Beauty

Zuii Lux – Luonnollisten meikkien Ferrari

Beauty | 5.5.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Ammattilaismeikkisarja Zuiin uudet Lux-meikit sytyttävät iholle valot. Sarjan meikkivoide, irtopuuteri ja huulipunat ovat luonnollisten meikkien Ferrareita.

Luonnonkosmetiikan MACina tunnettu Zuii lanseerasi vastikää uuden, täysin vegaanisen Lux-tuotelinjan, johon kuuluu meikkivoide kahdella eri koostumuksella, irtopuuteri sekä seitsemän huulipunaa. Tuotteet suojaavat ihoa ilmansaasteilta ja haastavilta sääolosuhteilta sekä kosteuttavat ihoa. Pakkaukset ovat Zuiin peruslinjan tuotteita luksukkaampia ruusukultaisilla yksityiskohdilla varustettuna ja esimerkiksi huulipunat napsahtavat napakasti kiinni magneetilla.

Zuiin klassiseen valikoimaan nähden Lux-linjassa on hyödynnetty vielä enemmän sellaisia kasveja, jotka ehkäisevät päivän aikana ilmassa esiintyvien epäpuhtauksien ihoa kuluttavalta vaikutukselta. Tuotteet muodostavat iholle suojan ehkäisten epäpuhtauksien ja saasteiden imeytymistä ja ihon ennenaikaista ikääntymistä. Yksi näistä kasveista on pavlova lutheri leväuute, vedenalainen mikrolevä, joka vahvistaa ihon suojabarriääriä. Toinen tärkeä ainesosa on bambumehu, joka kosteuttaa ihoa ja ehkäisee pigmenttiläiskien syntymistä.

Lux-meikkivoiteita on kaksi erilaista: kevyttä kuultoa tuova puolipeittävä Luminescent Foundation ja voimakkaammin, mutta luonnollisesti peittävä Flawless Foundation. Molemmissa meikkivoiteissa on kolme sävyä, jotka sulautuvat kauniisti ihoon. Edelleenkin monen luonnonkosmetiikan meikkivoiteen ongelmana ovat liian tummat ja punertavat sävyt, mutta Zuiin sävyt ovat keltapohjaisia ja tarpeeksi vaaleita. Zuii on valmistanut meikkivoiteista seitsemän sävyä, mutta Suomen valikoimasta löytyy tällä hetkellä sävyistä kolme.

Lux-meikkivoiteiden sävyt Ivory, Dusk ja Driftwood

Rakastuin Lux-meikkivoiteisiin heti ensimmäisellä kokeilulla ja sävyistä Driftwood osoittautui omalle iholleni täydelliseksi ollen yksi parhaista meikkivoidesävyistä, mitä olen luonnonkosmetiikasta löytänyt. Rakastan kummankin meikkivoiteen täydellistä levittyvyyttä, peittävyyttä ja ilmavuutta – iho jää todellakin kosteutetuksi, heleäksi ja kuulaaksi. Kumpikaan meikkivoide ei ole raskas iholla, eikä koostumus kuivahda ja jämähdä iholle levittäessä, joten meikkipohjaa voi työstää rauhassa. Lopputulos ei ole myöskään öljyisenä kiiltävä.

En osaa päättää kumpi meikkivoiteista on suosikkini, sillä kuten sanottua, kummankin koostumus on ihana. Varsinkin kesää kohti mentäessä en enää kaipaa hirveästi peittävyyttä meikkipohjalta, joten kevyemmin peittävä Luminescent on itselläni päivittäisessä käytössä. Talvella käytin puolestaan hieman peittävämpää Flawlessia.

Molemmat meikkivoiteet toimivat myös täydellisesti Zuiin Luminising Cremen kanssa, josta kirjoitin taannoin Zuiin itseruskettavien yhteydessä. Pronssin sävyinen hohdevoide tuo ihanan päivettyneen hehkun ja kevyttä kuultoa iholle, joka näyttää todella freesiltä.

Irtopuuteri on läpikuultava ja väritön sopien kaikille ihon sävyille. Puuteri sisältää bambujauhetta sekä ripauksen kosteuttavia kasviuutteita, kuten rohtosalkoruusua, aloe veraa ja vihreää teetä. Puuteri ei tee ihosta kuivan ja ”puuteroidun” näköistä, eikä vie pois ihon luonnollista hehkua, vaan asettuu iholle huomaamattomasti kiinnittäen kuitenkin meikin täydellisesti.

Tämä saattaa olla täydellisin irtopuuteri, mitä olen kokeillut, sillä se antaa ihon luonnollisen kuulauden tulla esille. Pakkauksesta on myös helppo annostella tuotetta sopivan verran kopauttamalla sivellintä rasian sihtiin. Ihana yksityiskohta tuotteessa ovat pakkauksen pohjaan upotetut kuivatut ruusun terälehdet.

Lux-kokoelman huulipunien värit ovat intensiivisiä, mutta huulipunan koostumus ei ole liian matta ja vahamainen hyvästä pysyvyydestään huolimatta. Lux-huulipunat eroavat Zuiin klassikkopunista hoitavammalla koostumuksella, joka klasikkopunia kosteuttavampi ja suojaa huulia tehokkaammin mm. keltasoihdukin uutteen, sheavoin ja teepensaansiemenöljyn ansiosta. Lux-punat ovat myöskin täysin vegaanisia, kun klassikkopunat sisältävät puolestaan mehiläisvahaa.

Sävyt Paris ja Scarlet

Uusien punien koostumus on klassikkopunia vieläkin kermaisempi ja värit intensiivisempiä. Suosikkejani sävyistä ovat Paris, Scarlet ja Pout, niiden koostumus on todella intensiivisesti peittävä, mutta kermaisen kosteuttava, minkä ansiosta punat eivät kasaannu kuivaksi rinkulaksi huulten sisäpinnalle, joka on puolestaan monien kuivempien mattapunien ongelma. Lux-punat ovat mielestäni juuri sen vuoksi ihanan huolettomia, sillä huulet voi vain punata eikä sen koommin tarvitse vilkuilla peiliin, sillä väri kuluu huulilta pois nätisti.

Lux-huulipunan sävy Paris

Uskon, että Lux-meikit tulevat valloittamaan monta meikkipussia, sillä kokoelma on erittäin onnistunut ja hienovarainen upgreidaus Zuiin klassiseen valikoimaan, joka on sekin omaa luokkaansa ja monien ammattilaismeikkaajien käyttämä luottosarja. Lux-nimestä tulee muuten mieleen Lux Helsinki, jokatalvinen valokarnevaali – ja nämä tuotteethan itse asiassa ikään kuin sytyttävät iholle valot päälle tehden sen kauniin luonnollisella tavalla. En usko, että kukaan kokee meikkivoiteen esimerkiksi kiiltävän liikaa.

Näiden kuvien kuulas meikki syntyi seuraavilla Zuiin tuotteilla:

Lux Luminescent Foundation sävy Driftwood
Lux Finishing Powder
Blush sävy Melon
Eyeshadow sävy Chestnut
Eyebrow Definer kulmakynä sävy Taupe
Maxi Lash Mascara
Lux Classic Lipstick sävyt Paris ja Scarlet

Meikkivoiteen levitän sormin enkä käytä sen ihmeellisempää pohjustusta normaalin ihonhoitorutiinin lisäksi. Meikkivoide saattaa rullata hyaluronihapposeerumien päällä, jotka jättävät tyypillisesti hieman tahmean pinnan iholle. Tämän voi estää käyttämällä meikin alla muutaman tipan kasvoöljyä. Itselleni kasvoöljy on joka tapauksessa must-tuote aamuin illoin.

Puuteriin käytän isoa irtopuuterisivellintä rasiassa mukana tulevan vipan sijasta. Jos levität puuterin vipalla, painele puuteri ihoon, älä nahkaa tai vedä sitä iholle. Huulipunan levitän suoraan puikosta tuotteen ollessa uusi, mutta jos punan terävät kärjet alkavat käytössä pyöristyä liikaa, levitän kirkkaat värit siveltimellä.

Joko olette kokeilleet Lux-kokoelman meikkejä?

Lux-huulipunan sävy Scarlet

Meikkikuvat Richard Isaac

Tuotekuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,

Beauty

19 kommenttia artikkeliin “Zuii Lux – Luonnollisten meikkien Ferrari”

 1. Mona

  Oi, uusia meikkejä Zuiilta!

  Onko uusien ja vanhan meikkivoiteen välillä kuinka paljon eroa? Itselläni on tuo perus ”vanha”versio, joka ei ole koskaan toiminut ihollani kunnolla… Heti alkoi uudet versiot herättämään mielenkiintoa 🙂

 2. Riitta

  Minulla on käytössä Zuiin perusmeikkivoiteesta sävy Olive fair. Haluiaisin kokeilla Lux-sarjasta peittävämpää Flawless meikkivoidetta.Mikä sävy sinun mielestäsi vastaisi tästä Olive farea?

   • Riitta

    Kiitos vastauksestasi! Kuten myös tuoteselostuksista, joiden kautta käyttööni on valikoitunut muutama mahtava ihonhoito- ja meikkituote. Olen myös tehnyt kasvohieronnan säännöllisesti ohjeidesi mukaan. Gua sha- postaustesi myötä kaivoin laatikosta Aasian tuliaiseksi saamani ”rose quartsin”. Joten suuret kiitokset innostavista blogeistasi ja postauksistasi! Frantsilan uutta öljyä on hankittava lähiaikoina.

 3. Mari Vee

  Olen kokeillut taannoin kumpaakin Lux-sarjan meikkivoidetta, mutta minuun ne eivät kolahtaneet, koska meikki ns suli kasvoiltani päivän mittaan epätasaisesti vaikka ihoni ei ole rasvoittuva eikä ongelmia meikin pysyvyydessä juuri ole. Kuultoa tuova meikkivoide oli ehdottomasti parempi ja se levittyi iholle hyvin ja antoi kaunista kuultoa. Ihan hyvä perusmeikkivoide, mutta omat suosikkini muilta sarjoilta. Puuteria en ole kokeillut ja kiinnostaisikin tietää miten vertaisit sitä Dr Hauschkan irtopuuteriin?

  • Mari Vee

   Sellainen täydennys vielä kuultoa tuovaan meikkivoiteeseen, että meikkivoide oli siitä ihana, että kasvot olivat jotenkin ”kirkkaat” eli kauniilla tavalla hehkuva (ei kiiltävä eikä öljyinen) eli ihan kuin kasvot säteilisi. Siitä iso plussa! Talvella, jolloin tuotetta kokeilin muutamia kertoja vaalein sävy oli paras, mutta nyt kokeilisin ehdottomasti keskimmäistä sävyä. Ainoa miinus tosiaan siitä, että jostain syystä tuote katosi iholta iltaan mennessä. Tosin käytän meikkivoiteita aina niin ohuelti kuin suinkin eli sekin varmasti vaikuttaa osaltaan.

  • Hauschkan irtopuuterihan on loistava, mutta Zuii meni kyllä nyt senkin ohi. Jos puuteri voi olla mitenkään ”kosteuttava”, niin tämä puuteri on! Liekö bambun ansiota, mutta koostumus on aivan loistava. Puuteri jää iholle täysin huomaamattomaksi, vaikka puuteroisi pohjan perusteellisesti. Väri on myös läpikuultavampi eikä puuteri tuoksu juuri miltään (itse en haista siinä mitään tuoksua).

   • Laura

    Kylläpä näyttävät ihanilta nämä uutuudet.
    Miten vertaisit Zuiin puuteria RMS Beauty
    Tinted ”Un” Powderiin? Se kun on tällä hetkellä mun suosikki.

   • Zuiin puuteri on huomaamattomampi ja ei jätä niin ”kuivaa” pintaa kuin RMS:n puuteri, jossa kuitenkin silica meinää jäädä hieman ihon pinnalle, vaikka hyvä tuote on sekin 🙂

 4. Aino

  Itse en ole testannut Zuii-merkiltä meikkivoiteita, muistaakseni ainakaan… Kysymykseni ei liity nyt postauksen aiheeseen. Haluaisin kokeilla Helsingissä restoratiivista joogaa. Osaatko sanoa, missä sitä voisi kokeilla?

   • Aino

    Selvä, kiitos vastauksesta. Pitää jatkaa etsintää. Paljon siitä puhutaan, mutta hassua, että sitä on vaikea päästä edes kokeilemaan. En tiedä sitten, pitäisikö etsiä jollakin toisella nimellä.

   • Selvennyksenä vielä, että mulle ei ole tuttuja muut joogamuodot astangajoogan ja yin-joogan lisäksi, toki tiedän mistä on kyse, mutta en ole tutustunut muiden joogasalien kuin Helsingin astangajoogakoulun ja Rööperin aamujoogan tarjontaan, joka on siis astangaa ja yiniä. Sen vuoksi en tiedä mitä joogaa muilla saleilla on tarjolla enkä varsinkaan osaa niitä suositella, koska en ole kokeillut. Mielellään suosittelen paikkoja ja opettajia, jotka ovat itselleni tuttuja. Yin-jooga on lähellä restoratiivista, mutta kuitenkin oma juttunsa.

 5. Saara

  Hei!Ajankohtainen aihe, kiitos! Tällä hetkellä minulla on käytössä Nui Intense Kanapa, mutta hintojen nousun myötä haluaisin jotain muuta kokeilla… sävyistä varmaa vaalein olisi hyvä mutta miten koostumukseltaan vertaisit Nuihin? Ehkä haluaisin enemmän peittävyyttä…

 6. Hei!
  Yritän miettiä mikä olisi luonnonkosmetiikasta hyvä vaihtoehto meikkivoiteelle/cc-voiteelle.. olen viimeisimpänä käyttänyt Armanin tuotteita ja pitänyt tosi paljon! Näistä en tiedä mitä valitsisin..
  ihoni on ohut ja herkkä, mutta hyväkuntoinen. Vähän couperosaa poskipäillä. Ja 40 on jo ylitetty.
  Peittävyyttä saa olla siis vähän, mutta enemmän pidän kuulaasta ja ei liian pakkelisesta lopputuloksesta.
  Osaisitko suositella mitä kokeilisin..?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>