegaanisen Lux-tuotelinjan, johon kuuluu meikkivoide kahdella eri koostumuksella, irtopuuteri sekä seitsemän huulipunaa. Tuotteet suojaavat ihoa ilmansaasteilta ja haastavilta sääolosuhteilta sekä kosteuttavat ihoa. Pakkaukset ovat Zuiin peruslinjan tuotteita luksukkaampia ruusukultaisilla yksityiskohdilla varustettuna ja esimerkiksi huulipunat napsahtavat napakasti kiinni magneetilla.

Zuiin klassiseen valikoimaan nähden Lux-linjassa on hyödynnetty vielä enemmän sellaisia kasveja, jotka ehkäisevät päivän aikana ilmassa esiintyvien epäpuhtauksien ihoa kuluttavalta vaikutukselta. Tuotteet muodostavat iholle suojan ehkäisten epäpuhtauksien ja saasteiden imeytymistä ja ihon ennenaikaista ikääntymistä. Yksi näistä kasveista on pavlova lutheri leväuute, vedenalainen mikrolevä, joka vahvistaa ihon suojabarriääriä. Toinen tärkeä ainesosa on bambumehu, joka kosteuttaa ihoa ja ehkäisee pigmenttiläiskien syntymistä.

Lux-meikkivoiteita on kaksi erilaista: kevyttä kuultoa tuova puolipeittävä Luminescent Foundation ja voimakkaammin, mutta luonnollisesti peittävä Flawless Foundation. Molemmissa meikkivoiteissa on kolme sävyä, jotka sulautuvat kauniisti ihoon. Edelleenkin monen luonnonkosmetiikan meikkivoiteen ongelmana ovat liian tummat ja punertavat sävyt, mutta Zuiin sävyt ovat keltapohjaisia ja tarpeeksi vaaleita. Zuii on valmistanut meikkivoiteista seitsemän sävyä, mutta Suomen valikoimasta löytyy tällä hetkellä sävyistä kolme.

Lux-meikkivoiteiden sävyt Ivory, Dusk ja Driftwood

Rakastuin Lux-meikkivoiteisiin heti ensimmäisellä kokeilulla ja sävyistä Driftwood osoittautui omalle iholleni täydelliseksi ollen yksi parhaista meikkivoidesävyistä, mitä olen luonnonkosmetiikasta löytänyt. Rakastan kummankin meikkivoiteen täydellistä levittyvyyttä, peittävyyttä ja ilmavuutta – iho jää todellakin kosteutetuksi, heleäksi ja kuulaaksi. Kumpikaan meikkivoide ei ole raskas iholla, eikä koostumus kuivahda ja jämähdä iholle levittäessä, joten meikkipohjaa voi työstää rauhassa. Lopputulos ei ole myöskään öljyisenä kiiltävä.

En osaa päättää kumpi meikkivoiteista on suosikkini, sillä kuten sanottua, kummankin koostumus on ihana. Varsinkin kesää kohti mentäessä en enää kaipaa hirveästi peittävyyttä meikkipohjalta, joten kevyemmin peittävä Luminescent on itselläni päivittäisessä käytössä. Talvella käytin puolestaan hieman peittävämpää Flawlessia.

Molemmat meikkivoiteet toimivat myös täydellisesti Zuiin Luminising Cremen kanssa, josta kirjoitin taannoin Zuiin itseruskettavien yhteydessä. Pronssin sävyinen hohdevoide tuo ihanan päivettyneen hehkun ja kevyttä kuultoa iholle, joka näyttää todella freesiltä.

Irtopuuteri on läpikuultava ja väritön sopien kaikille ihon sävyille. Puuteri sisältää bambujauhetta sekä ripauksen kosteuttavia kasviuutteita, kuten rohtosalkoruusua, aloe veraa ja vihreää teetä. Puuteri ei tee ihosta kuivan ja ”puuteroidun” näköistä, eikä vie pois ihon luonnollista hehkua, vaan asettuu iholle huomaamattomasti kiinnittäen kuitenkin meikin täydellisesti.

Tämä saattaa olla täydellisin irtopuuteri, mitä olen kokeillut, sillä se antaa ihon luonnollisen kuulauden tulla esille. Pakkauksesta on myös helppo annostella tuotetta sopivan verran kopauttamalla sivellintä rasian sihtiin. Ihana yksityiskohta tuotteessa ovat pakkauksen pohjaan upotetut kuivatut ruusun terälehdet.

Lux-kokoelman huulipunien värit ovat intensiivisiä, mutta huulipunan koostumus ei ole liian matta ja vahamainen hyvästä pysyvyydestään huolimatta. Lux-huulipunat eroavat Zuiin klassikkopunista hoitavammalla koostumuksella, joka klasikkopunia kosteuttavampi ja suojaa huulia tehokkaammin mm. keltasoihdukin uutteen, sheavoin ja teepensaansiemenöljyn ansiosta. Lux-punat ovat myöskin täysin vegaanisia, kun klassikkopunat sisältävät puolestaan mehiläisvahaa.

Sävyt Paris ja Scarlet

Uusien punien koostumus on klassikkopunia vieläkin kermaisempi ja värit intensiivisempiä. Suosikkejani sävyistä ovat Paris, Scarlet ja Pout, niiden koostumus on todella intensiivisesti peittävä, mutta kermaisen kosteuttava, minkä ansiosta punat eivät kasaannu kuivaksi rinkulaksi huulten sisäpinnalle, joka on puolestaan monien kuivempien mattapunien ongelma. Lux-punat ovat mielestäni juuri sen vuoksi ihanan huolettomia, sillä huulet voi vain punata eikä sen koommin tarvitse vilkuilla peiliin, sillä väri kuluu huulilta pois nätisti.

Lux-huulipunan sävy Paris

Uskon, että Lux-meikit tulevat valloittamaan monta meikkipussia, sillä kokoelma on erittäin onnistunut ja hienovarainen upgreidaus Zuiin klassiseen valikoimaan, joka on sekin omaa luokkaansa ja monien ammattilaismeikkaajien käyttämä luottosarja. Lux-nimestä tulee muuten mieleen Lux Helsinki, jokatalvinen valokarnevaali – ja nämä tuotteethan itse asiassa ikään kuin sytyttävät iholle valot päälle tehden sen kauniin luonnollisella tavalla. En usko, että kukaan kokee meikkivoiteen esimerkiksi kiiltävän liikaa.

Näiden kuvien kuulas meikki syntyi seuraavilla Zuiin tuotteilla:

Lux Luminescent Foundation sävy Driftwood
Lux Finishing Powder
Blush sävy Melon
Eyeshadow sävy Chestnut
Eyebrow Definer kulmakynä sävy Taupe
Maxi Lash Mascara
Lux Classic Lipstick sävyt Paris ja Scarlet

Meikkivoiteen levitän sormin enkä käytä sen ihmeellisempää pohjustusta normaalin ihonhoitorutiinin lisäksi. Meikkivoide saattaa rullata hyaluronihapposeerumien päällä, jotka jättävät tyypillisesti hieman tahmean pinnan iholle. Tämän voi estää käyttämällä meikin alla muutaman tipan kasvoöljyä. Itselleni kasvoöljy on joka tapauksessa must-tuote aamuin illoin.

Puuteriin käytän isoa irtopuuterisivellintä rasiassa mukana tulevan vipan sijasta. Jos levität puuterin vipalla, painele puuteri ihoon, älä nahkaa tai vedä sitä iholle. Huulipunan levitän suoraan puikosta tuotteen ollessa uusi, mutta jos punan terävät kärjet alkavat käytössä pyöristyä liikaa, levitän kirkkaat värit siveltimellä.

Joko olette kokeilleet Lux-kokoelman meikkejä?

Lux-huulipunan sävy Scarlet

Meikkikuvat Richard Isaac

Tuotekuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,