Astrologia

Rakkauskirjeitä jumalilta – Uusikuu Kaksosissa

Astrologia | 3.6.2019 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 3.6. – 1.7.2019

Kesäkuun tunnelmat ovat Kaksosiin sijoittuvan uudenkuun perusteella vähintäänkin kaksijakoiset. Ajassa on nyt havaittavissa oikeastaan kolme aivan erityyppistä teemaa, ja riippuu täysin omasta syntymäkartasta miten nämä sinne sijoittuvat ja mikä näistä hyvin erilaisesta laadusta osuu omalle kohdalle. Vaikka kollektiivinen ajankuva ilmenee aina yksilöllisesti jokaisen elämässä, erot ovat nyt tavanomaista näkyvämmät. Siinä missä osa (syntymäkartalla Kaurista, Rapua, Oinasta tai Vaakaa noin 19 asteessa) kipuilee pakahduttavien tunteiden puristuksissa, kun menneisyydestä peräisin olevat pelot, taakat tai hoitamattomat velvollisuudet jyräävät alleen, toinen joukko (he joiden kartalla on 12-22 asteessa Kaksosia, Jousimiestä, Kaloja tai Neitsyttä) leijailee lähes pilvissä suurten suunnitelmiensa kanssa, monta rautaa tulessa. Kolmas ryhmä (syntymäkartalla Härkää, Kaloja tai Skorpionia 20 asteen lähettyvillä) on tällä hetkellä aivan erityisesti jumalten suosiossa, sillä uudenkuun kartan kaunein kuvio hellii heitä jonkun ihanan muutoksen tai uuden aloituksen myötä, lahjaksi voi tulla rakkautta, hyvinvointia, itsearvostusta, onnellisia ihmissuhteita tai vaurautta. Nämä kosmiset lahjapaketit, missä muodossa ne sitten tulevatkaan, on tarkoitettu pitkäaikaisiksi, elämän laatua parantaviksi ja uudenlaista pysyvyyttä ja vakautta tuoviksi kiintopisteiksi.

Karmallista saldoa ja menneisyydestä peräisin olevia kokemuksia edustava kuun alasolmu on edelleen Kauriissa Pluton ja Saturnuksen kanssa, kuten on ollut jo pidemmän aikaa, ja vie huomiota elämän käytännölliseen puoleen. Missä kunnossa elämäsi rakenteet ovat? Onko ne rakennettu vertauskuvallisesti tiilestä vai risuista ja oljista niin kuin niiden kahden hupsun pikku possun talot, jotka susihukka puhkui ja puhalsi kumoon? Tämä on loistavaa aikaa saada selville kuinka kestävällä pohjalla tietyt elämäsi rakennelmat ovat. Tämä kuvio voi paljastaa piilevät puutteet ulospäin moitteettomilta näyttävissä asioissa, ja se vie meidät myös vääjäämättä kasvotusten aikansa eläneiden rajoitusten ja maata jalkojen alta kaivavien uskomusten kanssa. Niiden näkeminen voi olla raskasta ja turhauttavaa, se voi herättää voimattomuutta, alakuloa ja häpeää, mutta luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Kuvio ruokkii myös perinpohjaisuutta ja sisua, joten kun kuopassa on tullut vietettyä riittävän pitkä aika, sieltä noustaan ylös sellaisella päämäärätietoisuudella, auktoriteetilla ja uudenlaisella kypsyydellä, että kokemusta ei voi pitää muuta kuin arvokkaana etappina oman kasvunsa polulla.

Luonteeltaan tämä uusikuu Kaksosissa on kuin ikinuori, varjonsa kadottanut Peter Pan, Helinäkeiju sekä kadonneet pojat ja koko MikäMikäMaa sullottuna yhteen pakettiin. Mieltä, ajattelua ja loppumattomia kysymyksiä edustava Merkurius on uudenkuun kanssa Kaksosissa, vastakkain riippumattomuutta, uusia horisontteja, tutkimattomia maita (sisäisiä tai ulkoisia), seikkailuja ja rajattomia mahdollisuuksia symboloivaan Jupiteriin. Tämä on hyvin optimistinen, riskejä kaihtamaton, liioitteleva ja mahtipontinen yhdistelmä. Kaikki nämä edellä mainitut tekijät muodostavat tiukan kulman fantasiaplaneetta Neptunukseen, ja se ripottelee epärealistisia lupauksia, harhakuvitelmia ja herkkyyttä kuin sokerista keijupölyä tämän kokonaisuudessaan unenomaisen kuvion päälle. Tässähän voi olla tekeillä jotain aivan lumoavaa. Kuvio itsessään ei ota kantaa siihen, päättyykö satu kyyneliin ja pettymykseen vai uskomattoman hienoihin onnistumisiin. Jos olet ollut hyvin rehellinen itsellesi ja halunnut nähdä asiat juuri sellaisina kuin ne ovat, ilman yhtään totuutta kaunistelevaa Instagram-filtteriä, niin suurella todennäköisyydellä tässä on mahdollisuus kokea jotain hyvin aitoa ja kaunista (muista silti ettet yliarvioi omia resursseja, aikaa, rahaa, jaksamista jne.). Kannattaa kuitenkin muistaa, että tällainen aika on omiaan puhkaisemaan muutaman sateenkaarenhohtoisen saippuakuplan,
mutta tämä voi tapahtua ainoastaa silloin kuin kyseessä oli juuri se: pelkkä kupla. Tottahan haluat tietää totuuden, vaikka sen selviäminen pärskäyttäisikin pari pisaraa saippuavettä silmiin.

Sokerina pohjalla uudenkuun kartalla on ihastuttava ”pikkukolmio”, jossa on myös mukana tuo äsken kuvailemani Neptunus, mutta tässä se on hyvin harmonisissa suhteissa aistillisessa Härässä nautiskelevaan rakkausplaneetta Venukseen, vakautta, lujuutta ja pysyvyyttä edustavaan Saturnukseen ja syvällisen intensiiviseen Plutoon. Mukana kuviossa on myös kuunsolmulinja, joten jostain halki ajan ja elämien juontavasta asiasta voi olla kysymys. Palkkasekki aikaisemmasta elämästä tai ehkä rakastettu aikojen takaa? Nyt on oikea hetki heittäytyä niin romanttiseksi ja toiveikkaaksi ja odottaa – ei ainoastaan parasta, vaan suorastaan mitä ihaninta ihmettä. Uusikuu Kaksosissa on kuin jumalten sanansaattaja Hermes siivekkäine sandaaleineen. Se on veikeä kujeilija ja arvaamaton keppostelija, mutta välittää myös rakkausviestit sujuvasti kaikkien maailmojen rajojen yli. Millaistakohan postia sinulle on tulossa?

“I am realistic – I expect miracles.” Wayne Dyer

Kuukauden keskeiset teemat: menneisyyden painolasti, velvollisuudet, rakenteet, tukiverkosto, parisuhdekysymykset, turhautuminen, lannistuminen, sisuuntuminen, suuret unelmat, epärealistiset suunnitelmat, optimismi, haaveilu, fantasia, itsepetos, valheellisuus, herkkäuskoisuus, sinisilmäisyys, huijaus, rajattomat mahdollisuudet, peloista vapautuminen, illuusioiden paljastuminen, sitoutuminen, avioliitto, vakavat lupaukset, luottamus, kypsyminen, kyky rakastaa, uusi mahdollisuus, valmius uuteen suhteeseen, eheytynyt sydän, onni, vauraus, juhlat, nautinto

Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Kaksosissa oppositio Jupiter, neliö Neptunus. Pluto ja Saturnus yhtymässä kuun alasolmulla. Mars, kuun yläsolmu ja Juno oppositio Pluto ja Saturnus. Merkurius oppositio Jupiter. Venus kolmio Saturnus, sekstiili Neptunus, kolmio Pluto. Mars oppositio Saturnus, kolmio Neptunus ja neliö Khiron. Merkurius siirtyy Rapuun 4.6. Venus siirtyy Kaksosiin 9.6. Täysikuu Jousimiehessä 17.6. Aurinko siirtyy Rapuun 21.6. Neptunus aloittaa perääntymisen 21.6. Merkurius siirtyy Leijonaan 27.6. Uusikuu ja täydellinen auringonpimennys Ravussa 2.7.

Avainsanat: