Beauty

Yin Your Skin® – ennennäkemätön kauneuselämys

Beauty | 3.6.2019 | Katja Kokko

Yin Your Skin® on kauneudenhoitokonsepti ja verkkovalmennus, jonka sydämessä kohtaavat korealaisen ihonhoidon ja gua shan ainutlaatuinen tehokkuus, yin joogan meditatiivisuus ja sound healing. 

Muistatteko, kun lanseerasin Yin Your Skin nimisen konseptin kaksi vuotta sitten? Konsepti piti sisällään muutaman tunnin mittaisen workshopin, jossa yhdistyivät yin jooga ja ihonhoito. Jokainen pitämäni workshop myytiin loppuun hetkessä viimeistä paikkaa myöten. Konsepti sai alkunsa, kun hämmästelin yin joogan konkreettisia vaikutuksia omilla kasvoillani. Instagramiani pitkään seuranneet saattavatkin kenties muistaa, kun postailin ennen ja jälkeen kuvia kasvoistani.

Yin joogan vaikutukset kasvoilla eivät ole mikään ihme, sillä osa meridiaanikanavista kulkee myös kasvoilla – siksi hoitamalla kehoa, hoitaa myös kasvoja. Olin haltioitunut siitä, kuinka ihoon voi vaikuttaa näin selkeästi täysin tuotteettomin keinoin. Tämän myötä aloin perehtymään kiinalaiseen lääketieteeseen syvällisemmin lukemalla kirjallisuutta aiheesta, joka on vienyt minut täysin mennessään – kiinalaisen lääketieteen opinnot ovat suunnitelmissani jo lähitulevaisuudessa.

Mitä syvällisemmin perehdyin aiheeseen, sitä enemmän aloin pohtia mitkä kaikki seikat todella vaikuttavat ihon kuntoon ja hyvinvointiin sekä sitä, miten ne linkittyvät toisiinsa. Aloin kaipaamaan konkreettisia metodeja tuotteettomasta ihonhoidosta ja syvälle menevää tulkintaa siitä, mitä iho ja kasvot oikeastaan hyvinvoinnistamme kertovat. Kasvot ovat olleet minulle niin kauan kuin olen alalla työskennellyt peili, joka heijastaa sitä, mitä kehossa ja mielessä oikein tapahtuu.

Jätin Yin Your Skinin hetkeksi pöytälaatikkoon, mutta aktiviiseen tuotekehitykseen, sillä tiesin, että konsepti tulee luomaan perustan sille, mitä tulen tulevaisuudessa tekemään isosti. Nimikin oli niin hyvä, että hain sille virallisen tavaramerkin patentti- ja rekisterihallituksesta.

Kasvorefleksologiaa ja gua shaa

Sisäinen palo vei minut opiskelemaan kasvorefleksologiaa ja olenkin nykyisin sertifioitu Dien Chan Zone® hoitaja. Metodi on vietnamilaiseen lääketieteeseen perustuvaa neulatonta akupisteiden hoitoa. Refleksologian myötä tutustuin myös kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvaan gua shaan, josta – käsittämätöntä kyllä – minulla ei ollut aavistustakaan, että kosmeettinen gua sha on maailmalla iso juttu, se selvisi vasta paljon myöhemmin. Olin niin syventynyt kaiken uuden opiskeluun, etten jaksanut seurata mitä Instagramissa tapahtuu ja mikä on seuraava iso trendi. Samaan aikaan kuitenkin tunsin vahvasti, että mikäli se minusta on kiinni, tuotteettomat ihonhoidon metodit ovat tulevaisuuden isoin hitti.

Aloin tehdä gua shaa aktiivisesti itselleni netistä löytyvillä ohjeilla. Vaikutukset olivat niin hämmästyttävät, että tiesin tässä olevan Yin Your Skinin® puuttuva palanen ja halusin opiskella sitä lisää, sillä turhauduin todella nopeasti pelkkiin You Tube -videoihin. Olin lähdössä Lontooseen suorittamaan Dien Chan Zonen® lähiopiskelupäivää, kun vastaani tupsahti amerikkalaisen Cecily Bradenin kolmen päivän koulutus kauneudenhoitoalan ammattilaisille tarkoitettuun kosmeettiseen gua shaan Lontoossa. Cecily on holistisiin ihonhoitometodeihin erikoistunut rautainen pitkän linjan ammattilainen. Ilmoittauduin koulutukseen sillä sekunnilla.

Tällä hetkellä syvennän gua shan osaamista kiinalaisen lääketieteen asiantuntijan Clive Withamin johdolla ja elokuussa on luvassa koulutus kasvojen sidekudoshierontaan Anne Bramhamin kanssa. Vaikka tekniikka onkin gua sha lastan sijasta käsin tehtävä, se liittyy hyvin läheisesti gua shaan ja syventää osaamista myös gua shassa.

Yin Your Skinin® tekijät

Gua sha -koulutuksen jälkeen jatkoin harjoittelua aktiivisesti sekä itselleni että ystävilleni. Aloin hahmotella Yin Your Skin® verkkokurssin sisältöä. Seuraava askel olikin sitten löytää projektille kuvaaja ja äänisuunnittelija. Intentioni oli tehdä kurssista visuaalisesti upea elämys ja viimeistä piirtoa myöten sellainen, joka on aidosti minua yksityiskohtia myöten. Minulla ei vaan ollut hajuakaan, mistä löytää sopiva henkilö kurssin kuvaamiseen – ja mitä se maksaisi. Siksi kysyin vinkkejä Insta-seuraajiltani ja sainkin todella monta hyvää tarjousta timanttisilta tekijöiltä.

Tuntui mahdottomalta tehdä päätöksiä tekijän suhteen, kun ei ole syvällistä ymmärrystä videotuotannosta ja äänistä. Tutkin jokaisen tarjouksen tekijän taustoja ja toivon saavani kiinni jostain sellaisesta, joka auttaisi minua tekemään päätöksiä. Seinäjokelaisen Isle Art Industriesin ja sen perustaja-omistaja Janiv Oskárin Instagram, nettisivut sekä perusteellisen yksityiskohtainen ehdotus projektista auttoivat kuitenkin lopulta tekemään päätöksen todella nopeasti, enkä ole katunut sitä hetkeäkään. Janivin ja Islen porukan kanssa työskentely on ollut koko ajan aivan äärimmäisen miellyttävää ja soljuvaa. Alusta asti on tuntunut siltä, että tässä ollaan oikeiden asioiden äärellä oikeiden ihmisten kanssa.

Kuvaukset olivat maaliskuussa ja oli aivan lottovoitto saada niihin stylistiksi ystäväni Susanna Vento ja Lela Louhio, joiden kanssa olemme samoilla taajuuksilla muissakin asioissa kuin pelkässä visuaalisuudessa. Tuntuu siltä, kuin jokainen tämän projektin kanssa työskennellyt olisi tehnyt sitä puhtaalla sydämellä ja lopputulos tällä porukalla onkin silmiä hivelevää.

Ennakkofiilistelyyn kurssista pääset katsomalla tämän videon.

Pallottelin pitkin matkaa konseptia ystäväni ja Reiki-opettajani Jutan kanssa. Erään tammikuisen puhelumme aikana päähäni pälkähti tajuton idea; sound healing! Hetken mielijohteesta heitin ilmoille ajatuksen, että entä jos Jutta säveltäisi yin-joogaan musiikin, niin mukaan saataisiin luotua todella kokonaisvaltainen elämys, joka resonoi solutasolla asti. Jutta on yhtä kuin pop-artisti IRENE. Hän oli mukana ideassa yhtä nopeasti kuin aikoinaan Jolien perustamisessa ja lopulta hän päätyi säveltämään ja tuottamaan ei vain yin joogan musiikin, vaan koko Yin Your Skinin® äänimaiseman. Kun kerran tehdään pieteetillä, niin sitten kanssa tehdään!

Toiveeni oli lanseerata Yin Your Skin® jo ennen kesää, mutta lopulta oli pakko luovuttaa mahdottomien aikataulujen edessä. Konsepti on sen verran kallis toteuttaa, että olen paiskinut sen rahoittamiseksi töitä todella paljon koko kevään, jonka vuoksi verkkokurssin kirjallisten materiaalien työstö ja niiden vaatimat piirrosmateriaalit, käännökset ja taitto ovat tämän kesän to do -listalla. Mutta videot on melkein kokonaan leikattu ja oi että kun ne näyttävät hyvältä!

Gua sha by Katja Kokko välineet

Kun suunnittelin Yin Your Skiniä®, tajusin, että gua sha välineet pitää olla saatavilla helposti ja nopeasti. Ja mielellään sellaiset välineet, jotka olen itse testannut ja havainnut hyviksi. Puolivahingossa päädyin siis luomaan vielä gua sha -brändin Yin Your Skinin® rinnalle. Alun perin ajatukseni oli ottaa välineet valikoimaan vain kurssin ostaneita varten, mutta kun yksi jos toinenkin alkoi kyselemään olisiko välineitä mahdollista saada jälleenmyyntiin, homma paisui hieman isommaksi ja kesäkuun loppuun mennessä myyntiin saapuvat välineet ovat saatavilla kautta maan verkkokaupoista sekä myymälöistä, joista uutiskirjeen tilaajat kuulevat pian ensimmäisenä. Valikoimassa on neljä erilaista välinettä, joista kerron myös lisää uutiskirjeessä.

Mitä Yin Your Skin® konkreettisesti sisältää?

Yin Your Skin® verkkovalmennus sisältää korealaisen ihonhoitorituaalin, erilaisia gua sha -tekniikoita, ohjatun meditaation, yin-joogan sekä sound healingin. Tässä lyhyt johdanto sisältöön:

Gua sha – kirkas ja kiinteä iho

Gua sha on yli tuhat vuotta vanha, kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva itsehoitomuoto, joka on hiljattain noussut johtotähdeksi tehokkaimpien kauneustrendien taivaalle. Kosmeettinen gua sha -hoito kasvoille tuo kasvojen iholle kiinteyttä, elinvoimaa ja kirkkautta, ja vähentää erittäin tehokkaasti turvotusta. 

Gua shassa ihoa käsitellään useimmiten jade-, ruusukvartsi- tai bian-kivestä valmistetulla lastalla. Hoito vapauttaa äärimmäisen tehokkaasti jännityksiä lihaksissa ja faskioissa ja parantaa sekä verenkiertoa että aineenvaihduntaa. Gua shan jälkeen olo on virkeä ja elinvoimainen, sillä energia virtaa meridiaani- eli energiakanavissa vapaasti. 

Gua sha herättää kasvoille upean hehkun jo muutaman minuutin käsittelyllä, säännöllisen hoidon vaikutuksista puhumattakaan. Gua shan tuloksista nauttiakseen ei tarvitse olla kosmetologi. Yin Your Skininin® avulla opit parhaat tekniikat nopeasti. 

Korealaisen ihonhoidon ainutlaatuisuus

Etelä-Korea on hallinnut kosmetiikkamarkkinoita vuosikausia. Korealaisessa kauneudenhoitofilosofiassa on aina tiedetty, että parhaat taiat syntyvät oikeanlaisilla rutiineilla. Yin Your Skin® esittelee korealaisen kauneudenhoidon ylivoimaiset strategiat seikkaperäisesti ja opastaa sinut suorinta reittiä parhaiden tulosten lähteille.

Kun kosketat ihoasi, hermostosi rentoutuu ja opit näkemään ja tuntemaan ainutlaatuisen kauneutesi. Kokonaisvaltainen ihonhoitorutiini, tasapainoiset elämäntavat ja itsestä huolehtiminen ovat takuuvarma tie hyvinvoivaan, hehkuvaan ja kauniiseen ihoon. Yin Your Skinissä® yhdistän kaikki tärkeimmät, kahden vuosikymmenen mittaisen urani aikana oppimani holistisen kauneuden kulmakivet. 

Yin jooga – transformatiivinen antautumisen harjoitus

Yin joogan vahvat vaikutukset yltävät niihinkin kehon ja mielen syvimpiin kerroksiin, joiden kuulumisia on usein arjen keskellä haastavaa tavoittaa. Yin jooga hiljentää tehokkaasti levotonta mieltä, avaa luovuutta ja tekee tilaa uudelle. Se on myös keventävä kauneusrutiini, joka vapauttaa kiristyksiä ja parantaa sekä nesteiden että energian virtausta kehossa. 

Yin your skin sisältää kaksi erilaista yin joogaharjoitusta ja ohjatun meditaation. 90 minuutin syväluotaava harjoitus vie sinut meditatiiviselle sukellukselle itseesi ja kehoosi, 30 minuutin täsmäharjoitus sen sijaan tarjoaa virkistävän ja palauttavan hetken ja tasapainottaa energiasi. Olo virkistyy, keho keventyy ja mieliala kohottuu. Elinvoiman virtaus kehossa vahvistuu. Lopputuloksena on aidosti kaunis olo. 

Sound healing virittää kehon ja mielen

Ääni on energiaa, jonka voimme kuulla ja aistia väreilynä kehossa. Värähtelevä äänen silta koskettaa ja vie meidät näkymättömään maailmaan, arkisen hälinän tuolle puolen. Sound healing virittää tietoisuuttamme ja mieltämme taajuuksille, joista käsin saamme yhteyden sisimpäämme ja tunteisiimme.

Yin Your Skin® täydentyy äänimaisemalla, jonka on säveltänyt ja tuottanut pop-artisti IRENE. Yin Your Skinin® maisemassa IRENE:n ääni maalailee minimalistisia ja pohjoisen kuulaita harmonioita, jotka virittävät sinut kuuntelemisen tilaan. Yin joogan ja sound healingin yhdistelmä on voimallinen – se hiljentää sisäiset vetemme peilityyniksi. 

Ovatko Yin Your Skin® ja gua sha hoidot saatavilla myös livenä?

Heti kun gua sha välineeni tulevat myyntiin, täräytän käyntiin Insta-liven, jossa opastan perushoidon gua shaan. Instaan on luvassa materiaalia muutenkin. Gua sha workshopeja tulee myös olemaan muutaman kerran vuodessa, mutta ensimmäiset eivät välttämättä vielä ehdi tämän vuoden puolelle. Teen myös hoitoja, mutta sen verran rajallisesti, että tarjoan niitä Suomessa käydessäni ensi sijaisesti vain Yin Your Skin® verkkokurssin ostaneille suljetun Facebookin ryhmän kautta, kun kurssi on tullut myyntiin. Ammattilaiskoulutuksia tarjoan arviolta ensi vuoden alusta saakka, kun olen saanut materiaalit sitä varten kasattua.

Olen Yin Your Skinistä® todella täpinöissäni! Sydämeni on aivan rullalla projektin kanssa työskennellessä, enkä tahdo huomata ajan kulkua. Tämä projekti tuntuu täysin pohjattomalta ja siltä, että vain taivas on rajana mihin se vielä muuntautuu, sillä konseptissa yhdistyvät aivan kaikki syvimpien intohimojeni kohteet, joiden opiskelu on minulle ikuista. Konsepti ei siis suinkaan tule jäämään tähän, vaan laajentuu ja kasvaa minun mukana. Toivon, että te tulette mukaan myös tälle matkalle, jonka syvin tarkoitus on läsnäolo, yhteys todelliseen itseen ja oman voiman löytäminen.

Oletteko mukana?

Kuvat Ville Latvala ja Isle Art Industries

Avainsanat: , , , , , , , , , ,